Şimdi Ara

yorumlara açığım. okula devam mı, LYS mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
521
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • gençler çok fazla uzatmadan konuya giricem. bendeniz 2008 yılında itü elktrik müh.liğini kazandım. kişisel nedenlerden ötürü bölümümü pek sevemedim. bazı şartlardan dolayı ancak bu sene sınava girebildim. nisan mayıs aylarında yaşanan kötü bir olay yüzünden LYS'ye de pek çalışamadım(bahanem çok değil mi? :)). sınav sonucunda 21k. oldum. Hedefim bu arada itü endüstri müh. idi. İdi dedim çünkü bu sıralamayla girmem imkansız. Neyse sona geliyorum, şu an 23 yaşındayım, çoğu arkadaşım işe başladı bile. Bu beni çok etkilemiyor aslında ama ne biliyim, en başında daha iyi şeyler yapabilme gücüm vardı. neyse olan oldu diyorum. dershaneye gitmedim bu arada, ordan buldan aldığım kaynakla sınava hazırlandım. şimdi sorum şu, bu sene tekrar hazırlanıyım mı yoksa bölümüme devam mı ediyim? hani belki göremediğim bir şey söylersiniz diye bu konuyu açıyorum.

• itü elektirik iyidir sen okuluna devam et hedefin endüstri ise yatay geçiş yaparsın.(giridğin seneki okul puanı endüstriye yetiyorsa yatay geçiş yapman kolay olur).yaşında geçmeye başladı kararını kesinleştirmeye bak
  • quote:

Orijinalden alıntı: kardiyakarrest

itü elektirik iyidir sen okuluna devam et hedefin endüstri ise yatay geçiş yaparsın.(giridğin seneki okul puanı endüstriye yetiyorsa yatay geçiş yapman kolay olur).yaşında geçmeye başladı kararını kesinleştirmeye bak

yatay geçiş zor gibi. çok pis ortalama istiyorlar, o da aklıma geldi tabi. ve inan bu düşünceye göre LYS daha kolay gibi :) tek sorun sene kaybı gibi duruyor...
  • Öncelikle bölümün yabana atılacak bir bölüm değil ama burda senin ne istediğin önemli bölüme devam et desem ılerde sevmediğin bir mesleği yapmak geri dönüşü olmayan bir yola sokar seni . Bu yüzden eğer bölüm tarafından seni çeken bir yanı yok ise 1 sene yi ben kayıp olarak görmem , ama buda bu sene istediğin yere gireceğinin de garantisi olmadıgını biliyorsun istediğin gibi gecmeyebilirde . Eğer kendine guveniyosan 1 seneyi göze alıp elinden geleni yap , yaşı da fazla kafana takma benim durumda farklı sayılmaz senden o yüzden halini anlıyorum . Yok bu strese giremem dersende bölümüne devam et.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dostum dert ettiğin şeye bak...
    Yaparsın bir işletme yüksek lisansı olur biter...
    Günümüzde ekonomiye yön veren insanların neredeyse tamamı elektrik-makine-inşaat mühendisi...
    En azından elinde bir de temel alana yönelik mühendislik diploman olur sonra da istediğin alana yönelirsin...
    Mühendisliği dar bir çerçevede değerlendirme.
  • şunu da eklemek isterim. kazanlırsa eğer, birçok dersten muaf olacağım gibi(CC ve üst notları için) yani 0 dan başlama durumu yok. 1. sınıf, ortak dersler yüzünden, cepte.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MechE-15

Dostum dert ettiğin şeye bak...
    Günümüzde ekonomiye yön veren insanların neredeyse tamamı elektrik-makine-inşaat mühendisi...
    En azından elinde bir de temel alana yönelik mühendislik diploman olur sonra da istediğin alana yönelirsin...

sana aynen katılıyorum.temel mühendisliklerden mezun olmak yönetici olma konusunda bi adım önde başlatır.üstelik itü bölümünde iyi vazgeçme derim
  • İs olarak ikisi arasinda cok fark oldugunu zannetmyorum

• hangisini istiyorasan ona git , 2-3 senenin hesabını yapma bence AMA KARALI OL.

