Şimdi Ara

yollardaki trafik ekipleri askerden çağrıldığımı görebilir mi. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
51
Cevap
0
Favori
15.991
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: HighVoltage

Tecil süreniz sonunda son yoklamanızı yaptırım karar aldırmanız gerekiyor belli bir süre içinde. (Hali hazırda bakaya ya da asker kaçağı olanlar hariç) Yani tecil süresi biter bitmez yakalama emri çıkmaz zannederim. Bakaya olmanız gerekiyor evvela. Bir de şu an yürürlüğe girdi mi bilmiyorum ancak, tüm bu durumlar için de artık savcı izni gerekecek denmişti. Yani paketleyip götüremeyeceklerdi eskisi gibi.
    quote:

Adalet Bakanlığı asker kaçaklarının askerlik şubeleri tarafından yakalanmasının önüne geçecek bir genelge yayınladı.
    Genelgeye göre bundan böyle askerlik şubeleri bakaya durumdaki kaçaklar için yakalama emri çıkaramayacak.
    Gözaltı işlemi için hakim kararı şart olacak. Yakalanan kaçakların cezalarının infazı sonrasında bile askerlik şubelerine götürülmesine dair bir düzenleme olmadığı genelgede özellikle vurgulanıyor

gibi bir şeydi benim de okuduğum.

ekleme: Tecil hakkınız bittiğinde tabi olduğunuz celp dönemi için gerekli işlemleri yaptırmaz iseniz belge teslim alıp almamanıza bakılmaz zaten bakaya için.

Yürürlüğe girdi.

• quote:

Orjinalden alıntı: juniorx

quote:

Orjinalden alıntı: TRajikomik

@juniorx

öğrenci affı demissin 2 ay falan ?

evet.. ? ne oldu?

hocam bunu biraz açarmısın askerlikle alakalı sanırım
  • yasa hazır, son rötüşleri yapılıyor, bakan hüseyin çelik açıkladı, eylül ortasında bakanlar kurulunda, ekim ortasında mecliste, yani öğrenci affı yolda, geliyor. askerlik sınırında olanlar da yasadan yararlanıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi juniorx -- 22 Ağustos 2008; 1:05:39 >
  • http://www.ogrenciaffi.org/content/view/40/9/

Siz yine de affa bağlamayın her şeyi. Hiç belli olmaz bu memlekette ne olacağı. Bir bakarsınız aralık ayına kalır oradan ocak ayına.
  • arkadaşlar ben zaten af durumuna da sağlık sorunumdan dolayı düştüm, mühendislik fakültesi makina mühendisliği bölümünü bitiremedim ve şu an dışarıdayım. benim ellerimde ayaklarımda koltuk altlarımda başımda, sırtımda ve alt çamaşırımın olduğu bölgede çok aşırı terlemem var, tıbbi olarak rahatsızlığım doktor tarafından onaylandı ve adı da hiperhidrozis'miş. şöyle ki uyandığım andan yatmama kadar ellerimden ve ayaklarımdan ter boşalıyor ama normal bir düzeyde değil, akma şeklinde bir ter bu, tuttuğum herşey ıslanıyor, günde bir düzine bez mendil ıslatıp diğerine geçiyorum, eğer mendil tutmazsam ellerim damlatmaya başlıyor, çok fena bir durumdayım. bu yüzden pek çok dersi veremedim ve en sonunda okuldan uzaklaşmak zorunda kaldım.(teknik dersleri ve çizim derslerini saymama bile gerek yok.)

açıkçası şunun da merakı içindeyim, acaba askeri mercilerin bu rahatsızlığımı görüp beni en azından bir süreliğine muaf tutmaları mümkün mü, bunu talep ederken bile utanıyorum ama bunca yıl-20 küsür sene-bu derdi yaşayıp özel hayatımda defalarca-sayamadığım kere-neredeyse hıçkırarak ağlamama neden olmuş bu derdimin elimden aldığı yaşamımın bir kısmını geri almamda bana yardımcı olmasını istemem umarım açıkgözlülük olarak görülmez sizler tarafından. anlamanız açısından söylüyorum, şu an gecenin ikisinde hava serin olmasına rağmen koltuk altlarımı silmekten bez dayandıramıyorum, ve klavyede yazı yazarken ellerimde lastik eldiven var ve saatte bir onları ters çeviriyorum yoksa içlerine biriken terden ellerim eldivenden çıkıyor.

