Şimdi Ara

Yıllar Sonra Üniversiteye Gitmek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
819
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Herkese merhabalar hayırlı günler. 25 yaşındayım Ankara'da ikamet etmekteyim. üniversiteyi AÖF olarak okudum(Sırf Askerlik için) Fakat örgün eğitim üniversite okumadığım için içimde sürekli bir sıkıntı olmaya başladı bu durum. Bu sebeple askerden döndüm ve üniversite okumaya karar vermiştim ki, dershanelerin kapanacağı haberleri çalkalanmaya başladı. Liseyi yıllar sonra bitirmiş birisi sizce nasıl hareket etmeli tavsiyeleriniz nelerdir. Destek almadan bu işi başarmam yakın zamanda mümkün değil. Dershaneler kapanırsa nasıl bir yol izlemeliyim? Vereceğiniz cevaplar ve yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim. Lütfen cevap verecek arkadaşlarım saygı ve sevgi çerçevesinde yaşının olgunluğunda cevaplar verirse müteşekkir olurum.

• İsteyen ve arzulayan bir insan için imkansız bir şey değil. Okumanın, geçte olsa bir insanın hayatına doğru yön vermesi vakit kaybı değil. Bugüne kadar olan kaybedilmiş zamanı telafi etmektir zannımca. Gene de verdiğin cevap için teşekkür ederim.
  • Günlük 100 soru coz gir tmden zaten günlük 100 soruyla her turlu 150kya gidersin. Paran varsa özelde hukuk oku yoksada yaz bi şey maksat üniversite gormus olrsn

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Maksat üniversite görüp görmemek değil. Maksat boş yere okumamış olmak. Laf olsun diye üniversite okuyarak mı hayatlarınıza yön vereceksiniz? nasıl insanlarsınız siz anlamakta güçlük çekiyorum. Biraz olgun ve yapıcı cevap vermek çok mu zor?
  • Hocam bu forum çoluk çocuk dolu burdan düzgün cevap alamazsınız.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: antep__lee

Herkese merhabalar hayırlı günler. 25 yaşındayım Ankara'da ikamet etmekteyim. üniversiteyi AÖF olarak okudum(Sırf Askerlik için) Fakat örgün eğitim üniversite okumadığım için içimde sürekli bir sıkıntı olmaya başladı bu durum. Bu sebeple askerden döndüm ve üniversite okumaya karar vermiştim ki, dershanelerin kapanacağı haberleri çalkalanmaya başladı. Liseyi yıllar sonra bitirmiş birisi sizce nasıl hareket etmeli tavsiyeleriniz nelerdir. Destek almadan bu işi başarmam yakın zamanda mümkün değil. Dershaneler kapanırsa nasıl bir yol izlemeliyim? Vereceğiniz cevaplar ve yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim. Lütfen cevap verecek arkadaşlarım saygı ve sevgi çerçevesinde yaşının olgunluğunda cevaplar verirse müteşekkir olurum.

Konuyu okuyan ve cevap yazma ihtiyacı hisseden kardeşlerimden bir ricam olacak. Sorduğum sorulara cevap vermeyeceklerse makara yapacaklarsa, yapıcı cevap vermeyeceklerse hiç vermesin teşekkür ederim.

Yıllar önce liseden mezun oldum ve üniversite okuma kararı aldım(Ayıp yada Komik bir şey değil) Keşke herkes benim gibi geçmişte yapmış olduğu hatalardan ders çıkarıp bu tür cesur adımlar atabilseler.

Okumanın da yaşı yoktur. Yapmak istediğim şeyin anormal bir tarafı yok.

Dershanelerin durumu belli. Ama dışarıdan destek almam şart. Bu dershaneler kapanırsa nasıl bir yol izlemeliyim.

