Şimdi Ara

Yol gösterecek yakışıklı abi/güzel ablalar buraya

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
416
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    React ve react-native öğreniyordum-asıl amacım mobildi, react ilede webide öğrenmiş olurum diye böyle bir yol izlemiştim- fakat iş ilanlarına baktığımda rn cross platform olmasına rağmen neredeyse eser miktarda aranıyor.
    Bugünlerde aklım swift öğrenmeye kaydı. Acaba react/rn öğrenerek doğru mu yapıyordum, yoksa sadece 1 platformda ilerlemek en mantıklısı mı? Stackflow trendlerine baktığımda js adeta eksponansiyel bir yükselişte, swift stabil ilerliyor. Ama ülkemizde durum öyle mi bilmiyorum iş tecrübem olmadığı için. Kariyer.net tam bir ayna olmuyordur belki, bu 2 alanın iş imkanları,çalışma şartları,geleceği nasıl sizce?

• Kesinlikle react-native diyorum. Js bilirsen nodejs ile web uygulamalarıda geliştirebilirsin artı react ile front-end öğreniyor oluyorsun şuanda. iki tık üstün full stack ;)
  • 
    Swift Apple'ın cok gereksiz şekilde çıkardığı bir dil. Objective-C işleri zaten gören cok başarılı bir dildi. Dünya çapında popüler iOS app'leri yapan geliştiricilerin önemli kısmı hala Obj-C kullanmaya devam ediyor. Hal böyleyken, sırf yeni diye Swift öğrenmeye veya kullanmaya çalışıyorsunuz. Önce bir Obj-C deneyin. Hatta önce bir Mac uygulaması yapın, Cocoa Framework kullanarak Obj-C ile, olayın temelini öğrenin. Bu arada iOS'un geleceği de pek parlak görünmüyor bence. Yani Swift her açıdan gereksiz.

React gibi front end konularına fazla yoğunlaşmaktan orada da olayın temelini kaçırıyorsunuz. Önce bir sunucu uygulaması yapın, ister PHP ister Python veya başka bir dil ile en basitinden bir MySQL 'deki bir tablodan verileri cekip, sunucuda işleyip tarayıcıda görüntülemeyi deneyin yani back end alıştırmaları yapın; bunu pek yapmamış gibi görünüyorsunuz.

Front end projeleri son birkaç yılda cok yaygınlaşmış olsa da back end tarafının temel olduğunu unutmayın. Front end harikası olan akıllı telefonların sunucudaki veriler, uygulamalar, API'ler olmadan işe yaramayan cihaz olduklarını da.

Bu arada "rn" kısaltması nedir? React Native vazgeçilmez ve herkes onu kullanıyor sanki. Google'da rn yazsan React Native sonuçları geliyor, endüstrinin kalbi React Native ile atıyor sanki...

• İş illa ki bulunur. İlan sayısına göre stack seçeceksen. Java php veya c# sec en bol bunlar var. Lakin kariyer böyle seçilmemeli. Neyi seviyorsan onu seçmelisin. Ben web dev seviyorum ve frontend keyifli geliyor. Kariyerimi ona göre yönlendirdim. Sana da böyle seçim yapmanı tavsiye ederim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• %100 ölçü olmasa da burdaki trendlerden swift'e yönelim hala sürüyor gibi. Ama mesela kotline yönelim bu bu boyutta değil. Androidle ilgilenenler javadan vazgeçmiyor gibi.

En başta öğrenirken, java ile androide basit bir uygulama yapmıştım sözlük. Keyifliydi.
    Sonra react-native cross platform oludğu için öğrenmek istedim. Öğrenmeyede de react ile başlamıştım daha kolay öğrenirim diye. react ile nodejs kullanarak basit bir movie-api yapmıştım post get update delete işlemlerininde olduğu. Aslında hem mobil hem webde keyifli alanlar. Ama şunu diyenler oldu webde hep bir değişim var takip etmek uygulamak ve paketlerini takip etmek insanı çok yoruyor ve herşeyden biraz bilip hiçbirşey üzerine uzman olamıyorsun mobilde 1 yılda uzman oluyorsun denildi.
    Yani dışardan bakan biri olarak sanki daha çok emek verip hakettiğini alamayanlar webciler, nispeten daha az emekle daha fazla değer gösterilen mobilciler gibi geliyor bana. Yanlış mı yorumluyorum?

• mobil app yapmak web app 'e göre biraz daha zor kabul edilir. O yüzden mobil app işlerinin daha değerli olması normal. "mobilci" daha az emek harcıyor görünse bile o az emek aslında daha yoğun emektir.
  • Türkiye'de calismadigim icin cok fazla fikir sahibi degilim aslinda ama bildigim kadariyla türkiye bu tarz teknolojilere cok fazla yatirim yapmaz o yüzden ios icin swift, android icin java uygun. Cross platform calismak istiyorsan da Xamarin bence cok iyi bir secim (ben de xamarin developer um bu arada). Elbette türkiye'de "uzmanliga" pek önem verilmedigi icin ekstra seyler de istenecektir. O yüzden C# ile hem desktop hem masaüstü hem de mobil uygulamalar gelistirebilirsin. Tabi farkli kütüphaneler kullanacagin icin hepsinde uzmanlasmana gerek yok. Ben masaüstü ve mobil (xamarin.ios, xamarin.android ve xamarin.forms) uygulamalari gelistiyorum. Ayrica objective-c ve java tecrübelerim var ama artik tamamen mobil tarafta xamarin kullaniyoruz. Türkiye'de eminim yüksekte olan bir platformdur.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bu kız güzel mi ?
    10 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Konuştuğum mobilciler hayatlarından işinden memnundu, web gün gün gücünü kaybeder mobilde gücünü arttırır dünya bu yönde gidiyor denildi.Hatta bir istastik görmüştüm internet üzerinde insanlar zamanının büyük kısmını mobil applarla geçiriyor diye.
    Webcilerde keza öyle mutlu. Js ile herşey yapılabiliyor
    donanımlarda gelişiyor performans farkı ortadan kalkıyor ilerde performans sorunları minimuma iner denildi. Ve insanlar mobil app indirmektense yakın zamanda app görünümlü siteler daha çok kullanılacak denildi.Hem indirmekle uğraşmayacak hem hafızada yer kaplamayacak hemde güncelleştirme için uğraşmayacak kullanıcı diyerek özetlediler.
    Sizin görüşünüz nedir? Ön görüleriniz nedir gelecekle ilgili? Hem bana hemde bu postu okuyanlara büyük faydası olur.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.