Şimdi Ara

Yoğurt Makinesi Tavsiyesi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
10.356
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • arçeliğin sitesindeki kılavuzlardan mf-4 ün kılavuzuna baktım. yoğurt yapmaktan hiç bahsetmemiş. ama onda akıllı yazmıyor. senin kılavuzdaki 24 saat meselesini gerçekten çok merak ettim. orada eğer uht yani uzun ömürlü süt kullanılması öneriliyorsa, belki o yüzden olabilir. peki siz hiç yoğurt yaptınız mı o fırınla, nasıl oldu?
  • Hayır hiç denemedik. Ama bakın onda 50 derece var. Bizdeki yoğurt seçeneğil ile başlıyor, sonra 100 derece geliyor ardından. Bundaki 50 derece yoğurt konumu oluyor sanırım. Adım gibi eminim iyi hatırlıyorum, bizdeki kullanma kılavuzunda yazıyordu nasıl yapıldığı. keşke bulsam kılavuzu hemen koyacağım buraya resmini o sayfanın.
  • tamam ben sana inanıyorum. 50 derece olduğu da doğrudur. zaaten benim bulduğum kılavuzdaki sendeki değil belli bu. benim fırın da arçelik ve normal bir fırın. onda da 50 derece yok. kullanma kılavuzunda da yoğurt yapmaktan bahsedilmemiş ama ben fırının içine hararet derecesi koyup, termostatını 100 yazan kısmının daha altındaki yerlere ayarlayarak nerede 45 derece ısıttığını buldum ve orayı işaretledim. bazen ben de bu şekilde yoğurt yapma maksatlı kullanıyorum. özellikle kışın işe yarıyor. sendeki 50 derece meselesine gelince, eğer senin alet 50 dereceye getirince iç sıcaklık gerçekten 50 dereceye geliyorsa bu durumda da yoğurdun oluşması çok uzun sürecektir. sanırım bu yüzden de 24 saat denilmiş olabilir. optimum sıcaklık 40 ile 45 derece arasında biryerdedir. 40 ın altına inince de 45 in üstüne çıkınca da süre uzar.
  • tefal 'in makinasını 2 yıldır kullanıyoruz.biz çocuk için almıstık.yani yaklaşık 300 gr'lık kavanozlara yoğurt yapabiliyorsunuz.yalnız bu makinanın ortasında kocaman bir çıkıntı var yani kase vs gibi geniş kaplarda yoğurt yapamıyorsunuz...sırf kendi kavonazları kullanılsın diye yapmış bu fransızlar..çünkü kırıldıkça yenisini alıyorsunuz...
  • quote:

    Orjinalden alıntı: mbbilici

    tamam ben sana inanıyorum. 50 derece olduğu da doğrudur. zaaten benim bulduğum kılavuzdaki sendeki değil belli bu. benim fırın da arçelik ve normal bir fırın. onda da 50 derece yok. kullanma kılavuzunda da yoğurt yapmaktan bahsedilmemiş ama ben fırının içine hararet derecesi koyup, termostatını 100 yazan kısmının daha altındaki yerlere ayarlayarak nerede 45 derece ısıttığını buldum ve orayı işaretledim. bazen ben de bu şekilde yoğurt yapma maksatlı kullanıyorum. özellikle kışın işe yarıyor. sendeki 50 derece meselesine gelince, eğer senin alet 50 dereceye getirince iç sıcaklık gerçekten 50 dereceye geliyorsa bu durumda da yoğurdun oluşması çok uzun sürecektir. sanırım bu yüzden de 24 saat denilmiş olabilir. optimum sıcaklık 40 ile 45 derece arasında biryerdedir. 40 ın altına inince de 45 in üstüne çıkınca da süre uzar.

    Dediğiniz gibi olabilir. Fırınım 12 yıllık. Evet kılavuzlar aynı değil inceledim ben de. Bunlar yeni kasa çünkü.




  • evde yoğurt yapımını kolaylaştıran ve standart hale getiren bir tasarımım var benim. hatta buna faydalı model belgesi bile aldım TPE'den. sizin bahsettiğiniz bu piyasadakiler gibi kavanozlu mavanozlu değil. bildiğiniz tencere. istediğiniz miktar kadar yoğurt yapmanıza imkan veriyor. hayatında ilk kez yoğurt yapacak kişinin bile başarılı olması çok basit. her seferinde istediğiniz özellikteki yoğurdu elde edebilmenizi sağlıyor. hatta bu tencere bildiğimiz bir çelik tencere gibi de kullanılabilir. ben bunu evde deneme amaçlı ürettim ve gayet başarılı oldu çok güzel sonuçlar verdi ama kendi çabalarımla idareten yapabildiğim için sürekli kullanıma uygun değildi. bir yapan çıksa da milyarlarca para istesem diye değil, bir tane eve alıp ta kullansam diyorum. lakin biz hazır yoğurt yiyemiyoruz.

    ama gel gelelim bunu üretmeye rağzı olacak bir sanayici bulamadım. çok yere öneri verdim. en çok söylenen şu "insanlar bunu almak istemez çünki artık herkes yoğurdu hazır alıyor". kimse "acaba" demedi, ayrıntılı bir inceleme yapmadı.

    ben aktif olarak bununla uğraşmayı bıraktım ama yine de yeri geldikçe bahsediyorum. beeeelllki bi aklı başında iş adamımız çıkar diye. sabahtan akşamlara kadar kafası iki elinin arasında, bu milletin parasını nasıl alsak diye düşünüp, saçma sapan ürünler, hizmetler çıkartırlar ama bööle garibimin işine yarayıcak şeyi "yapalım" deyiveremezler işte. şimdi bu laflarımı duyunca kızarlar bi de.




  • İnşallah projenize kaynak bulursunuz.
  • Merhabalar,
    ben uzun zamandır evde yoğurt mayalıyorum. Yani oldukça tecrübelendim. Bazı arkadaşları teyit ediyorum, doğru bilgi vermiş. Sütün sıcaklığı 45 derece civarı olmalı, maya olarak kullanacağınız yoğurdu dolaptan çıkartıp yaklaşık 1 saat kadar oda sıcaklığında beklettikten sonra mayalayınız. Çok bekletmeyin bu sefer dışarda beklettiğiniz mayalık yoğurdunuz ekşir.
    Bu noktadan sonra iki şekilde yoğurt yapabilirsiniz. Tercih sizin. Birinci yol süte maya olarak kullanacağınız yoğurt dışında hiç bir şey katmadan yapabilirsiniz.
    1 saat kadar dışarda bıraktığınız 2 kaşık yoğurda 45 derece sıcaklıktaki sütten azar azar katarak yavaş yavaş karıştırın (Çırpmayın). Sonra bu karışımın tamamını kalan süte dökün. Kaşığı 1-2 çevirdikten sonra ağzını kapatın ve kalorifer yanına ya da elektronik ya da analog termostatlı fırınınız varsa 40 C derecede 5 saat kadar hiç hareketsiz bekletin.

    İkinci yolda hemen hemen aynı. 2 kaşık yoğurda 45 derece sıcaklıktaki süt ve 2 kaşık kadar mısır nişastası ya da pirinç unu (nişastası) katıp çırpmadan yavaşça karıştırın. Oluşan karışımı kalan süte dökün. Gerisi öncekiyle aynı. Bu işlem yoğurdunuzun kıvamını biraz daha sert yapacaktır.
    Tecrübelerime göre elimden geldiğince sorularınıza cevap verebilirim. Afiyet olsun arkadaşlar.




  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.