Ankara'da ikamet etmekteyim. Önereceğiniz dershane v.s var mı?(Dershanelerin kapanmayacağını varsayıyorum)

Yapıcı ve yardımsever her türlü hert ürlü cevabı verecek arkadaşlarıma teşekkür ederim. Geyik yapacak alay edecek boş cevap verecek arkadaşlar vasıfsız mesajlarıyla sayfayı kirletmesinler rica ediyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi antep__lee -- 7 Ağustos 2015; 14:17:32 >

• Hocam mesela kafanızda ne var?,Bir de AÖF'ten ne bitirdiniz? İşletme falan mı? yardımcı olmaya çalışalım size.Bu sene ben de bir bölüme yerleştim.Ama çocukluk hayalim olan bölüm için bir daha sınava gireceğim,okul puanım kırılmasına rağmen...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Yazın Askere Gitmek
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Öncelikle verdiğiniz cevap için teşekkür ederim. AÖF'de İktisat okudum. Ama şu an için kafamda belirlediğim tek meslek inşaat mühendisliği. Umarım istediğiniz bölüme yerleşmeyi Allah nasip eder.
  • Bence geç falan değil sistemli bir çalışma ile tm den 60 70 bine rahat girersiniz çünkü tm öğrencileri genelde mal olur kafaları basmaz sıyrılmak kolay olur o yüzden simdi arkadaşlar tepki gösterir yazdigima ...Hemen ygs mat den başlayın o moda girin . Ama sayısaldan girmeyin rakipleriniz daha sert olur

• Diplomasıyla iş yapabileceğin bölümleri okursan yaşın bir önemi olmaz. İmza yetkinin olduğu, kendine özel bir yer açabileceğin diploma programlarını okuyabilirsin.
    Eksik olduğunu düşündüğün derslerden fazla sıkmadan çalışmaya başlayabilirsin, bol bol deneme çöz yararı olacaktır.

• antep__lee A kullanıcısına yanıt
    umarım yerleşiriz,herkesin gönlüne göre olsun her şey... İnşaat Mühendisliği demişsiniz.Bölüm Sayısalda ve MF4 puan türü ile alıyor.En çok Matematik,Geometri ve Fizik etkiliyor.Mühendis olmak istiyorsanız Matematik ve Fizik ile aranız iyi olmalı.Şehir olarak kafanızda nereler var?İstanbul,Ankara,İzmir gibi büyük şehirler mi yoksa Eskişehir,Bursa,Konya gibi yerler mi? .Bir onu netleştirin.Ona göre bir plan yapılır.Benim alanım Eşit Ağırlık olduğu için Fen dersleri konusunda tavsiye veremem ama forumda bir sürü konu var onlara bakarsanız kafanızda bir şeyler netleşir.

• Bu arada ben lise'de sayısal'dım İnşaat mühendisliği için Sayısal gerekiyor diye biliyordum. Benim zamanımda sayısal bir öğrencinin 2. bölümde Türkçe yapması yada alanı dışında bir bölüm tercih edince katsayı gibi muhabbetlerden puanlarında düşüş yaşanıyordu. Şimdi sistem nasıl bilemiyorum öğreneceğiz inşallah.
    şimdiki sistemde sayısalcıların türkçe,eşit ağırlıkçıların fen çözmesi avantaj sağlıyor.Hükümet bundan 5 yıl önce alan ayrımını kaldırdı.Artık kat sayı olayı yok.(Olsa şu an okuduğum bölüme giremezdim.Teknik lise mezunuyum)

• Ne kadar salak insanlarsınız idrak edemiyorum, gerçekten!
    Boş cevap atacaksanız atmayın arkadaş!
    İnsan gibi durumunu izah eden bir insana şu saygısızlığı yaparak elinize ne geçiyor, acınasısınız...

Öncelikle merhaba, üslubunuzdan anladığım kadarıyla bu işte gayet ciddisiniz, eğer bize imkanlarınızdan ve hedeflerinizden bahsederseniz daha kapsamlı yardımcı olabiliriz.
    Dershane konusunda içiniz rahat olsun, şimdiki kafam olsa gidip dershaneye 3 bin TL ye yakın para vermezdim bu sene. Youtube kanalları size çok yardım edecek, sorularınızı sorabilmeniz için belki whatsapp gruplarına üye olabilirsiniz yapamadıklarınızı.

