Şimdi Ara

Yönetim Bilişim Sistemleri Nedir?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2
Cevap
0
Favori
565
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. Hazır üniversite tercihi dönemindeyken, YBS yani Yönetim Bilişim Sistemleri bölümünü tercih etmek isteyenler için okuduğum bölüm olan Yönetim Bilişim Sistemleri hakkında bir yazı yazmak istedim.

Öncelikle Yönetim Bilişim Sistemleri hakkında biraz bilgi verip, daha sonra benim üniversitem olan Aydın Adnan Menderes Üniversitesi hakkında bilgi vereceğim.

Şimdi. İlk olarak söylemem gereken şey, YBS bölümü yazılımcı yetiştirmek için yoktur. Bu bölümü okuyup, mezun olarak “yazılımcı” olmazsınız. Okul dışında kendinizi geliştirirseniz, programlama dilleri öğrenirseniz yazılımcı olabilirsiniz. Ama zaten dışarıdan öğrenecekseniz, Yönetim Bilişim Sistemleri size sadece biraz yardım eder. Bir de iş bulacağınız zaman en azından diploma olarak yardımı dokunur. Onun haricinde tek amacınız “yazılımcı” olmak ise, Yönetim Bilişim Sistemleri sizlik değil. Peki mezun olunca ne yapacaksınız? İşte cevabı:

Yönetim Bilişim Sistemleri nedir? Yönetim Bilişim Sistemleri mezunu ne işe yapar?
    Belki de açıklaması en zor kısım burası olabilir. Çünkü YBS öğrencisi olarak, sizin yöneleceğiniz alan çok önemli. Yani hem İşletme hem Bilişim alanında uzman olmak zorunda değilsiniz. Bunların birinde kendinizi geliştirebilir ve işinizi bu alana göre seçebilirsiniz. Bu yüzden, üniversitelerde seçmeli ders oluyor. İster İşletme derslerine ağırlık verebilir, ister Bilişim derslerine ağırlık verir ve Siber Güvenlik, Programlama gibi dersler alabilirsiniz.

Bu bölümden mezun olduğunuzda, Yönetim Bilişim Uzmanı, Programcı, Veri Bilimci, IT uzmanı, Network Uzmanı, SEO uzmanı gibi unvanlara sahip olabilir ve bu meslekleri yapabilirsiniz. Gerçekten YBS, muazzam bir iş sahası sunuyor size.

YBS bölümü okumayı düşünüyorsanız, özellikle yazılımcı olma hayaliyle bu bölümü okuyacaksanız, okul dışında hiç boş durmamanız gerekiyor. Artık Online olarak dersler çok yaygınlaştı. Udemy, Coursera gibi sitelerden yazılım kursları alarak kendinizi programlama alanında geliştirebilirsiniz. Yani YBS okurken alacağınız dersler, tek başına bir yazılımcı olmaya yetecek düzeyde değil.

Yönetim Bilişim Sistemleri bölümünü okurken, hem İşletme hem Bilgisayar derslerini aynı anda göreceksiniz. Eğer kendinizi geliştirecek olursanız, bir Bilgisayar Mühendisinden çok daha donanımlı biri hâline gelebilirsiniz. Çünkü, bir Bilgisayar Mühendisi kadar bilgi birikiminiz olacak, hem de İşletme alanına hâkim birisi olacaksınız. Bu avantajınızı iyi değerlendirebilirsiniz.

Sosyal medya gruplarında Yönetim Bilişim Sistemleri hakkında çok soru soruluyor. Her klavyesi olan da cevap veriyor tabii. Hayatınızın gidişatını değiştirecek bu bölüm için dikkatli karar verin, her denilene kulak asmayın.
    Tercihlerinin tamamını sadece Yönetim Bilişim Sistemleri ile dolduran birisi olarak söyleyebilirim ki, Bilgisayar Sistemlerine ilginiz yoksa, YBS okurken pişman olma ihtimaliniz çok yüksek. Yani sadece “yazayım da tutarsa okuruz” kafasıyla veya “bilişimde çok para varmış” kafasıyla bu bölümü yazarsanız, muhtemelen 4 senede mezun olamayacak ve okulu uzatacaksınız. Zorlayarak mezun olacaksanız da, elinizde sadece diploma olacak ve asgari bir YBS mezunu olacaksınız. Yani kendinizi geliştirmekte çok zorlanacaksınız.

