Şimdi Ara

yolda 6300 celefon buldum ne yapmalıyım?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
3.645
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • otoyolda motorla giderken telefon buldum. 6300 markası telefon biraz hasar görmüş sim kartı içindedi ama acılmıyor. teli actım içinde hiç bir numara vs yok. ne yapmalıyım? bana yardımcı olun lütfen

• En yakın karakola teslım et
  • quote:

Orjinalden alıntı: san_jose

En yakın karakola teslım et

• kaybeden kişiye daha hızlı ulaşmak için hattı çalışıyorsa bir telefona tak ve bir süre bekle arayan birileri olduğunda sahibi hakkında bilgileri alıp ona ulaşabilirsin.
  • medeni kanundan alıntı yapıyorum

kaybedilmiş bir şeyi bulan kimse , malın sahibine , sahibini bilmiyorsa kolluk kuvvetine , köylerde muhtara bildirmek veya araştırma yapma ve gerektiğinde ilan vermek zorundadır . bulunan şey önemli ölçüde değerli ise her halde kolluk kuvvetlerine veya muhtara bildirmek gerekir......................

sonuç olarak ; bulunan şeyin maliki ilan veya kolluk kuvvetlerine yada muhtara bildirme tarihinden başlayarak 5 yıl içinde ortaya çıkmazsa bulan kimse yükümlülüklerini yerine getirmiş olmak koşuluyla o şeyin mülkiyetini kazanır . bulunan şey malikine geri verilirse bulan kimse yaptığı giderlerin ödenmesini ve uygun bir ödeil verilmesini isteyebilir.

umarım yeterince açıklayıcı olmuştur
  • Eğer kendin sahibini bulabilcek imkanın varsa uğraş ve kendisine ver ,yok bulamam dersen karakola falan verme...
  • Bende katılıyorum.Suca alet olma.
    quote:

Orjinalden alıntı: xmrtx

Eğer kendin sahibini bulabilcek imkanın varsa uğraş ve kendisine ver ,yok bulamam dersen karakola falan verme...
  • quote:

Orjinalden alıntı: LostNdumb

Bende katılıyorum.Suca alet olma.
    quote:

Orjinalden alıntı: xmrtx

Eğer kendin sahibini bulabilcek imkanın varsa uğraş ve kendisine ver ,yok bulamam dersen karakola falan verme...

ortada bir suç yok ama genede haklısınız . ülkede ki herşey kanunda yazılan gibi olsaydı ( örn ; tck ya göre memur a kimlik sorulduğunda göstermek zorunda ama gel görki uygulamada böyle değil malesef sıkıysa sor ).........
  • Kayıp ve çalıntı telefon olaylarında en iyisi telefonu hiç çalıştırmadan karakola teslim etmek yada bulduğunuz telefona hiç dokunmadan oradan uzaklaşmak.
  • sende aynı şekilde at bi yere
  • Bende geçenlerde İzmirde çarşı girişinde oturuyordum 4lü bir kız grubu yanımdaydı kalktılar yandaki amca dedi telefonu unuttular baktım çoktan gitmişlerdi amcada gitti bende telefona elimi uzatmadım çevredikiler alcam falan sanar diye sonra baktım genç bir çocuk aldı gidiyo arkasından koştum biraz kıro bir ifadeyle çakal napıyon dedim seninmi dedi evet dedim aldım rehberden sırayla aradım kimse açmıyo ben orda beklerken geldiler aldılar teşekkür falan iyi oldu.Bu telefon kaybetme hırsızlık işleri çok kötü yaşadım çünkü N73 ümü çaldılar baya bir koymuştu hala taksidini ödüyorum dostum sen kendin ulaşmaya çalış ulaşamazsan polisede verme aynı şey olcak çünkü sen elinden geleni yap yok bulamadıysan at cepe gitsin.

• İyi şans yolda telefon bulmak da.
  • Ordan burdan bulduğunuz telefonları kesinlikle kullanmayın. Biliyorsunuz cep telefonunun nerede ve hangi sim kart numarası ile kullanıldığı uydudan tespit edilebiliyor. Polis eliyle koymuş gibi gelip bulabilir.
    Bunun yanında bulmuş olduğunuz telefon bir katilin veya bir hırsızın olabilir. Siz de bulduğunuz bu telefonu kullanırsanız polis gelir sizi yakalar. Veya telefonu kaybeden kişi telefonunu uydudan tespit ettirir polis gelip sizi bulur, hırsız damgası yersiniz. Bu tür şeyler oluyor.
    Üzeyir Garih cinayetini hatırlayın. Garih' i öldüren kişi onun cep telefonunu da almıştı. Polis uydudan o cep telefonunu takip ederek katilin yerini bulmuştu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akay635 -- 8 Mart 2009; 16:09:42 >
  • quote:

Ordan burdan bulduğunuz telefonları kesinlikle kullanmayın. Biliyorsunuz cep telefonunun nerede ve hangi sim kart numarası ile kullanıldığı uydudan tespit edilebiliyor. Polis eliyle koymuş gibi gelip bulabilir.
    Bunun yanında bulmuş olduğunuz telefon bir katilin veya bir hırsızın olabilir. Siz de bulduğunuz bu telefonu kullanırsanız polis gelir sizi yakalar. Veya telefonu kaybeden kişi telefonunu uydudan tespit ettirir polis gelip sizi bulur, hırsız damgası yersiniz. Bu tür şeyler oluyor.
    Üzeyir Garih cinayetini hatırlayın. Garih' i öldüren kişi onun cep telefonunu da almıştı. Polis uydudan o cep telefonunu takip ederek katilin yerini bulmuştu.

karokola ver bence en iyisi tespit edilirse senin üstüne kalır bir de onunla uğraş
    kendini o kişinin yerine koy

• quote:

Orjinalden alıntı: akay635

Ordan burdan bulduğunuz telefonları kesinlikle kullanmayın. Biliyorsunuz cep telefonunun nerede ve hangi sim kart numarası ile kullanıldığı uydudan tespit edilebiliyor. Polis eliyle koymuş gibi gelip bulabilir.

polis isterse bulur . çalınan telefonum için savcılığa başvuru yapmıştım aylarca bekledim hiç bir sonuç çıkmamıştı . demem o ki ya tanıdık falan olacak yada şansın olacak

• quote:

Orjinalden alıntı: fbonurcan

quote:

Orjinalden alıntı: akay635

polis isterse bulur . çalınan telefonum için savcılığa başvuru yapmıştım aylarca bekledim hiç bir sonuç çıkmamıştı . demem o ki ya tanıdık falan olacak yada şansın olacak

Bende N73 ü çaldırmıştım biz size en erken 8 ayda haber veriliz dediler bekliyoruz öyle.

• hırsızlıkla o kadar ilgilenmiyorlar
  • ama hala taksidini çatır çatır ödüyorum
  • savcılıktan bir şey çıkmıyor
    olay öyle uzayıp gidiyor
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.