Şimdi Ara

Yoğurt Makinesi Tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
10.355
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar küçük oğlum 7 ayını doldurdu. Ek gıdalara geçtik. Doktor "hazır almayın illa evde yoğurt mayalayın" dedi. Kullanan varsa tavsiyede bulunabilir mi?



  • Benim bildiğim süt kaynatıldıktan sonra soğumaya bırakılıyor ve ılıkken içine biraz yoğurt atılıp mayalanıyor, ilk kez duydum yoğurt yapma makinesini
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Salur

    Benim bildiğim süt kaynatıldıktan sonra soğumaya bırakılıyor ve ılıkken içine biraz yoğurt atılıp mayalanıyor, ilk kez duydum yoğurt yapma makinesini


    Ben de öyle biliyordum. Çocukluğumuzda evde hep senin dediğin gibi yaparlardı. Sıcaklığı ayarlanmazsa iyi tutmuyor. Makineyi nette hanım görmüş de o almak istedi.


    Edit:

    http://www.hepsiburada.com/productDetails.aspx?categoryid=232335&ProductID=mttefyogurt

    http://www.ekonomikticaret.com/ekonomikticaret/product.aspx?p_id=evesin3902&dept_id=3308

    http://www.hipernex.com/Pro.aspx?CID=2277&IID=23802



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mllm -- 28 Haziran 2007; 22:19:45 >




  • quote:

    Orjinalden alıntı: mllm


    quote:

    Orjinalden alıntı: Salur

    Benim bildiğim süt kaynatıldıktan sonra soğumaya bırakılıyor ve ılıkken içine biraz yoğurt atılıp mayalanıyor, ilk kez duydum yoğurt yapma makinesini


    Ben de öyle biliyordum. Çocukluğumuzda evde hep senin dediğin gibi yaparlardı. Sıcaklığı ayarlanmazsa iyi tutmuyor. Makineyi nette hanım görmüş de o almak istedi.


    İlginç ilk defa duydum, umarım iyi bi şey bulursunuz
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Salur


    quote:

    Orjinalden alıntı: mllm


    quote:

    Orjinalden alıntı: Salur

    Benim bildiğim süt kaynatıldıktan sonra soğumaya bırakılıyor ve ılıkken içine biraz yoğurt atılıp mayalanıyor, ilk kez duydum yoğurt yapma makinesini


    Ben de öyle biliyordum. Çocukluğumuzda evde hep senin dediğin gibi yaparlardı. Sıcaklığı ayarlanmazsa iyi tutmuyor. Makineyi nette hanım görmüş de o almak istedi.


    İlginç ilk defa duydum, umarım iyi bi şey bulursunuz



    Yukarıda link ekledim. Daha da çok çeşit var. Kullanan varsa tecrübelerini bekliyoruz.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: mllm

    Arkadaşlar küçük oğlum 7 ayını doldurdu. Ek gıdalara geçtik. Doktor "hazır almayın illa evde yoğurt mayalayın" dedi. Kullanan varsa tavsiyede bulunabilir mi?


    TEFAL'in var öyle bi ürünü, bir de Sinbo'nun perakende de satılan markalar olarak. Çokl fazla işlevsel bi ürün de değil zaten.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: mllm

    quote:

    Orjinalden alıntı: Salur

    Benim bildiğim süt kaynatıldıktan sonra soğumaya bırakılıyor ve ılıkken içine biraz yoğurt atılıp mayalanıyor, ilk kez duydum yoğurt yapma makinesini


    Ben de öyle biliyordum. Çocukluğumuzda evde hep senin dediğin gibi yaparlardı. Sıcaklığı ayarlanmazsa iyi tutmuyor. Makineyi nette hanım görmüş de o almak istedi.


    Edit:

    http://www.hepsiburada.com/productDetails.aspx?categoryid=232335&ProductID=mttefyogurt

    http://www.ekonomikticaret.com/ekonomikticaret/product.aspx?p_id=evesin3902&dept_id=3308

    http://www.hipernex.com/Pro.aspx?CID=2277&IID=23802








    Eğer TEFAL'inkinde karar kılarsan şu anda Shop'lar da hepsiburadadan çok daha ucuza bulabilirsin. Gerçiı çok fazla stoğu olan bi ürün değil bulman biraz zor olabilir. Uzun bir süre Tefal'in kendi stoklarında da kalmamıştı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr.COOK -- 28 Haziran 2007; 23:57:47 >




