Şimdi Ara

YOĞUŞMALI- YOĞUŞMASIZ KOMBİ TÜKETİMİ MUKAYESE...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
8.563
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bizim blokta iki dairenin faturası elimde... Biri 95 M2 Net kullanım alanı olan Daire , hermetik Valliant kombi var... Yalıtımlı ara kat daire...Evde oda termostadı var Devamlı 24 C ayarlı.....Fatura...26.11. 2015 - 25.12.2015 Tüketim. 173 M3.. Fatura toplamı.. 219 Lira...
    Diğeri aynı blokta ara kat 134 M2 Net alanı var, yalıtımlı daire...ECA Yoğuşmalı kombi var...Evde oda termostatadı var.....Devamlı oda sıcaklığı 23 C de ayarlı kombi yanıyor.. Fatura 26.11.2015 - 25.12.215 tüketim 106 M3 Fat. toplamı 134 Lira...

Kombi alacak olan arkadaşlarım....PAHALI DİYENLERE İNANMAYIN YOĞUŞMALI PREMİX KOMBİ ALIN....Gaz her geçen gün pahalanıyor...Ucuzlamıyor...İşte hesap....NOT.. 100 M2 daireye en az 7 Mt toplamında 60 lık panel radyatör koyulacak...3 - 4 mt radyatör koyup tamam yeter diyenlere inanmayın....Kombide yetmiyor....100 m2 daire için 4 mt radyatör Su sıcaklığı 80 C gelirse o zaman yeter...

• Yapay Zekanın Yanıtı

Yoğuşmalı ve Yoğuşmasız Kombiler: Yakıt Tüketimi Karşılaştırması

Yoğuşmalı ve yoğuşmasız kombiler, evinizde ısıtma ve sıcak su sağlamak için yaygın olarak kullanılan cihazlardır. Bu iki kombi türü arasındaki temel fark, yoğuşmalı kombilerin egzoz gazlarındaki ısıyı geri kazanarak enerji tasarrufu sağlamasıdır.

Yoğuşmalı Kombilerin Faydaları:

• Daha Düşük Yakıt Tüketimi: Yoğuşmalı kombiler, yoğuşmasız kombilere göre %15-30 daha az yakıt tüketerek yakıt faturalarınızı düşürebilir.
    • Artan Verimlilik: Yoğuşma işlemi, egzoz gazlarındaki latent ısıyı kullanır ve bu da yoğuşmalı kombilerin verimliliğini artırır.

Yoğuşmalı ve Yoğuşmasız Kombiler Arasındaki Yakıt Farkı:

Yoğuşmalı kombilerin yakıt tasarrufu sağlaması, egzoz gazlarındaki su buharını yoğuşturarak latent ısıyı geri kazanmasından kaynaklanır. Bu, yoğuşmasız kombilerin kaybettiği enerjiyi yoğuşmalı kombilerin verimli bir şekilde kullandığı anlamına gelir.

Yoğuşmalı Kombi Fatura Farkı:

Yoğuşmalı kombilerin daha düşük yakıt tüketimi sayesinde, faturalarınızda belirgin bir azalma görebilirsin. Yoğuşmasız kombilerle karşılaştırıldığında, yoğuşmalı kombiler yıllık yakıt faturalarınızda ortalama %15-25 tasarruf sağlayabilir.

Yoğuşmasız Kombi Çok Yakar mı?

Evet, yoğuşmasız kombiler yoğuşmalı kombilere göre daha fazla yakıt tüketir. Bunun nedeni, egzoz gazlarındaki latent ısıyı kullanamadıkları için enerji verimliliğini azaltmalarıdır.

Yoğuşmalı ve Yoğuşmasız Kombi Arasındaki Farklar:

• Verimlilik: Yoğuşmalı kombiler, yoğuşmasız kombilere göre daha verimlidir.
    • Yakıt Tüketimi: Yoğuşmalı kombiler, yoğuşmasız kombilere göre daha az yakıt tüketir.
    • Fatura Maliyeti: Yoğuşmalı kombiler, yoğuşmasız kombilere göre daha düşük fatura maliyetleri sağlar.
    • Kurulum Maliyeti: Yoğuşmalı kombilerin kurulum maliyeti, yoğuşmasız kombilere göre daha yüksek olabilir.

