Şimdi Ara

Youradexchange.com virüsü bulaştı (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
59
Cevap
3
Favori
17.372
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Bende mal gibi telefonuma factory reset attım ya. Çok yeni bir virüs dünyada bile konusu pek yok forumlarda falan kaynak yok

Ip ye yapışan bir virüs yani telefonun içine girmiyor. Ha birde telefonun dns ayarını değiştiriyor. Wifi ayarlarından dns değiştirmeyi cihazınıza göre öğrenin ve 8.8.8.8/8.8.4.4 yapın. Clean master ile telefonun browser ı herneyse Chrome fena firefox veya default onun cookie ve geçmişi silmek yeterli. Birçok program bunu yapıyor.

Modeminizi açıp kapayın bunu yaptıktan sonra ip değişsn. Olay budur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sioux -- 21 Mayıs 2015; 2:46:30 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • virüs telefonuma bulaştı, aynı modeme bağlı cihazlardan sadece telefonda virüs işliyordu, bilgisayarda aynı sıkıntının olmaması üzerine modemle ilgili bir durum olmadığını düşünerek, telefonda kurcalamalar yaptım.

sonuç:
    chrome için ayarlar - site ayarları - javascript kutucuğunu boşaltınca virüs etkisiz hale geliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rambursman -- 24 Mayıs 2015; 10:52:13 >
  • yaklaşık 2 haftadır Htc Desire X Telefonumda bu sorunla uğraşıyorum araştırmalarıma rağmen bu virüsten bir türlü kurtulamadım internette bu virüsten kurtulmak için yazılan bütün yazıları okuyup tek tek denedim hiç bir sonuca ulaşamadım ve o sinirle yeni tlf aldım Note 4, tlf na hattı taktım kurulumunu yapıp internete girdim aynı sorun yeni kutusundan açmış olduğum tlf da devam edince gerçekten sinirlerim bozuldu ve bu virüsten kurtulmak için elimden gelen ne varsa yapmaya yemin ettim :) VE SORUNU ÇÖZDÜM

1- Modemi hiç resetlemedim htc desire x ve Note 4 ikisine de factory reset attım

2- gmail hesabıma girdim ve hesabı tamamen sildim bütün yedeklerim tlf rehberim resimlerim hepsi gitti

3- Htc Desire X ve Note 4 İçin ayrı ayrı tekrar gmail hesabı açtım

4- Tlf ların kurulumu bittikten sonra modemden kaynaklı bir sorun olabileceğini düşündüğümden otomatik dns yerine 208.67.222.222 - 208.67.220.220 bu dns leri girdim

5- 2 tlf da da almış olduğum yeni gmail hesaplarını açtım hem wi-fi hem mobil veriden deneme yaptım hiç bir şekilde virüsle karşılaşmıyorum şu an inşallah bir daha da karşılaşmam
    çünkü deneyebileceğim başka hiç bir çözüm yolu kalmadı

sorun gmail hesabından kaynaklanan bir virüs

umarım yardımcı olabilmişimdir...

• chrome ayarlarından java kapatınca halloluyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mar00N

İosta virüs yoktur.

siz kendinizi kandırın o masalla :D

O dediğiniz bundan 10 sene önceydi, ve mac os için kullanılan bir deyimdi he gidi. artık öyle birşey yok, ios platformuna da osx platformuna da çatır çatır virüs yazılıyor
  • Bir sürü boş bilgi mevcut konuda. Bu sorunun kesin çözümü modemi sıfırlamaktadır. Çünkü bu virüs direk modeme girip dns'leri otomatik değiştiriyor. O modemden internete bağlanan herkes'i bu siteye yönlendiriyor.

Modem arayüzüne girip ayarları sıfırlayın yani fabrika ayarlarına geri dönün ve işlem bukadar. Fakat hala daha telefon ve tabletlerde virüs kaldımı onu bilmiyorum. Çünkü banada bir arkadaşımın evinde bu virüs bulaştı daha sonra wifi kapatıp mobil veriden girdim sıkıntı olmadı. Şuan telde virüs varmı bilmiyorum.
  • Dns kullanmayın betternet vpn kullanın
  • quote:

Orijinalden alıntı: clopin

demekki ios da virüse açık bi sistemmiş

%100 virüs girmeyeceğinin garantisini Apple bile veremiyor, sadece en güvenilir sistem olduğunu söylüyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jose Mari

Bir sürü boş bilgi mevcut konuda. Bu sorunun kesin çözümü modemi sıfırlamaktadır. Çünkü bu virüs direk modeme girip dns'leri otomatik değiştiriyor. O modemden internete bağlanan herkes'i bu siteye yönlendiriyor.

