Şimdi Ara

Yeni Araç MTV'si ile ilgili bir soru??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
57
Cevap
0
Favori
27.338
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 05.06.2009 tarihinde Hyundai İ20 CRDİ 90PS Select aracımızı aldık. Ancak bugünwww.gib gov.tr adresinden aracın MTV durumunu kontrol ettiğimde :
    MTV BİLGİLERİ
    Motorlu Taşıtlar Vergisi 2009/1 05/07/2009 =314,00 =05/07/2009
    Motorlu Taşıtlar Vergisi 2009/2 31/07/2009 =314,00 =31/07/2009
    TOPLAM BORÇ MİKTARI 628,00
    olduğunu gördüm. Sorum şu 2009/1 05.07.2009 vade tarihli vergiyi aracı aldığımız bayinin ödemesi gerekmiyor muydu? Yoksa sisteme yansıması mı geç oluyor?

• evet bayının odemesı gerekıyor. en azından bız araclarımızı her aldıgımızda opel, chevrolet, seat,nissan ve piaggio gibi markalar bızımkılerı odemıstı. gec yansıma olacagını sanmıyoruym. hemen gecmesı gerekır.
  • 1 nci taksiti bayinin ödemesi gerekirdi.
  • Eğer bayi ödemediyse işimiz var uğraşıcaz demektir....
  • bende hyundaı era almıştım tescil tarihi 29 nisan mtv vergisini yatırmamışlar bayiyi aradım siz yatıracaksınız dediler ihale bana kaldı yani
  • Yani aracı Temmuz ayından önce aldıysan ilk MTV müşteriye kalıyor..
    quote:

Orjinalden alıntı: levent06y

bende hyundaı era almıştım tescil tarihi 29 nisan mtv vergisini yatırmamışlar bayiyi aradım siz yatıracaksınız dediler ihale bana kaldı yani
  • aracı 5 mayısta teslim aldım aldığım bayi mtv vergisini müşteriye yatırtıyormuş dediklerine göre bizde öyel bir uygulama yok diyorlar mtv olursa fiyat farkı olur dediler bana bizde yedik tabi yapacak birşey yok gibi
    quote:

Orjinalden alıntı: VoLKaN067

Yani aracı Temmuz ayından önce aldıysan ilk MTV müşteriye kalıyor..
    quote:

Orjinalden alıntı: levent06y

bende hyundaı era almıştım tescil tarihi 29 nisan mtv vergisini yatırmamışlar bayiyi aradım siz yatıracaksınız dediler ihale bana kaldı yani

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • kusura bakmayında arkadaslar nasıl yiyosunuz anlamadım. anahtar teslim arac alıyorsunuz bunun anlamaı ötv, kdv, mtv, trafik plaka masrafları hersey dahil demek. ben anahtarı alır cıkarım benzini koyarım baskada 1 kurus vermem demek. ödemeyin lütfen. gerekirse genel mudurlugune şikayet edin.
  • "Anahtar Teslim Satış Fiyatı" demek zorunlu olan herşeyin (ötv, kdv, bandrol, tescil, plaka) fiyata dahil olması demektir. yani kasko, devir için noter masrafı gibi şeyler hariçtir

bazı otomobil firmaları bu fiyatları ayrıntılı olarak verir neyi ne kadar ödediğinizi görürsünüz, örneğin volvo (özellikle vergiler alt sayfasını inceleyin):
    http://www.volvocars.com/tr/tools/Documents/fiyatlistesi-1NisanOTV.xls
  • afiyet olsun.

ben 3 ocakta (bilerek o tarihe bıraktım vergiler için) aldığım 2006 model araç için bir lira vermemiştim.
    sadece kasko ödedim o kadar.
    diğer tüm masrafları izmir ermat plaza da karşılanmıştı..
  • 5 Mayısta Citroenden satın aldığımız aracın Mtv 1. taksidi bayi tarafından yatırıldı.Sonuçta anahtar teslim satın alıyorsunuz.Bastırın.
  • valla ben 25 aralıkta aracımı takasa verdim, yenisini 2 ocakta teslim aldım, hem eskisinin mtv 1. taksitini ödemedim, hem de yenisinin :)

bayiler arasında bu yeni moda oldu herhalde, normalde her türlü ödemeleri gerekiyor...
  • yeni aldığınız aracın dosyası sizde olması lazım. içerisinde aracın faturası, teknik belgeleri v.s. olan.
    onun içerisine bakın bayi yatırdı ise makbuzu orada olması lazım. ayrıca ilk taksidi de bayinin yatırması lazım. siz internet ortamında teyit etmeyin gerekirse maliyeye gidip sorun. çünkü internet ortamında yeni arabalarda bu tip sorunlar oluyor.
  • Merhaba benimde bu konuyla ilgili bir sorum olacak

18.6.2009 tarihinde satın aldığım 0 km. aracımın mtv borcu aşağıdaki şekilde görünmektedir..

