Şimdi Ara

Yoklama kaçağı nedeniyle mahkemeye çağırılıyorum (26. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
646
Cevap
2
Favori
175.851
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ilkerbb

quote:

Orijinalden alıntı: NeeHot

bende söle bi durum var 2010 haziranda myo'dan mezun oldum kasım 2010 da aöf işletmeye yazıldım neyse o gün bu gün eve vs yoklama kağıdı gelmedi ama aöf'nün web büro hizmetlerinde TECİLLİ yazıyor bu aradada işletme intibaktan sınıfta kaldım bu durumda ne oluyo anlamış değilim muayne felanda olmadım .Tekrar kayıf olucam bu sene kasım 2012de ne yapayım Askerlik subesıne gitmeme gerek var mı arkadaşlar ?

gitmenizden zarar gelmez bir problem çıkmaz diye düşünüyorum.en azından kafanız rahatlar..

valla kafam çok karışık e-devletten baktım dava acılmıs mı diye ordan hakkınızda acılmış dava yok diyor.Telefondan arayıp öğrenme sansım var mı acaba ?

• quote:

quote:

quote:

bende söle bi durum var 2010 haziranda myo'dan mezun oldum kasım 2010 da aöf işletmeye yazıldım neyse o gün bu gün eve vs yoklama kağıdı gelmedi ama aöf'nün web büro hizmetlerinde TECİLLİ yazıyor bu aradada işletme intibaktan sınıfta kaldım bu durumda ne oluyo anlamış değilim muayne felanda olmadım .Tekrar kayıf olucam bu sene kasım 2012de ne yapayım Askerlik subesıne gitmeme gerek var mı arkadaşlar ?

gitmenizden zarar gelmez bir problem çıkmaz diye düşünüyorum.en azından kafanız rahatlar..

valla kafam çok karışık e-devletten baktım dava acılmıs mı diye ordan hakkınızda acılmış dava yok diyor.Telefondan arayıp öğrenme sansım var mı acaba ?

aöf işletmeden kaydınızı sildirdinizmi? sildirdiyseniz tam olarak ne zaman?

• quote:

quote:

quote:

quote:

kayıdımı sildirmedim intibak sınıfından kaldım ıntibak sınıfı ıcın 1 hakkım daha var kalan derslerden geçebilmem için kayıt tarihide kasım 2012.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

kayıdımı sildirmedim intibak sınıfından kaldım ıntibak sınıfı ıcın 1 hakkım daha var kalan derslerden geçebilmem için kayıt tarihide kasım 2012.

bir kere şunu söyleyeyim sizin durumunuzda ters bir durum yok.şöyle bir durum olabilir sadece aöf sizin tecilinizi yapmayı atlar veya belgenizin şubeye gitmesinde sorun olur bu da çok düşük ihtimal.bu ihtimal olmuş olsa bile yine de siz aöf'den alacağınız belgeyle tecilinizi yaparsınız.benim tavsiyem şu gidin bir şubeye içiniz rahatlasın.bir sorun olmayacaktır çünkü kanuni olarak tecil hakkınız var..

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

bir kere şunu söyleyeyim sizin durumunuzda ters bir durum yok.şöyle bir durum olabilir sadece aöf sizin tecilinizi yapmayı atlar veya belgenizin şubeye gitmesinde sorun olur bu da çok düşük ihtimal.bu ihtimal olmuş olsa bile yine de siz aöf'den alacağınız belgeyle tecilinizi yaparsınız.benim tavsiyem şu gidin bir şubeye içiniz rahatlasın.bir sorun olmayacaktır çünkü kanuni olarak tecil hakkınız var..

saolun cavaplarınız için en kısa zamanda askerlik subesine görüneyim o vakit.

