Şimdi Ara

Yokuşta Giden Dizel Cruze - 10 bin kilometre İncelemem (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
90
Cevap
2
Favori
5.780
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
25 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Okunası, güzel bir yazı olmuş. Elinize sağlık.
  • intikam91 kullanıcısına yanıt
    Çam ağacı kullanıcısına yanıt
    @intikam91
    Aklım nereye gitti bilmiyorum ama yanlış hatırlamışım yağ tipini. Dediğiniz gibi 5w 30 yağ öneriliyor.

Yağ miktarını değiştiren usta demişti. "Yaa abi amma yağ aldı. 7 litreye yakın koydum" demişti. Yağı kontrol ettin mi fazla olmasın dedim. "Yooo, baktım tam abi." dedi.

Şimdi aşağıya indim kontrol ettim. Yağ normalden daha fazla. Yarın gidip iyi bir fırça kayayım.

@çam ağacı
    Evet, TechTurkey de üyeyim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi congman -- 25 Mayıs 2014; 17:17:23 >

• quote:

Maalesef seneye bu indirimden yararlanamayacağız çünkü aracın yaşı 4-7 arasına düşüyor ve kasko değerinin yüzde beşi yıllık vergiden daha fazla oluyor. Muhtemelen 1800 civarı olacaktır vergi.

hocam bir alt vergi dilimine düştükten sonra artık hep bu dilimden ödeyeceksiniz. yani tekrar 2.0 vergisi olmayacak:)
  • quote:

Orijinalden alıntı: congman

@intikam91
    Aklım nereye gitti bilmiyorum ama yanlış hatırlamışım yağ tipini. Dediğiniz gibi 5w 30 yağ öneriliyor.

Yağ miktarını değiştiren usta demişti. "Yaa abi amma yağ aldı. 7 litreye yakın koydum" demişti. Yağı kontrol ettin mi fazla olmasın dedim. "Yooo, baktım tam abi." dedi.

Şimdi aşağıya indim kontrol ettim. Yağ normalden daha fazla. Yarın gidip iyi bir fırça kayayım.

@çam ağacı
    Evet, TechTurkey de üyeyim.

Benim 1.5 aracım bile 4.3 lt alıyor. 7 litre dediğinde çok garipsememiştim ama fabrika ne diyorsa doğrusu o dur tabi.
    Uzun süre araştırdığım, özellikle de çekilme haberleriyle 7-8 bin lira indirime gidilen cruze'u bende almaya niyetlendim. Kesinlikle çekilmesinin ya da çok yakmasının vergisinin bende bir sıkıntı yarattığından değil. Tek almama (alamama) nedenim param denkleşmedi. Kesinlikle parasının karşılığı bir araç. Güle güle kullanın.

Kör ölür badem gözlü olur misali, chevy tamamen çekilsinde bakın ne güzel yorumlar alacaksınız. Değerinin anlaşılması için biraz daha bekleyin.

• Muss@ kullanıcısına yanıt
    Her sene yeniden hesaplanıyor diye biliyordum ama dediğiniz gibiyse cidden süper bir haber benim için.
  • Konfor anlamında bizi ciddi anlamda rahatsız etmişti. ''Dur inmek istiyoruz.'' dememek için zor tuttuk kendimizi. Gerçi 17 jant vardı onun da etkisi vardır diye düşündük ama aynı ölçülerde janta sahip passata bindiğimiz de hiç böyle bir sorunla karşılaşmadık. Kısacası düz yol arabası.
  • Ellerinize saglik. Yahu 2.0 vcdi logosu yapistirilir mi hocam nettin sen? 1.6 125lik gibi gozukecekti iyice saka makinesi olurdu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gerçekten güzel bir inceleme elinize sağlık Cruze almayı düşünen kararsızlar için yararlı bir konu olmuş.
  • congman kullanıcısına yanıt
    araç çok güzel duruyor sormak istediğim birşey var cruze alırken en donanımlısı hangisi sunroof vs gibi donanımların olduğu paket varmı yada alırken hangı donanımı almak gerek
  • Arkadaşım deneyimlerini burada aktarman gerçekten çok iyi olmuş, zira o kadar aramama rağmen bu araçla ilgili bu kadar detaylı bir incelme bulamamıştım.

