Şimdi Ara

Yıllardır uğraşıyorum proğramcılığı çözemedim!!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
473
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar kaç yıldır proğramcılığı çözmeye uğraşıyorum ama yapamadım,girmediğim site kalmadı anlayamıyorum.Şimdi q-basicden başlamak istiyorum,ilk olarak mantığını öğrenmeliyim.Yardım ederseniz sevinrim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bumblebee -- 13 Nisan 2005, 1:55:32 >

• Bence önce Algoritma Tasarımı' nı öğrenin. Sonra programlama dillerini öğrenirsiniz. Başlangıç için QBASIC ile uğraşmak yerine Python' u önerebilirim.
  • www.wekatronik.com/programlama.asp

kitap için fahri vatansever'in programlamaya giriş ve algoritma kitabının tavsiyeederim
    c++, pascal, basic dillerini karşılaştırarak öretio
  • quote:

Orjinalden alıntı: Challenger

Bence önce Algoritma Tasarımı' nı öğrenin. Sonra programlama dillerini öğrenirsiniz. Başlangıç için QBASIC ile uğraşmak yerine Python' u önerebilirim.

python kötü bir başlangıç olur kanımca. çünkü bilindik programlama felsefesine ve genel mantığına pek uymuyor.. bana öyle geldi..
  • quote:

Orjinalden alıntı: theDarkTemplar
    python kötü bir başlangıç olur kanımca. çünkü bilindik programlama felsefesine ve genel mantığına pek uymuyor.. bana öyle geldi..

Kolay öğrenilebilen ve yazım şekli kolay anlaşılır bir dil olduğu için Python önerdim.
  • bence c ile başla en mantıklı olan başlangıç o çünkü.
  • quote:

Orjinalden alıntı: serpantin

bence c ile başla en mantıklı olan başlangıç o çünkü.

+1
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • SABRETMELİSİN DOSTUM Q BASİC İŞİNİ GÖRÜR MERAK ETME
  • Yukarda sayılan bütün dillerin yapısı temelde birbiri ile (Python hakkında pratik bilgim yok) aynı.Genel kodlama yordam ve sublara bölünerek genel algoritmayı oluşturur. C ve BASİC i görsellik olmadan kıyasladığım da ben C ile daha hızlı daha az bellek kullanarak ve daha kısa kodlama ile yazılabilir ama basicte yazılan da algoritma olarak anlaması daha basit ve anlaşılırdır. Yani kısaca programlama öğreneceksen kendine bunu sor önce dilller hakkında dökümanları bir gözden geçir ve kendine en uygun olanı seç. Ben herkese tavsiye ettiğim gibi başlangıç için sana Q basic Yada görsel olarak VB öneririm. Genel manada bir program tecrüben olduktan sonra diğer dillere geçince sana ne fayda sağlayacağını kendi gözlerinle gör.
  • Once Q basic ,cunki aklın karısmadan sadece algoritmaya odaklanman lazım (diger ayrıntıları dusunmeden) algoritma icinde kendine akıs semalar ciz mesala gunluk ,haftalık aylık yıllık yaptıgın seyleri akıs seması yap yada ufak mat. problemlerini mesala iki cevrimle birden yuze sayı yazmak yada iki matris toplamı yapmak vs ama once dusunmeyi sev sonrada
    pc leri!
  • BU işi öğreneceksen Algoritma mantığını anlaman gerek onu çözmeden bir işe yamaz öğrendiklerin öğreneceklerin bir kendine en uygun dili şeç ama Algoritma mantığını anlaman lazım

www.yemliha.net
  • dostum bence sen vb başla... en kolayıdır... en mantığa yakınıdır... biraz ingilizcen varsa sökersin...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.