Arkadaşlar ben 2 yıllık ön lisans okuyorum 1. sınıfı 2. senemde geçtim.Geçtiğim sene okulumu dondurdum ve ertesi sene gene 2. sınıfa devam ettim ve 4 dersim kaldığı
için bu sene mezun olamadım.Yani dondurduğum seneyide sayarsam 4 senede okulumu bitiremedim.Askerliğimi tecil ettirmek istiyorum ve tecil hakkımda 31 ekimde
bitiyor ne yapmalıyım yardım edin =(
Arkadaslar öncelikle merhaba benimde yoklama kaçagı olma gibi bi durumum war sanırsam ama tam emin değilim burdaki bilgili arkadaslarında beni bilgilendireceğini düşünüyorum üniversite okuyorum 2 yıllık geçen sene bitti fakat diplomayı almadım altdan 3 tane dersim wardı çünkü yine kaydımı yaptırdım okula yani suan ögrenci belgem felen filan var okuyo görünüyorum yasımda 21 ben simdi subeye gitsem yoklama kaçagı damgası yermiyim daha önce eve ne asker kaçagı nede baska bişey die yani askerlikle ilgili herhangi bir kagıt gelmedi muayenede olmadım yani askerlikle hiç bir işim olmadı şimdiye kadar, suan ne yapmalıyım en uygunu ne olur subeye gidip derdimi anlatmalımıyım yoksa okul kendi kendie tecil ettirdiği içinmi bana kagıt felen gelmedi yani suan ne yapıcagımı bilmiyorum yardımlarınızı bekliyorum ne yapmalıyım kaçakmıyım değilmiyim :(
quote:
Orijinalden alıntı: subzero1903
Arkadaslar öncelikle merhaba benimde yoklama kaçagı olma gibi bi durumum war sanırsam ama tam emin değilim burdaki bilgili arkadaslarında beni bilgilendireceğini düşünüyorum üniversite okuyorum 2 yıllık geçen sene bitti fakat diplomayı almadım altdan 3 tane dersim wardı çünkü yine kaydımı yaptırdım okula yani suan ögrenci belgem felen filan var okuyo görünüyorum yasımda 21 ben simdi subeye gitsem yoklama kaçagı damgası yermiyim daha önce eve ne asker kaçagı nede baska bişey die yani askerlikle ilgili herhangi bir kagıt gelmedi muayenede olmadım yani askerlikle hiç bir işim olmadı şimdiye kadar, suan ne yapmalıyım en uygunu ne olur subeye gidip derdimi anlatmalımıyım yoksa okul kendi kendie tecil ettirdiği içinmi bana kagıt felen gelmedi yani suan ne yapıcagımı bilmiyorum yardımlarınızı bekliyorum ne yapmalıyım kaçakmıyım değilmiyim :(
Arkadaşım eyer şu an okuyorsan tecilli olman gerek ama okulun kendi hatası ya da tecil yapmama gibi durumları olabiliyor.Korkmana gerek yok askeri şubene git orda en sağlıklı bilgiyi alırsın.Kaçak durumuna düşsen bile ifadeni alıp duruma göre tecil bile verebiliyorlar.Kilo sorunu olan arkadaşlar için söyliyim kilolu benim kardeşimde kiloludu ama askere aldılar sınırı geçmiş olsanız bile sizi belirli aralıklarla kontrol ediyorlar. belli bir süreden sonra 1-3yıl arası(emin değilim süre konusunda) muah oma durumu varmış,kilo sorunu olan biri için bence askere gitmemezlik yapmayın hatta gitmeye çalışın olurda yarın öbürsü gün zayıflarsanız askere gitme durumu olur hemde iş hayatınıza etti eder.Askerliği yapmak en iyisi eyer yurt dışına çıkma orda çalışma gibi bir durumunuz yoksa...
quote:
Orijinalden alıntı: Cool Boy
quote:
Orijinalden alıntı: carter7415
Mahkeme kalktı diye biliyorum fakat gidenler var hala.
