Şimdi Ara

YOUTUBE'a YÜKLENEN VİDEO'da ki MP3'ün LİSANSINI NASIL KONTROL EDİYOR !!! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
2
Favori
16.260
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Bir yolu daha var :) Youtube a yüklediğiniz video da hangi saniyede telif hakkı yakaladığını gösteriyor panelde ... Mesela 1.29 , 34.16 gibi ... 1.29 da yakaladıysa 1.27 den filmi kesin başına ve sonuna bir kare resim ekleyin ve kaydedin ... Youtube kaç tane yerde telif yakaladıysa size gösteriyor sizin de bu karelerin hepsini kesmeniz ve filmi tekrar kaydetmeniz lazım ... Çözüm garantidir diye bir şeyi kimse söyleyemez. Reklamların sizin için tekrarlanacağı kesin ama ne kadar sürer ? Youtube tekrar ne zaman sizin videonuzu yakalayacak Allah bilir :) Yada video içinde başka bir aralıkta başka bir ses dosyası varmı oda sizin şansınıza kalmış bir şey :) Ama şuna emin olun ki youtube videoyu görüntüden değil ses üzerine eklenmiş .... seslerden tanıyor . Kolay gelsin ! Bir de bu tür şeyler yapacaksanız kendinize yeni bir kanal daha açın bu yaptığınız videoları o kanalda paylaşın , mevcut kanalınızdanda diğer kanalda oynattığınız videolara tavsiyelerde bulunun !Ayrıca bilgi olsun diye yazıyorum daha önce Youtube a kendi sesimle çektiğim video yükledim nerden duyduysa müzik sesi geliyormuş etraftan onuda yakalamış :) Ona da telif istedi ... Oyun videosu çektim Rock şarkıcısı bilmem kimin telifi dedi... "Ulan müzik sesini ben duymadım kodumun youtubu sen nerden duydun" dedim cevap vermediler :) Bize başka seçenek bırakmadı :) Örnek resim altta .

Bu benim kanalım ama riske giripte bu işi kendi kanalımda bile yapmıyorum ben :http://www.youtube.com/channel/UCAJNIozMI9Kxyjoe-UrAZhQ

YOUTUBE'a YÜKLENEN VİDEO'da ki MP3'ün LİSANSINI NASIL KONTROL EDİYOR !!!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi enginamca -- 4 Ekim 2014; 11:40:35 >

• Shazam tarzı programlar ile anında kontrol edilip müdahale ediliyor.
  • Merhaba ben bir videoyu yapmıştım . O videoyu youtube a yüklemek istiyordum.
    Ama içerisinde bir şarkı vardı. Ben bu şarkıyı bazı yerlerde sesini azaltıp artırmıştım ki yaptığım video da konuşmalar anlaşılsın diye.
    Youtube a yükleme işlemi gerçekleştikten sonra şarkı için telif hakkı istedi ve videomu sessiz yükledi.
    Videoyu mecburen youtube kanalımdan değil facebooktan yüklemek zorunda kaldım.
    burada da herkes bi şeyler yazmış ama
    ÇÖZÜM NE ?
    Lütfen yardımcı olun.
  • Shazam, Soundhound gibi programlar biliyorsunuz şarkıları buluyor. Nasıl buluyor? Kısa bir süre şarkının herhangi bir yerini dinletiyorsunuz, program duyduğu sesleri kaydedip veri tabanındaki "ses grafikleri" ile karşılaştırıyor. Kalp grafiği gibi düşünün. Birbiri ile uyuşan "grafik" olduğunda "dinlettiğiniz şarkı buydu" diyor.

Youtube da benzer bir algoritma ile çalıştığı için id3 gibi etiketleri silmeniz işe yaramaz. Çok kaba bir ifade ile 1 ve 0'lardan oluşan dosyaları karşılaştırıyor çünkü. Ses kalitesi bozuk bir kaydın ya da başka seslerin de olduğu bir ortamda dinletilen şarkıların Shazam tarafından bulunamaması da bu yüzden. 1 ve 0'lar bazı yerde tutuyor, bazı yerde farklı seslerden dolayı tutmuyor. Bu yüzden tekrar dinletin diye uyarıyor program.

Şarkıyı yukarıda anlatıldığı gibi belli yerlerden sık sık kesip araya başka parçalar koyarsanız şarkının (1 ve 0'ların yani) bütünlüğü bozulacağından filtreden kurtulabilirsiniz ama bu da hazırladığınız videoyu bozabilir. Yani istediğiniz etkiyi yakalayamayabilirsiniz şarkı zırt pırt kesileceğinden.

