Şimdi Ara

Yine bir yeni motor tavsiyesi!?!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
249
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selamlar herkese. Halihazirda b sinifi ehliyetim ve bir arabam var. Bisiklet kullanmayi cok seviyorum. Fakat ulasim amacli kullaninca sicaklardan dolayi cok sikinti yaratiyor. 21 yasindayim.

Gelelim konumuza; maksimum 10 bin liralik bir butce ayirabiliyorum motor icin. Bunun icinde ekipman+ehliyet masraflari ve motor var. İsin basinda oldugum ve de henuz kendi parami kazanmadigim icin cok masrafli olmamasi tercih sebebimdir. Boyum 187, kilom ise 92. Aklimda bajaj pulsar 200ns var, tarzi hosuma gidiyor, 1-2 kere yakindan da inceledim gayet hosuma gitti.

Egitim konusunda ise hondanin surus kurslarinda ilkine gitmeyi dusunuyorum yakin zamanda. Her tur tavsiyeye acigim motor konusunda cok tecrubesizim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• kesinlikle eğitime gitmelisin , zaten bisiklet kullandığın için çabuk adapte olursun ,

senin bütçeni göz önüne aldığımda 7 bin tl lik motor görünüyor ufukta , eğer vitesli istiyorsan bajajın iyi olduğunu söylüyorlar.

trafik sigortası için 1.000 tl ayırmayı unutma.
  • Sevenpounds a katiliyorum .. ayrica 10bin liraya egitim ekipman sigorta ehliyet derken pulsara paraniz yetmeyebilir. Hesabinizi iyi yapin onceden herseyi arastirin.

• eğitim için bugün honda ile konuştum. 26-27 mart için boşyer gözüküyormuş. 500 lira ona ayırdım. 750 lira gibi kurs, sınav, belge parası desek, geriye 8500-8750 lira gibi bir meblağ kalıyor. Ekipmana 1500 lira gibi bir para ayırsam 7000 lira gibi bir para kaldı. Motoru 2.el almak istiyorum düşerim falan üzülmiyim.

Sigortayı tekirdağdan yaptırmak istiyorum. Kaskoya gerek yok gibi hep otoparkı olan yerlere giderim. Asıl soru: Ekipman olarak ne alıcam? Motor fuarını kaçırdık malum. Uyguna nerden alabilirim? 2.el motor alırken nelere bakılır? 200 ns aldım diyelim 2.el, bana açacağı masraf nekadardır? Garantisi olanını mı kovalamalıyım?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba fuar da cok da onemli indirimler olmadi zaten birsey kacirmadiniz benim tavsiyem ekipmani deneyerek almaniz. motoin.de gibi bir site varmis cok uygun fiyatlar var bakabilirsiniz. Ben kendi acimdan 2. El kullanmadim kullanmakda istemiyrm ama eger 2. El alabilirim diyorsaniz mutlaka hasar kaza kaydina bakin, belirtilen km de motorun yipranma durumunu inceleyin mesela elcikler ne kadar yipranmis ayak pedleri ne durumda deponun cizik durumu vs motorun sesini dinleyin tuhaf gelen bisey var mi eger bu ve bunun gibi konularda sikinti yasarim diyorsaniz mutlaka motordan anlayan biriyle gidin yada servise gidin, mesela honda expertiz var araci kontrol ediyorlar.

Ekipman olarak kask, mont, (sirtlik gogusluk gibi ekipman montta da olabilir), pantalon yada dizlik, bot, dirseklik, balaklava, eldiven. Montlarda bazen dirseklik, sirtlik vs bulunabiliyor, pantolon da tercih meselesi alirsaniz dizlik de bulunuyor zaten cogunda.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hubalahubhub -- 10 Mart 2016; 18:04:34 >
  • _AsDeRf_ _ kullanıcısına yanıt
    öncelikle çok acele etme ,

ilk adım olarak motorsiklet eğitimine katıl , sonra kurs işini hallet , muhtemelen mayıs ayındaki direksiyon sınavına katılacaksın , sınav oldukça sıkıdır bilgin olsun , 2 tur atıp alırım ehliyeti zannetme , 40 dk full kullanacaksın aleti

ekipman olarak : benim izlediğim yol şu;

