Şimdi Ara

YÖK ATLAS kurucusundan OBP tweeti (13 Ocak 2018) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
52
Cevap
1
Favori
3.426
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
20 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Çikinova

Bir de hatırlayın TYT güncellenirken tarih öğretmenleri yüzbinlerce tweet atmıştı. Hem de aynı tweetleri. Çoğu da matematik dersiyle tarih dersini kıyaslayan saçma sapan tweetlerdi. Sahi ne aptalca şeyler yazmışlardı öyle sfsdfsdf keşke caps alsaydık. Neyse. Bu tweetlerden sonra önceden olmamasına rağmen YKS'ye tarih geldi, üzerine TYT'ye de geldi. YÖK bu tür tweetleri dikkate alıyor, gündem oluyor en azından, işte şimdi YÖK OBP 'yi gündeme almışken tam zamanı, bir tweet kampanyası başlatsak yüzlerce tweet atsak gündem olsak dikkat çeksek fena olmaz, olmaz ama kimse de taşın altına elini koymuyor. Bilemiyorum Altan.

Twitterdan anlayan varsa yolu göstersin toplanıp yardıralım

Ya da direk tweet atınca oluyor galiba hashtag ile yoksa özel bir şey mi yapmak gerekiyor?

• oğuz.10 kullanıcısına yanıt
    Evet Türkiye gündemine girmek için hashtag açmak gerekli, o hashtag üzerinden tweetler atarak dikkat çekmeye çalışmak. İnternetten imza kampanyaları da düzenlenebilir. (geçmişte yapıldı) Popüler forumlarda, sözlüklerde başlıklar açmak da işe yarar. Haber sitelerine mail göndermek, gazetecilere mesaj atmak, İsmail Küçükkaya gibi sunuculara ''Sesimizi Duyurun!'' diye rica etmek... Medyayı ve sosyal medyayı dibine kadar kullanmak gerekli. Başka özel bir şey yapmaya gerek yok.

Atanamayan öğretmenler yıllardır Twitter üzerinden böyle etkinlikler yapıyor, ama ne kadar çabalasalar da pek bir şeye yaramıyor, çünkü talepleri somut.

Bizim istediğimiz şey herhangi bir maddi külfeti olmayan, pek çok eğitimcinin de revize edilmesi gerektiğini düşündüğü bir sorun.
  • Değişen tek bir şey olacak, o da hiçbir şey.
  • Yukarıda bazıları 0.6 dan 0.3 e düşsün fln demişte onlar için dedim ben.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • OBP'nin etkisinin azaltılması veya tamamen kaldırılması mevcut bütün liselerin itibarsızlaşacağı anlamına geliyor.

OBP çekincesi olmayan bir öğrenci tıpkı üniversitedeki öğrenciler gibi bir dersten sadece geçmeyi düşünür. Yegane amacı okulu uzatmadan bitirmektir. (Eğer üniversitede kalma gibi bir düşüncesi yoksa)

OBP'nin var olması bu durumu engelleyip öğrencinin okul derslerine önem vermesini sağlar.
    --------------------------------------------------------------------------------------------------
    Ancak ülkemizdeki mevcut sistemde öğrencilere verilen notların güvenilir olmadığı apaçık ortadadır. Özellikle, özel okullarda öğrencilere rüşvet aracılığı ile veya okul sahibinin baskısı ile yüksek notlar verildiğini biliyoruz. Haksızlıkları engellemek için OBP tamamen kaldırılmadan etkisi azaltılarak merkezi sınav sistemine geçilmesi gerekiyor. Böylece farklı okullarda öğrencilere verilen şişirilmiş veya yanlı notların engellenmesi sağlanır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi #Ramazan -- 13 Ocak 2018; 16:49:51 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: PhiLum

o da doğru, fosforcuların obp yüksek nasıl olsa, niye etkisinin azalmasını istesin ki..

fosforcular da sanıyo mu kı tek onların obpsi yüksek? onlar da magdur olacaklar.

beyler bu adama güvenin yıllardır yök ile içiçedir. bu sistemde soru sayısı az olması obp yi etkin hale getiriyor bunu yök de farketmiş olmalı. tamamen kalkmaz ama etkisinin azaltılacağını umuyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Shanks0

Yukarıda bazıları 0.6 dan 0.3 e düşsün fln demişte onlar için dedim ben.

