Şimdi Ara

YKS ilk 10.000'e girenlere soru

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
2
Favori
5.221
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba, YKS'de ilk 10.000'e mezuna kalmadan girenlere soru sormak istiyorum. Özellikle 11 ve 12'de nasıl ilerlediniz? Günde kaç saat çalıştınız? Ben okuldan geldikten sonra 18'de başlayıp yaklaşık 24'e kadar aralıklarla yaklaşık 4.5 saat çalışıyorum, okula gitmeden önce örneğin sabah 5-6 arası kalkıp 7'ye kadar ders çalışma şeklinde bir şey yapıyor muydunuz? Aynı şekilde hafta sonları kaç saatinizi derse ayırıyordunuz ve okulda ne yapıyordunuz merak ediyorum

Şu anda 11. sınıfım ve eğer tavsiyeleriniz varsa dinlemek çok isterim, hedefim ilk 6000'e girmek, TYT temelim çok az var, 9-10'da sadece yazılılara çalışıyordum, 11'e başladıktan sonra akıllandım :) ve programlı ilerlemeye başladım ama çalışmalarım yeterli mi bilmiyorum

Sayısal gireceğim, haftada okuldan sonra toplam 6 saat TYT Matematik, 3 Saat Geometri, 6 Saat TYT Türkçe, 3 Saat TYT Fen (1.5 Kimya + 1.5 Fizik), 8 saat AYT Fen (3 saat Kimya, 3 saat Fizik, 2 Saat Biyoloji), 6.5 Saat AYT Matematik çalışıyorum. Toplamda 32-33 saat

Bu arada kursa veya dershaneye gitmiyorum

• Ben ilk maddeden elendim, okumaya devam ettim daha 1 cümleyi okumayi bitiremeden 2. kez elendim. Siz devam edin beyler

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • :)) ilk 10k'a mezuna kalmadan girenlerin nasıl bir yol izlediğini merak ediyorum, mezuna kalmak istemiyorum

• Ben de merak ediyorum up hedefiniz hangi bölüm

• up

• ben 2020de covid karantinası çıkınca çalışmaya başladım okula gitmiyordum ve zamanım da kısıtlıydı o yüzden benim ne yaptığımı söylemem pek bir işe yaramaz ama evde kendi başına çalışmanın ne kadar verimli olduğunu gördüğüm için 12. sınıfta açığa geçmeni öneririm. Sonsuz video kaynağı var YKS konuları için. Birkaç saatte bir konuyu bitirip üstüne birkaç saat soru çözüp konuyu cebe atabiliyorsun. Haftanın sonunda da deneme/test çözer ne kadar aklında kalmış ne kadar unutmaya başlamışsın onları inceler ona göre tekrar edersin çok zaman oluyor okul olmayınca zaten. 11de ise sayısal konularını özellikle matematik ve fiziği iyice kavramanı öneririm aklına takılan her şeyi sor derste hocalara hiçbir soru kalmasın aklında. Ben 11de fizikte dönemdeki en yüksek notları almama rağmen sınıftakiler tek soru sormazken ben her ders 5-6 soru soruyordum. Sınıftakilerin de o kısımları anlamadığına emindim ama hiç kimse sormuyordu takmıyorlardı çünkü dersi. Bu alışkanlığım sayesinde de fizik temelimi çok iyi oturtmuştum YKS çalışırken çalışmama gerek kalmamıştı. Biyoloji ve kimya son yıl birkaç ay düzgün çalışarak 0 netten 13 nete çıkartılıyor ama matematik ve fiziği kesinlikle en temelden tamamen her şeyiyle kavraman lazım 11de.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SnowyOwl -- 1 Ekim 2022; 20:20:17 >

• Mehmet Selim GÜNERyoutube
    aşkın..
    https://www.youtube.com/watch?v=rF73H2qumuY
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Sözelden ilk 100 için girenler
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • 6 saat tyt turkce cok fazla onun yerine fkb calis

• 10k ortalama

Not:10k yaptım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BeforeIforget -- 1 Ekim 2022; 20:22:16 >
  • ayt aban

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aslında TYT Türkçe derken Paragraf dahil, 3 saat paragraf 3 saat Türkçe şeklinde çözüyorum, bu durumda da azaltmalı mıyım?

• BeforeIforget B kullanıcısına yanıt

Hocam üstte dediğim gibi günlük kaç saat çalıştığınız hafta içi hafta sonu okul zamanı nasıl ilerlediğiniz vs. yazabilme şansınız var mıdır? Nasıl ilerlediniz?

• TYT temelim çok az, AYT abanırsam bu sefer TYT açık kalacak diye endişeleniyorum

• https://forum.donanimhaber.com/y-tyt-1450-si-sorularinizi-yanitliyor--153350400-5
    buradan sorularınıza cevap bulabilirsiniz diye düşünüyorum hocam

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam, bu sınavın büyülü bir özelliği yok. Kendinize göre çalışma düzeni kurup çalışmanız lazım. Bunu başarmak zor olduğu için başta ben olmak üzere bazen olmuyor.

Saate takılma, okul yoruyor mu takılma, konular yetişmez/yetişir düşüncesine kapılma.

Başkasına program yaptırma. Başkasının düzenini %100 taklit etme.
    Düzenli tekrar, düzenli çalışma, planlı olmak önemli olan.
    İlk 10kya girmek değil, 10kya girebilmeyi hak etmeniz lazım. İyi çalışmalar.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.