Şimdi Ara

yolcu uçağıyla hiç bu kadar hızlı uçtunuz mu? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
0
Favori
2.093
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • ucaga hic bınmedım affola ama nasil olcuyorsunuz hızını?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ras0

arkadan rüzgar varmış işte

aslında kuyruk rüzgarının fazla olması sarsıntıya sebebiyet veriyor.
  • kaptan pilot gaza topukla basmış işte zorlamış makinayı çaktırma
  • quote:

Orijinalden alıntı: CoderWriter

ucaga hic bınmedım affola ama nasil olcuyorsunuz hızını?

pitot tüpü diye bişey duydunuz mu hiç??. Uçağın hızını ölçen cihazır. Uçağın dışında bulunur. L şeklindedir
  • quote:

Orijinalden alıntı: CoderWriter

ucaga hic bınmedım affola ama nasil olcuyorsunuz hızını?

yolcu uçağıyla hiç bu kadar hızlı uçtunuz mu?

şehirlerarası yolcu otobüslerindeki gibi her yolcunun önünde küçük lcd monitörler var.
    ister film izle, ister müzik dinle, ya da ister benim gibi uçuş bilgilerine bak.
    görüntü sürekli değişiyor.

• Arkadaşlar basitçe açıklamaya çalışayım.Uçakların groundspeed i olur yani yeryüzüne göre hızı.Basit olarak ağaca göre hızı da diyebiliriz.

Yani fotoda gözükenlere göre hız = Uçağın hızı + kuyruk rüzgarı.

767-300ün max groundspeed i 1300km/h ..Yani gidebilir bu hızla ancak kuyruk rüzgarı fazla olsa bile ses duvarını geçecek hıza ulaşmaya yetecek şekilde olsa bile uçağın kendi hızı daha düşük olacağından aşamaz.

Zaten savaş uçakları dışında benim bildiğim ses hızını aşabilen 2tane yolcu uçağı var.Concorde ve rusların "Konkordski (Rus Concorde'u)" lakabını taktığı Tupolev 144 uçağı vardır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi énigma -- 17 Ekim 2010; 23:27:47 >

• quote:

Orijinalden alıntı: faruk

Gelirken yola yattıysa kule anlamasın diye son durağa doğru yardırmıştır. Endişelenecek bir şey yok.

Bu arada bir şey sorayım. Aynı uçuş koduyla 1 Ekim'de döndüm ben de. Valizimden 3 tane ipod touch yürütmüşler. Senin valizde bir problem var mı?

nasıl yürütüyorlar arkadaş , gümrük dalgası mı
  • quote:

Orijinalden alıntı: TechZone

olur öyle.. rampa aşağı fln denk geldiyse
  • işte dünyanın en hızlı uçağı. X-15. Mach 6.72 354,200 feet

bu da 2. en hızlı. SR-71 Blackbird. Mach 3.2+ 85,000+ feet

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Banzai! -- 17 Ekim 2010; 23:46:00 >

• quote:

Orijinalden alıntı: oguzhan1989

quote:

Orijinalden alıntı: faruk

Gelirken yola yattıysa kule anlamasın diye son durağa doğru yardırmıştır. Endişelenecek bir şey yok.

Bu arada bir şey sorayım. Aynı uçuş koduyla 1 Ekim'de döndüm ben de. Valizimden 3 tane ipod touch yürütmüşler. Senin valizde bir problem var mı?

nasıl yürütüyorlar arkadaş , gümrük dalgası mı

Yok yahu, gümrük olsa vergisini ödeyip alırsın. Güvenlik kontrolü bahanesiyle içini açıyor valizin. Atıyor cebe.
  • o ekran sana garanti veriyim bozuktur

bu yaz istanbul-ny , ny-istanbul uçtum giderken ekran komple çalışmıyodu donerken de 7 saat sonra çalıştı o da kafayı yemiş bi şekilde şikayet ettim 150 dolar indirimim var şimdi
  • quote:

Orijinalden alıntı: chuck billy
    o ekran sana garanti veriyim bozuktur

bu yaz istanbul-ny , ny-istanbul uçtum giderken ekran komple çalışmıyodu donerken de 7 saat sonra çalıştı o da kafayı yemiş bi şekilde şikayet ettim 150 dolar indirimim var şimdi

bu tur sikayetler tam olarak nereye yapiliyor?
  • Uçakla yolculuk yapmadık ki hiç Küçükken otobüsle gidip geldiğimiz olurdu şimdi şahsi arabamız ile. Bütün taşıtlara bindim bi uçak kaldı ona da bineriz bi ara
  • quote:

Orijinalden alıntı: huseyin16

Uçakla yolculuk yapmadık ki hiç Küçükken otobüsle gidip geldiğimiz olurdu şimdi şahsi arabamız ile. Bütün taşıtlara bindim bi uçak kaldı ona da bineriz bi ara

Helikopter? Balon? Zeplin? Denizaltı?
  • ben de lufthansa ıle gelmıstım new yorktan. 2 saat rotarlı kalktık. kaptan ' merak etmeyın zamanında yetısmek ıcın bıraz hızlı gıtcez' dedı. 1016km yı gormustum. adam sadece 5 dk gec ındı bu arada okyanusu gecerken dısardakı hava sıcaklıgı -62 dereceydı. tıtredım ucakta
  • quote:

Orijinalden alıntı: unknownartist

İnişte yokuş aşşağı olduğundan normaldir.

• quote:

Orijinalden alıntı: __koleksiyoncu__

quote:

Orijinalden alıntı: chuck billy
    o ekran sana garanti veriyim bozuktur

bu tur sikayetler tam olarak nereye yapiliyor?

giderken ekranın çalışmadığını hostese bildirdim türktü kendisi ve ozel olarak ilgilendi mutlaka sitesinden şikayet yazın dedi bende indikten hemen sonra uçuş bilgilerimi vererek bir şikayet yazdım bunun üzerine 50 dolar indirim kazandım aslında yanımda david diye bi amerikalı oturuyodu o daha once delta ile uçarken amerika iç hatlarda yine aynı sorunu yaşamış 300 dolarlık biletini iade etmişler ama bana yapmadı çakallar

dönüşte de yine ekran çalışmayınca türk hostesi çağırdım ve daha once şikayet ettim bu durumu rapor edermisiniz dedim simdi arkadaşlarla konuşup son durumu ogrenicem eğer olmayacaksa merkeze ileticez rapor edicez dedi tamam dedim inmeye 10 dakika kala anons geçti indikten sonra gorevliden 100 dolarlık çekinizi almayı unutmayın diye

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.