Tekrar bir düşün istersen.
  • Keşke bir şeyler olsa ancak olmıcak gibi
  • forum'da daha önce de organize olundu ama başarısız olundu çünkü o gün beşiktaş'ın şampiyonlar ligi maçı vardı, bu hashtag için organize edilecek günü çok iyi seçmek gerekiyor bence, bunun hazırlığı haftalar önceden başlamalı ve ne kadar hoca varsa destekleri istenmeli kıytırıktan bir rt olmaması gerekiyor , mesela bu hocalara geldik'teki vural hoca adam 2-3 defa yök yeni sistemi açıkla diye 2-3 kere türkiye gündemine girdi, bizde eğer organize olacaksak hedef olarak kitlesi büyük hocaları ve diğer insanları organizasyonun içine atmamız gerekiyor.
  • Eğer bir etkileşim varsa bütün borda klavyeliğimi salarım
  • quote:

Orijinalden alıntı: pherradi

forum'da daha önce de organize olundu ama başarısız olundu çünkü o gün beşiktaş'ın şampiyonlar ligi maçı vardı, bu hashtag için organize edilecek günü çok iyi seçmek gerekiyor bence, bunun hazırlığı haftalar önceden başlamalı ve ne kadar hoca varsa destekleri istenmeli kıytırıktan bir rt olmaması gerekiyor , mesela bu hocalara geldik'teki vural hoca adam 2-3 defa yök yeni sistemi açıkla diye 2-3 kere türkiye gündemine girdi, bizde eğer organize olacaksak hedef olarak kitlesi büyük hocaları ve diğer insanları organizasyonun içine atmamız gerekiyor.

İşte bu iddialı ve kararlı bir şekilde birleşip örgütlenerek ve söylediğin gibi gününü tarihini de doğru şekilde ayarlarsak kesinlikle sesimizi duyururuz. Hem sadece biz değil, bizim gibi OBP'nin etkisinin azaltılmasını isteyen binlerce öğrenci var. Onlar da görür destekler. Bunu organize edebiliriz, özellikle sömestr tatiline denk getirip bir çalışma yapabiliriz.

• Daha çok kişi görmesi için up up up
  • Up up

• forum olarak bişey başlatsak
  • Etkisi dusse nolur ben anlamiyorum ki herkesin ki yari yariya duscek yine sisirilmis notu olanlar onde olcak. Anlamadigim noktayi aciklayabilir mi biri ?

• general4242 kullanıcısına yanıt
    Sallıyorum 80 obpsi olana 8 ek puan gelirken 70 e 7 ek puan gelsin;

etki %50 azaltılırsa birine 4 puan diğerine 3 puan gelecek yani aradaki eklenecek ek puan farkı 1'den 0.5 e düşecek.(Tamamen sallama sayılar gerçekte daha farklı)
  • waitforit_123 kullanıcısına yanıt
    Hocam aralarindaki fark azalcak ancak yine siralama olacak herkesde dusus olcak degiscekmide siralama yine ayni olmucak mi ? Aralarindaki fark isterse 0.1 e kadar dussun yine siralamayla onde olan yazacagi yeri kapacak. Boyle degil mi?

• general4242 kullanıcısına yanıt
    Yav günü kurtarma çabaları bunlar . Kesin bir çözüm lazım bu adaletsizliğe ortak sınav vb gibi.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • elrichohenheim kullanıcısına yanıt
    Etkinin dusurulmesi hic bir seyi kurtarmiyor bence. Obp kaldirilirsa da lise de herkes yatar dersleri bile dinlemez son sene dinlerse alan derslerini dinler. Ya dediginiz gibi ortak sinav olacak. Lise turu gozetmeksizin. Ya da obp tamamen kalkacak ve liseden mezun olabilmek icin diploma notu en az 75 olacak. Hocalarda bi zahmet gecirelim mantigiyla kolay sormasinlar.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.