Modem arayüzüne girip ayarları sıfırlayın yani fabrika ayarlarına geri dönün ve işlem bukadar. Fakat hala daha telefon ve tabletlerde virüs kaldımı onu bilmiyorum. Çünkü banada bir arkadaşımın evinde bu virüs bulaştı daha sonra wifi kapatıp mobil veriden girdim sıkıntı olmadı. Şuan telde virüs varmı bilmiyorum.

hort olacak ama az önce benim iphone 4sede bulaştı 3g den de girince aynısı oluyor wifidende girince aynısı oluyor
  • Safari geçmişini silerek denermisin.

• ysakay kullanıcısına yanıt
    Ya 3g de sorun yokmuş airties modem ayarlarından dns adresini otomatik belirle yaptım düzeldi sorun telefonda wifi ve 3g ile ne yandexke ne safariyle girince hiç sorun çıkarmadı ama çok uyuz bir durumdu yaa iyi ki telefonu sıfırlamadım

• Sorunum şimdilik çözüldü şöyle:

1- Virüs tarama programları ve telefona factory reset bir işe yaramaz çünkü bu cihaza yerleşen bi virüs değil.

2- Bu problem 2 şeyle ilgili bir google hesabınızla ikincisi modem ayarlarınızla.

Ben forumlardan okuyarak bir çözüme ulaştım ama bilinçli olarak değil yani yapım sıralamasıyla ilgili hatalarım olabilir veya gereksiz şeyler yapmış olabilirim
    ama şunları yaptım.

1- Telefonda chrome tarayıcının verilerini sildim.(ayarlardan)

2- Güncellemelerini kaldırdım.(ayarlardan)

3-Chrome tarayıcımı pasif yaptım(tamamen kaldırmak malum mümkün değil)

4-SD MAID adlı uygulamayı playstore'dan indirip taramayı yapıp temizlettim.

5-Laptopuma girip chrome tarayıcnın tüm eklentilerini devre dışı bıraktım ve adw cleaner vb. programlarla tarama ve temizlik.

6-Telefona Yandex tarayıcı kurdum bu arada.

7- Bütün olay modemde. Modemi yeniden kurdum (laptoptan arayüze girerek) bu aşamada tekrar kontrol ettim ve sorundan kurtulamamıştım. Sonra modem arayüzene giriş şifresi olan admin admin (benim modemimde fabrika ayarı) değiştirdim. Sorun düzeldi.

Yani modem arayüzüne giriş şifrenizi değiştirin böylece zararlı yazılım DNS ayarlarınızı kullanarak size yeni tarayıcı sayfası açamaz.

NOT: Konuyla ilgili yeterli teknik bilgim olmadığından sorularınıza cevap veremem herkese geçmiş olsun, virüssüz günler :)

• öff virüs evdeki modemede bulaştı galiba modem ayarlarına girip dns ye bakıyorum otomatikte yani değişmemiş ama virüs gitmiyor bıktım valla yaa düzeltemiyorum iş yerindekini dnsleri silerek düzeltmiştim ama evdeki modemde dnsde gözükmüyor
  • Az önce Kayınpederimin telefonunda olan bu sorunu çözdüm. DNS değiştirmek gerekiyor. 209 ile başlayan meşhur DNS i tavsiye ederim.ederim.Herkese geçmiş olsun.

• rambursman kullanıcısına yanıt
    kaç zamandır bu dertten müzdarip birisiyim. Allah tuttuğunu altın etsin ne diyim..
  • evet arkadaşın dediği gibi chrome ayarlarından javascript i devre dışı bırakınca sorun çözülüyor.Ama kalıcı bir çözüm lazım.
  • Benim basima 3-4 ay once gelmisti. Hurriyet gazetesinin mobil sayfasinda hangi habere tiklarsam app store da bir oyuna yonlendiriyordu. Careyi Cerezleri vs yi silmekte buldum.

Ayarlar > Safari > Gelismis > Website Data Burdaki verilerin hepsini sildim, benim sorun cozuldu.
  • arkadaşlar herkes charome'dan falan bahsetmiş benim sorunum iphone ile charome falan bilmiyorum...

iPhone telefonumda sıkıntı var... bununla ilgili yardımcı olabilecek biri var mıdır?

Bilgisayarımda sorun yok o da imac

yıllardır evde apple kullanırım ilk defa böyle bir rezalet başıma geliyor...

az önce bir şey dikkatimi çekti dns ayarlarını kendi kendine 31.2.253.12 ve 14 diye algılamış telefonum... aynısını imac'de denedim bilgisayarımda da aynı sorun oluşmaya başladı bu dns'den nasıl kurtulabilirim..???

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi otto1234 -- 24 Nisan 2016; 19:11:13 >
  • Bana da oldu gecen ad-block yukleyip aktif ettim safariden duzeldi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi busterr -- 24 Nisan 2016; 21:54:10 >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.