Bu yasa daha yeni çıktı. Sanırım 2011 haziran olması gerek. Bu tarihten önce bakaya kalanların hepsi mahkemeye çıkmak zorunda zaten ama mahkeme görevsizlik kararı çıkartıp dosyaları askeri şubeye gönderiyor. Haziran ayından itibaren bakaya kalanlar için mahkemeler değil askerlik şubeleri ilgilenecek..
Ben 1.5 sene önce öğrenci olduğum halde okulumun tecil işlemlerini yapmaması sebebiyle bakaya kalmıştım. Kendim askerlik şubesine gidip tecil işlemlerini yaptım, orada herhangi bir savunma dilekçesi yazmam istenmedi. Mahkemeye de çağrılmadım.
Acaba mahkeme kağıdı mı eve ulaşmadı (üzerinden 1.5 sene geçti, bu konuyla ilgili arayan soran, kapıya dayanan olmadı) yoksa bu gibi durumlarda mahkemeye çağırma olmuyor mu?
ben bu sene bilgisayar programcılığından mezun oldum ve aöf'e kayıt yapıcam.kayıtlar 31 ekimde başlıyor ama ben çıkış belgemi en erken 1 kasımda alabiliyorum ve ancak 1 kasımda aöf'e kayıt olabilirim.askerlik tecili içinde son gün 31 ekimmiş.okuldan başka bir belge alıp aöf'e kayıt olabilirmiyim yada birde askerliği 1-2 gün geç tecil ettirsem bi sorun olurmu? yani ceza yermiyim yada beni kolumdan tutup askere götürmezler di mi :D bu konu hakkında bilgi verirseniz sevinirim :))
Merhaba arkadaşlar ben 2010 haziran ayında üniden mezun oldum , ozamanlar okuldan aldığım kağıdı askeriyeye yollamıstım ve tecilliydim .. Ama 2010 Kasım da yoklama yaptırmadım şuanda 2011 ekim ayındayız yaklaşık olarak 1 senelik yoklama kaçağıyım .5-6 ay önce yoklama yaptırmam ıcın kagıt geldı ama yaptırmadım . Şimdi Açık ögretimden devam etmek istiyorum , ve açık ögretim kaydı için askeriyeden tecil kagıdı almam lazım . Askerlik şubesine gittiğimde sen 1 senelık yoklama kacagısın askere gelıyosun mu derler yoksa açık ögretıme kayıt olacagım ıcın tecil ederlermi ? Lütfen cevap bekliyorum .. Arkadaşlar .. 1 Senelik yoklama kaçağıyım nolur?..
quote:
Orijinalden alıntı: _yavuzzeki_
Merhaba arkadaşlar ben 2010 haziran ayında üniden mezun oldum , ozamanlar okuldan aldığım kağıdı askeriyeye yollamıstım ve tecilliydim .. Ama 2010 Kasım da yoklama yaptırmadım şuanda 2011 ekim ayındayız yaklaşık olarak 1 senelik yoklama kaçağıyım .5-6 ay önce yoklama yaptırmam ıcın kagıt geldı ama yaptırmadım . Şimdi Açık ögretimden devam etmek istiyorum , ve açık ögretim kaydı için askeriyeden tecil kagıdı almam lazım . Askerlik şubesine gittiğimde sen 1 senelık yoklama kacagısın askere gelıyosun mu derler yoksa açık ögretıme kayıt olacagım ıcın tecil ederlermi ? Lütfen cevap bekliyorum .. Arkadaşlar .. 1 Senelik yoklama kaçağıyım nolur?..
4 senelik üni mezunlarına tecil hakkı veriliyor ama 2 senelik üni okuyanların böyle bir hakkı var mıdır bilmiyorum.
eğer tecil hakkınız varsa kullanabiliyorsunuz. daha fazla bilgi sahibi olan arkadaşların yorumlarınıda bekliyoruz bu konuda. arkadaşımız ne yapabilir böyle bir durumda?
