Şimdi Ara

Yök ten açıklama paniğe gerek yok! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
0
Favori
1.698
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Sınav sistemi soru tarzı olarak değişmez sadece katsayı sistemi değiştirilir muhtemelen.Bu karar da 20 Aralığa kadar alınmazsa sınav olacağı tarihin daha ileri bir tarihe ertelenmesi neden olacaktır.Durumu buraya getiren baro değil yök sorumludur bu durumdan.Katsayı eşitsizliği adı altında kendi adamlarını heryere sokmak istemesi yüzünden milyonlarca genç sürünüyor şu anda.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Knisath -- 27 Kasım 2009; 12:27:20 >
  • Bence sınav tarihi falan ertelenmez.
    Ertelenmesi çok ekstra bir durum olur.
    Ben Türkiye'de böyle birşeyin olabileceğine ihtimal vermiyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: JurisHan

Bence sınav tarihi falan ertelenmez.
    Ertelenmesi çok ekstra bir durum olur.
    Ben Türkiye'de böyle birşeyin olabileceğine ihtimal vermiyorum.

Bu Türkiye'de ÖSYM tarihinde neler yaşandı, bilmiyor musun?
  • Sorun olmaz merak etmeyin. Artık Katsayı eşitsizliğinin devam edeceğini sanmıyorum. Gerekenler yapılır, düzenlemeler bir şekilde 10 senelik haksızlığı giderecek şekilde yapılır...

Çalışanın istediği yere girebileceği, gerçek eşitliğin sağlandığı sınav yapılacaktır bu sene. Okuldaki hocalardan birçok öğrenciye kadar herkes bunu istiyor...
  • quote:

Orijinalden alıntı: gladyo38

quote:

Orijinalden alıntı: Fenus42

Her şeyden vazgeçip eski sistem yapsalar....

Şakamısın

+1

Bütün dershaneler ona göre sınıf açıp , kitap dağıttılar.

Sayısalcı adam 1 sene sözel eğitim görüp sözel bölüm için sınava girecek
    EA öğrencisi 1 sene sayısal eğitim görüp sayısal bölüm için sınava girecek v.s

Nerden baksan 400-500.000 insan var dershaneye bu amaçla yazılan , maytap mı geçiyorlar insanlarla ?

• quote:

Orijinalden alıntı: Knisath

Sınav sistemi soru tarzı olarak değişmez sadece katsayı sistemi değiştirilir muhtemelen.Bu karar da 20 Aralığa kadar alınmazsa sınav olacağı tarihin daha ileri bir tarihe ertelenmesi neden olacaktır.Durumu buraya getiren baro değil yök sorumludur bu durumdan.Katsayı eşitsizliği adı altında kendi adamlarını heryere sokmak istemesi yüzünden milyonlarca genç sürünüyor şu anda.

Saçmalama.
  • quote:

Orijinalden alıntı: _AristokraT_

quote:

Sınav sistemi soru tarzı olarak değişmez sadece katsayı sistemi değiştirilir muhtemelen.Bu karar da 20 Aralığa kadar alınmazsa sınav olacağı tarihin daha ileri bir tarihe ertelenmesi neden olacaktır.Durumu buraya getiren baro değil yök sorumludur bu durumdan.Katsayı eşitsizliği adı altında kendi adamlarını heryere sokmak istemesi yüzünden milyonlarca genç sürünüyor şu anda.

Saçmalama.

Pardon, hangi kısımda saçmalamış?

• quote:

Orijinalden alıntı: bl@ckh@wk

quote:

quote:

Şakamısın

+1

Nerden baksan 400-500.000 insan var dershaneye bu amaçla yazılan , maytap mı geçiyorlar insanlarla ?

Arkadaş sadece onu kastetmemiş. Yeni YGS-LYS sisteminin bu yıl uygulanmamasını, en az 1 yıl ertelenmesini, bu yıl önceki ÖSS sisteminin uygulanabileceğini söylemek istemiş.

Hem böyle bir şeyin olacağını, hem de şu an asıl tartışma konusu olan alan farkının devam edeceğini pek sanmıyorum. Ok yaydan çoktan çıktı. Her şey yeni sisteme odaklandı. Eski ÖSS'ye geri dönmezler bence artık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C1E9C52E6 -- 27 Kasım 2009; 17:20:45 >

• quote:

Orijinalden alıntı: _AristokraT_

quote:

Saçmalama.

Ütopik bir düşünceyi buraya aktardığımı zannetmiyorum o yüzden saçmaladığımı söyleyemeyeceğim.

• quote:

Orijinalden alıntı: :AlacaKaranlık:

quote:

Orijinalden alıntı: bl@ckh@wk

quote:

quote:

Şakamısın

+1

Arkadaş sadece onu kastetmemiş. Yeni YGS-LYS sisteminin bu yıl uygulanmamasını, en az 1 yıl ertelenmesini, bu yıl önceki ÖSS sisteminin uygulanabileceğini söylemek istemiş.

Hem böyle bir şeyin olacağını, hem de şu an asıl tartışma konusu olan alan farkının devam edeceğini pek sanmıyorum. Ok yaydan çoktan çıktı. Her şey yeni sisteme odaklandı. Eski ÖSS'ye geri dönmezler bence artık.

