Şimdi Ara

Yök ten açıklama paniğe gerek yok!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
0
Favori
1.698
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • http://www.zaman.com.tr/haber.do?haberno=920556&title=yokten-beklenen-katsayi-aciklamasi Kimsenin mağdur edilmeyeceği ve sorunun giderileceği alternatif bir çözüm bulunacağı söylenmiş.

• Ya beyler Kasmayın Ösym kimseyi madur etcek Zorda bırakcak Bi düzenleme yapmaz bu saaten sonra

En uygun olanı yaparlar Herkez için
  • quote:

Orijinalden alıntı: gladyo38

Ya beyler Kasmayın Ösym kimseyi madur etcek Zorda bırakcak Bi düzenleme yapmaz bu saaten sonra

En uygun olanı yaparlar Herkez için
    Yeni bir düzenleme getirecekler büyük ihtimalle.
  • quote:

Orijinalden alıntı: EhrimeN

Yeni bir düzenleme getirecekler büyük ihtimalle.

Alıntıları Göster
    Her şeyden vazgeçip eski sistem yapsalar....
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fenus42

keşke keşke biz bu işe o sınav sistemini göze alarak girdik şimdi önümüze bambaşka bi sınav sistemi koydular alış alışabilirsen
  • quote:

Orijinalden alıntı: hakan64

quote:

keşke keşke biz bu işe o sınav sistemini göze alarak girdik şimdi önümüze bambaşka bi sınav sistemi koydular alış alışabilirsen

Alıntıları Göster
    inş kimse madur olmaz eğer katsayı o kadar sorunsa kaldırın katsayı ugulamasını hem okula çalısmak zorundada kalmayız okuldan puan gelme olayı gibi şaçma bişey bişey yok

• quote:

Şakamısın
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: __koleksiyoncu__

inş kimse madur olmaz eğer katsayı o kadar sorunsa kaldırın katsayı ugulamasını hem okula çalısmak zorundada kalmayız okuldan puan gelme olayı gibi şaçma bişey bişey yok

Hocam zaten sorun orda , sen de ya..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guess Who

quote:

Hocam zaten sorun orda , sen de ya..

Alıntıları Göster
    YÖK, ÖSYM, MEB ve nice kurum ne diyorsa doğrudur. Yalan olmaz. Onlara güvenim sonsuz.

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-C1E9C52E6

YÖK, ÖSYM, MEB ve nice kurum ne diyorsa doğrudur. Yalan olmaz. Onlara güvenim sonsuz.

Alıntıları Göster
    asıl ben su olayı anlamıyorum

sınavı ösym yapıyor
    lise derslerini meb ayarlıyor

karışıklık çıkmıyormu sınav sisteminde her ikisinide aynı kurum aynı kurum yapsa sınav sistemide eğitim sistemide daha iyi olur bence

• quote:

quote:

Şakamısın

Neden? En azından tercih yaparken sıkıntı yaşamayız.
  • quote:

asıl ben su olayı anlamıyorum

sınavı ösym yapıyor
    lise derslerini meb ayarlıyor

karışıklık çıkmıyormu sınav sisteminde her ikisinide aynı kurum aynı kurum yapsa sınav sistemide eğitim sistemide daha iyi olur bence

ÖSYM uzaydan soru getirmiyor ki. MEB'in ortaokul ve lise müfredatında yer alan konulardan sorular hazırlayıp koyuyor. Bunun dışında soruları MEB'in hazırlamasını gerektirecek bir durum yok.

Arada çok tartışılan 1-2 şey oluyor maalesef. Dizilerde limit müfredattan kalktığı hâlde 2009 ÖSS'de Mat-2'de soruldu. Allah'tan 12. sınıftaki fonksiyonlarda limitten çözülüyordu. 2008 ÖSS'de Fen-2'de müfredatta yer almayan "açısal ivme" kavramı çıkmıştı. Bu da o ifadeyi "açısal hız" olarak düşününce çözülüyordu.

• quote:

Bugün haberin birinde geçti böyle bir ihtimalde varmış...
  • quote:

Orijinalden alıntı: JurisHan

quote:

Sanmıyorum bu kadar ileri gideceklerini.
  • quote:

Orijinalden alıntı: :AlacaKaranlık:

quote:

quote:

Yapamazlar dersaneler kitaplarını dahi buna göre hazırlamışken.
    Büyük ihtimalle yapacakları katsayı farkını düşürmek olacaktır.
    Eşit değilde yakın gibi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: _AristokraT_

quote:

quote:

quote:

Eşit değilde yakın gibi.

En başında Güvender, FEM ve türevi yayınlar geliyor. Yayınlar ve dershaneleri...

Her yıl klasik bir muhabbet döner: ÖSS soruları bu yayınlara benzer. Bu yayınlara benzer sorular çıkar. Gerçi 2009'da pek benzetemedik de, neyse.