  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kahve Makinası Tavsiyesi
    5 yıl önce açıldı
    Espresso Makinesi tavsiyesi!!!
    16 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Sinbo işinizi rahatlıla görür diye düşünüyorum, İyi geceler
  • Arkadaşım yogurt yapmak çok zor degil. Üniversitede Ögrenciyken Ankara Abidinpaşada bekar evimizde çok yogurt yaptım...Çok basit ve kolay. Makina ne yapıyor ? Bir termostadı var mayalanmış sütü belli bir sıcaklıkta muhafaza ediyor... Şimdi tecrübe konuşuyor...Dikkatli okuyunuz. Hangi yogurttan isterseniz bir hoşaf kasesi agzına kadar doldurun... AOÇ şişe sütü yada saf temiz güvendiginiz hangi marka varsa sütü alın...Paket sütle iyi sonuç vermiyor...Sebebini bilmiyorum. Saf şişe sütü tercih nedeni... 2 Lt şişe sütünü kaynama sıcaklıgına kadar ısıtın. Karıştırıp 1-2 dakika kaynatın, hafif göbek atmaya başlayınca ateşten indirin... Kaynatırken taşırmayın...Altını hemen kapatın...Ocak söndümü ?....Süt ılık hale gelene kadar bekleyin.Elinizin serçe parmagını biraz içine degdirince eliniz yanmayacak...Şİmdi kase ile yogurdu içine döküp tahta kaşıkla 1 dakika karıştırın. Yogurt tamamen eriyecek.. Tencerenin agzını kapatıp. evin sakin güvenli bir köşesine minder, battaniye, eski kazak ne bulursanız serip üstüne tencereyi oturtup her tarafını iyice sarmalayın...Soguması ne kadar geç olursa yogurt o kadar güzel oluyor...Tam 24 saat hiç kımıldatmadan bekleyin....Yogurdunuz hazır...Hepsi bu kadar...Tertemiz katışıksız içinde kimyasal madde olmayan yogurdunuz hazır...3 günde tüketiniz....Marketlerdeki gibi 15 gün beklemez....AYRINTI... Mayaladıgınız yogurt miktarını aynı markadan secerseniz hep aynı yogurdu alırsınız...Maya miktarını artırıp azaltarak istediginiz kalite yogurdu alırsınız...Kaynatmadan yapmayınız. Sütte mikrop varsa yok olur, yogurt kaymaklı olur...Çok fazla ılık degil parmagınız yanmayacak kadar sıcak olacak... Saygılarımla... Süt çok sıcakken mayalanırsa mayadaki bakteriler ölür mayalanmaz süt kesilir...Maya az olursa yada mayalama sonrası yerinden oynatılırsa çok cıvık, sütle yogurt arası bir kıvamı olan yogurt elde edersiniz...İlk denemelerde aksamalar olabilir çok kolay...Gözünüzde büyütmeyin. ...Süt iyice kaynatılıp ılıtılınca ve yeteri kadar maya kullanılınca cok katı ve kıvamlı nefis yogurt oluyor. Yogurt alırken ..Kaşıgın izi tencerede çıkıyor.....Afiyet olsun...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taşkafa -- 30 Haziran 2007; 20:14:08 >




  • Annem 20 yıl kadar önce patronunun ithalatını yaptığı Best marka yoğurt makinesini hediye almış.Hiç de kullanmadı çöpe gitti.Ben lüzumsuz bir cihaz olarak görüyorum.Taşkafa beyin dediği gibi zor bir iş değil.Çok da lezzetli oluyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi candogan62 -- 1 Temmuz 2007; 1:04:00 >
  • @taşkafa ve @candogan62, yazdıklarınızdan sonra fikrimiz değişti. Zaten 1 yaşından sonra normal hazır yoğurtları da verebiliriz. Eğer almış olsak 1-2 sene sonra atıl duruma gelmiş bir makinemiz olacak. En iyisi bir süre eski yöntem yapmak, ondan sonra hazıra devam.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mllm -- 1 Temmuz 2007; 17:34:39 >
  • başarılı yoğurt yapmak için benden de bir tavsiye; maya için ayırdığınız yoğurt maya çalacağınız esnada dolaptan yeni çıkarılmış yani buz gibi olmamalıdır. aksi takdirde mayalama işini gerçekleştirecek olan bakteriler ani sıcaklık farkından dolayı spor hale geçmekte veya şoka girmektedir. bu nedenle mayalanma istenen seyirde gerçekleşmemektedir. yeni alınan balığın akvaryuma atılmadan önce torbası ile suda bekletilmesinin gerekmesi gibi birşey bu. mayalık yoğurdu önceden oda sıcaklığına getirmeniz, ya da mayalanacak sütten kaşık kaşık alarak mayalık yoğurdu alıştırmanız gerekir.
  • Eğer fırınınızda yoğurt yapma fonksiyonu varsa tencereyi sarıp sarmalamanıza hiç gerek yok. Yoğurt mayalandıktan sonra fırınınızı yoğurt konumuna ayarlayın, 24 saat sonra fırından çıkarın. Yoğurdunuz hazır, afiyet olsun



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thr_Y -- 1 Temmuz 2007; 21:31:41 >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: mllm

    quote:

    Orjinalden alıntı: Salur

    Benim bildiğim süt kaynatıldıktan sonra soğumaya bırakılıyor ve ılıkken içine biraz yoğurt atılıp mayalanıyor, ilk kez duydum yoğurt yapma makinesini


    Ben de öyle biliyordum. Çocukluğumuzda evde hep senin dediğin gibi yaparlardı. Sıcaklığı ayarlanmazsa iyi tutmuyor. Makineyi nette hanım görmüş de o almak istedi.