kask _ caberg stunt (vizörlü) 450 tl (motorsikletaksesuarları.com / bostancı mağaza)
    mont_ venom yazlık mont 315 tl
    eldiven _ venom deri eldiven 150 tl
    kilit zincir_ oxford 190 tl (10mm kalınlığında kare kesitli)
    kilit disk_ masterlock (ilk sahibi verdi/ daha iyi bişey almayı düşünüyorum) 100 tl hesaplayabilirsin
    branda_75 tl oxford

dediğim gibi önce eğitim al , bu sayede almak istediğin motoru da kesinleştirirsin ,
    ÇÜNKÜ bende önce pulsar 200ns alır devam ederim dedim sonra vites le uğraşmak bana zor geldi , çünkü çok yoğun trafik içerisindeyim 2.el maxiscooter aldım ve çok memnunum.

• ehliyet, sınav vb dışında aşağıdaki masrafların da olacak

- 800-1200 tl trafik sigortası
    - 210 tl ruhsat+plaka

kilit olarak abus disk kilitleri 110 TL'den başlıyor. +zincir kilit için de onguard iş görür 200-250 tl civarı.

bot ve pantolonu kimse hesaba katmamış, düşünce heralde bacaklar zarar görmeyecek. 500tl'de bot + kevlar pantolona ayırmalısın.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 4everr kullanıcısına yanıt
    Merhaba, iki ustte ki mesajda pantolon dizlik hersey yaziyor okumadan yorum yapiyorsunuz. Dikkatli olalim lutfen.

• 4everr kullanıcısına yanıt
    Kaskı eldiveni bile almadan motora binen o kadar çok insan var ki bot ve pantolonu hesaba katan sayısı çok az.
    Ben de almadım; almama gerekçelerim ve aldığım risk beni bağlar.
  • s.a arkadaşlar yeni bir motor alacam 3.100 tl motorun fiyatı plaka + sigorta + ruhsat filan ne kadara patlar kask ve eldiven var motor 130 cc ve bunları yapmak kaç günümü alır simdiden tşk ler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atalaye413 -- 30 Mayıs 2016; 23:44:44 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sevenpounds

öncelikle çok acele etme ,

ilk adım olarak motorsiklet eğitimine katıl , sonra kurs işini hallet , muhtemelen mayıs ayındaki direksiyon sınavına katılacaksın , sınav oldukça sıkıdır bilgin olsun , 2 tur atıp alırım ehliyeti zannetme , 40 dk full kullanacaksın aleti

ekipman olarak : benim izlediğim yol şu;

kask _ caberg stunt (vizörlü) 450 tl (motorsikletaksesuarları.com / bostancı mağaza)
    mont_ venom yazlık mont 315 tl
    eldiven _ venom deri eldiven 150 tl
    kilit zincir_ oxford 190 tl (10mm kalınlığında kare kesitli)
    kilit disk_ masterlock (ilk sahibi verdi/ daha iyi bişey almayı düşünüyorum) 100 tl hesaplayabilirsin
    branda_75 tl oxford

dediğim gibi önce eğitim al , bu sayede almak istediğin motoru da kesinleştirirsin ,
    ÇÜNKÜ bende önce pulsar 200ns alır devam ederim dedim sonra vites le uğraşmak bana zor geldi , çünkü çok yoğun trafik içerisindeyim 2.el maxiscooter aldım ve çok memnunum.

Hazir konu uplanmis suraya yazayim gelisenleri. Motto akademiden 1500 liraya ders aldim. Ehliye ve sinav parasin da icinde. 20 saate yakin ders verdiler. Bu hafta sonu direksiyon sinavim var. Dersler hep uzun sureliydi bol vites degistirmeli. Ben motoru zaten zevk almak gezmek icin istedigimden vitesli daha hos olacak gibi. Zaten araba var hazirda.

Suanda ekipman ve motor bakiyorum. 200ns'i sifir km almayi dusunuyorum. Ekipmanlar icin pek bir fikrim yok hala. 17 hazirana kadar cok yogunum insallah haziran sonu yola cikmayi planliyorum.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: atalaye413

s.a arkadaşlar yeni bir motor alacam 3.100 tl motorun fiyatı plaka + sigorta + ruhsat filan ne kadara patlar kask ve eldiven var motor 130 cc ve bunları yapmak kaç günümü alır simdiden tşk ler

yaklaşık 1500TL tutar. Sigortayı iyi soruşturman lazım. Mümkünse ruhsatı babanın üzerine falan yap.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.