yongatek ticari bir yapılanma şirket hocam bu savunma sanayi değil ki dolayısıyla bence standart mimarileri kullanması güvenlik açığı oluştursa nolcak uluşturmasa nolcak, onun dışında aselsan zaten savunma sanayii teknolojileri için kendi çiplerini üretiyor. |
Yıllık 25 milyon üretim hedefi: Türkiye’de tasarlanan RISC-V çipini TSMC üretecek (2. sayfa)

-
-
Vay be bu günleri de gördük 😁
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
niye zoruna gitti ki anlamadım
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
X86 tabanlı işlemci üretme izni sadece AMD ve Intel de var. rakip olman hukuken mümkün değil. en fazla alternatif olunabilir.
-
Sorun uretmek degil. Urettigini satabilmek. Arz'da dengeyi saglayamazlarsa buyuk sikinti icine girebilir firma. Gereginden fazla uretim sonucu zarara girmesi olasi bir problem. Yani herseyin en kotusunu dusunuyorum ama en iyisini umuyorum. Emekleme donemindeki bir firmaninda boyle dusunmesi taraftariyim. Girdikleri sektorde cok buyuk firmalar var.
-
olur mu o zaman katarlı kardeşlerimiz nasıl mutlu olacak :(
-
Haberde yilda 25 milyon uretimden bahsediyorlar. Cinde 2023'te uretilen beyaz esya 275 milyon civariydi. Bu rakamin icinde tahmin edeceginiz gibi hemen hemen tum ureticiler var. Yani hedef sadece beyaz esyayi baz alirsak (ki uretilen ciplerin sadece beyaz esya sektorunde kullanilacagini dusunmuyorum) oran neredeyse %10. Yani pazar payinin %10'ununu daha ilk senesinde elde etmek pekde gercekci gelmedi.
Buradan gerceklestiremezler anlami cikmasin. Sadece ucuz bir sekilde piyasaya surerek sektorde boyle ciddi bir orani yakalayamazlar gorusundeyim. Ama su var hem fiyat olarak rekabet edebilir hemde yeni ve saglam bir teknoloji ile piyasaya adim atarlarsa cok daha basarili olabilirlerde.
-
O tarihi nereden okuduysan değiştir.
Tabii 1000 sene avrupa zalimlerine karşı beraber mücadele ettiğimiz Arapları, 100 senedir bizi sırtımızdan vurdu diye anlatıp ingilizi yunanı avrupanın zalimlerini taklit etmeyi öğrettikleri için bu saçma sapan ifadeyi yazabiliyorsun.
Sadece Çanakkale şehitliğini gezsen orada ne kadar Arap şehid var görebilirsin ama nerede sizde o feraset!!!
Allah akıl fikir versin.
-
Arkadaş İngiliz arşivine girsen diyor ki "biz Arapları ne güzel örgütledik, ne güzel vurduk Osmanlı'ya"
Bizim memlelette ise bi saçma arap güzellemesi
Çanakkale'de herhalde Arap olacak arkadaş. Bir devlet mensubu olan haktan asker demi toplamayacak...
Hiç bilmiyorsa bari Çanakkale Savaşı ile Arap cephelerinin tarihine bakmaz mı bu insanlar yarabbi
Stratejik-ekonomik ortaklık başka, sosyolojik ortaklık!!! iddiası ise ultra komik ve bambaşka
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi doruhüso -- 23 Ocak 2024; 0:44:43 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Ya arkadaşlar, isterse ürün meyvesuyu olsun, meyveler şamdan gelsin, üretim Küba'da olsun. Sonuçta üstüne markanı basıp para kazanıyorsan ortada bir "başarı" vardır.
Bakın elin Fransız firması bir maya üretip yoğurdu bulmuş millete yıllardır güzel güzel yapıyor satışını. Süt buradan, üretim burada, üretimi ve yatırımı yapan firma türk, ama marka fransız. Adamlar böyle böyle kazanıyorlar.
Bırakın biz de çipleri kendi markamızla üretip hiç değilse üzerine marka basanların masrafından kurtulalım...