quote:
Gidip dilekce yazacaksn seneye agustos gibi askersin
selam arkadaşlar 87 doğumluyum,eğitim için 4 sene tecil ettirmiştim ,sonra da istediğim bölümü kazanamayınca askere gitmeye karar verdim fakat kardeşimle aynı anda gideceğimden kardeşimi gönderdim ve bende ertelemek istediğimi dilekçeyle bildirdim.işlemim tamam demişlerdi ki nerdensey kardeşim askerden gelmek üzere şimdiye dek açık ev adresim çalışma adresim olduğu halde herhangi bir uyarı gelmedi,bugün ise bana emniyet müdürlüğünden evrak geldi,askerlikle ilgili evrağım varmış karakola çağrılıyorum, askerlik şubesini aradım bana 2010 dan bu yana kaçak olduğumu hatta şu anda askerde gözüktüğümü söylediler.. bu durumda en kötü ihtimal ne olur,kardeşim gelmeden gitmek istemiyorum,ailmin geçimini sağlayan benim,bende gidersem zor durumda kalırlar..sizce emniyet müdürlüğünde sorun yaşar mıyım ?
Arkadaşlar bende size şu danışacaktım.Bende 14 haziran 2011 tarihinde üniversiteyi bitirdim.Bende okul bittikten sonra 2 yıl tecil işlemini üniversitenin otomatik yaptığını sananlardandım.Ancak bunu ekim sonu gibi öğrendim.Ve hemen halıcıoğlundaki askerlik şubesine gidip tecil işlemini yapmaya çalıştım.Ancak muayene için 4-5 gün gidip geldim en sonunda tecil işlemini yaptırdım.Dün itibariyle askerliğim tecil edildi. Yalnız şöyle bir durum var askerlik karar maddesi 84 diyor.Bu sizce ne anlama geliyor.Ben görevli bayana sorduğumda yoklama kaçağı falan olmadığımı söyledi.Ama benim içim rahat değil.Sizce bu askerlik karar maddesi ne anlama geliyor?
31 Ekim son gündü fakat hastaneye sevk edilenler için sorun teşkil etmiyormuş. örneğin ben daha hastane işleriyle uğraşıyorum 4 gündür. Önce etimesgut hava hastanesine yolladılar oradan gata nefrolojiye yolladılar. Kan vs tahliller verdim bir sürü imza atıldı bugün öğlen ise heyet karşısına çıkacam bakalım sonuç ne olacak. Fakat bu adamlar yönetmeliğe uymuyorlar.Yönetmelikte benim hastalık D bölümünde yer alıyor savaşta ve barışta askerliğe elverişli değildir diyor fakat heyet sanırım askerliğe elverişli kararı verecek hastalığıma rağmen. Bu arada muayeneye kalanlar yoklama kaçağı olmazsınız. Ben ASAL'da yetkiliye sorduğumda 31 ekimde sizin gelip başvurmanız önemliydi dedi.
Ne yani sadece tecili uzatmadım 1 sene yoklama olmadım diye askeremi alırlar ? Açık öğretime direk geçiş hakkım var kullanamıcam mı yani ? Niye tecil etmezler ki . bana üniden tecilin vardı bitti sende uzatmadın 1 sene tecilsiz gezdin bıdaha tecil olmak ıstersen olursun , yoklamaya gırmedıysen de para cezası alırsın dedıler bu dogrumudur ?
slm arkadaşlar,
bu forumu okuyunca ve şu para cezalarını görünce benim durumum daha kötü dedim.
geçenlerde askerlik şubemi aradım ve 2003 den beri yoklama kaçağısın dediler. 8 senem dolmuş yani.
ama benim baktığım çok fazla kişi var ve askere gitmem benim için son olur. zaten 8 senedir gitmeme nedenimde iş yüzünden. ayrıca belirli aralıklarla polis kontrol noktalarında gbt yede defalarca girdim ama hiç bir sorun çıkmadı.
benim merak ettiklerimi cevaplandırabilecek arklar varsa çok sevinirim :
1- şirketim beni kasım ayı ortalarında chicago ya yollamak istiyor. çıkış yapabilirmiyim?
2- yoklamaya gittiğimde para cezam ne kadar olur?
3- 2004 yılında ehliyete hak kazandım ama o zamanlar yoklamada çıkıyor alamazsın dediler bende almaya gitmedim. ( söyleyen polisti) şu an alabilirmiyim?
ve son olarakda bu bedelli işi çıkarsa yoklama kaçağısın faydalanamazsın gibi abuk birşey çıkmaz herhalde?
