Şimdi Ara

yollardaki trafik ekipleri askerden çağrıldığımı görebilir mi.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
51
Cevap
0
Favori
15.981
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • işin aslı şu, öğrenci affından yararlanmak için affın çıkacağı 2 ayı bekliyorum, bu arada ege tarafına otomobille gitmem gerekiyor, bazı işlerim var, aynı zamanda evden uzak kalmam da gerekiyor, çünkü eve karakoldan telefon geldi, gelip evrağınızı alın diye, tecil sürem doluyor 15 gün sonra. korkum şu, yollardaki trafik ekipleri artık online sistem ile tarama yapıyor yanılmıyorsam, orada neye bakıyorlar, trafikte ehliyet kaydına mı, yoksa tüm emniyet kaydını mı sorguluyorlar. acaba karakoldan çağrı kağıdını almadığım taktirde trafikte alıkonulabilir miyim. böyle bir ihtimal var mı. almamam lazım çünkü eğer alırsam bakaya durumuna düşerim, benim aftan yararlanabilmem için bunu yapmam gerekiyor. bilgisi olan arkadaşlardan yardım bekliyorum.

• Nerede olursan ol.
    İlk çevirmede veya akşam polisler kontrolde GBT aramasında arandığın ortaya çıkar.
  • quote:

Orjinalden alıntı: ömerözkan

Nerede olursan ol.
    İlk çevirmede veya akşam polisler kontrolde GBT aramasında arandığın ortaya çıkar.

akşam gbt kontrolü derken neyi kastettiniz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi juniorx -- 21 Ağustos 2008; 23:22:21 >
  • Şimdi bütün polis arama noktalarında ilk işi sizden kimliğinizi alıyor.
    Gbt demek herhangi bir nedenden dolayı arandığınızı tarıyorlar.
    Bütün herşey çıkıyor ortaya. Asker kaçağı gibi.
  • seni yakalayan polis kelepçeleyip garnizon komutanlığındaki askeri inzibatlara teslim ediyo. as iz komutanı kötüyse iyi dayak yen
  • dostum hapı yutmuşsun ...
  • ama asker kaçağı durumu yok ki. asker kaçağı askerdeki kişinin kaçması sonucu meydana çıkıyor. ve o durumda emniyete suç kaydı olarak işleniyor. 3 durum söz konusu bildiğim kadarıyla; asker kaçaklığı, bakaya durumu ve tebliğgatı almamış olmak yani henüz çağrıldığınızı bilmediğiniz durum. ben üçüncü durumda oluyorum. sormak istediğim eğer bu şekilde sadece evrağımı karakoldan almaz isem gbt kaydına geçebilir miyim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • hızlı gitme yakalanma
  • Polis cevirmelerinde panik yapmadıgın sürece sadece ehliyet ve ruhsata bakıp geçerler..

panik havasında ise telsizle adını soyadını ekibe bildirirler bi sucu vs. varmı diye direk orda cıkar bu durum.
  • Eğe tarafı derken galiba İzmire doğru gideceksin.
    Balıkesir yolunda dikkat et.
    Başka bir yerde olmuyor zaten.
    Tabi birazda rahat ol.
    Radarlarada dikkat et aklından çıkarma.
  • Otobüs kullan
  • askerde biri vardı adam konferansa otele gidiyor geceyarısı otelde tık tık kapı çalıyor gerisini anlarsın. otel kayıt sisteminden bulmuşlar.
  • Hızlı gitmekle alakası yok. Bu akşam iş dönüşünde beni trafik değil asayiş çevirdi. Arabadan indim kimliğimi verdim.
    Elindeki PDA tarzı dokunmatik ekranlı cihaza TC kimlik numaramı girip kontrol etti. Asker kaçağı isen kurtuluşun yok. Çevirmeye denk geldin mi (trafik/asayiş farketmez) alırlar.
  • quote:

Orjinalden alıntı: muRTah

Hızlı gitmekle alakası yok. Bu akşam iş dönüşünde beni trafik değil asayiş çevirdi. Arabadan indim kimliğimi verdim.
    Elindeki PDA tarzı dokunmatik ekranlı cihaza TC kimlik numaramı girip kontrol etti. Asker kaçağı isen kurtuluşun yok. Çevirmeye denk geldin mi (trafik/asayiş farketmez) alırlar.

işte o pda'lardan trafikte de var mı?

Ve asıl sorduğum şey şu, askerden kaçmadım yani silah altında değilim, askerlik için şubeden gün de almadım(yani bakaya durumum da yok), sadece emniyete askerlik şubesinin gönderdiği çağrı belgesini teslim almadan evden uzaklaşıyorum. yani emniyet sadece evrağı teslim edeceği kişiyi evde bulamıyor. bu şart altında ben gbt kaydına geçiyor muyum, lütfen bu konuda tam bilgisi olan bir arkadaştan bilgi rica ediyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi juniorx -- 21 Ağustos 2008; 23:40:28 >

• Tecil süreniz sonunda son yoklamanızı yaptırım karar aldırmanız gerekiyor belli bir süre içinde. (Hali hazırda bakaya ya da asker kaçağı olanlar hariç) Yani tecil süresi biter bitmez yakalama emri çıkmaz zannederim. Bakaya olmanız gerekiyor evvela. Bir de şu an yürürlüğe girdi mi bilmiyorum ancak, tüm bu durumlar için de artık savcı izni gerekecek denmişti. Yani paketleyip götüremeyeceklerdi eskisi gibi.
    quote:

