Şimdi Ara

yküpün xe göre türevini çözdümmm gelin herkes öğrensinnnnnnnnnn (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
1
Favori
925
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Dostlar, bahsettiğiniz olay dy/dx olarak tanımlanıyor. Şu x e göre türev alınca x dışındaki tüm terimler sıfır olur mantığı oradan geliyor. Orada şayet d/dx değil de dy/dx olsaydı sıfırlanırdı.
    Yanlış biliyor olabilirim. Çünkü bizde de ne yazıkki üzerinde çok durulmadı, ve ben bir yerden sonra çözdüğüm sorulardan kendimce bu sonuçlara vardım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ahbeazizim

Dostlar, bahsettiğiniz olay dy/dx olarak tanımlanıyor. Şu x e göre türev alınca x dışındaki tüm terimler sıfır olur mantığı oradan geliyor. Orada şayet d/dx değil de dy/dx olsaydı sıfırlanırdı.
    Yanlış biliyor olabilirim. Çünkü bizde de ne yazıkki üzerinde çok durulmadı, ve ben bir yerden sonra çözdüğüm sorulardan kendimce bu sonuçlara vardım.

Doğru dedin dy/dx deyince y'nin x'e göre türevi oluyor ama diğer türlü diferansiyel/dx başka bir şey senin yaptığın gibi olmalı galiba

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ahbeazizim kullanıcısına yanıt
    Hocam tüm mantığı anladım çok teşekkür ederim

• ya ben bu dy/dx i hala anlayamadım.Bir daha net açıklar mısınız?
  • Tamam amenna ama o zaman kapalı fonksiyon türevi yalan mı?
  • Bence öğrencinin bu konudaki kavram yanılgısını kullanabilecekleri çok tartışılacak bir soru gelecek bu yıl. Ama bu kadar da oyalanmayalım malum az kaldı. Kaç gündür forumda faydalı konular açılıyor, bende araya sokuşturayım: Geometri notları olan var mı? Paylaşalım. Paylaşmak iyidir. Sizde kesin vardır :))

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • ahbeazizim kullanıcısına yanıt
    Bana da lazım

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.