Yönetim Bilişim Sistemleri bölümünden bahsettiğimize göre, gelelim benim okuduğum üniversite olan Aydın Adnan Menderes Üniversitesine.

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Yönetim Bilişim Sistemleri Nasıl?
    Öncelikle üniversitenin konumundan bahsetmek istiyorum. Yönetim Bilişim Sistemleri bölümü, benim üniversitemde İşletme Fakültesinde bulunuyor. Aydın Adnan Menderes Üniversitesi İşletme Fakültesi ise Aydın’ın Söke ilçesinde bulunuyor. Yani devasa büyüklükte kampüs hayali kuran, ortamcı öğrencileri bu durum biraz üzebilir. Yine de, İşletme Fakültesi çevresi her zaman canlıdır ve hemen hemen herkes öğrencidir. İşletme Fakültesinin hemen yanına, bir de Mimarlık ve Tasarım Fakültesi yapılıyor. Aslında yapıldı fakat henüz hizmete başlamadı. O fakülteyle beraber Söke’de okuyan öğrenci sayısının katlanacağını düşünüyorum. Bunun dışında; Kuşadası, Didim, İzmir gibi tatil bölgeleri Söke ilçesine çok yakın. Kuşadası 15 dakika, Didim ve İzmir ise 1 saat sürmektedir. Yani ilçede tıkılı kalmak zorunda değilsiniz.

Ben henüz Yönetim Bilişim Sistemleri 2. sınıf öğrencisiyim. Birinci sınıfta genel olarak tüm İşletme Fakültesinin ortak aldığı dersleri alıyoruz. Bölümümüzle pek bir alakası olmayan dersler yani. İlk Bilişim odaklı ders, birinci yıl bahar döneminde başlıyor. O da, Bilişim Sistemleri ve Teknolojilerine Giriş dersi. Güz döneminde yani 1. dönemde bölümümüzle alakalı dersler olmuyor denebilir. Tabii Hukukun Temel Kavramları, Takım Çalışması, İşletme Bilimine Giriş, Ekonominin İlkeleri gibi dersler alıyoruz. Bu dersleri veren hocalarımızın da her biri, alanında uzman kişiler. Bölüm derslerine giren hocaların ne kadar deneyim sahibi olduklarından bahsetmiyorum bile. Ama asıl Yönetim Bilişim Sistemleri dersleri, ikinci sınıf itibariyle başlıyor, bilginiz olsun bu konuda. Ders programını üniversitenin internet sitesinden takip edebilirsiniz.

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Yönetim Bilişim Sistemleri öğrencileri için, Enformasyon Topluluğu bulunmaktadır. Topluluğumuz her yıl imkânlar dahilinde etkinliklere katılmaktadır. 2018-2019 senesinde Akdeniz Bilişim Zirvesi 2018 ve Yönetim Bilişim Zirvesi 2019 etkinliklerine katılmıştır. Katılmaya da devam edeceğini düşünüyorum.

Aydın Adnan Menderes Üniversitesinden de bahsettiğime göre Yönetim Bilişim Sistemleri hakkında yazıyı burada noktalayabilirim. Umarım bu yazı size “Yönetim Bilişim Sistemleri nedir?” sorusuna cevap vermiştir. Üniversite veya bölüm hakkında herhangi bir sorunuz olursa, lütfen yorum olarak sormaktan çekinmeyin. Bilgim dahilinde olan hiçbir soruyu cevapsız bırakmayacağım. Eğer Yönetim Bilişim Sistemleri öğrencisi olarak bu yazıyı okuyorsanız, siz de kendi üniversiteniz hakkında bilgi verirseniz, bölümümüzü tercih edecekler için çok büyük bir yardımda bulunmuş olabilirsiniz. Bir sonraki yazımda görüşmek üzere.

Kaynak:https://enestalha.com/yonetim-bilisim-sistemleri-nedir/

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.