lütfen acil cevaplarınızı bekliyorum. bir yol gösteren çıkmazsa aklımı yitireceğim, yaşadığım baskı ve stres yüzünden sağ gözümde seğirme başladı, kol ve bacaklarımda etlerim-kaslarım çekiliyor, iki gün önce yüzümün sol tarafı geçici felç olmuş şimdi düzeldi gibi ama doktor ilaçlı MR istedi yarın öğlen çekilecek, ne çıkacak bilmiyorum. üstüne bir de hayatta en değer verdiğim insanlardan biri anneannem 3 gün önce beyin kanaması geçirdi, marmara üniversitesi hastanesi nörolojide yatıyor sağ tarafı felç olmuş, konuşamıyor da. gece bile rüyamda onu görüyorum. kısaca psikolojim harap durumda. sizlerden cevaplarınızı bekliyorum. teşekkür ederim şimdiden.

• quote:

arkadaşlar ben zaten af durumuna da sağlık sorunumdan dolayı düştüm, mühendislik fakültesi makina mühendisliği bölümünü bitiremedim ve şu an dışarıdayım. benim ellerimde ayaklarımda koltuk altlarımda başımda, sırtımda ve alt çamaşırımın olduğu bölgede çok aşırı terlemem var, tıbbi olarak rahatsızlığım doktor tarafından onaylandı ve adı da hiperhidrozis'miş. şöyle ki uyandığım andan yatmama kadar ellerimden ve ayaklarımdan ter boşalıyor ama normal bir düzeyde değil, akma şeklinde bir ter bu, tuttuğum herşey ıslanıyor, günde bir düzine bez mendil ıslatıp diğerine geçiyorum, eğer mendil tutmazsam ellerim damlatmaya başlıyor, çok fena bir durumdayım. bu yüzden pek çok dersi veremedim ve en sonunda okuldan uzaklaşmak zorunda kaldım.(teknik dersleri ve çizim derslerini saymama bile gerek yok.)

açıkçası şunun da merakı içindeyim, acaba askeri mercilerin bu rahatsızlığımı görüp beni en azından bir süreliğine muaf tutmaları mümkün mü, bunu talep ederken bile utanıyorum ama bunca yıl-20 küsür sene-bu derdi yaşayıp özel hayatımda defalarca-sayamadığım kere-neredeyse hıçkırarak ağlamama neden olmuş bu derdimin elimden aldığı yaşamımın bir kısmını geri almamda bana yardımcı olmasını istemem umarım açıkgözlülük olarak görülmez sizler tarafından. anlamanız açısından söylüyorum, şu an gecenin ikisinde hava serin olmasına rağmen koltuk altlarımı silmekten bez dayandıramıyorum, ve klavyede yazı yazarken ellerimde lastik eldiven var ve saatte bir onları ters çeviriyorum yoksa içlerine biriken terden ellerim eldivenden çıkıyor.

lütfen acil cevaplarınızı bekliyorum. bir yol gösteren çıkmazsa aklımı yitireceğim, yaşadığım baskı ve stres yüzünden sağ gözümde seğirme başladı, kol ve bacaklarımda etlerim-kaslarım çekiliyor, iki gün önce yüzümün sol tarafı geçici felç olmuş şimdi düzeldi gibi ama doktor ilaçlı MR istedi yarın öğlen çekilecek, ne çıkacak bilmiyorum. üstüne bir de hayatta en değer verdiğim insanlardan biri anneannem 3 gün önce beyin kanaması geçirdi, marmara üniversitesi hastanesi nörolojide yatıyor sağ tarafı felç olmuş, konuşamıyor da. gece bile rüyamda onu görüyorum. kısaca psikolojim harap durumda. sizlerden cevaplarınızı bekliyorum. teşekkür ederim şimdiden.

