fazla kasmaya gerek yok günde 8-10 saat kâfi |
YKS ilk 10.000'e girenlere soru (2. sayfa)
-
-
quote:
okula gitmeden önce örneğin sabah 5-6 arası kalkıp 7'ye kadar ders çalışma şeklinde bir şey yapıyor muydunuz?
Bunu yapan tek bir insan tanidim o da tek haneli siralama yapti
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Ben erken kalkıp başlıyordum ama okula gitmedim 12. sınıfta. Farklı durumlara farklı adaptasyon lazım verimli olursa yapabilirsin dediğin şekilde.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pandie -- 1 Ekim 2022; 22:54:43 > -
okula gittiğin günlerde 4-5 saat çalışmak normal hatta bence üst limite yakın. fazlası çok yorar heralde. devam hocam BAS. dershaneye de gitmiyomuşsun güzel, gitme devam
(okuldan önce kalkıp çalışma olayını hiç yapmamıştım sormuşsun. yapan arkadaşım da vardı yani sabah ne kadar verim alabileceğine göre sen karar ver çok mühim bi şey değil)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi phantonişko -- 1 Ekim 2022; 23:47:26 > -
Cevaplarınız için teşekkür ederim, başka ilk 10k yapan arkadaşlar varsa onlarında önerilerini dinlemek isterim
up
Özellikle 11 ve 12'de nasıl ilerlediniz?
Köklü lise mezunuyum 9-10 sadece sınavlara çalıştım yks iplemiyodum
Günde kaç saat çalıştınız?
11’de inceden tyt başladım günde 2-3 saat ekstra çalışıyordum okul derslerinin yanında.
Ben okuldan geldikten sonra 18'de başlayıp yaklaşık 24'e kadar aralıklarla yaklaşık 4.5 saat çalışıyorum, okula gitmeden önce örneğin sabah 5-6 arası kalkıp 7'ye kadar ders çalışma şeklinde bir şey yapıyor muydunuz?
Sene sonuna doğru konuları bitirmiştim aytyi sınavlarda hallediyordum tenefüslerde öğle araları evde tyt denemelerine geçmiştim.
Aynı şekilde hafta sonları kaç saatinizi derse ayırıyordunuz ve okulda ne yapıyordunuz merak ediyorum
Hafta sonları 1 gün manita ile buluşup bir gün çalışma rekoru denemesi yapıyordum.
Bunların dışında kendini motive etmek önemli, benim peder de boun mezunu, işine çok yakın olmamasına rağmen beni okula bırakırken her sabah boun’un önünden geçip burayı kazancan ona göre xD falan diyodu. Ben de tm diyodum. İlla böyle olmasına gerek yok tabi, seni motive eden herhangi bişi olur.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Cevabınız için teşekkür ederim, yani anladığım kadarıyla sabah okula gitmeden önce çalışma gibi bir şey yapmıyordunuz?
AYT'yi sınavlarda hallediyorum derken yani sadece sınavdan sınava mı çalışıyordunuz 🤔 Birde 12'de de aynı şekilde günde 4.5 saat çalışmayla mı devam ettiniz
Bu arada hocam son bir soru, sıralamanız ne kadardı?
Cevabınız için tekrardan teşekkür ederim
-
ben de 11 im şuan 11 trigoyu halletim sayılır tyt'em çok iyi sayılmaz onu da yvaştan haletmeye çalışıyorum ama gunde 1 saat kafi bence tyt için naıl olsa yazın 1 tur daha tekrar edeceğim 11 i olabildiğince iyi yapmaya çalışıyorum 9da 98.7 10 da. 98.1 bu yılda 99 yapmaya çalışacağım obp çok önemli diyorlar. bu konuyu açman iyi oldu ben de benzerini açacaktım. hedefim zaetn adım da yazıyor ilk 1k iyi bir fen de okuyorum hocalırım derece yaparsın diyorşar bakacağız.
-
up
-
Geceleri tam istediğinizin gerçekleştiğinin hayalini kurarak uyuyun.En güzel uykularım son sınav dönemimdeydi.
up
-
Mezuna kalmadım, sayısaldan 8k yaptım. 9’da safi yazılılara çalıştım son hafta, 10’da günde max 30 dk olacak şekilde o gün işlenenleri okudum zaten o seneyi okul birincisi olarak bitirdim. Burayı tavsiye etmem asla ama 11’de pek çalışmadım, pandemi ile alakalı kişisel bir durumdu koptum derslerden. Yalnız burada önemli olan fiziği sevdiğim için 5 kaynak bitirmiştim, çok değil mi deme ne kadar yapabilirsen yap daima kârın olur. Ben şahsen ayt matın 11’de kasılacak çok bir şeyi olduğunu düşünmüyorum trig 2-3 bitirilebilir ama diğerlerinde 1-2 yetti bana. Biyolojiden kaynak çözmedim, 3-4 konu geriden geldim sene boyu; dediğim gibi önermem ama tamamlanıyor. Kimya 1-2 kaynak çözdüm. Günde 3 saatin üstüne çıktığımı sanmıyorum bir iki ay hiç çalışmadığım da oldu. 12 yazı özellikle ağustos ile düzenli 7 saat çalışmaya başladım. Tyt adına bir şey demeyi uygun bulmuyorum çünkü benim temelim sağlamdı sene başı 90’la başladım. Sadece panik yönetimine dikkat et beni o çok geri attı. 12 boyu okul hariç her gün neredeyse 7 saat çalıştım, erken kalma işini iki gün denedim beceremedim bıraktım. Sene boyu da hiç 6’da ders çalışma fantezilerine girmedim. Ama neredeyse her boş ders ve öğle arası çalıştım.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
10k yapmak için 11de çalışmana gerek yok. 12nin başlarında başla günde 2-3 saat konu bak azcık da soru çöz, 2.dönemden itibaren de haftada 1-2 deneme ekle üstüne 10k yaparsın. tabi bu planın tutması için moron olmaman lazım.
-
10k istemiyorum, ilk 5000 istiyorum. o şekilde çok spesifik olur diye direkt 10k'dan arkadaşlardan istedim
TYT'm neredeyse 0, hatta direkt 0, tek yazılılara çalışıyordum ondan da çok yüksek alabildiğim söylenemez 10.sınıf yıl sonu notum 88 o da sözlüler sayesinde. O yüzden 11'den çalışmazsam ilk 10k değil 30k bile yapamam
up
-
benim yaptığımı yapmayın ertelemeyin,4 yılım çöp oldu, intiharı düşünmeye başladım hayatim karardi adeta
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
up
-
Aylık 10k burs alıyorum hocam soru benim için de geçerli mi?
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X