Şimdi Ara

Yokuşta Giden Dizel Cruze - 10 bin kilometre İncelemem (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
90
Cevap
2
Favori
5.785
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
25 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Çok güzel,samimi bir yazı ve inceleme olmuş.vergi sisteminden dolayı heba olan bir araç.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Güzel inceleme. Cruze adam akıllı 1.6 dizel motor ile getirselerdi çok güzel iş yapardı ülkemizde. Opelin yeni çıkardığı 1.6 dizel ilaç gibi gelirdi. Opele tam parası yetmeyen insanlar aynı motor ile bir cruze sahibi olurdu. Piyasada jetta falan kalmazdı diye düşünüyorum

• ozgur_gs_91 O kullanıcısına yanıt
    10-40 yağ öneriliyor.
    Araştırdım ama dexos 2 sertifikalı (GM, araçlarında bu sertifikaya uyan yağ istiyor) 7 litrelik ambalaj bulamadım.
  • Güzel inceleme olmuş kazasız belasız dostum
  • on numara inceleme olmuş, keyifle okudum...
  • harika bir inceleme.keyifli sürüşler...
  • bu aracın standart cruze'lardan ciddi derecede büyük fren diskleri var.
  • Yanlış hatırlamıyorsam bu araba bir zamanlar 47 milyardı. Vay anasını...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kutu149

O değilde merak ettiğim bir şey var.Bu 2.0 motorun opeldeki 2.0cdti motorla bir alakası var mı?
    Birde vergi dilimi ne zaman düşüyor?

Opeldeki 2.0 CDTİ ile tek alakası ikisininde 2 litre diye geçmesi onun dışında tamamen farklı motorlar. Opeldeki 1956 cm^3 . Cruze un motoru ise 1998 cm^3
  • quote:

Orijinalden alıntı: congman

10-40 yağ öneriliyor.
    Araştırdım ama dexos 2 sertifikalı (GM, araçlarında bu sertifikaya uyan yağ istiyor) 7 litrelik ambalaj bulamadım.

Ben mi yanlış anladım, Cruze dizel için mi 10w-40 yağ öneriliyor ?

Motor kapağının üstünde kesinlikle 5w 30 dışında yağ kullanmayınız gibi bir ibare vardı. Yağın Dexos2 spesifikasyonunu karşılaması gerektiği yazıyor ancak bence sadece DPF uyumlu olan tam sentetik herhangi bir yağ yeterli olacaktır.

Ayrıca siz nasıl 7 litre koydunuz bilmiyorum ama bu motorun klavuzunda yazan yağ filtresi değişimi ile birlikte 5,4 litre yağ koyulmasıdır aksi takdirde max çizgisini geçecektir ki bu da motor için zararlı olduğu bir çok yerde söyleniyor. Son yağ değişimimde bende özellikle 5,4 litre koyun diye belirttim. Çünkü ondan önce 6 litreyi boca ettiklerinde max seviyesini geçmişti.

• quote:

Orijinalden alıntı: 19can84

bu aracın standart cruze'lardan ciddi derecede büyük fren diskleri var.

Evet standart cruze larda eğer araçta 17 inç jant var ise diskler tabiri caiz ise simit kadar kalıyor çok ufak duruyor.

Dizellerde ise daha büyük olduğu için daha güzel görüntüsü oluyor 17 inç jantta. Eğer 16 jant ise resmen janta temas edecek gibi yakın oluyor kaliperler.

Disk boyutları

DİZEL 2.0
    Front brake diameter
    300 mm

Rear brake diameter
    292 mm

Benzinli (1.4 T & 1.6 )

Front brake diameter
    276 mm

Rear brake diameter
    268 mm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi intikam91 -- 25 Mayıs 2014; 14:55:59 >
  • Chevrolet çekilmeseydi düşündüğüm bir araçtı. Iyi gunlerde kullanın.

• çok güzel inceleme olmuş elinize sağlık. alacağımdan değil ama merak işte dizellerini merak ediyordum bu cruze ların, öğrenmiş oldum. güzel günlerde kullanın, tekerinize taş değmesin.
  • Vosvoscular görmesinler saldırırlar^_^
    Elinize saglık güzel bir inceleme olmuş. Bende uygun nakit param olmadığından alamamıştım. Kredi ye de bulaşmak istemedim. Türkiye'den çıkmaları kötü oldu. Benim için F/O aracıydı. Güle güle kullanın

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Güzel inceleme fakat bence bu araç yerine 1.4t modelini tercih etseniz daha mantıklı olabilirdi. Sizin araç kadar güçlü, vergisi çok daha düşük, tüm opel modellerinde kullanılan bir motor. Yakıt tüketimi olarak sizin araçtan belki az biraz fazla yakardı. Tabii ki 2.0 dizeldeki torku yakalayamazdınız o ayrı. Benzinli motor büyük dizel motora göre çok daha sessiz sürüş sunabilirdi. İkinci el olarak da çok daha kolay satılabilirdi. Ama tabii ki heves etmişsiniz almışsınız iyi de yapmışsınız. Her zaman başkalarını dinleyip mantıklı seçim yapacağız diye bişey yok. Bazen kalbimizin sesini dinlememiz bize çok iyi gelir.

Sürekli uzun yol yapan ve bu yolu yüksek süratlerde yapanlar için uygun bir motor. Ayrıca 2.0 dizel olan diğer muadillerine göre çok daha ucuza alınabilen bir araç.
  • Hocam harika bir inceleme olmuş ellerinize sağlık
  • tekturkeye üyemisiniz
  • Çok uzun olmuş yazınız, bir yerden sonra okumadım ama güle güle kullanın, Allah daha sessiz daha az yakanını da nasip etsin inş

• Güzel inceleme..

• Güzel inceleme. Aracınızı güle güle kullanın.

Ben de 2.5 yıldır 1.6 benzinli manuel WTCC Plus sedan modelini kullanıyorum. Benzinin pahalı olması ve ortalama 9.5 lt civarında yakması dışında tek sıkıntı Chevrolet'in çekiliyor olması. Kredisi hafifleyince satıp B veya C segmenti az yakan bir araç düşünüyorum. Bıktım artık kalan menzile bakmaktan.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.