SEÇİNİZ VERGİ TÜRÜ DÖNEM TAKSİT VADE TARİHİ TAHAKKUK BORÇ GECİKME ZAMMI TOPLAM BORÇ ÖDENEN MİKTAR
    Motorlu Taşıtlar Vergisi 2009 1 22/07/2009 314,00 314,00 0 314,00 0,00
    Motorlu Taşıtlar Vergisi 2009 2 31/07/2009 314,00 314,00 0 314,00 0,00

Ancak Haziranda(yani geçen ay) aldığım bu 0km aracın temmuzda(yani 1.ay sonra) ödenmesi gereken MTV tutarının 628,0 TL olduğu görünmektedir.Ve Tabloya dikkat edilirse 10ar gün arayla 2 ayrı taksite bölünerek sisteme işlenmiştir.. Trafiğe yeni çıkan bu aracın vergilendirilmesinde bir tuhaflık veyada bir hatamı var anlam veremedim..Bu konuda beni aydınlatabilecek birisi varmı?

Birde Şayet bu borç taksitlendirmesinde bir hata yoksa "yani aracı nezaman alırsak alalım; ödemeler sadece yıl bazında değerlendiriliyorsa" bu aracın ilk mtv taksidini yorumlarda belirtildiği gibi bayinin mi ödemesi gerekiyordu?

Lütfen bilgisi olan paylaşsın
    Zaten tescil,plaka vs.. işlemleri için extradan 700 800 lira para ödedik

NAN DOLANDIRILDIK MI YOKSA !

• değeri 40bin tl olan aracın tescil,zorunlu trafik sigortası ve bandrol masrafları 700 lira edermi bak şimdi kafama takıldı :S

EDİT/
    Buarada googleda araştırırken rastladım

"Taşıt Pulu veya Bandrol Vergisi olarak da bilinen Motorlu Taşıt Vergisi Ocak ve Temmuz aylarında olmak üzere iki taksitte ödenir"

1.si e biz ikisinide temmuzda ödemek durumunda kalıyoruz :S

2.si aracın anahtar teslim fiyatı haricinde ödenen extra paraya mtv de dahil miş eğer yukarda bahsedildiği şekil bandrol=mtv

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vampir Masquerade -- 15 Temmuz 2009; 4:06:14 >
  • arkadaşlar bu vergi ödememe işi özellikle ötv indirimi sonrasında başladı galeriler özellikle büyükşehirdekiler araba bulmakta zorlanan insanları kandırmaya başladılar bunu bana kırşehir hyundai bayi söylemişti verginin ilk taksidini biz ödüyoruz demişti bende zaten siz ödeyeceksiniz bu artı bir şey değil demiştim oda bana ankaradaki plazalar ödemiyor ödemediklerini de söylemiyor alıcılar vergi dairesine gittiklerinde yada ödeme yaparken farkediyor demişti sonra ankara hyundai alan bi arkadaşın başına geldi o plazanın altını üstüne getirene kadar uğraştı plaza ne zaman kalabalık olsa o zaman gidip satıcıyla tartıştı 3 yada 4. gidişinde ödemeyi kabul ettiler. galeri ile uğraşın merkezlerine şikayet edin az para değil arkadaşlar peşini bırakmayın.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Vampir Masquerade

Merhaba benimde bu konuyla ilgili bir sorum olacak

18.6.2009 tarihinde satın aldığım 0 km. aracımın mtv borcu aşağıdaki şekilde görünmektedir..

SEÇİNİZ VERGİ TÜRÜ DÖNEM TAKSİT VADE TARİHİ TAHAKKUK BORÇ GECİKME ZAMMI TOPLAM BORÇ ÖDENEN MİKTAR
    Motorlu Taşıtlar Vergisi 2009 1 22/07/2009 314,00 314,00 0 314,00 0,00
    Motorlu Taşıtlar Vergisi 2009 2 31/07/2009 314,00 314,00 0 314,00 0,00

Ancak Haziranda(yani geçen ay) aldığım bu 0km aracın temmuzda(yani 1.ay sonra) ödenmesi gereken MTV tutarının 628,0 TL olduğu görünmektedir.Ve Tabloya dikkat edilirse 10ar gün arayla 2 ayrı taksite bölünerek sisteme işlenmiştir.. Trafiğe yeni çıkan bu aracın vergilendirilmesinde bir tuhaflık veyada bir hatamı var anlam veremedim..Bu konuda beni aydınlatabilecek birisi varmı?

