< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Serdengeçti00 -- 23 Ocak 2024; 12:16:57 > < Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
Yıllık 25 milyon üretim hedefi: Türkiye’de tasarlanan RISC-V çipini TSMC üretecek (3. sayfa)

-
-
Yok o 150 dolarlık işlemci kırmık 2.0 adını verdikleri video işlemcisi arm tabanlı ve geliştirme aşamasında üretim aşamasında değil
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
sanki şuanki nüfus çok normaldi de kanal olunca artacak
ülkede sadece siz yaşamıyorsunuz ve çok bencilsiniz
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Seküler chip olsun derler.
-
İstanbul Türklerindir sloganımızı "Karadeniz Abd ve İngilterenindir" diye yedirirler bize. Azıcık akıl fikir
Dünya tarihi stratejik hatalarında ilk sıraları gelecekte bile hiç kaptırmayacaktır
Ukrayna-Rusya savaşında Abd donanması yüzünden savaşa çekilmiş ülke olurduk en yakın örneği
Kaldı ki o kanalın dibi villalar olacak, orada olmayacak mı kaza :)
Kanal yapmadan da insanları çok rahat yayabilirsin sağa sola.
Kaldı ki amaç nüfusu azaltmak olsa bu kadar kaçak sığınmacıları kabul etmezlerdi.
İstanbul halkı da zahmet edip "sığınmacılar kalacak" diyen veya "sığınmacıları entegre edeceğiz, okutacağız" diyen Akp ve 6lı konken masasına oy vermezdi.
Herkes memnun yani halinden, geçiniz...
Kanal açacağına Karadeniz'e göl muamelesi yap.
Yük gemisi geçirme.
Yükünü Çanakkale'nin Tekirdağ sınırına indir. Oradan demir yolu veya boru hattı üzerinden Karadeniz kıyısına geçir. Orada da sadece Karadeniz sınırı olan ülkeler iç deniz taşımacılığını yapsın
Bitti. Bu kadar basit.
Ama o zaman Arapların ve Kıbrıs nüfusuna kayıtlı yahudilerin kapattığı araziler nasıl ranta dönüşecek. İstanbul'un nüfusunu 1 kişi bile azaltmadan nasıl 1 tane daha İstanbul kurulacak dip dibe. Dimi yani :)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi doruhüso -- 23 Ocak 2024; 13:21:21 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Canakkale sehitligine gitmediginiz cok belli. 6 yil Canakkale'de yasadim defalarca sehitlige gittim ve dediginiz gibi cok sayida bir Arap gormedim. Hatta bazi devlet kurumu sitelerinde Sehitlikte yatanlarin isimleride bulunmakta biraz zaman ayirip bakabilirsiniz. Araplar'dan haz etmememin sebebi Araplarin fitratindan kaynaklidir. Buradan diger milletlerin sempatizani oldugum anlami cikmasin. Tam aksine su gorusu savunuyorum. Turkun Turkten baska dostu yoktur. Ben sadece kendi milletimden kendi soyumdan olanlara karsi sempati duyuyorum. Arap'tir Ingiliz'dir veya Alman'dir ayirim yapmiyorum. Dikkatimi ceken noktayi dile getirdim. Son zamanlarda Arap ulkeleriyle ilgili yatirimlar dikkatimi cekiyor ve ne hikmetse karli bir getiriside olmadigini goruyorum. Neden diger Turk devletleri ile is yapmiyoruz ya da yapamiyoruz? Asil sorgulanmasi gereken bu kanaatimce. Ve diger bir nokta Hic arap ulkelerinde ciddi bir teknolojik gelisme (insaat sektorunu gecin onu bile kendileri yapmiyor) gordunuz mu? Benim tek gordugum petrolden kazandiklari para ile zaten hazirda isleyen firmalara yatirim yapmalari.
Bir Turk olarak sunun son derece farkinda olmamiz gerekiyor. Tarihin tum donemlerinde en cok korkulan millet olmusuzdur. Ve bu yuzden hicbir zaman gercek bir dost bulamayacagiz.
Parti sempatizani olarak dusuncelerini dile getirebilirsin ancak bunu saygi cercevesinde yapmani tavsiye ederim. Demokratik bir ulkede yasadigimiz gercegi hala devam etmekte. Uslubunu duzeltirsen sevinirim.
-
altından klozet yaptırıp içine hacetini gideren tiplerin, peygamber efendimizin zamanındaki insanlarla aynı yapıda olduğunu düşünen "dalak aleyhisselam" zihniyetine karşı bir şeyler anlatmaya çalışmışsınız...
ama emeğinize yazık olmuş ahmet bey...
-
Planlı eskime veya Planlı eskitme, endüstriyel tasarımda bir ürünün belli bir süre sonra eskiyerek veya işlevsiz hale gelerek sınırlı bir kullanım ömrüne sahip olmasını tasarlamak ya da planlamaktır. Planlı eskimenin üretici için potansiyel yararları vardır.
Firmaların amacı garanti bittikten sonra yeni ürün satmak müşteriye. Bilinçli olarak yapılıyor.
Denemeye deger. Ne kadar ayri goruslerde de olsak saygim var. Ancak suna kesinlikle tahammulum yok. Baska milletleri kendi milletinden ustun goremez kimse. Gormemeli. Aksi takdirde kimligini yitirir insan.