• Arkadaşlar,şu an itibariyle askerlik şubesiylede mesajlaşdım ama kapalı olarak sıkıntı doğar gibisinde tam yanıt cevap vermiyorlar,bir polis tanıdığa sordugumda arama kararı çıkarsa alıkoyma durumu olabilcegini söyledi.Bu işden birşey anlamadım gitti.Askere hiç ugramadan yurt dışına çıkma mümkün mü?(Not:6 ay sonra aratma durumu çıkıyormuş diye duydum doğruluğu nedir)
  • quote:

Orijinalden alıntı: bedi-bedr

Arkadaşlar,şu an itibariyle askerlik şubesiylede mesajlaşdım ama kapalı olarak sıkıntı doğar gibisinde tam yanıt cevap vermiyorlar,bir polis tanıdığa sordugumda arama kararı çıkarsa alıkoyma durumu olabilcegini söyledi.Bu işden birşey anlamadım gitti.Askere hiç ugramadan yurt dışına çıkma mümkün mü?(Not:6 ay sonra aratma durumu çıkıyormuş diye duydum doğruluğu nedir)

sevke tabi olduğunuz celp döneminde askere gitmezseniz bakaya durumuna düşersiniz ve yurt dışına çıkma konusunda problem yaşarsınız..
  • sevke tabi olunan celp döneminde askere gitmez isek bakaya mı oluyoruz yani.
    benim mayıs ayı celp dönemi ama muayne olmadım. liseyi dışardan bitirip diploma alıcaktım ben ama yoklama kaçagı olacagım bu süre icerisinde. mayısta celp dönemi dedigim gibi

bu durumda benim bakaya ile ilgim oluyor mu?
  • Arkadaşlar son bakaya kalanlar için yapılan yönetmelik değişikliğinde dolayı mazeretsiz olsanız bile para cezası alıyorsunuz bunu ikinci defa tekrarladıgınızda hapis cezası söz konusu oluyor.İşin içinden çıkamadıgım mesele ise yurt dışında ikin bakaya olsak bile istenen günü tamamlayınca dövizli askerlik hak tanınıyor ama,bakaya durumum kalkıp kalkmadıgına dair birşey ögrenemedim.Eyer kalkmıyorsa buda istenen gün sayısını hiç yurt içine gelmeden yurt dışında tamamlama anlamına geliyor.Bunu açıklayabilecek birileri var mı?
  • birşey daha sorabilir miyim? benim busene açık lise son sınıff.
    ama yoklama kacagı olarak bitirip sonra diplomayla tecil etmeyi düşünüyordum. fakat aklıma bir kurt düştü
    ben üniversite sınavlarına girmeyi düşünüyorum şimdilerde ama ygs lys sınavlarına yoklama kaçagıyken kayıt olabiliyor muyuz? bilgisi olan abilerimden cevap bekliyorum.
    bu sınavlara kayıt olma esnasında askerlikle ilişkisi yoktur diye birşey istiyorlar mı. 91 dogumluyum
  • quote:

Orijinalden alıntı: cakal91

birşey daha sorabilir miyim? benim busene açık lise son sınıff.
    ama yoklama kacagı olarak bitirip sonra diplomayla tecil etmeyi düşünüyordum. fakat aklıma bir kurt düştü
    ben üniversite sınavlarına girmeyi düşünüyorum şimdilerde ama ygs lys sınavlarına yoklama kaçagıyken kayıt olabiliyor muyuz? bilgisi olan abilerimden cevap bekliyorum.
    bu sınavlara kayıt olma esnasında askerlikle ilişkisi yoktur diye birşey istiyorlar mı. 91 dogumluyum

sınava başvuru ile ilgili öyle bir belge istenmiyor.herhangi bir üniversiteye yerleşirsen bu belge istenecektir..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

sevke tabi olunan celp döneminde askere gitmez isek bakaya mı oluyoruz yani.
    benim mayıs ayı celp dönemi ama muayne olmadım. liseyi dışardan bitirip diploma alıcaktım ben ama yoklama kaçagı olacagım bu süre icerisinde. mayısta celp dönemi dedigim gibi

bu durumda benim bakaya ile ilgim oluyor mu?

yoklama kaçağı durumunda olursunuz..
  • quote:

quote:

sınava başvuru ile ilgili öyle bir belge istenmiyor.herhangi bir üniversiteye yerleşirsen bu belge istenecektir..

anladım. ozaman üniyi kazandıgımda yoklama kacagı olacagım.
    lise diplomamıda yeni almış olacagım bu durumda üniye yerleşebiliyor muyum?

yoklama kaçagıyken lise diplomasıyla tecil edip sonra
    üniye askerlik ile ilişkisi yoktur kagıdı getirip mi kayıt olacagım.