Birde Şayet bu borç taksitlendirmesinde bir hata yoksa "yani aracı nezaman alırsak alalım; ödemeler sadece yıl bazında değerlendiriliyorsa" bu aracın ilk mtv taksidini yorumlarda belirtildiği gibi bayinin mi ödemesi gerekiyordu?

Lütfen bilgisi olan paylaşsın
    Zaten tescil,plaka vs.. işlemleri için extradan 700 800 lira para ödedik

NAN DOLANDIRILDIK MI YOKSA !

MTV 6 aylık dilimleri kapsayacak şekilde iki parçaya bölünüyor ve her dilimin ilk ayı içerisinde ödenmesi gerekiyor. Borçlandırmada ise 6 aylık dilimin neresinde tescil yapılırsa yapılsın o dilimin vergisi tahakkuk ettiriliyor.

Yani olay şu; 18 Haziran'da aracı aldığınızda henüz birinci 6 aylık dilimdesiniz ve sadece 12 gün için bile olsa bu dilime ait vergiyi borçlanıyorsunuz. 1 Temmuzdan itibaren ise ikinci 6 aylık dilimin vergi borcu geliyor. Değil 18 Haziran; 30 Haziran veya 31 Aralık'ta bile araç alsanız o bir gün için bütün bir 6 ayın vergisini ödersiniz.

Bayinin üzerine düşense satışın yapıldığı gün içinde bulunulan 6 aylık dilime ait vergiyi anahtar teslimi fiyat dahilinde ödemektir. Yani 1. taksidi bayinin, 2.taksidi sizin ödemeniz gerekir. Araçla birlkte size bir dosya teslim edilmiş olması lazım. Bu dosyada fatura, MTV taksidi ödeme makbuzu, verdiğiniz vekaletnamenin aslı, vs evrakların hepsi bulunur.

• odemesi gerekiyor ama cakallik yapabiliyorlar,
    maltepe reno'dan basimiza geldi,odedik kargo ile size gelcek dediler
    yok gonderdik,yok kargoda bizi oyaladilar
    en son sert cikip interntten gozukmuyo deyince 2 gunde geldi
    baktik,gecikme cezasi bilmem kac lira:) elemanlar biz bastirnica yatirmislar
    kurcalamasak kaynatip ittirecekler...
  • Anahtar teslimi demek adı üstünde

- Vergileri Yatırılmış (ÖTV, KDV, MTV)
    - Mali Mesuliyet Sigortası Ödenmiş
    - Plakası Tescil Edilmiş ve Takılmış

Anahtar teslimi budur, isterseniz 31 Aralık'ta tescil ettirin, isterseniz 30 Haziran'da, madem Anahtar Teslimi diyor ve ufak puntolu yazılarla başka bir şart, koşul, sınırlama getirilmiyor (SEAT'ta Mali Mesuliyet Sigortası size ait) MTV taksidi de 1 AY İÇERİSİNDE satıcı tarafından ödenir.

31 Aralık'ta satın alınan bir aracın Temmuz ayında ödenmesi gereken 2. MTV taksidi Ocak ayında ödenmesi gereken 1. MTV taksidi ile birlikte Ocak ayının sonuna kadar ödenir.

30 Haziran'da satın alınan bir aracın Ocak ayında ödenmesi gereken 1. MTV taksidi Temmuz ayında ödenmesi gereken 2. MTV taksidi ile birlikte Temmuz ayının sonuna kadar ödenir.
  • MTV'yi bayiinin ödemesi gerekiyor. Fakat bayiler genellikle çakallık yapıp, müşteriye yamamaya çalışıyorlar. Kesinlikle ödemeyin. Ben VW'den sıfır alırken ödenmiştir diye hiç bakmamıştım. Geçenlerde internette sorgulatınca 2007 2. taksidini ödemediklerini gördüm. Hemen aldığım bayiyi aradım. Hiç itiraz etmeden ödediler. Üstelik %50 zamlı olarak .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vincentvega -- 15 Temmuz 2009; 9:28:01 >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.