Adalet Bakanlığı asker kaçaklarının askerlik şubeleri tarafından yakalanmasının önüne geçecek bir genelge yayınladı.
    Genelgeye göre bundan böyle askerlik şubeleri bakaya durumdaki kaçaklar için yakalama emri çıkaramayacak.
    Gözaltı işlemi için hakim kararı şart olacak. Yakalanan kaçakların cezalarının infazı sonrasında bile askerlik şubelerine götürülmesine dair bir düzenleme olmadığı genelgede özellikle vurgulanıyor

gibi bir şeydi benim de okuduğum.

ekleme: Tecil hakkınız bittiğinde tabi olduğunuz celp dönemi için gerekli işlemleri yaptırmaz iseniz belge teslim alıp almamanıza bakılmaz zaten bakaya için.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GullyFoyle -- 22 Ağustos 2008; 0:03:27 >

• çok sağ olun açıklama için(ve zahmet edip yazan tüm arkadaşlara da), peki acaba o durumda gbt sorgusunda ve trafikte bakılan her ne ise orada aranıyor mu görüneceğim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: HighVoltage

Tecil süreniz sonunda son yoklamanızı yaptırım karar aldırmanız gerekiyor belli bir süre içinde. (Hali hazırda bakaya ya da asker kaçağı olanlar hariç) Yani tecil süresi biter bitmez yakalama emri çıkmaz zannederim. Bakaya olmanız gerekiyor evvela. Bir de şu an yürürlüğe girdi mi bilmiyorum ancak, tüm bu durumlar için de artık savcı izni gerekecek denmişti. Yani paketleyip götüremeyeceklerdi eskisi gibi.
    quote:

Adalet Bakanlığı asker kaçaklarının askerlik şubeleri tarafından yakalanmasının önüne geçecek bir genelge yayınladı.
    Genelgeye göre bundan böyle askerlik şubeleri bakaya durumdaki kaçaklar için yakalama emri çıkaramayacak.
    Gözaltı işlemi için hakim kararı şart olacak. Yakalanan kaçakların cezalarının infazı sonrasında bile askerlik şubelerine götürülmesine dair bir düzenleme olmadığı genelgede özellikle vurgulanıyor

ekleme: Tecil hakkınız bittiğinde tabi olduğunuz celp dönemi için gerekli işlemleri yaptırmaz iseniz belge teslim alıp almamanıza bakılmaz zaten bakaya için.

yani bir nevi vicdan-i ret yasalaşıcak...

• GBT de aranıyor olarak görünmeniz için (Bu durum için konuşuyorum) yukarıda da bahsettiğim gibi bakaya olmanız gerekmekte. (Yanlışım varsa bilen arkadaşlar düzeltsin elbette.) Örneğin ben tüm üniversite hayatım boyunca yoklama kaçağı olarak görünüyordum. (İlk senemde kazanmış olmama ve üniversitenin ilgili evrakları gönderiyoruz demesine rağmen) Hiç bir GBT de böyle bir sorun söz konusu olmadı. Dikkat edeceğiniz husus celp döneminiz ne zamandı? Son yoklama ve karar aldırma için size verilen tarihler ne zamanlar? Bu süreleri aştıysanız ve bakaya iseniz sorun söz konusu olur. Teciliniz bitmesine daha var dediğinize göre öyle ha deyince GBT ye düşmezsiniz. (Ki bahsettiğim gibi evvela bakaya olmalınız)

ekleme:

quote:

Orjinalden alıntı: tony00

quote:

Orjinalden alıntı: HighVoltage

Tecil süreniz sonunda son yoklamanızı yaptırım karar aldırmanız gerekiyor belli bir süre içinde. (Hali hazırda bakaya ya da asker kaçağı olanlar hariç) Yani tecil süresi biter bitmez yakalama emri çıkmaz zannederim. Bakaya olmanız gerekiyor evvela. Bir de şu an yürürlüğe girdi mi bilmiyorum ancak, tüm bu durumlar için de artık savcı izni gerekecek denmişti. Yani paketleyip götüremeyeceklerdi eskisi gibi.
    quote:

yani bir nevi vicdan-i ret yasalaşıcak...

Daha sonra çıkarılacak yasalar ne olur bilemeyeceğim ancak şu haliyle vicdan-i ret in yasalaşması diye bir durum söz konusu değil. İş için gittiği bir şehirde sırf evrak karışıklığından ya da ilgili birimlerin iletişimsizliğinden dolayı otel odanızdan vs alınmamanız için çıkarılmış olabilir böyle bir genelge. (Askerlik şubesinde ya da Jandarma olarak askerlik yapanlarla polis arkadaşlar iyi bilir, askerlik şubesi yoklama kaçağı der polis bilgilendirilir siz bunları bilmeden askerlik şubesine gidersiniz evraklarınızı tamamlarsınız ancak polise henüz geri bilgilendirilme yapılmadığından çat gelir kapınıza vs.)İçeriğine bakmak lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GullyFoyle -- 22 Ağustos 2008; 0:29:42 >

• @juniorx

öğrenci affı demissin 2 ay falan ?
  • quote:

Orjinalden alıntı: TRajikomik

@juniorx

öğrenci affı demissin 2 ay falan ?

evet.. ? ne oldu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi juniorx -- 22 Ağustos 2008; 0:38:13 >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.