Yirmilik dişim çıkıyor, şuanda dişim şiş, ve iltihaplanmış durumda. İşin kötüsü bu iltihap bademciğimi de daha önce hiç şişirmediği kadar şişirdi. Çok feci ağrı yapıyor, yutkunamıyorum, ağzımı açamıyorum, tam da kapatamıyorum ağzım hafif açık şekilde duruyorum. Yemek bile yiyemiyorum o derece. Diş hekimine gittim, çok sıra vardı rica ettim ayaküstü baktı 1000mg antibiyotik yazdı sabah onu içtim ama pek bi etkisi yok şimdilik.
Bu durumu yaşayan var mı, bu olumsuzlukları nasıl hafifletebilirim, kaç günde geçer, sağolun şimdiden.
yukarı
iltihabı geç..diş çürük mü çıkıyor?
çürük değilse sakın çektirme...hemen alalım diyorlar...yamuk da çıksa çektirme
Antibiyotigi bitir. Fısfıs verdi mi dişin ustune sık diye? Yoksa git onuda danış fısfıs versin. Ağrı kesici al çok ağrıyorsa. Kendiliğinden geçecek yapacak başka birşey yok. Eskiler 20lik diş ağrısına kabir azabı derlermiş.
quote:
Orijinalden alıntı: Michael Wittmann
Onu bilmiyorum ki. Daha diş gözükmedi, etin içinde ama kabarıklıktan dolayı çıkmaya çalıştığı belli. Bugun yarın röntgen çektiririm ordan gözükür nasıl çıktığı. Çektirmeyi zaten düşünmüyorum, bu iltihabı ne yapabilirim zehir etti hayatı
quote:
Orijinalden alıntı: DeathWarrior
quote:
Onu bilmiyorum ki. Daha diş gözükmedi, etin içinde ama kabarıklıktan dolayı çıkmaya çalıştığı belli. Bugun yarın röntgen çektiririm ordan gözükür nasıl çıktığı. Çektirmeyi zaten düşünmüyorum, bu iltihabı ne yapabilirim zehir etti hayatı
ekonomik durumun iyi ise yarın hemen özel doktora git...bu akşam için de iyi bir ağrı kesici al...gece muhtemelen delikli uyuyacaksın..
O dişin insana bir faydası yok. Er geç acı ve ızdırap içinde dişçi koltuğuna oturtuyor...Tornavida gibi bir aletle dibden kaldırıp garrrcccc deyip çekiyorlar...Alttan kanırtmadan penseye gelmiyor..Zamana bırakıp gerekeni yapın..
ekonomik durumun iyi ise yarın hemen özel doktora git...bu akşam için de iyi bir ağrı kesici al...gece muhtemelen delikli uyuyacaksın..
Dün zaten diş ağrısı uykudan uyandırdı bidaha da uyuyamadım. Bugun de 3 tane apranax içtim sabahtan beri. Geçirmiyor. Doktora zaten gittim antibiyotik yazdı yolladı ya. Kliniğe gittim özel hastaneye de gidebilirim farklı bişey yapacaklarsa. 2-3 güne geçer değil mi?
Geçmez boşuna ümit etme o iltihap 1 haftada kendini anca toplarlar.Toparlar dediğim iltihap bi şekilde diş etinden sızacak yer bulması koşulunda.Doktor müdahelesi olmadan zor o iş hapa ümit bağlama psikolojik olarak rahtlatmak için vermiş.Çektirmeden kurtulamazsın.
bu iltihap öyle haftalarca sürecek bir iltihap değil merak etme...yarın ilk işin özel hastane olsun......
geçmiş olsun
quote:
Orijinalden alıntı: Jack Shephard
Geçmez boşuna ümit etme o iltihap 1 haftada kendini anca toplarlar.Toparlar dediğim iltihap bi şekilde diş etinden sızacak yer bulması koşulunda.Doktor müdahelesi olmadan zor o iş hapa ümit bağlama psikolojik olarak rahtlatmak için vermiş.Çektirmeden kurtulamazsın.
diş çürük çıkmıyorsa niye çektirsin..iltihabı zaten çıkarkenki sürecinde yapıyor..ben doktor değilim ama okuduğum bir makalede diyordu 20lik de olsa bir dişi çürümediği sürece çektirmeyin..
haa neden dersen işte orasını unuttum
offfff kardeşim diş ağrısı deme bana zamanında çok çektim
Yazılanları okuyamadım belki yazan olmuştur ama o antibiyotiğin düzenli aralıklarla kullanılıp bitirilmesi lazım ki etki göstersin. Ağrı kesici gibi değil ki o, bir tane alınca iltihabı bitirsin..
quote:
Benim 20 liklerin hepsi gömülü doktora gittim çektrimen lazım dedi.Ön dişlerimi de gittikçe öne itmeye başladı ve büyük ihtimal çektircem 20likleri.Benim merak ettiğim neden yamuk çıksa da çektirme dedin????
Beyler ne yapayım bu iltihapı, dezenfekte iğneyle patlatayım mı
quote:
benim yamuk çıktı 2 sene çektirmedim. sonra 10 gün boyunca diş ağrısından uyuyamayınca hiç gözüm görmedi.
Hemen çektir kurtul ne kadar bekletirsen o kadar zarar açıyor. eğer yan çıkarsa köyü çok uzuyor.
quote:
Orijinalden alıntı: DeathWarrior
Beyler ne yapayım bu iltihapı, dezenfekte iğneyle patlatayım mı
cesaret edebileceksen patlatmanı öneririm iyileşme süreci kısalır.
quote:
Orijinalden alıntı: DeliDumrul93
quote:
Benim 20 liklerin hepsi gömülü doktora gittim çektrimen lazım dedi.Ön dişlerimi de gittikçe öne itmeye başladı ve büyük ihtimal çektircem 20likleri.Benim merak ettiğim neden yamuk çıksa da çektirme dedin????
nası gömülü..az da olsa çıkması lazım.bekle o zaman...yav hatırlamıyorum sebebini ama okuduğum makalede çürük değilse çektirilmesinin gereksiz olduğu söyleniyordu....ama en iyisini doktorlar bilir tabiki ama kolaya kaçıyorlar genelde incelemeden hadi çekelim diyorlar...
aynı sorunu ben de yaşıyorum,takip..
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: DeliDumrul93
quote:
nası gömülü..az da olsa çıkması lazım.bekle o zaman...yav hatırlamıyorum sebebini ama okuduğum makalede çürük değilse çektirilmesinin gereksiz olduğu söyleniyordu....ama en iyisini doktorlar bilir tabiki ama kolaya kaçıyorlar genelde incelemeden hadi çekelim diyorlar...
Ben film falan çektirdim doktor baya inceledi,bi de sürekli dişlerim öne kayıyo.Önümüzdeki haftalarda doktora çektrimek için gidicem,çekmiyolarsa evde kendim çekicem sabrım kalmadı artık