Şimdi Ara

Yıllar Sonra Üniversiteye Gitmek (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
819
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: antep__lee

Hocam etüt salonlarından kastınız, bu tür eğitim kurumlar dershane gibi mi? Konu anlatımları soru çözümleri haftalık düzenli ders işleyişleri oluyor mu? En önemlisi Haftalık deneme sınavları? Ankara'da ikamet etmekteyim tavsiye edeceğini önereceğiniz bir yer var mı?

hocam valla anteplimisiniz bilmiyorumda bende antepte ikamet ediyorum bildigim kadariyla dershaneler mezunlar icinde gizli kapakli falan kayit aliyolar yani. ama hadi onu bulamadiniz edut salonlarinda ise mekana gore derste verenler var sadece oturup calisabilirsin yada ozel ders falan alabiliyorsunuz yani bunlari mekanlarla konusmaniz lazim ankara hakkinda pek bilgimde yok antepte boyle en azindan ordada oyledir heralde diye dusunuyorum dershanelerle gorusun bir okula donusmus olsalar dahi kayit aliyolardir illaki para tatli. yani tekrar soyliyim 50 yasinda cerrahpasa tipta okuyan tanidigim var ki ilk 3000 lik bolum orasi yani sizde yapabilirsiniz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• antep__lee A kullanıcısına yanıt
    25 yaşındayım diyosun aöf okudum diyorsun zaten geçmişte bişe yapamamissin şimdi 25 yasinda tip mi kazanacağını dusunuon ? Valla ciddi ciddi diyorum zor kardeşim çok zor eskisi gibi değil sınav ilk 100kda olacağını düşünmüyorum.

• Eskiden nasılmış şu sınav bir anlat da dinlesin millet. Eskiden 10k ya girmen yeterli olmuyordu tıp için bunu diyim ilk önce. Makine,ee,inşaat,bilgisayar okumak için en kötü 2. öğretim 80k arasına girmen gerekiyordu. Şimdikinden az değildi lise son sınıf öğrencisi yada 1 sene mezuna kalıp sınava giren. Eskiler kolay yeniler zor diyerekten karşılaştırma olmaz. Şunu da yazmadan geçmeyelim 18 yaşındaki insan deneyimiyle 25 yaşındaki deneyim algılama ve kavrama bilgisi değişir, eskideki olayla kıyaslanabilir ama aynı insan değildir o kıyaslanan kişi, dezavantajı da olur avantajı da.

• Ben geçmişte bir şey yapamadığımı iddia ettim mi? yazımda böyle bir şey okudun mu? AÖF okumamın sebebi sadece askerlik içindi. Örgün eğitim iyi bir üniversite okuyamamamın sebebi ise hiç çalışmamam bir şeyler için çaba sarf etmemiş olmamdandır. Belki sarf etseydim başaracaktım. Belkide sarf edeceğim ve başaracağım. Bazı sorunlardan dolayı üniversite okumayarak ailemi cezalandırdığımı zannetmiştim ki aslında kendimi cezalandırdığımı, ne kadar yanıldığımı olgunluğa vardığımda anladım. Hem de geçmişte birşey yapamamış olsam bile ki böyle bir durum yok. Bu durum gelecekte bir şey yapamayacağım anlamına gelmez. Ama sen bu tip düşüncelere sahip isen gerçekten bir zavallı olduğuna inanıyorum. Çok yazık. Senin gibi sığ düşünceli insanlar benim motivasyonumu köreltmez aksine beni kamçılar. Senin düşüncelerine vakıf olan insanların yapacağı tek şey kafasını kuma gömmek ve kaderine teslim olmaktır, ama ben öyle yapmayacağım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi antep__lee -- 7 Ağustos 2015; 17:24:50 >

• antep__lee A kullanıcısına yanıt
    hocam inşallah emek verirsiniz ve karşılığını alırsınız. meraktan soruyorum herhangi bir işte çalışıyor musunuz? şuan ki mesleğiniz nedir? bide mühendislik ve mimarlık bölümlerine taban puan geliyor diye haberler çıkıyor ve yök bununla ilgili konuşmalar yapıyor. yökün bu konuda ne kadar samimi olduğunu ve şayet baraj gelirse baraj kaç bin olur onuda bilmiyoruz haberiniz olsun diye yazıyorum ancak sıralama hedefiniz yüksekte sorun teşkil edeceğini sanmıyorum. kolay gelsin rabbim herkesin gönlüne göre versin inşallah

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kovaladımsevdiğimi -- 7 Ağustos 2015; 17:41:09 >
  • Dostum merhaba, öncelikle yaşının geç olduğunu falan düşünme. Ben de 2 yıl önce istemedigim bir bölüme girdim ve bıraktım tekrar hazırlandim ve suan iyi bir üniversitede iktisat egitimi alacagim. Kafandan yasim gecti algısını atmani öneririm. Sonucta kimin ne kadar yasayacagi da belli degil, amac kalan ömrümüzü daha verimli gecirmekse bence tekrar hazirlan ve gerekeni yap.

Liseyi birakali uzun yil olmus ama aciktan iktisat okuduysan az cok temelin vardir. Korkmana gerek yok. Sanirim mf'den hazirlanacaksin, ben tm'ci oldugum icin matematik-geometri kisimlarinda oneride bulanabilirim. Diger kisimlar icinse forumda fazlaca tavsiye konulari var onlara bakmani oneririm.

Dersane mevzusuna gelirsek, ben bu sene dersaneye gittim ama gittigime pisman oldum. Gerci suan dersanelerin durumunu bilmiyorum ama gitmeyi düsünürsen sana faydali olacak mi iyice arastirmalisin. Matematik ve geometri konusunda ise dersaneye gitmeden cok rahat halledebilecegini unutma. İnternet üzerinde videolu ders anlatan hocalar var ve memnun kalanlar oldukca fazla. İstersen bu konuda daha detayli yardimci olabilirim. Velhasil kelam, hocam sende o azim varsa milletin 60-70bine girersin demesine bakma, rahat soyluyorum ilk 1000'e bile girersin. Bu biraz da hirs ve ne kadar istedigine bagli. Umarim yardimci olabilmisimdir, sormak istedigin bir sey olursa pm atabilirsin

• buraya bakabilirsin forumun üyelerinden birisi.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.