Şimdi aynı aracın HB olanını düşünüyoruz. 2000 devirde cc açık olarak anlık tüketimini öğrenebilirsem çok memnun olurum.
    Bu arada araç 10 binde beyaz lt donanımlısı malum 12 model 36 ya anlaştık gibi birşey.
  • harika bi yazı. Emeğinize sağlık. kazasız belasız sürüşler.

• Güzel inceleme olmuş Hb bir araç için bagaj hacmi ne kadar büyük tam çocuklu aileler için
  • Çok güzel ve kıymeti bilinmeyen araçların başında geliyor 2.000cc Cruze. Hakkını verene yeter de artar bile.
  • quote:

Orijinalden alıntı: LNavigator
    Konfor anlamında bizi ciddi anlamda rahatsız etmişti. ''Dur inmek istiyoruz.'' dememek için zor tuttuk kendimizi. Gerçi 17 jant vardı onun da etkisi vardır diye düşündük ama aynı ölçülerde janta sahip passata bindiğimiz de hiç böyle bir sorunla karşılaşmadık. Kısacası düz yol arabası.

Konfor göreceli bir kavram. Ayrıca konforu hangi araçla kıyasladığınız da önemli. Yazımda da bahsettiğim gibi Cruze ortalama bir C sınıfı araç konforunda. Elbette bir Golf kadar sessiz ve iç mekanda ince düşünülmüş ayrıntılara sahip bir araç değil ama en az bir Focus kadar konforlu olduğunu çok net söyleyebilirim.

quote:

Orijinalden alıntı: vidanj
    Ellerinize saglik. Yahu 2.0 vcdi logosu yapistirilir mi hocam nettin sen? 1.6 125lik gibi gozukecekti iyice saka makinesi olurdu

Çoktan yapıştırdım bile. Benim hoşuma gitti.
     Yokuşta Giden Dizel Cruze - 10 bin kilometre İncelemem Yokuşta Giden Dizel Cruze - 10 bin kilometre İncelemem Yokuşta Giden Dizel Cruze - 10 bin kilometre İncelemem

quote:

Orijinalden alıntı: BOLDVIPER
    araç çok güzel duruyor sormak istediğim birşey var cruze alırken en donanımlısı hangisi sunroof vs gibi donanımların olduğu paket varmı yada alırken hangı donanımı almak gerek

Dizel Cruze'da en yüksek donanımın LTZ diye geçiyor. Sunroof LTZ donanıma ait değil, ayrıca istemek lazım. Girişi donanımda bulunan hız sabitleme, yol bilgisayarı, 8 hava yastığı, TCS (ESP benzeri bir sistem), sis farına ek olarak 17' jant, yağmur ve far sensörü, 3 satırlık bilgi ekranı, otomatik klima ve otomatik kararan dikiz aynası mevcut.

quote:

Orijinalden alıntı: MSTFHKMT
    Arkadaşım deneyimlerini burada aktarman gerçekten çok iyi olmuş, zira o kadar aramama rağmen bu araçla ilgili bu kadar detaylı bir incelme bulamamıştım.
    Şimdi aynı aracın HB olanını düşünüyoruz. 2000 devirde cc açık olarak anlık tüketimini öğrenebilirsem çok memnun olurum.
    Bu arada araç 10 binde beyaz lt donanımlısı malum 12 model 36 ya anlaştık gibi birşey.

