Şimdi Ara

Youradexchange.com virüsü bulaştı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
59
Cevap
3
Favori
17.371
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu problem son zamanlarda aşırı yaygınlaştı. Adamlar nası bi kod yazmışsa ios bile dinlemiyor her yere giriyor.
    Evelsi gün dışarda bi cafede wifi'den bağlanınca benim telefonda da çıktı o reklam. Ayrıca arkadaşımın Kaspersky paralı lisanslı sürümü yüklü laptopunda ve android telefonunda da var bu sorun.

Nasıl bir alakası var hala çözemedim ama modemden kaynaklanıyor bu. Evdeki nette reklam çıkmıyor çünkü.

Konu takip..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: cabriolet1981

Bu problem son zamanlarda aşırı yaygınlaştı. Adamlar nası bi kod yazmışsa ios bile dinlemiyor her yere giriyor.
    Evelsi gün dışarda bi cafede wifi'den bağlanınca benim telefonda da çıktı o reklam. Ayrıca arkadaşımın Kaspersky paralı lisanslı sürümü yüklü laptopunda ve android telefonunda da var bu sorun.

Nasıl bir alakası var hala çözemedim ama modemden kaynaklanıyor bu. Evdeki nette reklam çıkmıyor çünkü.

Konu takip..

Evet haklısınız. bende şirketeki wifiden bağlanınca sorun yok. evdeki wifiden bağlanınca sıkıntı oluyor.
    baya canımı sıktı bu durum. aslında evdeyken laptop varken telde chorome ye girmem gerekmiyor fakat, böyle sıkıntı olunca canım sıkılıyor. 3bin küsür telefona para verip böyle olunca insan sıkılıyor :) bende takipteyim bilen birisi yardımcı olabilirse çok güzel olur. modemin bağlı olduğu bilgisayarımı formatlamak gerek, yoksa ttnet ile görüşüp durumu anlatıp yeni ip mı istemeliyiz

• Arkadaşım evdeki modemine virüs girmiş. Modemi resetle sıfırdan kurulum yap. Uydunet kullanırken bende yaşadım bu durumu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AlkanExclusive -- 5 Mayıs 2015; 11:22:34 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • demekki ios da virüse açık bi sistemmiş

• AlkanExclusive kullanıcısına yanıt
    eve gider gitmez dediğinizi yapacağım. umarım düzelir bu sefer..
  • düzelmedi, modemi kaldırdım. tekrar kurulum yaptım. düzelmedi. ttneti aradım. modemimi resetleyin merkezden dedim. (hız düşük ayağına ) resetlediler int. gidip geldi gene birşey düzelmedi..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Atillatopal90

düzelmedi, modemi kaldırdım. tekrar kurulum yaptım. düzelmedi. ttneti aradım. modemimi resetleyin merkezden dedim. (hız düşük ayağına ) resetlediler int. gidip geldi gene birşey düzelmedi..

Hocam benim laptopta dns yoktu,girdim dns yi sayfaya yönlendirmiyor ama wp cihaz kullanıyorum ona dns giremediğim için hala yonlendiriyor wifi ile bağlanınca,3g den bağlanıyorum mecburen ozaman sorun yok

• Ya arkadaşlar aynı problem benim İphonumda da olmaya başladı.İnternette çok aradım ama hiçbir yerde bir çözüm yok.Ne yaptıysam engelleyemiyorum bu olayı.
  • Atillatopal90 A kullanıcısına yanıt
    Dostum ben burdaki adımları uyguladım kurtuldum umarım sende de işe yarar.http://www.tarhanacorbasi.com/sorun-cozuldu-adbirdie-virusu-ve-adyourexchange-virusu.html
  • Arkadaşlar; burada bu sorunun çözümünü bulabilirsiniz. youradexchange kaldırma bilgilerinize.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mehmetozerozdas05

Çok teşekkürler. Dns yi kaldırdım ağ ayarlarını sıfırladım çözüldü.

Tamam iPhone fanı, sorun yok sadece wifiden diyorsun da mobil veride aynısı gelmiyor
  • Burdan nasıl iphone fanı olduğumu çıkardın anlamadım. Mobil veride de aynı reklamlar çıkıyordu bende ağ ayarlarını sıfırladım düzeldi
  • arkadaşlar bende kurtuldum ama çok değişik bir yöntem ile. aslında çok basitmiş. modem formatlamak vs vs bunlar ile değil.

DNS 'yi
    4.2.2.4 - 4.2.2.5 Yaptım.
    google chromenin ve safarinin çerezlerini kapadım oldu
  • arkadaşlar telefonlar için cözüm google chrome ı kaldırın anca böyle çözebildim
  • beyler bu şey android telefonuma bulaştı her browserda kendi kendine açılıp sayfanın yerini alıyor ve genelde google marketten bir app e yönlendiriyor.

malwarebytes yapamadı
    cw antivirüs yapamadı

reset atmak istemiyorum nasıl halledicez bunu
  • Demin cafedeydim hem wifi'de hem 3g'de yine çıktı, şimdi eve geldim çıkmıyor. ios 7.1.2
    Enteresan bi virüs

• Arkadaslar bende bu durumun mağduru olduğum için yazma gereksinimi duydum. Bu sorunla karşılaşınca 4 kere format attım samsunga fakat faydası olmadı. Bu sorun telefonun pilini şişirdi ki hiç açılmamaya başladı. Yetkili servis de format attı işyerine geldim sorun devam ediyor. Eve geldim evdeki modeme bağlandım gene aynı. Yalnız ağ ayarlarından işyerinde ki ağı unut deyip evdekine tekrar bağlandım sorun çözüldü. Sorun işyerinde ki modem bağlantısındaymis.

• İos virüs işlemez demişsiniz de anlamadım ben tam şimdi işledi mi? Android diyen olmuş konu karışmış :/ halloldu mu problem arkadaşlar?

• Arkadaşlar çok uğraştım ve çözdüm sonunda. Virüs programları ile uğraşmayın çözümü modem ayarlarında. DNS ayarlarını düzeltmek gerek. Çözemeyenler pm ile ulaşabilirler.
  • Bu sorunu az önce çözdüm arkadaşlar. Olay tamamıyla modeminizin DNS'leriyle alakalı. Bir çoğumuz aynı DNS'leri kullanıyoruz. Dolayısıyla bu yönlendirme tabloları üzerinden birçok şey yapılabiliyor.

Sorunu sadece modemin yazılımını güncelleyerek veya modemin üzerinde işlemler yaparak çözemezsiniz. Aşağıdaki adımları izleyiniz:

1) Telefonunuzda tanımlı olan tüm Wi-Fi ağlarını silin.
    2) Telefonunuza Clean Master gibi güvenilir bir temizleyici program indirin ve tüm gereksiz dosyaları (özellikle tarayıcı geçmişlerini) silin.
    3) Bu tip yönlendirme virüslerinin uygulamalar ile de bulaşma olasılığı olduğundan bir antivirüs programı indirip temizlik yapın. (Ben Avast kullandım)
    4) Herhangi bir Wi-Fi ağına bağlanmadan önce 3G ile test yapın.

Eğer bu adımları izlediğinizde yönlendirme yapmıyorsa temizlik işini başarıyla tamamlamışsınız demektir. Ancak Wi-Fi ağına yeniden bağlandığınızda bir problem görüyorsanız o ağın yapılandırmasını inceleyiniz ve güncelleyiniz.

Kolay gelsin.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.