|
Bildirim
|
Yok senin kafan basmaz.
|
Hayır hukuk okuyorum ona rağmen yazdım bunları.Neyse konu altında tartısma istemiyorum daha fazla.
|
Güzel yorum. Buna Bilkent fizik de güzel örnek. 35~k , 19k, 6k diye ilerledi sanırım ki bu 19dan 6lik ilerleme 60dan 20ye gibi bir şey neredeyse. İnanılmaz.
|
+
|
Mete Atatürenin etkisi cok olsa gerek :) Hepsinin hayali yurtdısında akademisyenliktir bence o genclerin.
Ayrica https://www.youtube.com/watch?v=EMFaunrq-Kc |
mantıklı yorumlar. hukuk bitti, ortalama altındaki okullarda mühendislik okumak bitti, diş hekimliği yine son atama olaylarından sonra değer kaybetmeye başladı. insanlar ya top okullarda iibf okuyor, ya ortalama üstündeki okullarda mühendislik okuyor ya da tıp okuyor. geri kalanlar maalesef az maaşa çalışıp türkiyeye mahkum kalmayı göze alıyor.
bir 2016-2017'deki tercih eğilimlerine ve insanların düşüncelerine bakıyorum bir de son 2 senedir olan şeylere, ciddi bir değişim var. ülke serengeti ormanına döndü ya en iyisi olacaksınız, ya da tıp okuyup devlet garantisi altına gireceksiniz. ki tıp okumak bile eski statüsünde değil, insanlar artık doktorlara eskisi gbi saygı duymuyor hatta en ufak olayda şiddete başvurmaktan çekinmiyor, toplum tam bir ortadoğu halkına doğru evriliyor. suriyelilerin de üçer beşer doğurmasıyla da iyice ortadoğu ülkesi olacağız |
yüksekokul kapsamında uluslararası ticaret bir tek boğaziçi'nde var. gösterdiğiniz sitedeki veride ise Yerleşenler Hep Uluslararası Ticaret (Yüksekokul) Programlarını mı Tercih Etmişler? verisi var.
yani boğaziçi üniversitesi'nde uluslararası ticaret bölümü okumak adına yerleşen 65 isim sadece burayı tercih etmiş diyebiliriz. ancak bu yorumda atladığımız bir şey var: yüksekokul kapsamında uluslararası ticaret seçmeyip de fakülte kapsamında uluslararası ticaret seçen ancak boğaziçi'ne uluslararası ticaret (yüksekokul) alanından yerleşen insanlar olabilir. fakat bunun için de aynı sayfada Yerleşenler Hangi Programları (Meslekleri) Tercih Etti? verisine bakarak uluslararası ticaret (fakülte) seçimi yapan öğrenci sayısının "0" olduğunu görüyoruz. evet hocam, analiziniz doğru. umarım konu dikkat çeker ve yorum yapanlar çoğalır, yukarı. |
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi __caesar -- 28 Mart 2021; 23:34:26 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi __caesar -- 28 Mart 2021; 23:34:19 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
|
|
|
|
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
|