Şimdi Ara

yolda küçük tümseklerde gelen cik cik sesleri nereden gelir? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
48
Cevap
0
Favori
11.558
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: @immortal

Amortisör takozu diye biliyorum

En büyük ihtimal. Haklısınız.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • aynısı geçen hafta arkadaşın arabasında oldu polo 2006 model değişen parçalar viraj orta lastiği ve salıncak burcu işçilik biraz zahmetli 4 veya 5 saatini alıyo ücretde malzeme dahil 200 TL idi bilginize...
  • quote:

Orijinalden alıntı: oquzdag

quote:

amortisör takozu ihtimalini zayıflattık hocam neden dersen motoru tutup hafif sallamaya çalıştım aynı ses geliyor .
  • quote:

Orijinalden alıntı: otomotorrte

quote:

quote:

amortisör takozu ihtimalini zayıflattık hocam neden dersen motoru tutup hafif sallamaya çalıştım aynı ses geliyor .

Motor veya sanziman takoz lari(kulagi) genelde vuruntu sesi yapar cok emin degilim ama cik cik seklinde sese pek rastlayan olmamistir.

Elfenini cekip araci zorlamadan ufak ufak kalkis yapar gibi ileri ve geri olarak deneyin motor ve sanziman takozlari size cevabi verecektir.

• Amortisor kule takozu veya torsiyon gobegi diyebilirim..
    Bende de citirti seklinde var, arka amortisor kulelerini greslemek gerekiyor ama bunun icin komple sokulecek arka yurur..

• salıncak burçlarından gelir (fişeklerden)
  • quote:

Orijinalden alıntı: tunc52

quote:

quote:

quote:

Motor veya sanziman takoz lari(kulagi) genelde vuruntu sesi yapar cok emin degilim ama cik cik seklinde sese pek rastlayan olmamistir.

Elfenini cekip araci zorlamadan ufak ufak kalkis yapar gibi ileri ve geri olarak deneyin motor ve sanziman takozlari size cevabi verecektir.

bunun bir denemesini yapmak lazım. bu dediğiniz olabilir bir de geri geri gitmek istenildiğinde motor yerinde çok titreşim oluyor yakın bi ihtimal gibi durmakta sağolun cevaplar için.

• viraj demir lastiği değişecek,5-10 tl lik birşey...

eğer kesmezse amortisör takozları değişecek,bu biraz tutabilir...
  • quote:

Orijinalden alıntı: guvenxoca

viraj demir lastiği değişecek,5-10 tl lik birşey...

viraj demir lastiği için bir örnek resim varsa kendim alıp değiştireyim.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: guvenxoca

viraj demir lastiği değişecek,5-10 tl lik birşey...

viraj demir lastiği için bir örnek resim varsa kendim alıp değiştireyim.

üstad google a yazınca çıkıyor,aslında değişmesi cok zor değil,elin yatkınsa kendin bile yapabilirsin ama zaten ucuz birşey işçiliğide ucuz sanayine her yerde hallettirebilirsin...
  • Tüm yorumların özeti. Her yerden gelebilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kaygerya

Cik cik atmesi iyi araba olmadigini gosterir. Kaliteli arabalarda cibili cibili şak şak şak şak diye ses gelir. İste bunlar lezzetli çipetpettir

Sikinti motor kulaklarinda diyecegim ama motor kulagindan cik cik sesi gelmez. Amortisorlerden olabilir ya da bi ihtimal on takimdan olabilir. Buna buradan teshis koymak cok zoor. En iyisi sanayiye cekin aracinizi, baktirin.

• Katalitik konvertörün üzerindeki aluminyum ısı yalıtım levhası zamanla kulakları kopup konvertöre değiyor.
    Aynı sorun bende de olmuştu. Küçük bir tümsekten geçince cik cik cik diye ses gelir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: C4_1400

Katalitik konvertörün üzerindeki aluminyum ısı yalıtım levhası zamanla kulakları kopup konvertöre değiyor.
    Aynı sorun bende de olmuştu. Küçük bir tümsekten geçince cik cik cik diye ses gelir.

egzoz sistemi komple yenilendi 1 ay kadar önce. önceden de vardı arabayı aldığımda sonrada var yani.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: C4_1400

Katalitik konvertörün üzerindeki aluminyum ısı yalıtım levhası zamanla kulakları kopup konvertöre değiyor.

egzoz sistemi komple yenilendi 1 ay kadar önce. önceden de vardı arabayı aldığımda sonrada var yani.

Yalnız bu dediğim parçanın egzos sistemiyle bir alakası yok.
    Sıcaklığın aracaın kasasına geçmesini engellemek amaçlı bir aluminyum levha.
    Çok ince, elle bükülebilen, ısı yansıtma parçası.

Orta susturucu üzerinde de oluyor.

Bence en temizi arabayı lifte kaldırın ve sallanan oynayan herşeyi sağlamlaştırın.

• buraları not alıyorum. teşekkürler.
  • quote:

Düz kaymak gibi yolda ses gelmiyor. fakat küçük tümsekli yerlerde cik cik ses geliyor koltuktan diyordum hem koltukta öyle bir ses yok. amortisör mü acaba? yoksa yürürde mi? aldığımdan beri var önemsemiyordum ne zamandır koltuk diye şimdi taktım kafaya.

Torsiyon bilyelerini kontrol ettirin. Ayrıca diskin veya balataların arasına toz girmiş olabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: topaz42

quote:

Düz kaymak gibi yolda ses gelmiyor. fakat küçük tümsekli yerlerde cik cik ses geliyor koltuktan diyordum hem koltukta öyle bir ses yok. amortisör mü acaba? yoksa yürürde mi? aldığımdan beri var önemsemiyordum ne zamandır koltuk diye şimdi taktım kafaya.

Torsiyon bilyelerini kontrol ettirin. Ayrıca diskin veya balataların arasına toz girmiş olabilir.

ön torsiyon o zaman değil mi?
  • quote:

quote:

quote:

Aynı sorun daha önce kullandığım Broadway arabamda oldu. Özellikle tümseklerden geçerken cıyıl cıyıl öterdi. Her binen kişi amortisör patlak bunun diyordu. Çıka çıka torsiyon bilyeleri çıktı. Benim sağ arka tekerdi.

Usta binsin. Hemen anlar. Bir kaç dakika tur attırın. Biz öyle tesbit ettik arızayı.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Aynı sorun daha önce kullandığım Broadway arabamda oldu. Özellikle tümseklerden geçerken cıyıl cıyıl öterdi. Her binen kişi amortisör patlak bunun diyordu. Çıka çıka torsiyon bilyeleri çıktı. Benim sağ arka tekerdi.

Usta binsin. Hemen anlar. Bir kaç dakika tur attırın. Biz öyle tesbit ettik arızayı.

bende güvenebileceğim bir ustaya diyeyim bakayım o zaman. ücret ne tuttu. bilyasımı dağılıyor genelde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi otomotorrte -- 4 Kasım 2013; 12:00:06 >

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.