Şimdi Ara

Yirmilik diş iltihabı hakkında yardım (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
42
Cevap
0
Favori
72.006
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ölüyorum lan çok kötü ağrıyor hemde şiş suan

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aynı durumdayım

• Aynisi bende var . Yemek yiyince lenf bezleri o yer sisiyor nefes almami engelliyor . Rontgen cektirdim yamuk cikiyorlar diye cektircem . Banada 1000lik antibiyotik verdiler bugun 3uncu gun. İlk zaman ki kadar sisme yariys indi ama gecmedi hala ... 7tepe randevu aldim bekliyorum...

• Diş hekimliğinde okuyorum.

O dişin çekilmesi lazım zaten rutin işlemi yapmış doktor, antibiyotikle iltihapı kurutup sonra çekiyorlar. Üzgünüm şimdilik yapacak bir şey yok ağrı kesiciden başka, iğne falan sakın uğraşma, öyle kolay olsa doktor da batırır bi iğne gönderir sonuçta.

• quote:

Orijinalden alıntı: Heroboy

Diş hekimliğinde okuyorum.

O dişin çekilmesi lazım zaten rutin işlemi yapmış doktor, antibiyotikle iltihapı kurutup sonra çekiyorlar. Üzgünüm şimdilik yapacak bir şey yok ağrı kesiciden başka, iğne falan sakın uğraşma, öyle kolay olsa doktor da batırır bi iğne gönderir sonuçta.

aradan 3 sene geçti hala çektirmedim her sene 1-2 kere oluyor çokta mühim değil.
  • DeathWarrior kullanıcısına yanıt
    benimde 1 haftadır ağrıyor, 4 gündür iltihap aralıklarla akıtıyor kendini bende geldiği gibi hemen lavaboya koşuyorum tükürüyorum ağzımı çalkalıyorum, perşembe gününe randevu aldım bi baksın dişçi, hiç dişçiye gitmedim hayatımda ama bu meret yüzünden gidicez heralde.
    iltihap akıyo en azından benim, ilk gün çok ağrımıştı zamanla hafifledi şimdi ağrı yok, iltihapın oldugu kısım çok hafif şişik gibi haliyle yanağımı etkiliyo, iltihap boşalınca rahatlıyorum sanki, benim sağ alttaki 20lik çıktı sayılır tamamen, çürük çıkmadı ama sanki üstü çürümeye başlamış gibi bi görüntü var hafiften, sorun yaşamadım daha. bu da çıkıyo, çürük değil. bakalım ne olacak. sırf şu iltihaba iyi gelecek bi ilaç falan verir diye gidiyorum yoksa çektirmem, çekmeleri için beni komple bayıltmaları lazım

• Aynı durumdayım

• quote:

Orijinalden alıntı: cisalfa

Aynı durumdayım

Hocam bende de çıkıyor hafif bir göründü ama ağrı yok çok şükür sonrası nasıl olacak?Şu ana kadar hiç dişçiye gitmedim dedikleri gibiyse 1 aya gidicem gibi duruyor.
  • ağzımın içi aşırı şiş ve iltihaplı, iltihap boğazıma sıçradı galiba boğazımda ağrıyor. yemek yemeye, yutkunmaya üşeniyorum o halde yani. bakalım 1-2 güne ağrısı dinmezse ben de bir dişçiye gidicem. geçmiş olsun size de

• dayimin kizi dis iltihabi kalbine vurmus gidiyordu kiz kalp kapakcigini degistirdiler plastik bir sey taktilar artik cocuk doguramaz.neyse ki bir tane vardi.dis iltihabi sakat bir seydir.
  • Ya bu iltihap zamanla geçiyor mu yoksa illa dişçiyemi gitmemiz lazım dişin yarısı çıkmış ama diğer yarısı çıkmıcak gibi gömülü kalmış heralde zamana bıraksam ağrıyıp sızlayıp sonunda geçer mi yoksa illa çektirmek mi lazım acılı bir operasyonla alındığını duydum dişçiden de çok korkarım konu sahibinden bir cevap bekliyorum 3 sene olmuş çektirmemiş sonuçta.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tehlikely

Ya bu iltihap zamanla geçiyor mu yoksa illa dişçiyemi gitmemiz lazım dişin yarısı çıkmış ama diğer yarısı çıkmıcak gibi gömülü kalmış heralde zamana bıraksam ağrıyıp sızlayıp sonunda geçer mi yoksa illa çektirmek mi lazım acılı bir operasyonla alındığını duydum dişçiden de çok korkarım konu sahibinden bir cevap bekliyorum 3 sene olmuş çektirmemiş sonuçta.

Sizin durum ne oldu dişçiye gitmek istemiyorum

• Up

• Valla benim diş 1 hafta kadar acı çektirdi ama sonrasında tamamen çıkınca acı falan kalmadı 1 haftanın son 3 günü bi hap kullandım ama ağrı kesici adını unuttum çok keskin bişeydi onun sayesinde durabildim yoksa çok felaket acıtıyordu ve çenemi falan nerdeyse hiç açamıyordum bırakın çıksın eğer çıkabiliyosa boşuna çektirmeyin sırf ağrıyo diye.

@aeemin
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tehlikely

Valla benim diş 1 hafta kadar acı çektirdi ama sonrasında tamamen çıkınca acı falan kalmadı 1 haftanın son 3 günü bi hap kullandım ama ağrı kesici adını unuttum çok keskin bişeydi onun sayesinde durabildim yoksa çok felaket acıtıyordu ve çenemi falan nerdeyse hiç açamıyordum bırakın çıksın eğer çıkabiliyosa boşuna çektirmeyin sırf ağrıyo diye.

@aeemin

Sürekli sarımsak yuttum iltihap azaldı sanırım şimdi neredeyse hiç ağrımıyor ama ben de bırakacağım çıksın
  • tıpda kuraldır

apse = drenaj

• quote:

Orijinalden alıntı: Jake Lockley

dayimin kizi dis iltihabi kalbine vurmus gidiyordu kiz kalp kapakcigini degistirdiler plastik bir sey taktilar artik cocuk doguramaz.neyse ki bir tane vardi.dis iltihabi sakat bir seydir.
    gerçek mi bu son durum ne
  • ÖZELKUVVET kullanıcısına yanıt
    3.5 ay önce ben forumu bırakmışım sen sormuşsun geç olsun yine de yazalım.evet gerçek hindi gibi açtılar kızı bir dişçinin ki amcası salaklığı yüzünden.şimdi plastik kalp kapakçığı ile yaşıyor çocuk yapadı ki şimdi zaten 41 yaşında.sağlığı iyi.diş ihtihabı tehlikeli bir şey ben ibret olsun düzgün dişçilere gidin ihmal etmeyin diye söyledim.biraz daha detaylı anlatsak olurmuş gerçi ama artık böyle oldu.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • benim dişim arka başları hariç neredeyse tamamen çıktı. içinden sürekli iltihap akıyor ve kötü kokuyor. yarın doktora gideceğim. hemen çeker mi? etini sıyırıp dişi mi çıkarır? Allah belamı verdi mi? Diş mi çekilecek?
  • Bende de benzer durum vardı. Önce antibiotik verip iltihabın geçmesini bekledi sonra çekti. 3 parça halinde çıktı. Feci bişey.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.