Şimdi Ara

yine XP sorunu NTLDR eksik

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
1.548
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Xp açılmıyor.NTLDR eksik yazıyor siyah ekran üzerinde.Bu konuda bilgisi olan varsa ve bizimle paylaşırsa
    şimdiden çok teşekkürler

• 98 ve xp birarada mı kullanıyorsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dursun

98 ve xp birarada mı kullanıyorsun
    hayır yalnızca xp yüklü
  • quote:

Orijinalden alıntı: serdaryal

hayır yalnızca xp yüklü

Alıntıları Göster
    Bilgisayarı sistem disketiyle aç.Ya XP'yi yeniden kuracaksın ya da sistem dosyalarının yedeği varsa yeniden kopyalayacaksın.Uzun mesele.Şayet Norton'un Rescue Disk'ini daha önceden kullandıysan DOS'ta RESCUE klasöründe gerekli dosyalar olabilir.Buradan kopyala.Yine olmazsa en iyisi sistemi baştan kur.Başka bir yol varsa da bilmiyorum.selam.
  • başka bir makinada ntlldr yi kopyalayabilirsende çalıştırma şansın olur.yanlız boot.ini dosyası zarar görmüşse elle editleyip tekrar disk partition biçimine göre düzenlemen gerekir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: namesto

başka bir makinada ntlldr yi kopyalayabilirsende çalıştırma şansın olur.yanlız boot.ini dosyası zarar görmüşse elle editleyip tekrar disk partition biçimine göre düzenlemen gerekir.
    Cd yi boot edip r tuşuna basarsan(mavi ekran geldiğinde) chkdsk /r yazıp entrla sonra onarım bittiğinde yeniden başlat eğer olmazsa mecbur yeniden kuracaksın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: AtiMX4

Cd yi boot edip r tuşuna basarsan(mavi ekran geldiğinde) chkdsk /r yazıp entrla sonra onarım bittiğinde yeniden başlat eğer olmazsa mecbur yeniden kuracaksın.

Alıntıları Göster
    Hey dostum pc dergilerini takip etmelisin...
    Reklam olacak üzgünüm ama CHIP eski sayılarında fazlasıyla yer vermişti bu tarz konulara....
  • quote:

Orijinalden alıntı: memnones

Hey dostum pc dergilerini takip etmelisin...
    Reklam olacak üzgünüm ama CHIP eski sayılarında fazlasıyla yer vermişti bu tarz konulara....

Alıntıları Göster
    merhaba arkadaşım,

XP boot cd' sini kullanarak bilgisayarını boot et. windows'u kurma modunda değil, kurtarma modunda aç. konsol ekranından CD sürücüsüne geç. orada NTLDR dosyasını bulacaksın. "C:\" ye kopyala. sorun kalmayacak. bizzat denedim

• Tüm cevap yazan dostlara çok teşekkür ederim.Sorunu doğal olarak sistemi yeni baştan kurmakta buldum.
    Ancak anlayamadığım nokta bu sorun nasıl oluştu,asıl kafamı kurcalayan bu.Sanırım sistemin sürekliliğini
    sağlıklı devam ettirebilmesi için daha farklı önlemler almak gerekli(bereket diskimi ikiye bölmüştüm hiç bir
    verimi kaybetmedim,tek tesellim bu)
    Soran olur belki sistemde kaspersky antivir ve zone alarm yüklü idi(belkide virüsle alakası yoktur fakat belirteyim dedim)
  • quote:

Tüm cevap yazan dostlara çok teşekkür ederim.Sorunu doğal olarak sistemi yeni baştan kurmakta buldum.
    Ancak anlayamadığım nokta bu sorun nasıl oluştu,asıl kafamı kurcalayan bu.Sanırım sistemin sürekliliğini
    sağlıklı devam ettirebilmesi için daha farklı önlemler almak gerekli(bereket diskimi ikiye bölmüştüm hiç bir
    verimi kaybetmedim,tek tesellim bu)
    Soran olur belki sistemde kaspersky antivir ve zone alarm yüklü idi(belkide virüsle alakası yoktur fakat belirteyim dedim)
    tek seçenek arkadaşım
    sacede xp kurarken xp ile bilgisayarı formatlamak e4n basiti budur saygılar
  • quote:

Orijinalden alıntı: haruna0

tek seçenek arkadaşım
    sacede xp kurarken xp ile bilgisayarı formatlamak e4n basiti budur saygılar

Alıntıları Göster
    Başka bir xp yüklü makinadan alıp kopyalaman lazım...
  • quote:

Orijinalden alıntı: hearty

Başka bir xp yüklü makinadan alıp kopyalaman lazım...

Alıntıları Göster
    AtiMX4 Tarih 28 Ocak 2005, 13:58:19

+1
    Dostum İşletim sisteminde Servis Paketi 2 kurulu ise C:\WINDOWS\ServicePackFiles\i386 yolundan root'a kopyalaman yeterli olucaktır.
    eğer oda olmazsa xp cdsini boot edip ilk ekranı devam et önceki xp sürümleri aranıyor ekranında kurulu xpyi bulucaktır orda onar seçeneği ile xpni yenile dosyaların zarar görmez.

Kolay gelsin
  • quote:

Orijinalden alıntı: DoctorX

AtiMX4 Tarih 28 Ocak 2005, 13:58:19

+1
    Dostum İşletim sisteminde Servis Paketi 2 kurulu ise C:\WINDOWS\ServicePackFiles\i386 yolundan root'a kopyalaman yeterli olucaktır.
    eğer oda olmazsa xp cdsini boot edip ilk ekranı devam et önceki xp sürümleri aranıyor ekranında kurulu xpyi bulucaktır orda onar seçeneği ile xpni yenile dosyaların zarar görmez.