Fiyat bence iyi.
    2000 devir dördüncü viteste hatırladığım kadarıyla anlık tüketim 4.5, 5 arası değişiyor. Emin olmak için uygun bir zamanda video çekip buraya eklerim.

quote:

Orijinalden alıntı: xmxksk
    Güzel inceleme olmuş Hb bir araç için bagaj hacmi ne kadar büyük tam çocuklu aileler için

Bagajı gören bir çok insan şaşırıyor. HB bir araç için oldukça büyük. Çocuğun arabası dahil dünya kadar şey koyuyorum dolmuyor. 440 lt olması lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi congman -- 16 Haziran 2014; 14:05:06 >

• congman kullanıcısına yanıt
    iç resimlerini eklersen çok iyi olur merak ettim
  • Cruze hakkında kafasında soru işareti olanlar için iyi bir konu olmuş, bu forumda bu otomobil hakkında oturduğu yerden atıp tutan çok insan var. Cruze yerine Polo aldırmaya çalışanları bile görmüştük, konu için teşekkürler.
  • Dpf iptali ve soft bir yazilimla az yakacagini bilsem direk alirim.

Vergisi degil de yakiti beni korkutuyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: BOLDVIPER
    iç resimlerini eklersen çok iyi olur merak ettim

En kısa zamanda ekleyeyim.

quote:

Orijinalden alıntı: atom239
    Dpf iptali ve soft bir yazilimla az yakacagini bilsem direk alirim.

Vergisi degil de yakiti beni korkutuyor.

2000 motor bir aracın az yakmasını beklemek çok mantıklı değil.
    Fazla yakmasının bence 2 nedeni var.
    Bir tanesi yüksek motor hacminin getirdiği ekstra tüketim.
    İkincisi de altınızda güçlü bir araba olunca normalden daha hızlı gitmeniz. Eminim araba beni gıdıklamasa 0,5 litreye yakın daha az yakarım.
    Yazılım normal tüketim değerini düşürür mü emin değilim ama DPF iptalinin tüketimde etkisi hissedilir derecede olur.

Kağıt üstünde çok iyi verilere sahip olan, 320d sahibi arkadaşlarım 7'nin altına inemedeklerini söylüyorlar ki BMW hem şanzıman hem de motor optimizasyonu konularında ne kadar iyi olduğu bir çok kişinin kabul ettiği bir gerçek. O yüzden çok fazla da beklentiye girmemek lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi congman -- 16 Haziran 2014; 16:25:41 >

• Hafta içi uzun yol yaptım. Ankara'dan Bilecik'e gidiş dönüş.
    4 kişi, boş bagaj, tekeler 32 psi.
    Türk Petrol'den depoyu doldurdum. Tüm sayaçları sıfırladım.
    Batıkent, Etimesgut arası kısa mesafe bol dur kalklı yokuşlu kısa mesafe şehir içi yaptım.
    Oradan çevre yoluna, oradan da Eskişehir Yolu'na çıktım.
    Sivrihisar'a kadar ortalama hız kontrolü yapıldığı için 110-120 arası sabit gittim. Sivrihisar'a geldiğimde tüketim 5,5 oldu.
    Sivrihisar'dan sonra 140-160 arası Bilecik'e devam ettim. Sadece Eskişehir'de radar yapıldığı için 70-90 arası gittim.
    Bilecik'ten sonra köy yoluna girdim. Yağmurun ve mermer arabalarının tarumar ettiği inişli çıkışlı yolda 40 50 arası hızlarla gidebildim. Köy yolu toplamda 40 km kadar tuttu. Köyde kontağı kapattığımda ortalama 6.0 olmuştu.

Dönüşte tüm yolu 160-210 arası geldim. Yalnızca Eskişehir şehir içinde yavaşladım.
    Yol bilgisayarı Ankara'ya girdiğimde 7.0 olmuştu.

Toplamda 730 km'lik bir parkur ve yolun yarısından fazlasında tempolu bir kullanım için 7.0 bence makul bir ortalama.

• Millet olarak şunu yapmazsanız olmaz, değil mi?

bir çok golf, passat, civic, bir önceki nesil A4, A6 320d c180 s60 ve s80 gibi araçlara sellektörü çaktım

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.