Eski sisteme dönemezler çünkü müfredatlar hazırlandı,ancak eski katsayı oranlarını bu sınava adapte etmeleri gerekecek gibi gözüküyor.Sınavdaki soru tipleri bu yılki müfredatın belirlendiği şekilde gerçekleşecektir. bu konuda bu sene girecek bütün öğrencilerin için ferah olması gerekli.

Şu andaki tek sorun meslek liselerin ve imam hatiplilierin eski usulle mi yoksa yeni usullemi sınava hazırlanması gerektiği bilinmediğinden bu yaygara kopuyor ve hem haklı oldukları hem de haksız oldukları taraflar da var...

• arkadaşlar herhalde hepiniz öss ye hazırlanıyorsunuz belli eğer kısmet olurda ünv. gelirseniz danıştayın idari davalardaki en üst makam olduğunu öğrenirsiniz. YAni yök başkanı yargıya başvuracaz diyorya işte zaten bu katsayı kararını veren yargı çelişki burda başlıyor. Yeni bir düzenleme yapmaları bence çok zor eğer yapsalar bile bu katsayı eşitliğine karşı olanlar mutlaka şimdi yaptıkları gibi gene danıştaya dava açcaklar ve sonuç danıştayda belli zaten. Hep bu akp zihniyetinden oluyo baş örtüsündede biz kanunu çıkardık iş artık rektörlere kalmış dediler hiç bir şeyi halledmediler milleti gerdiler bu gün baş örtü halledildimi işte aynen katsayıda öyle olacak gibi yani zihniyet ne şiş yansın ne kebap.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karasimsek06 -- 28 Kasım 2009; 1:28:50 >
  • bu sene katsayı farkı falan olmaz rahat olun

2 milyon kişinin girdiği bi sınavda katsayıyı kaldırıyoruz deyip 2 milyon kişinin o söze göre hareket ettiğinde (dersaneydi falan dı filan dı) sonradan kalkıp ta katsayı farkı ve alan sınırı kalkmadı diyemezler

o kadar kişiyi kimse mağdur etmeyi göze alamaz kıyamet kopar mazallah
  • Yani kimse gerilmesin Katsayı falan olmayacak bundan sonra.. Çalışan, hakeden yerleşecek üniversitelere. Devlet'in sen işçiysen işçi kal. Sen Fenciysen Mühendis olacaksın ondan başka bir haltım olamazsın dayatması bitti artık....

YÖK toplanır en kötü, katsayıları etkilenmenin minimum olacağı düzeye indirir. Zaten onlarda Hukukçuların eğitim sistemine burunlarını sokacaklarını düşünmüştür. Kimse neredeyse hiç etkilenmez. Rahat olun...
  • quote:

Orijinalden alıntı: :AlacaKaranlık:

quote:

eski siteme dönemezler artık herkes kendini yeni sisteme göre ayarladı yeni sistemin detaylarını ögrendi

hem eski sistemde Süre zor oluyor yeni sistemde süre güzel

Evet.

195 dakikada "Türkçe + Mat-1 + Fen-1 + Mat-2 + Fen-2 + Sos-1" testlerini yetiştirmekte zorlanıyorduk biraz. Sos-1'e zaman kalmayabiliyordu. Mat-2 ve Fen-2 vakit alabiliyordu. 2009 ÖSS'de de sıkıntı yaşadım, deneme sınavlarında da bazen yaşıyordum.

Şimdi hepsinin bölünüp fazladan süre verilmesi çok iyi oldu bence. Süre yetiyor. Bütün soruları adam gibi çözebiliyorum.

Hocam bir tmye geçsen oyle bir yetisiyor ki :)
    Bu arada uzun zamandır ilk defa forumdayım. Sizleri epey özlemişim yav :(

• quote:

Orijinalden alıntı: Aragorn

bu sene katsayı farkı falan olmaz rahat olun

2 milyon kişinin girdiği bi sınavda katsayıyı kaldırıyoruz deyip 2 milyon kişinin o söze göre hareket ettiğinde (dersaneydi falan dı filan dı) sonradan kalkıp ta katsayı farkı ve alan sınırı kalkmadı diyemezler

o kadar kişiyi kimse mağdur etmeyi göze alamaz kıyamet kopar mazallah

güzel kardeşim öyle diyorsunda 7.sınıfların sbsye gireceği okulların kapanmasına 2ay kalamı ne açıklanmıştı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Shady
    Sorun olmaz merak etmeyin. Artık Katsayı eşitsizliğinin devam edeceğini sanmıyorum. Gerekenler yapılır, düzenlemeler bir şekilde 10 senelik haksızlığı giderecek şekilde yapılır...

Çalışanın istediği yere girebileceği, gerçek eşitliğin sağlandığı sınav yapılacaktır bu sene. Okuldaki hocalardan birçok öğrenciye kadar herkes bunu istiyor...

Simdiye kadar bu ulkenin basina ne geldiyse imamhatip mezunlarindan geldi bunuda unutmayn dostlar malum simdiki hukumet milleti germekten baska bi is yapmiyo..
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.