Şimdi Ara

yküpün xe göre türevini çözdümmm gelin herkes öğrensinnnnnnnnnn

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
1
Favori
925
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • kaldırdım bundan sonra bencil olcam iyilik yaramıyo

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi exception019 -- 11 Haziran 2015; 20:34:35 >

• bravo müthiş zeka alkışlıoruz

• Ben yine anlamadım la
  • quote:

Orijinalden alıntı: Behzat Rasulinin Hakkı

bravo müthiş zeka alkışlıoruz

forumda soruyu çözem çıkmadı senin gibi bi trolün çıkacağını bildiğim içinde aşağı respect yazdım biliyodum soruyu çözüp paylaşmayabilirdim de aman neyse senle uğraşmıcam blokluyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: exception019

quote:

Orijinalden alıntı: Behzat Rasulinin Hakkı

bravo müthiş zeka alkışlıoruz

forumda soruyu çözem çıkmadı senin gibi bi trolün çıkacağını bildiğim içinde aşağı respect yazdım biliyodum soruyu çözüp paylaşmayabilirdim de aman neyse senle uğraşmıcam blokluyorum

Alıntıları Göster
    Eyvallah kardeşim

• Zaten d soldaysa turev sagdaysa integral anlamina gelmiyor mu
  • Ya kardeşim yanlış öğrenmişsiniz, ya da tam olarak öğrenememişsiniz. "d/dx = dy/dx" öyle değil işte. d ne dx ne dy ne bu kavramları mantığı oturtmak için bilmek gerek, aynı şey değil hiçbiri.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ahbeazizim

Ya kardeşim yanlış öğrenmişsiniz, ya da tam olarak öğrenememişsiniz. "d/dx = dy/dx" öyle değil işte. d ne dx ne dy ne bu kavramları mantığı oturtmak için bilmek gerek, aynı şey değil hiçbiri.

d özkütle mi yoksa..
  • quote:

Orijinalden alıntı: analitikduzlem

quote:

Ya kardeşim yanlış öğrenmişsiniz, ya da tam olarak öğrenememişsiniz. "d/dx = dy/dx" öyle değil işte. d ne dx ne dy ne bu kavramları mantığı oturtmak için bilmek gerek, aynı şey değil hiçbiri.

d özkütle mi yoksa..

Alıntıları Göster
    Yani konunun altında açıklasaydın keşke burda böyle paylaşıp sonra kendi kendine sinirlenmen pek hoş olmamış

• quote:

Orijinalden alıntı: analitikduzlem

quote:

d özkütle mi yoksa..

d uzaklık
  • ahbeazizim kullanıcısına yanıt
    Farkını anlatsana kardes cok makbule gecer
  • Umarım çivi yazımı okuyupta anlatmak istediğimi anlayabilirsiniz.
    Belki biliyorsunuzdur ama " Bunu mu diyon len bende ne diyon sandım" gibi tepkiler de verilmezse memnun olurum, bu saatte sizin için fedakarlık yaptım.
    E malum forumun çivisi çıktı. Yanlış bir harekete maruz kalmak istemiyorum :)
  • quote:

Umarım çivi yazımı okuyupta anlatmak istediğimi anlayabilirsiniz.
    Belki biliyorsunuzdur ama " Bunu mu diyon len bende ne diyon sandım" gibi tepkiler de verilmezse memnun olurum, bu saatte sizin için fedakarlık yaptım.

Kardeş çok sağ olasın dershanedeki öğretmenlerin öğretemediğini senin sayende anladım. İnşallah sınavda fullersin.

Bunu mu diyon len bende ne diyon sandım
  • quote:

Umarım çivi yazımı okuyupta anlatmak istediğimi anlayabilirsiniz.

tesekkurler bro

Yoo ben bilmiyordum ogrenmis oldum saolasin
    Güzel açıklama fakat 3. adımda y^3ün turevini o şekilde alamazsin gibi geliyor bana sadelesmese de çünkü xe göre istemişsin
  • ardelis A kullanıcısına yanıt
    Diferansiyel almış orada dx'e dokunmamış. Sadece d'yi kullanmış yani. D diferansiyel d/dx türev oluyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: NukerSheckers

Diferansiyel almış orada dx'e dokunmamış. Sadece d'yi kullanmış yani. D diferansiyel d/dx türev oluyor.

Ne demek istediği anladım ama y ye göre türev almış ya mesela x e göre olsa sabit sayı olcak bunun mantığı ne
  • ardelis A kullanıcısına yanıt
    Doğru söylüyorsun aslında 0 olur orası. D/dx'te y'leri sabit olarak düşünürüz. Ama önce diferansiyel alıp arkadasin yaptığı gibi de yazılabilir soru da ne istediğine bağlı olarak değişir herhalde.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.