• quote:

quote:

quote:

anladım. ozaman üniyi kazandıgımda yoklama kacagı olacagım.
    lise diplomamıda yeni almış olacagım bu durumda üniye yerleşebiliyor muyum?

yoklama kaçagıyken lise diplomasıyla tecil edip sonra
    üniye askerlik ile ilişkisi yoktur kagıdı getirip mi kayıt olacagım.

diplomayı aldığınız anda zaten tecil hakkınız ortaya çıkacak.onun için herhangi bir problem olmayacak kayıtla alakalı.diplomanızla kayıtta gerekecek belgeyi alabileceksiniz şubeden..

• aydınlattıgınız için çok teşekkür ederim çok sağolun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bedi-bedr

Arkadaşlar son bakaya kalanlar için yapılan yönetmelik değişikliğinde dolayı mazeretsiz olsanız bile para cezası alıyorsunuz bunu ikinci defa tekrarladıgınızda hapis cezası söz konusu oluyor.İşin içinden çıkamadıgım mesele ise yurt dışında ikin bakaya olsak bile istenen günü tamamlayınca dövizli askerlik hak tanınıyor ama,bakaya durumum kalkıp kalkmadıgına dair birşey ögrenemedim.Eyer kalkmıyorsa buda istenen gün sayısını hiç yurt içine gelmeden yurt dışında tamamlama anlamına geliyor.Bunu açıklayabilecek birileri var mı?

Arkadaşlar soruma cevap verebilecek kimse var mı?
  • hapis falan yok nereden çıkardınız. arkadaşım 1 kere rapor aldı ondan sonraki 4 celptir mazeretsiz para cezası veriyor aralıkta yine verecek. adama dedim sınırı yok mu? sadece 5 kere para cezası verince miktar 2 milyardan 5 e çıkıyormuş öyle devam ediyormuş.
    adama git yap askerliğini diyorsun adamın trilyonu var banka hesabında parasıyla ertelerim bedelli çıkana dek diyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi qwerty0909 -- 20 Ekim 2011; 1:18:23 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: qwerty0909

hapis falan yok nereden çıkardınız. arkadaşım 1 kere rapor aldı ondan sonraki 4 celptir mazeretsiz para cezası veriyor aralıkta yine verecek. adama dedim sınırı yok mu? sadece 5 kere para cezası verince miktar 2 milyardan 5 e çıkıyormuş öyle devam ediyormuş.
    adama git yap askerliğini diyorsun adamın trilyonu var banka hesabında parasıyla ertelerim bedelli çıkana dek diyor.

Hersene 2bin tl veriyor diyorsunda bildiğim kadarıyla o işler öyle değil.İlk bir seferlik bu şekilde yapmak mümkün ondan sonra yurt dışına çıkma yasagı ya da mazeret yoksa para cezasına çevrilmeyen durumlar ortaya çıkıyor.
  • valla kendisi yakın arkadadaşım ben geçen sene tecilim bitti gittim askere o da gelecekti sonra gelmedi 5 celptir erteliyor sadece ilkinde rapor verdi aralıkta yine para verecek yurt disina girip cikiyor ayrica baska bir sıkıntısı yok

dediğiniz gibi ise kendi bilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mayla

Bu mesaj silindi.
    Diyelim ki 31 Ekim'de askerliğimi kilo problemi nedeniyle tecil ettirmek istediğimi söylediğimde beni muhtemelen askeri hastaneye sevk edecekler ve işlemleri tamamlayabilmem 31 Ekim'i geçecek böyle bir durumda ceza alma ihtimalim var mıdır?

Benimde böyle bir sıkıntım var. 31 Ekim son gündü , Ben bugün muayene için sevk aldım. İlk Önce dahiliye polikliniğine muayene oldum , orasıda beni endokrin polikliniğine sevk etti. Endokrin polikliniği perşembe öğleden sonraya gün verdi. Yani 31 ekime yetişme şansı hiç ama hiç yok.

Bu arada muayene işini iyice uzatmışlar. Önceden dahiliye'nin işkencesi yetiyordu şimdi birde endokrinmiş , kan vermekmiş felan iyice bunalttılar. Bunlar için iş yerinden sürekli izin almakta ayrıca bir dert.

Edit: Alıntı Silindi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deyvidey -- 10 Kasım 2011; 6:03:53 >

• 
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.