Güzel arkadaşım çektiğin sıkıntıyı yazdıklarından bile anlayabiliyorum.Öncelikle bu kadar dert etme,kafana takmayacaksın.Bir sürü olay geçmiş başından sağlam ve dik durman gerekiyor,evet bunu söylemek kolay ama söylenebilecek en güzel cümle budur.
    Bu problemini telefonda herhangi bir askerlik şubesine telefon açıp "sivil memur" ile görüşmek istediğini belirterek bilgi alabilirsin merak etme telefon açarım hani beni telefondan bulurlar vs diye.Öyle bir durum söz konusu değil. Zaten sivil memur orada bu tip soruları cevaplamak amaçlı bulunuyor.
    Herşeyin düzeleceğine emin ol ve kendine güven.
    Bunun yanısıra imkanın varsa bir psikiyatrist'e görünmeni tavsiye ederim nihayetinde bu tip sıkıntılarda zaman zaman hepimizin başına gelecek grip nezle benzeri ruhun hastalanmasıdır.Muhakkak bu dediğimide göz ardı etme.
    Çok çok geçmiş olsun.

• @kopuz haklı eğer buradan net bi cevap alamassan askeriyeyi ara netden bulabilirsin telini

geçmiş olsun...
  • geçmiş olsun dileklerinize teşekkür ederim. bir de gerçekten geçse ne sevineceğim.
  • Adalet Bakanlığı, ‘asker kaçağı’ gerekçesiyle yaşanan sıkıntıları sona erdirmek için önemli bir sivil adım atarak 10 maddelik genelge yayımladı. Buna göre, artık askerlik şubeleri asker kaçakları hakkında ülke çapında arama ve yakalama emri çıkaramayacak. Hakim kararı olmadan kimse saklı-yoklama kaçağı-bakaya veya geç iltihak bakayası suçlarından birini işlediği gerekçesiyle yakalanıp gözaltına alınamayacak.

Adalet Bakanlığı Müsteşarı Fahri Kasırga imzasıyla çıkan genelge, önceki gün başsavcılıklara gönderildi. Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’ne (AİHS) de gönderme yapılarak hazırlanan genelgede, yapılması gerekenler şöyle sıralandı:

YAKALATAMAZ
    Saklı, yoklama kaçağı, bakaya veya geç iltihak bakayası olan kişiler, askerlik şubesi başkanlıklarının idarî nitelikli talepleri doğrultusunda ülke çapında aranamayacakları gibi yakalanıp gözaltına alınmaları da mümkün olamayacak,

HAKİM KARARI
    Suç duyurusunda bulunulmasını müteakip haklarında adlî soruşturma başlatılan kişilerle ilgili olarak, çağrı üzerine gelmeleri veya kendilerine hiç çağrı yapılamaması hâlinde, soruşturma evresinde Cumhuriyet savcısının istemi üzerine yakalama emri düzenlenebilecek.

MAHKEME SONRASI
    Yürütülen adlî soruşturma sonunda, ilgili Cumhuriyet başsavcılığı “kovuşturmaya yer olmadığı” kararı verirse, iddia olunan suçlar sübut bulmamış olacağından, söz konusu şüpheli veya sanıklar hiçbir şekilde yakalanamacak ve gözaltına alınamayacak.

CEZASINI ÇEKERSE
    Yapılan yargılama sonunda sanıklar, Askeri Ceza Kanunu gereğince hapis veya adlî para cezası alırsa, bundan sonraki süreç cezaların infazıyla ilgili olduğundan, infaz sonrasında dahi, kişilerin askerlik şubelerine götürülebileceğine dair ilgili mevzuatta hüküm yok.

İFADE ALAMAZ
    Askerlik şubesi başkanlıkları, CMK ilgili maddeleri anlamında “adlî kolluk” olmadıklarından, şüphelilerin ifadeleri başsavcılıklar ya da görevli-yetkili kolluk birimlerince alınabilecek.

