Şimdi Ara

DSG vites kullanımı ile ilgili 5 tane sorum var

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
4.069
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • selamın aleyküm yeni sıfır araba aldım. Skoda Rapid 1.4 TDI styla dsg aldım.
    şanzımanı en sağlıklı şekilde kullanmak istiyorum. En sağlıklısı hangisi olur. Şimdiden cevaplarınız için teşekkürler.

1- Hareket halindeyken D den S ye çekerken zarar görür mü?
    2- Hareket halindeyken D den S ye çekerken ayağımızı gazdan çekmelimiyiz?
    3- Rodaj nasıl yapılmalı kaç km ye kadar yapılmalı ?
    4- Triptronic viteste ilerlerken vites atarken ayağımızı gazdan çekiptemi vites atmalıyız yoksa gaza basılı şekilde mi atmalıyız?
    5- D den S ye yada S den Dye çekerken mandala basıpta mı atmalıyız ?

• Dsg'de drive moddan sport moda geçerken mandala basmaya gerek yok arkadaşlar. Vites kolunu geriye tek tıklatmanızla spor moda geçersiniz. İlaveten vites geçişlerinde vs hiç bir şekilde gazdan çekmenize vs gerek yok. Ayrıca R'de Dye alırken de mandala basmanıza gerek yok, tek parmak hareketiyle tık diye Dye atar vitesi. Bu da park manevralarını hızlı yapmak için bir özelliktir. Mandalı sadece ilk çalıştırmadan parktan bir vitese alırken ve d'den R'ye alırken kullanırsınz, başka hiç bir durumda gerek yok.

Mandalın esprisi yanlışlıkla geri vitese takmamak, yanlışlıkla parktan drive'a almamak için br güvenlik önlemi olmasıdır sadece. Sport modun bunlarla hiç bir alakası yok.

Eğimli yerlerde park ederken önce el freni çekilip sonra p'ye almanız lazım. Yoksa direk pye alıp sonra el freni çekerseniz o 1-2 cmlik hafif kayma esnasında vitesin dişi arada kalıyor. Bu sefer aracı çalıştırınca p'den dye çekemezsiniz vites kolu kilitli kalır. Bunun çözümü araç çalışmıyorken, vites pdeyken el frenini indirip aracı 1-2 cm salmak, vites mandalı oturur, ondan sonra çalıştırıp pden Dye ya da Rye alabilirsiniz. Bu kilitli kalma durumu nadir görülen bir durum olsa da aracın yükünün şanzımana binmemesi açısından her zaman eğimli yerlerde önce el freni sonra p yapın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Abdullah Yvz

selamın aleyküm yeni sıfır araba aldım. Skoda Rapid 1.4 TDI styla dsg aldım.
    şanzımanı en sağlıklı şekilde kullanmak istiyorum. En sağlıklısı hangisi olur. Şimdiden cevaplarınız için teşekkürler.

4- Triptronic viteste ilerlerken vites atarken ayağımızı gazdan çekiptemi vites atmalıyız yoksa gaza basılı şekilde mi atmalıyız?

1- hayır
    2- hayır, gerek yok
    3- ilk 1000-1500 km, sürekli sabit hızda kullanmaktan, dip gaz ve sert frenden kaçınılmalı
    4- ayağı gazdan çekmeye gerek yok, kendisi atarken gazdan çekiyor muyuz?
    5- mandala gerek yok diye hatırlıyorum, passatı satalı bir yıl oldu ve audide gerek yok.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• 1 görmez
    2 hayır
    4 fark etmiyor pek çekmene gerek yok
    5 mandala basman gerekiyor
    6 ışıkta dururken frene tam bas yarım basma
  • D'den S'ye zaten mandala basmadan geçmiyor benim arabada.

Ayağını gazdan çekmene gerek yok.

Bunların hepsi ve daha fazlası için sana verilen kullanım kılavuzunu okuman daha yararlı.
  • Mandala basmana gerek yok çek kendi geri ilerler S moduna geçmiş olur.
  • biryerde okudum d den s ye alırken ayağımızı çekip almalısınız die okudum bu doğrumudur
  • Hocam kullanma kılavuzu opsiyon mu olmuş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • hocam kullanma kılavuzunu 2 kere okudum öyle birşey yazmıyordu
  • dsg en önem vereceğiniz durum: park ve hareket ederken ; önce N(boş)- el freni - P ve ya D
    birde dururken tam frene basmak önemli denir gerisi teferruat

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jayus -- 18 Aralık 2017; 23:23:24 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: hakancan44

dsg en önem vereceğiniz durum: park ve hareket ederken ; önce N(boş)- el freni - P ve ya D

Sadece DSG değil P modu olan tüm otomatiklerde aynı şekil.

1. Araç durdurulur. Ayak frendedir.
    2. Araç N'ye alınır. Ayak frendedir.
    3. El freni çekilir.
    4. Ayak frenden kaldırılır.
    5. Aracın yükü el frenine biner.
    6. Ayak tekrar frene basar.
    7. Park moduna alınır ve araçtan çıkılır.

Kalkışta eğer aracın yükün P modundaki park kilidine vermediyseniz sıranın hiçbir önemi yok.
    Bende alışkanlık oldu.

Aracı çalıştırırım.
    El frenini indiririm
    Vitesi P'den R ya da D'ye alır giderim.

• Bir tek park edecegin sirada once n ye al,sonra el frenini cek sonra p ye hetir vitesi.Baska bir ozelligi yok.

• Hareket halindeyken D konumundan S konumuna almanız ya da tam tersini yapmanızın şanzımana zararı yoktur. S konumu yani Sport modu aracın daha performanslı gitmesini sağlar. Vitesten ayağınızı çektiğiniz anda hız azalır devir düşmeye başlar zararı yoktur fakat yakıt tüketimini etkiler.