-
o özelliklerde risc-v mcu lar 2-5 usd aralığında temin edilebiliyorken 150 usd nedir arkadaş..
cortex-a9 application processor ve bir ton fpga fabric içeren xilinx zynq 7020 bile 20 dolar altında..www.lcsc.com
XC7Z020-1CLG484C XILINX | C1519066 - LCSC Electronicshttps://www.lcsc.com/product-detail/Microcontroller-Units-MCUs-MPUs-SOCs_XILINX-XC7Z020-1CLG484C_C1519066.html
bir çok beyaz eşyada kullanılabilecek risc-v mcu da buyrun 3 dolardan;www.lcsc.com
CH32V307VCT6 WCH(Jiangsu Qin Heng) | C2943979 - LCSC Electronicshttps://www.lcsc.com/product-detail/Microcontroller-Units-MCUs-MPUs-SOCs_WCH-Jiangsu-Qin-Heng-CH32V307VCT6_C2943979.html
fiyat politikası o şekilde olursa ellerinde patlar..
-
Kanal İstanbul saçmalığı yerine keşke şöyle bir şeye milyarları bassalar. Üretim, how-know, Ar-Ge en azından orta ve uzun vadede faydasını görürsün.
daha önce ruya ukrayna konusunda yazmıştım. 500k 600k dollar gibi fiyatlara çinden, 24nm sürecine inebilen çip üretme ünitelerini alabiliyorsun. 600k dollar bu ülke için nedir? 6 milyon ver al 10 tane. dağıt 8 tanesini baba üniversitelere, proflar, öğrenciler yararlansın.
ama yok kardeş. belli ki AB veya ABD üretim sıkıntısını aşmak kullandığı yol.
çin böyle böyle öğrendi.
sonra işte merak ediyorsun : "bu pkklıları vurmak neden mevsümsel döngü gibi". o amerikan malları iha kullanmak için tüm sistemler amerika'ya bağlı da bundan dolayı. aslında çok basit işte , ama yaptırmıyorlar mı , yapmak mı istemiyorlar; bir türlü anlam veremiyorum.
-
Güzelim eşsiz istanbul boğazından pislik yük gemilerin geçmesini istemiyoruz. Kazalar yüzünden denizin kendini toplarlamısı onlarca yıl sürüyor. Deniz trafiği de çabası. Hem kanal yapılırsa boğaz sözleşmesi bozulur geçmek istiyorlarsa istediğimiz fiyatı biçeriz. İSTANBUL TÜRKLERİNDİR.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M0meNtS -- 23 Ocak 2024; 9:42:32 >
-
Birilerinin kısa yollu komisyonu olmaz ömrü yetmez
-
sadece x86 mimarisi mi var.
-
hayır sadece x86 mimarisi yok, ben zaten x86 için rakip olamazsın dedim. nereye varmak istediğini anlamadım. Şuan için RISC-V işlemcide Windows çalıştıramazsın. Linux çalıştırabilirsin. yani x86 ya rakip değil, en fazla alternatif olabilirsin. bunu yapılan işi küçümsediğimden söylemiyorum.
Yakın zamanda olmasa bile geleceğin Risc-V de olduğuna inanıyorum. muhtemelen Risc-V üzerinde Windows çalıştığını görmek için ömrüm yetmeyecek ama bu bir gün mutlaka olacak.
-
Videoyu izlemedim ama bir yanlışlık olduğu kesin. O fiyata masaüstü işlemci satılıyor.
Yerli ve milli ayağına bunlar da biraz semirmek istiyorlar anlaşılan.
Vallahi bezdim bu yerli-milli soslarından.
-
İnşaataki para tatlı geldi, İstanbul 25milyon olsun istiyorsunuz, 100binlik arsa 10milyon olsun istiyorsunuz, toki moki hem devlet hem ilgili arkadaşlar yesin cepler dolsun istiyorsunuz.
Diğer anlatılanlar çalınan minareye kılıf misali 😀
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X