• Arkadaşlar benimde şöyle bir sorum olacak youtube ye hangi video yada müzik koysam telif hakkı nedeniyle kaldırılıyor. Bir çok kişide görüyorum istediği şarkıya reklam koyabiliyor. Aynı şarkıya ben koyunca telif hakkı diyor. Nedir bu videolara telif hakkı olmadan reklam koymanın yolu ?
  • Youtube şimdilik sadece ses dosyasını, veritabanındaki bir dosya ile karşılaştırıyor. Dolayısıyla dosyanın adı önemsizdir. Günün birinde görüntü için de aynı işlem yapılırsa kaçacak hiçbir yer kalmaz.
    Telif haklarına gelince, özellikle Türkiye'de bu işi çok abarttığımız kanısındayım. Bir şarkı yahut bestenin telif haklarıyla korunmasını anlayabiliriz. Bir emek vardır ve kişiler bu emeklerinin sömürülmesini istemeyebilirler. Ama bir geleneksel yada anonim türkü yükleseniz bile telif hakkı uyarısıyla karşılaşıyorsunuz. Söz halkın, müzik halkın, gelgelelim türkü telif haklarıyla korunuyor. Olacak şey değil!
  • TA5CCF T kullanıcısına yanıt
    Video da da var... DH inceleme videosunu youtube ye atmıştım 3-4 gün sonra Bana mail geldi. Bu video nun içinde Amerikan ordusunun İHA sı İrana düşmüştü onun videoları da vardı. Bu videonun yasak olduğunudan dolayı kaldırıldı maili gelmişti.. Bu olay 1 sene kadar önce belkide daha önce olmuştu.. Bu video sırasında Mesut Çevik teknloji hakkında konuşmaya devam ediyordu. Yani bu koşulda ses ile alakası yoktu video ile ilgili idi..

Bu sebepten dolayı Yotube Türk dizilerine bakıyordum Görüntü sanki cep telden çekilmiş gibi bir koyuluk çemberi gibi bişiler vardı Sanırım lisns atlatma methotlarından birisi olsa gerek.. Görüntü TV deki gibi de olmuyor tabi..
  • Ben bir konuda yardım taleb ediyorum sizden. Kendi çektiğimiz görüntüleri 'I got u - Duke Dumont feat. Jax Jones' şarkısını kullanarak kurguladık yükledik Youtube'a. Yüklemeden kontrol ettiğimde şarkı dünya genelinde gösterilebilir sadece para kazanamazsınız yazıyordu. Yükleme işlemi biter bitmez bası ülkelerde gösterilemez uyarısı aldık. Sebebini sonradan öğrendim ve yüklediğim videonun bir kısmında kullandığım müziğin 'I got u - Duke Dumont' yani Feat. Jax Jones olmayan versiyonu olduğunu idda ediyordu Youtube. Bu şarkıda Almanya' da gösterilemez yazıyordu kütüphane kısmında. Özellikle kullandığım müziğe dikkat ettim ve izin verilen Jax Jones lu versiyonu kullandım. Hatta iki farklı şarkıymış gibi bi kısmında tespit etti şarkıyı fakat ben tek şarkıyı kırptım sadece. Yani izlediğim yolda her hangi bir yanlışlık olmamasına rağmen böyle bir sorunla karşılaştım. Bu karara itiraz etttim tabi bu şekilde. İtirazımızı yanlış anlamadıysam eğer Youtube üzerine almadan direk müziğin sahibi olan firmaya yönlendiriyor. Onlarda haliyle red yolladılar.
    Sıkıntı şurada ben o firmanın müziğini kullanmadım. Daha doğrusu yasaklı olan ' I Got U - Duke Dumont ' şarkısını değil kullanımı serbest olan ' I Got U - Duke Dumont ft. Jax Jones ' şarkısını kullandım. İtirazımızı direk youtube'a yapmak istiyoruz. İlk başta şarkının ne olduğu kararına hangi program varıyor ise orada bir sorun olduğunu anlatmak istiyorum ama bunu nereden yapacağımı bulamıyorum. Youtube iletişim kanallarını kapatmış hep. Tek bir mail adresi var; copyright@youtube.com. Buradan da cevap alamadık attığımız maillere. Gelen otomatik kabul mesajından da yanlış anlamadıysam Hak sahiplerinin daha çok kullandığı bir mail bu. İtirazınızı anket sayfasından hızlıca çözebilirsiniz diye yönlendirdiği sayfada sadece videolara itiraz kısımları var. İtirazın haksızlığına itiraz edemiyoruz yani. Bu konuda beni yönlendirebilecek kişiler varsa çok memnun kalırım. Teşekkür ederim şimdiden.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.