ŞUBE İTİRAZ EDEMEZ
    Mahkemelerce verilen kararlara, askerlik şubesi başkanlıkları itiraz edemeyecek, adlî merciler tarafından verilen kararların bir sureti bilgi mahiyetinde askerlik şubelerine gönderilecek.

• benimde aklıma takılan bir soru var. geçen sene auğstos ayında askerliğimi üniversite nedeniyle tecil ettirdim. şimdi ben tecil hakkımı kullanınca kaç senelik tecilli olyorum?? lüfen arkadaşlar çok önemli benim için :(
  • quote:

Orjinalden alıntı: audiocu

benimde aklıma takılan bir soru var. geçen sene auğstos ayında askerliğimi üniversite nedeniyle tecil ettirdim. şimdi ben tecil hakkımı kullanınca kaç senelik tecilli olyorum?? lüfen arkadaşlar çok önemli benim için :(

upp????
  • ünv. den dolayı tecil ettirdiysen okulun bitene kadar tecillisin ama okul aof yse 2,yıl üst üste kalırsan tecil bozuluyor bildiğim kadarıyla böyle ünv.kayıt sildirirsen o zaman da 1 yıl daha tecilin var
  • GBT nedir bilirmisiniz siz? Asker kaçağı, sabıka vs. gibi tüm durumlarda polis merkezindeki GBT programına girilir hemen.. Telsizle GBT' den kontrolunu ister polis.
  •  yollardaki trafik ekipleri askerden çağrıldığımı görebilir mi.

Yakında enselenirsin
  • @juniorx böyle bi durumda askere alınmanız bile saçma değilmi yav
  • quote:

arkadaşlar ben zaten af durumuna da sağlık sorunumdan dolayı düştüm, mühendislik fakültesi makina mühendisliği bölümünü bitiremedim ve şu an dışarıdayım. benim ellerimde ayaklarımda koltuk altlarımda başımda, sırtımda ve alt çamaşırımın olduğu bölgede çok aşırı terlemem var, tıbbi olarak rahatsızlığım doktor tarafından onaylandı ve adı da hiperhidrozis'miş. şöyle ki uyandığım andan yatmama kadar ellerimden ve ayaklarımdan ter boşalıyor ama normal bir düzeyde değil, akma şeklinde bir ter bu, tuttuğum herşey ıslanıyor, günde bir düzine bez mendil ıslatıp diğerine geçiyorum, eğer mendil tutmazsam ellerim damlatmaya başlıyor, çok fena bir durumdayım. bu yüzden pek çok dersi veremedim ve en sonunda okuldan uzaklaşmak zorunda kaldım.(teknik dersleri ve çizim derslerini saymama bile gerek yok.)

Geçmiş olsun kardeşim.Üzüldüm gerçekten.Hiç birşekilde tedavisi yok mu bu hastalığın?şu makalede tedavisinin cerrahi yöntem olduğu söyleniyor.

http://www.tavsiyeediyorum.com/makale_406.htm

• ZEKİ MÜREN bile görür seni
  • quote:

quote:

benimde aklıma takılan bir soru var. geçen sene auğstos ayında askerliğimi üniversite nedeniyle tecil ettirdim. şimdi ben tecil hakkımı kullanınca kaç senelik tecilli olyorum?? lüfen arkadaşlar çok önemli benim için :(

upp????

Okuyor musun? Yaşın kaç? Nerede ikamet ediyorsun? Ülke içi mi dışı mı?
  • Yoklama kaçağına araba sürmek-gece çok geç saatlerde dolaşmak+barlarda olmak haram madem kaçaksın iyi saklanman gerek evden gündüz yayan çık gez dolaş ama erken evine dön yada öss ye gir bi yeri tuttur
  • gece bara gitme,(simdi diyenler olur gündüz barmı açık falan diye , açık olan yerlerde var) yolda polis gördüğünde ürkme dikkat çekme,iddaa oynarken yanına bile gelip oturabilir soguk kanlılıgını koru bi de sakallı dolas
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.