D konumunda giderken S konumuna gazdan ayağınızı çekmeden alın. Aynı şekilde tam tersini yapın. Araç hız kaybetmesin devri düşmesin olduğu vitesi korusun.

Vites mandalının tek amacı güvenliktir. Park moduna ya da R konumuna almanız için önce aracın tamamen durmuş olası gereklidir. Hız 0 olacak. Daha sonra fren ve mandala basılı tutup yapacağınız manevraya göre vitesin konumunu değiştirin. İsteseniz de mandala basılı tutmadan P ve R konumuna geçmez.

Aracı park etmeden önce frene basılı haldeyken kesinlikle

N konumuna alın ve el frenini çekin daha sonra freni bırakın aracın arka kısmı bir miktar havaya kalktığını hissedeceksiniz bu durumda şanzımandaki yükü el frenine devretmiş oluyorsunuz. Daha sonra P konumuna alarak işlemi tamamlayın.

15 saniyeden fazla beklemelerde vitesi N konumuna alın bekleyeceğiniz süre daha fazlaysa el freni de çekilebilir.

• yazılanlara ek olarak ışıklarda frene sonuna kadar basın. sakın manuel araçlar gibi yokuşta gazla dengede tutmayın. dur kalk trafikte aracı frenle kontrol edin. böyle durumlarda hemen 2ye atmaması için vites topuzunu sağ tarafa ittirerek manuel moda alabilirsiniz.

• Ben 158.600kmdir dsgli jetta kullanıyorum

Vıtes gecısısnde gaI bırakmayangerek yok

Mandala basıp d-s gecıslerını yapıyorum(baamasan da gecıyor)

Dur kalklarda frene tam basmak lazım, yoksa devir de 900un uzerıne cokıyor, tam basarsanız 900de sabitleniyor(ekstrdan bosa almaya gerek yok)

Dik yokusa bırakacaksam, önce el frenini cekip aonra p ye alıyorum genelde, aynı sekılde bırakırken de once d ye alıp, sonra el frenını ınsırıyorum ki sanzımana yuk binmesin(sehır efsanesi olabilir bu()

• quote:

Orijinalden alıntı: oguzhanc64

quote:

dsg en önem vereceğiniz durum: park ve hareket ederken ; önce N(boş)- el freni - P ve ya D

3. El freni çekilir.

Kalkışta eğer aracın yükün P modundaki park kilidine vermediyseniz sıranın hiçbir önemi yok.
    Bende alışkanlık oldu.

Aracı çalıştırırım.
    El frenini indiririm

Ayak frendeyken el freni çekince sonrasında P moduna alınca yine yük el frenine biniyor.

Asıl sorun, frene basmadan P'ye alıp sonra el frenini çekmekte.

Yoksa N'ye almaya gerek yok.

Ayak frendeyken D'den P'ye alın ve el frenini çekin, sonra ayağınızı frenden çekin.

• Dsg= ne yaparsan yap ansizin bozulurum yolda bikarim

En kesin cozum en saglikli cozum dsgli araba kullanmayacaksin kapinin onunde duracak temiz cozum

• quote:

Orijinalden alıntı: Abdullah Yvz

selamın aleyküm yeni sıfır araba aldım. Skoda Rapid 1.4 TDI styla dsg aldım.

Ne kadar dikkat edersen et, eninde sonunda arıza verecektir.
    Onun adı DSG ...

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Dsg'de drive moddan sport moda geçerken mandala basmaya gerek yok arkadaşlar. Vites kolunu geriye tek tıklatmanızla spor moda geçersiniz. İlaveten vites geçişlerinde vs hiç bir şekilde gazdan çekmenize vs gerek yok. Ayrıca R'de Dye alırken de mandala basmanıza gerek yok, tek parmak hareketiyle tık diye Dye atar vitesi. Bu da park manevralarını hızlı yapmak için bir özelliktir. Mandalı sadece ilk çalıştırmadan parktan bir vitese alırken ve d'den R'ye alırken kullanırsınz, başka hiç bir durumda gerek yok.

Mandalın esprisi yanlışlıkla geri vitese takmamak, yanlışlıkla parktan drive'a almamak için br güvenlik önlemi olmasıdır sadece. Sport modun bunlarla hiç bir alakası yok.

Eğimli yerlerde park ederken önce el freni çekilip sonra p'ye almanız lazım. Yoksa direk pye alıp sonra el freni çekerseniz o 1-2 cmlik hafif kayma esnasında vitesin dişi arada kalıyor. Bu sefer aracı çalıştırınca p'den dye çekemezsiniz vites kolu kilitli kalır. Bunun çözümü araç çalışmıyorken, vites pdeyken el frenini indirip aracı 1-2 cm salmak, vites mandalı oturur, ondan sonra çalıştırıp pden Dye ya da Rye alabilirsiniz. Bu kilitli kalma durumu nadir görülen bir durum olsa da aracın yükünün şanzımana binmemesi açısından her zaman eğimli yerlerde önce el freni sonra p yapın.

• Çalıştırıp hareket etmeden de mi yapmamız gereken şeyler var? Ben frene basıp D'ye alıyorum el frenini kendisi indiriyor gaza basınca bu yanlış bir kullanım mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: oguzhanc64

quote:

3. El freni çekilir.

Bende alışkanlık oldu.

Aracı çalıştırırım.
    El frenini indiririm

ben önce el freni çekilir (ayak frende)
    sonra n ye alınır diye hatırlıyorum sanki?

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.