Kolay gelsin

Alıntıları Göster
    ntldr dosyası windows xp'nin aygıtlarını tanımlayıp yüklemeyi başlatan dosyadır. ve boot'a yazan bir program ntldr dosyasını silebilir. bu virüs de olabilir antivirüs de olabilir. :)

C:\windows\servicepackfiles\i386'da bulursan dosyayı geri yüklersin. ya da windows\repair klasöründen geri getirebilirsin.

daha sağlam iş yapayım diyorsan windows backup utility -msdos'ta ntbackup.exe yazarak ulaşabilirsin.- ile bir ASR disketi oluşturursun. çok kolay. sonra bir dosyan silinmiş ise veya görülmüyor ise -çünkü bazen ntldr silinmemiş olsa bile yükleyemeyebiliyor- xp cd'si ile boot ederek F2 seçeneği ile ASR yedekten geri yükleme yapabilirsin. Microsoftun bu soruna verdiği yanıt böyle :)

Microsoft bu ne diyeceği belli olmaz...

• windows'u onarma yap bilgilerinde kalsın
  • quote:

Orijinalden alıntı: [ZaFeR]

windows'u onarma yap bilgilerinde kalsın
    Formattan önce onarma seçeneğini bende denedim fakat olmadı.
  • quote:

Formattan önce onarma seçeneğini bende denedim fakat olmadı.

Alıntıları Göster
    Eğer d ye kurmuşsa xp yi o dediğin dosyaları xp c: ye atar sen c: ye format cekersen bu dosyalar uçtuğu için yapabilir.birde Ben o/c yaptığımdada bazen bu hatayı veriyordu.Fsb yi 166 yaptığımda normal bir şekilde açılıordu..
  • quote:

Orijinalden alıntı: gizmo

Eğer d ye kurmuşsa xp yi o dediğin dosyaları xp c: ye atar sen c: ye format cekersen bu dosyalar uçtuğu için yapabilir.birde Ben o/c yaptığımdada bazen bu hatayı veriyordu.Fsb yi 166 yaptığımda normal bir şekilde açılıordu..

Alıntıları Göster
    BACKDOR VİRÜSÜ GİRMİŞ ADAMLAR BİLGİSAYARINI AGDAN YADA İNTERNET ÜZERİNDEN ELE GEÇİRMİŞLER KEYLOGGER DE KULLANMIŞ OLABİLİRLER

FORMAT TUŞUNA BASMIŞLAR
    VE BİRGÜZEL BİLGİSAYARINIZI GÜMLETMİŞLER ARKADAŞLAR

ARKADAŞLAR EN BASİTTENWWW.GRİSOFT.COM ADRESİNE GİDİN AVG FREE İNDİRİN BU SORUNA ÇÖZÜM OLUYOR TROJANLARI BİLGİSAYARINIZA SOKMUYOR

BENCE ŞİDDETLE TAVSİYE EDERİM.
    BÖYLECE BİDAHA BU NTLDR EKSİK HATASINI ALMAMIŞ OLURSUNUZ

program hakkında ayrıntı için

www.prohack.com adresinden bilgi alabilirsiniz & Lütfen yanlış anlamayın bilgi açısından bu adresi veriyorum bilmeyenler öğrensin

• quote:

Orijinalden alıntı: alisavasanfb

BACKDOR VİRÜSÜ GİRMİŞ ADAMLAR BİLGİSAYARINI AGDAN YADA İNTERNET ÜZERİNDEN ELE GEÇİRMİŞLER KEYLOGGER DE KULLANMIŞ OLABİLİRLER

FORMAT TUŞUNA BASMIŞLAR

ARKADAŞLAR EN BASİTTENWWW.GRİSOFT.COM ADRESİNE GİDİN AVG FREE İNDİRİN BU SORUNA ÇÖZÜM OLUYOR TROJANLARI BİLGİSAYARINIZA SOKMUYOR

www.prohack.com adresinden bilgi alabilirsiniz & Lütfen yanlış anlamayın bilgi açısından bu adresi veriyorum bilmeyenler öğrensin

Alıntıları Göster
    Hiç sevmedigim hata o, arkadasin basina geldi o kasada format atamadim ve kuramadim ama harddisc eve getirdim benim kasada attim ve kurdum

• quote:

Orijinalden alıntı: alisavasanfb

FORMAT TUŞUNA BASMIŞLAR

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: alisavasanfb

FORMAT TUŞUNA BASMIŞLAR

demissin iyi demissin hos demissin ama ben bu sorunla evdeki bilgisayarimda 3 kere karsilastim 1 kere bile olsun internete girilmemisti o zamanlar....agda da baska pc yoktu....bu durumda trojan yardimi ile adamlarin pc'mi gumletebilecegini sanmiyorum(varsa ole bi teknoloji bilemem)

• quote:

Orijinalden alıntı: metalnotdead

quote:

Orjinalden alıntı: alisavasanfb

FORMAT TUŞUNA BASMIŞLAR

demissin iyi demissin hos demissin ama ben bu sorunla evdeki bilgisayarimda 3 kere karsilastim 1 kere bile olsun internete girilmemisti o zamanlar....agda da baska pc yoktu....bu durumda trojan yardimi ile adamlarin pc'mi gumletebilecegini sanmiyorum(varsa ole bi teknoloji bilemem)

Alıntıları Göster
    Arkadaşlar bazı XP Cdleri bazı anakartlarda bu sorunu çıkartıyor. Özellikle Xp nin eski Cd leri yeni anakartlarda bu sorunu çıkardı. Artı birde bir programın uyumsuzluğundan bu hatayı veriyor. XP cd si bu hatayı veriyorsa Cd yi değiştirin. CD takılı değilken alıyorsanız formattan başka çare bulamadım bu güne kadar. Saygılar..

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.