• Şehir olarak önceliğim yaşadığım şehir Ankara tabiki ve buradaki üniversitelerin puanlarının ciddi seviyede yüksek olduğunun farkındayım. Ama bir insan bir şeyi isterse ve arzularsa bunu başarabileceğinin de farkındayım.
    Herhangi bir puan kırılmıyor.
  • Dorian_Grey____ D kullanıcısına yanıt
    Anlayışınız, duruşunuz ve göstermiş olduğunuz olgunluk için öncelikle ben teşekkür ederim. Hedeflerimden bahsetmek gerekirse. Şuan için kafamda belirlediğin en somut hedef inşaat mühendisliği ve mümkünse bunu ikamet etmiş olduğum şehir Ankara'da okumak gibi bir gaye içerisindeyim. Sonraki alternatiflerim ise bilgisayar mühendisliği yada endüstri mühendisliği olabilir. Zaman geçtikçe bunlar daha da netleşecektir sizde taktir edersiniz ki. Bir insan elinden gelenin en iyisini yaparsa zafere ulaşır. Aslında bizi sınırlandıran zihnimiz ve bilinç altlarımız. Bir şeye tereddüt ve endişe ile başlarsan 1-0 geridesin demektir.Bir insan bir şeyi yapacağına inanırsa onu gerçekten yapar. Ben bunun bilincindeyim. Başaracağıma da inanıyorum.
  • hocam dershaneler kapandi ama edut salonlari acildi birazcik maddi durumun varsa zaten simetri turevi kitaplardan baslangicta buyuk verim alirsin etudlerdede yapamadiklarini sorarsin okumanin yasi yoktur unileri gidip gezersen bolumlerde 50 yasinda adamlar bile var henuz hic bir sey icin gec degil yeter ki kafana koy.

• Hocam etüt salonlarından kastınız, bu tür eğitim kurumlar dershane gibi mi? Konu anlatımları soru çözümleri haftalık düzenli ders işleyişleri oluyor mu? En önemlisi Haftalık deneme sınavları? Ankara'da ikamet etmekteyim tavsiye edeceğini önereceğiniz bir yer var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: antep__lee

Anlayışınız, duruşunuz ve göstermiş olduğunuz olgunluk için öncelikle ben teşekkür ederim. Hedeflerimden bahsetmek gerekirse. Şuan için kafamda belirlediğin en somut hedef inşaat mühendisliği ve mümkünse bunu ikamet etmiş olduğum şehir Ankara'da okumak gibi bir gaye içerisindeyim. Sonraki alternatiflerim ise bilgisayar mühendisliği yada endüstri mühendisliği olabilir. Zaman geçtikçe bunlar daha da netleşecektir sizde taktir edersiniz ki. Bir insan elinden gelenin en iyisini yaparsa zafere ulaşır. Aslında bizi sınırlandıran zihnimiz ve bilinç altlarımız. Bir şeye tereddüt ve endişe ile başlarsan 1-0 geridesin demektir.Bir insan bir şeyi yapacağına inanırsa onu gerçekten yapar. Ben bunun bilincindeyim. Başaracağıma da inanıyorum.

Ben bir tm bölümü eski öğrencisi olarak 0 olan matematiğim ve genel tecrübelerimden size biraz da olsa yardımcı olmaya çalışayım :
    Öncelikle her şey 0 sa en basitten başlayın, kalem kağıt ve youtubedaki hocalar... Fen in sözel bölümlerini içeren biyolojiden başlayın mesela.
    İlk olarak ygs müfredatındaki konuları Not edin ikincisi plan çıkarın bugün bu konu ve bu konu hakkında şu kadar soru vs, kaynak tavsiyesi için fenci arkadaşlar yardımcı olacaktır 0 olduğunuzu belirtin, seviye seviye yükseltin kaynak kalitesini. Genel Planınız ilk biyoloji olsun ygs biyoloji bitince hafiften matematiğe giriş yapın misal, matematikten 3-4 kaynak bitirmeli ve sorularınızı mutlaka soracak bir ortam (whatsapp grubu facebook donanımhaber) bulmanız gerek yoksa aynı gidiş yolunu sınavda da yapıyorsunuz, temeliniz zayıf daha doğrusu 0 olduğundan ygs ile sağlam bir temel atmanız gerekir ki fen için bu olmazsa olmaz, günlük 10 -12 saati Gözden çıkarın, umarım sizi boğacak bir aileniz yoktur sessiz bir ortam ve psikoloji çok önemli bu sınav psikolojik bir sınav çünkü ilk adımlar böyle olmalı bir iki gün araştırın iyice uğraşın hedef nedir hangi üniversite nasıl bir yöntem hangi kaynaklar kaç puan kaç net, bunları netleştirdikten sonra direkt başlayın bence

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.