şimdiden tşkler
quote:
Orijinalden alıntı: heaven79
slm arkadaşlar,
bu forumu okuyunca ve şu para cezalarını görünce benim durumum daha kötü dedim.
geçenlerde askerlik şubemi aradım ve 2003 den beri yoklama kaçağısın dediler. 8 senem dolmuş yani.
ama benim baktığım çok fazla kişi var ve askere gitmem benim için son olur. zaten 8 senedir gitmeme nedenimde iş yüzünden. ayrıca belirli aralıklarla polis kontrol noktalarında gbt yede defalarca girdim ama hiç bir sorun çıkmadı.
benim merak ettiklerimi cevaplandırabilecek arklar varsa çok sevinirim :
1- şirketim beni kasım ayı ortalarında chicago ya yollamak istiyor. çıkış yapabilirmiyim?
2- yoklamaya gittiğimde para cezam ne kadar olur?
3- 2004 yılında ehliyete hak kazandım ama o zamanlar yoklamada çıkıyor alamazsın dediler bende almaya gitmedim. ( söyleyen polisti) şu an alabilirmiyim?
ve son olarakda bu bedelli işi çıkarsa yoklama kaçağısın faydalanamazsın gibi abuk birşey çıkmaz herhalde?
şimdiden tşkler
1. Eyer hakkında yakalama emri çıkmadıysa gidebilirsin bunu ögrenmek içinde internetden sana verilen şifre ile hakkında dava açılmışmı bir bak ama büyük ihtimal sorun olmıyacak çıkışın... 2.Kendin teslim olursan yarı fiyat oluyor seneler uzadıkça artıyor ama belli bir limiti var yani bu saatden sonra gitsen aynı parayı vercen gitmesende daha sonra ugrasan aynı parayı vercen tahmini ceza 3000-5000tl ceza paran çok geçirmişsin 3.Hakkında dava açılmadıysa gidip bir dene geçtimiz sene kaçaklar için yasa değişdi.Eskisi gibi alı koyma durumları yok artık ancak sivil mahkeme kararı çıkınca...
quote:
Ne yani sadece tecili uzatmadım 1 sene yoklama olmadım diye askeremi alırlar ? Açık öğretime direk geçiş hakkım var kullanamıcam mı yani ? Niye tecil etmezler ki . bana üniden tecilin vardı bitti sende uzatmadın 1 sene tecilsiz gezdin bıdaha tecil olmak ıstersen olursun , yoklamaya gırmedıysen de para cezası alırsın dedıler bu dogrumudur ?
kardeşim tecil hakkın varsa kafana çok takma önemli olan tecil hakkın olup olmadıgıdır. sen şubeye gidip durumu izah edeceksin diploman yanında olacak gerekli evraklar oldugu müddetce seni kimse askere alamaz. okumayan bir adam olsan kork derdim gidip sorunu hemen hallet.
quote:
Orijinalden alıntı: BojanKrunic
31 Ekim son gündü fakat hastaneye sevk edilenler için sorun teşkil etmiyormuş. örneğin ben daha hastane işleriyle uğraşıyorum 4 gündür. Önce etimesgut hava hastanesine yolladılar oradan gata nefrolojiye yolladılar. Kan vs tahliller verdim bir sürü imza atıldı bugün öğlen ise heyet karşısına çıkacam bakalım sonuç ne olacak. Fakat bu adamlar yönetmeliğe uymuyorlar.Yönetmelikte benim hastalık D bölümünde yer alıyor savaşta ve barışta askerliğe elverişli değildir diyor fakat heyet sanırım askerliğe elverişli kararı verecek hastalığıma rağmen. Bu arada muayeneye kalanlar yoklama kaçağı olmazsınız. Ben ASAL'da yetkiliye sorduğumda 31 ekimde sizin gelip başvurmanız önemliydi dedi.
31 ekim i geçmesi ceza almanız anlamına gelmez. şubat ayını geçtikten sonra ceza yaptırımı uygulanıyor.