Dikkat ettiyseniz yeni sisteme uygun deneme sınavları yapmaya ve kitaplar hazırlamaya herkesten önce bunlar başladı. FEM, sürekli YGS-LYS denemeleri uyguluyor. Zaman gazetesi haftalık seri YGS-LYS denemelerini vermeye başladı. Yeni sisteme en çok ve en önce odaklananlar, bu gruptakiler. Şimdi YGS-LYS'nin kalkması veya ileriki yıllara ertelenmesi durumunda başta bunlar olmak üzere birçok dershane ve yayın zarara uğrar. Özellikle de FEM, Güvender ve türevleri...

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: _AristokraT_

quote:

quote:

quote:

Eşit değilde yakın gibi.

En başında Güvender, FEM ve türevi yayınlar geliyor. Yayınlar ve dershaneleri...

Her yıl klasik bir muhabbet döner: ÖSS soruları bu yayınlara benzer. Bu yayınlara benzer sorular çıkar. Gerçi 2009'da pek benzetemedik de, neyse.

Dikkat ettiyseniz yeni sisteme uygun deneme sınavları yapmaya ve kitaplar hazırlamaya herkesten önce bunlar başladı. FEM, sürekli YGS-LYS denemeleri uyguluyor. Zaman gazetesi haftalık seri YGS-LYS denemelerini vermeye başladı. Yeni sisteme en çok ve en önce odaklananlar, bu gruptakiler. Şimdi YGS-LYS'nin kalkması veya ileriki yıllara ertelenmesi durumunda başta bunlar olmak üzere birçok dershane ve yayın zarara uğrar. Özellikle de FEM, Güvender ve türevleri...

Alıntıları Göster
    ya genel liselerin ugruyacagı haksızlıgı kım telafı etcek bugün ımam hatıplıler eylem yaptı ama genel liselerdekiler uyuyorlar

• quote:

Orijinalden alıntı: savyola133

ya genel liselerin ugruyacagı haksızlıgı kım telafı etcek bugün ımam hatıplıler eylem yaptı ama genel liselerdekiler uyuyorlar

Alıntıları Göster
    eski siteme dönemezler artık herkes kendini yeni sisteme göre ayarladı yeni sistemin detaylarını ögrendi

hem eski sistemde Süre zor oluyor yeni sistemde süre güzel
  • quote:

eski siteme dönemezler artık herkes kendini yeni sisteme göre ayarladı yeni sistemin detaylarını ögrendi

Evet.

195 dakikada "Türkçe + Mat-1 + Fen-1 + Mat-2 + Fen-2 + Sos-1" testlerini yetiştirmekte zorlanıyorduk biraz. Sos-1'e zaman kalmayabiliyordu. Mat-2 ve Fen-2 vakit alabiliyordu. 2009 ÖSS'de de sıkıntı yaşadım, deneme sınavlarında da bazen yaşıyordum.

Şimdi hepsinin bölünüp fazladan süre verilmesi çok iyi oldu bence. Süre yetiyor. Bütün soruları adam gibi çözebiliyorum.

• quote:

quote:

Evet.

195 dakikada "Türkçe + Mat-1 + Fen-1 + Mat-2 + Fen-2 + Sos-1" testlerini yetiştirmekte zorlanıyorduk biraz. Sos-1'e zaman kalmayabiliyordu. Mat-2 ve Fen-2 vakit alabiliyordu. 2009 ÖSS'de de sıkıntı yaşadım, deneme sınavlarında da bazen yaşıyordum.

Şimdi hepsinin bölünüp fazladan süre verilmesi çok iyi oldu bence. Süre yetiyor. Bütün soruları adam gibi çözebiliyorum.

Alıntıları Göster
    YÖKBaşkanlığı, Danıştay'ın kararına itiraz edeceğini bildirdi. YÖK'den yapılan yazılı açıklamada, "İtirazı takiben Danıştay tarafından alınacak karara göre Başkanlığımız ÖSS sisteminde daha önceden hazırladığı alternatif çözümlerden birisini kullanacaktır" denildi. Eğitimciler ise YÖK'ün önündeki seçeneklerin şunlar olduğunu belirtiyor:
    *2547 sayılı YÖK kanununun 45'inci maddesi değiştirilir.
    *YÖK alan içi tercihlerde normal liselerde 0.15, meslek liselerinde 0.21, alan dışı tercihlerde 0.13 katsayısını kullanır. Yasanın gerektirdiği işlemi yapmış olur. Alan içi tercihlerde öğrenciler 500 puanda 75, alan dışı tercihlerde 500 puanda 65 puan alır. Farkı kapatmak için 5 soru yeterli olur.
    *YÖK, AOBP uygulamasını, birinci basamak YGS'de uygular ve YGS puanının küçük bir kısmını LYS'ye ekler. Okul puanını sınava eklemiş olur.
    *MEB okullarda alan uygulamasını ve meslek liselerinin okul grubu tanımını değiştirir. Böylece meslek lisesi normal lise grup ayrımı kalmaz.

Bana ikinci şık olur gibi geliyor ki en iyisi de bu.
    Tabii umarım itiraz kabul edilir.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.