    Edit:

    http://www.hepsiburada.com/productDetails.aspx?categoryid=232335&ProductID=mttefyogurt

    http://www.ekonomikticaret.com/ekonomikticaret/product.aspx?p_id=evesin3902&dept_id=3308

    http://www.hipernex.com/Pro.aspx?CID=2277&IID=23802






    Hocam bırak bu teknokolikliği. Modernizmin el attığı her şey ideal, kolay ve doğru olan değildir. El becerisi ve tecrübe gerektiren işlerde, teknoloji istediği kadar kolaylık icat etsin klasik ve otantik olanın tadını vermez. İlle de bu iş gıda işi ise...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ponponius -- 1 Temmuz 2007; 23:07:12 >




  • quote:

    Orjinalden alıntı: ponponius


    Hocam bırak bu teknokolikliği. Modernizmin el attığı her şey ideal, kolay ve doğru olan değildir. El becerisi ve tecrübe gerektiren işlerde, teknoloji istediği kadar kolaylık icat etsin klasik ve otantik olanın tadını vermez. İlle de bu iş gıda işi ise...




    İyi diyorsun da eşim de çalışıyor. İki çocukla her işe zaman ayıramıyoruz. Tabii ki en doğrusu doğal olanı. Aklımıza geldi bir soralım yoğurt makinesini dedik, gereksiz olduğunu anladık zaten.
  • yoğurdun 24 saat mayada kalması biraz garip geldi bana. mayalanma süresi ev ortamındaki optimum koşullarda 4 saat kadar olmalı. 24 saat mayada bırakılmış bir yoğurt. oldukça ekşi olacak olmakla birlikte dolapta saklansa bile 3-4 gün sonra tüketilemeyecek kadar acı ve ekşimsi bir hal alacaktır.

    yukarıda verilen tariflerde sadece 24 saatlik mayalanma süresini, affınıza sığınarak düzeltmek istiyorum lakin başarısızlığa neden olacak önemli bir yanlış bu.

    yoğurdun mayalanma süresi (inkübasyon) 4 saat kadardır.
  • bizim koyde bile makina kullaniyolar artik yogurt makinasi. arastiriyim biseyler bursam haber weririm kardesim
  • quote:

    Orjinalden alıntı: mbbilici

    yoğurdun 24 saat mayada kalması biraz garip geldi bana. mayalanma süresi ev ortamındaki optimum koşullarda 4 saat kadar olmalı. 24 saat mayada bırakılmış bir yoğurt. oldukça ekşi olacak olmakla birlikte dolapta saklansa bile 3-4 gün sonra tüketilemeyecek kadar acı ve ekşimsi bir hal alacaktır.

    yukarıda verilen tariflerde sadece 24 saatlik mayalanma süresini, affınıza sığınarak düzeltmek istiyorum lakin başarısızlığa neden olacak önemli bir yanlış bu.

    yoğurdun mayalanma süresi (inkübasyon) 4 saat kadardır.

    mbbilici,
    24 saat süresi benim evimde kullandığım Arçelik mini fırının kullanma kılavuzunda yazıyordu. Yoksa bende bilmiyorum yoğurt yapmayıKullanma kılavuzunun yalancısıyım




  • garip ... şu kullanma kılavuzuna bir de ben bakayım. merak ettim. neydi bu fırının modeli?
    quote:

    Orjinalden alıntı: afacan!


    quote:

    Orjinalden alıntı: mbbilici

    yoğurdun 24 saat mayada kalması biraz garip geldi bana. mayalanma süresi ev ortamındaki optimum koşullarda 4 saat kadar olmalı. 24 saat mayada bırakılmış bir yoğurt. oldukça ekşi olacak olmakla birlikte dolapta saklansa bile 3-4 gün sonra tüketilemeyecek kadar acı ve ekşimsi bir hal alacaktır.

    yukarıda verilen tariflerde sadece 24 saatlik mayalanma süresini, affınıza sığınarak düzeltmek istiyorum lakin başarısızlığa neden olacak önemli bir yanlış bu.

    yoğurdun mayalanma süresi (inkübasyon) 4 saat kadardır.

    mbbilici,
    24 saat süresi benim evimde kullandığım Arçelik mini fırının kullanma kılavuzunda yazıyordu. Yoksa bende bilmiyorum yoğurt yapmayıKullanma kılavuzunun yalancısıyım




  • Arçelik MF-4 Akıllı mini fırın
    Kullanma kılavuzunu aradım evde, o sayfanın fotoğrafını çekip koyacaktım fakat bulamadım.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.