Arkadaşlar 4 yıllık fakülteden 13 Temmuz 2009 da mezun oldum. 29 Temmuz 2009 da askerlik şubesine gidip askerliğimi 2 yıl (13.07.2011 tarihine kadar) tecil ettirdim. Bana verdikleri evrakta Son yoklama tarihim 29 Temmuz 2009, Erteleme bitim tarihi 13.07.2011, Muhtemel sevk tarihi 30 Kasım 2011,celp dönemi Aralık 2011 ve yükümlünün 30 Kasım 2011 tarihine kadar askerlik işlemleri yönünden bir sakıncası yoktur ibaresi yazıyor. Ancak ben 31 Ekim 2011 tarihine kadar bi daha şubeye gitmedim...30 Kasım 2011' tarihine kadar sevk evrakını almaya gideceğim. Son yoklama kaçağı durumu konusunda yorumları okudum kafam karıştı...Ben son yoklama kaçağı durumundamıyım ve acaba 31 Ekime kadar şubeye gitmediğimden dolayı sevk işlemi yaptırırken bir sıkıntıyla karşılaşırmıyım...
Durum şu bak bidaha anlatıyım . 2 yıllık üni okudum 2009 da bitti 2010 da mezun oldum üniden şubeye dilekçe yollamıştım tecilliydim okurken . ve geçtiğimiz nisan ayında kağıt gelmiş yoklamamı yaptırmadığım için bende hala yaptırmadım yani . benım durumuma yoklama kaçağımı denılır yoksa tecıl uzatmamak mı bılmem . bu sure zarfında bır cok kez kımlık kontrolu yapan jandarmalar tarafından GBT testne gırdım oyle kacaksın fılan demedıler. Demek ıstedıgım şu . şimdi ben aöf den direk gecıs yapıcam . gıdıp askerıyeden tecil ettirmem lazım . tecil ederlermi yeniden ?
quote:
Durum şu bak bidaha anlatıyım . 2 yıllık üni okudum 2009 da bitti 2010 da mezun oldum üniden şubeye dilekçe yollamıştım tecilliydim okurken . ve geçtiğimiz nisan ayında kağıt gelmiş yoklamamı yaptırmadığım için bende hala yaptırmadım yani . benım durumuma yoklama kaçağımı denılır yoksa tecıl uzatmamak mı bılmem . bu sure zarfında bır cok kez kımlık kontrolu yapan jandarmalar tarafından GBT testne gırdım oyle kacaksın fılan demedıler. Demek ıstedıgım şu . şimdi ben aöf den direk gecıs yapıcam . gıdıp askerıyeden tecil ettirmem lazım . tecil ederlermi yeniden ?
2 yıllık ünilerin tecil hakkı var mı bunu bilmiyorum. direk geçiş i ise 2 yıllık okuldan mezun olduktan hemen sonra yapmak gibi bir zorunluluk yok ise tecil hakkın olur. böyle bir zorunluluk var mı bunu sen benden iyi bilirsin ben lise ile ilgili tecil işlemleriyle uğraş içersinde oldugum için ünide ki tecillerin nasıl oldugu hakkında pek bir bilgiye sahip değilim.
yoklama kaçagı olmak kabahat yani bir suç değil. seni yoklama kaçagı olmak korkutmasın eğer hala direk geçiş hakkın varsa tabi.
quote:
Orijinalden alıntı: qwerty0909
valla kendisi yakın arkadadaşım ben geçen sene tecilim bitti gittim askere o da gelecekti sonra gelmedi 5 celptir erteliyor sadece ilkinde rapor verdi aralıkta yine para verecek yurt disina girip cikiyor ayrica baska bir sıkıntısı yok
dediğiniz gibi ise kendi bilir.
bu arkadaşınızın durumu hakkında bir şeyler yazarmısınız ben hep rapor veriyordum son iki şubeye gidişimde rapor tarihlerim uygun değildi 1.cisinden para cezası ama 2.cisi için endişeliyim merakla cevabınızı bekliyorum, arkadaşınızlada telefondan görüşmek isterim eğer mahzuru yoksa