ELEKTRİK MÜHENDİSLİĞİNDE KALIRDIM BEN OLSAM.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi şakirt1000 -- 1 Ağustos 2012; 17:52:06 >
  • Endüstri okuyunca ne olacak? Bankada yöneticilik falan istiyorsan itü elektrik diploması ile de yapabilirsin aynı işi. Geçen televizyona finansbank'ta üst görevlerde çalışan birisi çıkmış, bilkent elektrik-elektronik mezunu imiş.
  • yani mezun oldugunda 28 yasındamı olucaksın daha o da 4 senede biterse .. bence gerek yok böyle maceralara yas kemale ermiş bölümünü bitir ordan iş ara bence
  • İstemiyorsan bırak. Gerçekten istediğin başka bölümse ama lysye kasardın. 4 yıl olmuş tahminen 1 ya da 2. sınıftasın yatay geçiş bu saatten sonra olmaz o ortalamalar özellikle endüstri için deli gibi malum. Ama idealin olan başka bir bölüm değilse okulu bitirmeye çalış. Sonuçta yapacağın tercih her türlü zor, ya yeni bir üniversite büyük ihtimalle bir sene daha öss çalışması ya da istemediğin bir bölümü bitirmek. Durumumuz çok benziyor, ben yaş, sınav, okul pek çok faktöre rağmen hayat boyu istemediğim bir mesleği yapmamayı tercih ettim. 10 yıl sonra kendime iyi bir yanıt veremezdim ve pişman olmak için bir hayat çok çok az.
  • Belki bir sene daha kaybedeceksin, ama hayatinin geri kalaninda sevdigin isi yapacaksin. Senin yerinde olsam coktan test cozmeye baslamistim

• quote:

katılıyorum.mühendislik mezunu olup çok çeşitli alanlarda yüksek lisans yapıp o alana kayanlar var.mühendislik ıkumuş olmayı işveren bir referans gibi görüyorlar adeta.bölümüzde güzel aslında.bende uzun senelerden sonra hazırlandım tekrar üniversiteye.hayallerine kavuşmak güzel ama çok stresli bir dönem lys daha kolay elbet üniversiteden ama o zamanki psikolojiyle şuandaki bir olmuyor.üniversiteden sonra oldukça zor geliyor.başta hesapladıgınız gibi olmayabiliyor bazı şeyler.bende okulunzu yüksek lisans yapabilecek bir dereceyle bitirip lys ye hazırlanacağına dil geliştir.yüksek lisansla çok güzel yerlere gelebilirisniz.e.e mezunu ekonomi masterı yapıp bankacılığa yönelip iş teklifleri değerlendirenler var yaş 24

• quote:

Orijinalden alıntı: cilekperisi

quote:

katılıyorum.mühendislik mezunu olup çok çeşitli alanlarda yüksek lisans yapıp o alana kayanlar var.mühendislik ıkumuş olmayı işveren bir referans gibi görüyorlar adeta.bölümüzde güzel aslında.bende uzun senelerden sonra hazırlandım tekrar üniversiteye.hayallerine kavuşmak güzel ama çok stresli bir dönem lys daha kolay elbet üniversiteden ama o zamanki psikolojiyle şuandaki bir olmuyor.üniversiteden sonra oldukça zor geliyor.başta hesapladıgınız gibi olmayabiliyor bazı şeyler.bende okulunzu yüksek lisans yapabilecek bir dereceyle bitirip lys ye hazırlanacağına dil geliştir.yüksek lisansla çok güzel yerlere gelebilirisniz.e.e mezunu ekonomi masterı yapıp bankacılığa yönelip iş teklifleri değerlendirenler var yaş 24

bankacılıktan kastım şube vs değil elbet üst düzey yönetim de.zamanla çok çk ilerlenebeilecek konumlar yani.hedeflerinize şuandaki bölümünüzle pek ala gelebilirsiniz.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.