Evinizin ısıtma ve sıcak su ihtiyaçlarına en uygun kombi türünü seçerken, yakıt tüketimi, verimlilik ve fatura maliyetini göz önünde bulundurmak önemlidir. Yoğuşmalı kombiler, yakıt tasarrufu ve daha düşük faturalar isteyenler için ideal bir seçenek olabilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Yazımı okuyup geçmeyin....Ayrıntıya dikkat edin...Birinde 95 M2 alan devamlı 24 C de aylık 219 Bin liraya...Diğerinde 134 M2 alan devamlı 23 C de aylık 134 Liraya ısınıyor...Blok aynı..Yalıtım malzemesi aynı....95 m2 olan 3 cepheli 134 olan 2 cepheli..Daireler..
  • taşkafa T kullanıcısına yanıt
    net 95 m2 lik daire 1m3 luk hacmi isitmak icin saatte 8 kcal isi ihtiyaci duymus,

net 134 m2 lik daire ise 1 m3 luk alani isitmak icin saatte 3,5 kcal isiya ihtiyac duymus.

iki dairenin de isi ihtiyacini etkileyen faktorler degiskenlik gostermekte.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben öyle düşünmüyorum....Aynı derece ısı miktarını yoğuşmalı kombi daha ekonomik sağlıyor diyorum.. Sizin hesapla 1 M3 hacim için 3,5 Kcal..... Buradaki 8 çok fazla....
  • 95 m2 daire 24 derece diğeri 23 derece . Bu 1 derece fark önemli olsa gerek bu farkı gözardı ederek kıyaslama yapmak çok uygun değil bence . Ancak tabi ki yoğuşmalı daha tasarrufludur .

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    beni yanlis anladiniz.
    yogusmali kombi sartlar uygunsa diger yogusmasizdan daha fazla tasarruf sagliyor o konuda hemfikiriz..ben sadece 95 m2 lik dairenin saatteki isi ihtiyaci 1 m3 luk hacme 8 kalori..134 m2 lik daireninde 1 m3 luk hacmi isitmaya 3,5 kalorilik enerjiye ihtiyac duymasiydi.

yani bunu etkileyen faktorler

yalitim ayni demissiniz onu eleyelim.
    dis cephe faktoru,,gunes gorme saati miktarlari, alt ve ust katlarin birebir ayni sekilde isinmasi gibi etkenler ve 135 m2 nin 23, 95 m2 ninde 24 derece oda isi ihtiyaci tuketimi etkilemis.

95 m2 nin tuketimi 8 kcal m3/s ise bunu degistiremeyiz..yogusmali kombi burada kendine ait olan yuzde 109 luk verimi ile tasarruf saglattirir..yani 170 m3 degilde 145 m3 yaktiracakti..
    kendi evimin bile her m3 isi ihtiyaci 15 kalori..benim acayip fazla tuketimim var.

buda yuzde 15 tasarruf demek..tabi maksimum sagalatacagi tasarruf budur dahasi malesef yok.keske olsada tum millet olarak yararlansak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi isnuerog -- 29 Aralık 2015; 17:10:52 >

• Faydalı ve aydınlatıcı bilgileriniz için teşekkür ederim..Burada farklı topiklerde yüzlerce kez yazdım..Yine yazıyorum..Yeni kombi alanlar ve alacaklar...Satıcıların hermetik kombi satmak için ikna çabalarına asla kanmayın..KESİNLİKLE PREMİX KOMBİ TERCİHİNİZ OLSUN.....Ne marka alırsanız alın servisi , yedek parçası bol ve ucuz olanı seçin....Birde premix yoğuşmalı kombiden şaşmayın..Çünkü......Gaz devamlı pahalanıyor...Ve böyle giderse daha çok artacak..Görünen köy bu... İKİ KOMBİ arasındaki FİYAT FARKI BİR KIŞ SEZONUNDA DEĞİL, 2 - 3 AYDA ÇIKIYOR....Karar sizin, para sizin...Saygılarımla...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ECA KOMBİ ARIZALARI
    18 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
    evet yogusmali kombinin alinmasi bence daha iyi..yogusmali kombi icin gereken sartlari tamamladiktan sonra tuketiciyi kara gecirecektir..yeterki 50 55 derecenin uzerine cikilmasin.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.