Ataturk'un dedigi gibi ne mutlu Turk'um diyene.
Gecmiste yasamak degil gecmisten ders cikarmamiz lazim. Birilerine hakaret ederek ya da sindirmeye calisarak bir yere varamayiz. Bizden oncekiler emanetciydi simdi emanet sirasi bizde buna gore hareket etmeliyiz diye dusunuyorum.
-
helal olsun diyecem, ama...
yerli ve milli İHA'da, SİHA'da, savaş uçağında ortalığı yıkıyoruz ve uçuyoruz diye inanalar bu haberi iyi okusun.
anca "32-bit TSMC 55nm" çip üretip çamaşır ve bulaşık makinesi çalıştırabiliyoruz.
hani gözünüzden kaçmıştır, biri sizi kekliyor, bilin dedim...
-
Bencillik ne alaka ya şimdi. Benim görüşüm bu, herkes görüşünü söyler, çoğunlukla yada oy birliğiyle karar alınır.
Ayrıca şunu da söyliim benim istanbulda evim var, nüfus 25milyon olunca değeri 2 ye katlanır en az, bencil olsam kanal istanbul olsun derim.
Bana göre bu ülkeyi bi sonraki seviyeye toprak kazıp, beton dökmekle değil yarı iletken, pil v.b. teknolojilere yatırım yapmakla taşıyabiliriz. Bu benim görüşüm tabi, imarı değiştirip tarlayı arsa yapınca da güzel para kazanılıyor o da bi fikir 😀
Sivil sektor ile savunma sanayiini karistirmamak lazim. Sivilde disardan alma imkani oldugu icin kolaya kaciliyor cogu o zaman o yuzden daha gerideyiz. Savunma sanayisinde istedigimiz urunleri vermedikleri icin goreceli olarak daha ilerdeyiz.
-
Bu palavralari akkoyunlar bile yemiyor artik.
-
Ben de tsmc ye açık kaynaklı risc spiarişi versem ben de çip üretmiş mi olurum ?
tsmc değil de umc, smic vb yerlerde falan bireysel olarak ürettirenler var.
örneğin buradaki arkadaş lattice ice40 srisi fpga de prototip olarak yaptığı sayısal tasarımı chip olarak ürettirmiş; SMIC 180 nm process kullanılmış..
https://www.eevblog.com/forum/microcontrollers/the-small-open-source-ic-allows-us-to-use-rs485-as-full-duplex/
chip ile ilgili bilgiler ve kaynak koduna şuradan erişebilirsiniz;
github
GitHub - dukelec/cdbus: CDBUS (Controller Distributed Bus) Protocol and the IP Core for FPGA usershttps://github.com/dukelec/cdbuschip ürettirmek isteyen şurası ile bağlantıya geçebilir;
-
gençler iş bilenin, kılıç kuşananın.. ne yapıyorsanız iyi yapın. burada nanometre muhebbetleri falan dönüyor da ruslar 1990 yılında piyasaya çıkan Motorola MC68040 ile pantsir de füze güdüyor.. 50 MHz de çalışan işlemci ile.. MC68040 ın üretim process i 650 nm, 800 nm gibi süreçler..
btr-82a da bile MC68040 varmış.. https://tr.topwar.ru/220616-nash-otvet-gepard-zenitnye-avtomaty-na-baze-btr-82a.html
şu an bundan çok güçlü işlemciler ile hobiciler oyun oynuyor.. biz ne yapıyoruz.. iş bilmiyoruz..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi baybay17 -- 23 Ocak 2024; 20:23:1 >
-
45-60nm ile çalışan bir çipçi olarak derinden katılıyorum.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
çok zekisin biz bunu nasıl bilemedik bütün sırrı bozdun yaw :D
günde ortalama 100 gemi geçiyor tek bir gemide yüzlerce konteynır bulunuyor hangi birini indirip geçirelim? öyle geçme demekle de olmuyor yetkimiz yok süresiz sözleşme var
nüfus zaten kaçınılmaz yunan gibi değiliz bir anda 80 milyon olduk göçmenleri ekle 100 sonraki 10 yılda 120 milyon oluruz tahminim
sıkışıp kalmaktansa genişleyebiliriz istanbul için
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
İstanbullu hem yerelde hem de genelde seçimini hep Karadenizlilerden yana yapmaktan eksik kalmıyor. İstanbullu memnun halinden demekki, özellikle mülteci konusunda. Acımıyorum o yüzden.
Geri kalan Türk halkı olarak da alışmışız kervanı yolda düzmeye
Çıkarsınız yine bir gazla kanal açmaya.
Sıradaki Moldova veya Gürcistan probleminde de savaşa nasıl dahil olmasak diye takla üstüne takla atarsınız siyaseten :)
Bi 10 milyon nüfus artışı da cabası
Oyna devam diyoruz.
Ha bu arada kanalın etrafı kesinlikle villa dolu olmayacakmış, öyle diyorlar. Kaza ve kirlilik olmaz bu yüzden :)
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Apple kendi çipini tasarlayıp ürettirince o çip apple ın mı oluyor yoksa TSMC nin mi?
Döküm/imalat ayrı şey, tasarım ayrı şey.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X