Şimdi Ara

YOUTUBE'a YÜKLENEN VİDEO'da ki MP3'ün LİSANSINI NASIL KONTROL EDİYOR !!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
28
Cevap
2
Favori
16.251
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İlk banamı oldu bilmiyorum. forumda aradım böyle bi konu bulamadım ama...

Soru şu veya sorun...
    Youtube a Tori Amos un mp3 ünün olduğu bir video yükledim. Yükleme sonunda şimdiye kadar diğer hiç bir videomda olmayan bir şey oldu ve "bu şarkının yayın hakkı şu şirkettedir ve videonda bu şarkıyı kullanamazsın" tarzı bir uyarı geldi. Daha önce bi çok yerli yabancı şarkıcının mp3 ünün olduğu videoları sorunsuz yüklememe rağmen ilkkez böyle bir uyarı geldi. Youtube mp3 deki etiket bilgilerinimi acaba okuyo diyip tüm etiket bilgilerini ve mp3 ün ismini ayrıca video nun ismide değiştirip tekrar yükleme yaptım fakat youtube videonun içindeki mp3 ü yine tanımladı ve aynı uyarı verdi...

Bunun bi çözümü varmıdır arkadaşlar. Youtube videonun içindeki mp3 ü nasıl tanımlıyor. Orda tüm yüklenen videoları izleyip karar veren biri olamaz heralde.... mp3 lerin tüm etiket bilgilerini silen bi program varmıdır. Ben Mplayer dan mp3 özelliklerine girip ordan sildim. Acaba başka bi program mp3 ün tüm tag bilgilerini silebilirmi?

şimdiden teşekkürler...

• Youtube, büyük firmalarla çalışmalar yapıp ses (ve yakında video) dosyalarının bir tür parmak izini oluşturup bunu veritabanında bulunan parmak izleriyle karşılaştırıp, eğer parmak izi eşleşirse, eşleşen ses dosyası ile bağlantılı firma bilgilerini size iletip, yüklemeyi iptal ediyor.
  • Youtubedaki müzik videolarının hemen hepsi şu durumda yakın zamanda yasaklı durumuna düşecek o zaman?
  • sadece sen değilsin. copyright yüzünden sesi kesik pek çok video gördüm. ama videoların çoğunda yok böyle bir şey tabi.
  • Eğer böyle bir şey olursa Youtube, lisans hakkını elinde tutan firmaya sizin istatiksel bilgilerinize erişim ve sayfada reklam gösterme hakkı veriyor. Videonuza bir şey olmuyor aynen duruyor. En azından bana olan bu.
  • video ve ses'i ulead'e at videonun sonuna bir jpeg
    ses dosyasının sonunada uf bi ses dosyası daha at ve birleştir

o zaman reddedemez garanti kabul eder.
  • imza felan değil. mp3 dosyalarının içinde şarkı bilgileri zaten bulunuyor. id3 vs duymuşsunuzdur. işte youtube bu bilgileri kontrol ediyor. bu durumdan kurtulmanın yolları var ancak söylemek suçtur. google'da id3 tag arayabilirsiniz.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • benzer sorunu yaşayan arkadaşlar için yazıyorum... yararı olur belki...

gökhanweb in dediği gibi mp3 ün etiket bilgisini tamamen sildim fakat youtube gene tanıdı parçayı ve ses dosyasını blokladı sadece görüntüye izin verdi....
    sanırım waxxi nin dediği "veri tabanında şarkıların "parmak izi" gibi bişe olabilir...
    ogameci nin dediği sonuna ve başına ses dosyası koyup denemedim ama şimdilik son çare o kaldı gibi...
    huhukomşu; kardeş bana oldu demişsin de... nasıl oldu.. yani sen video yu yükledikten sonra herhangi birşey yaptınmı izin için yoksa bi süre sonra kendiliğindenmi izin çıktı...

saygılar...
  • quote:

Orjinalden alıntı: gokhanweb

imza felan değil. mp3 dosyalarının içinde şarkı bilgileri zaten bulunuyor. id3 vs duymuşsunuzdur. işte youtube bu bilgileri kontrol ediyor. bu durumdan kurtulmanın yolları var ancak söylemek suçtur. google'da id3 tag arayabilirsiniz.

Youtube, AudibleMagic teknolojilerini kullanarak daha önce bahsettiğim sistemi kullanarak bu işlemi gerçekleştiriyor. Arkadaş zaten etiket bilgilerini sildikten sonra dahi Youtube'ün tanımlama yaptığını söylemiş. Burada "imza felan değil" yazmak, "çok bilmiş" bir tavırla x, y, z yi duymuşsunuzdur, şöyle böyle yapılır demek biraz çirkin bir davranış.

Bunun yanında müzik dosyalarının tanımlama sistemi sadece 10 saniyelik bir kısımdan bile yapılabildiği için, şarkının sonuna veya başına bir eklenti yapmak sorunu çözmeyecektir zira yapılan işlem muhtemelen ses dosyasının tamamında 1 saniyelik atlamalarla o taramayı yapmaktır. Böylece hem %100'e yakın bir doğruluk oranı hemde şarkının herhangi bir noktası dahi kullanılsa bu şarkıyı tanımlamak mümkün olacaktır.

• quote:

Orjinalden alıntı: lVnt1

huhukomşu; kardeş bana oldu demişsin de... nasıl oldu.. yani sen video yu yükledikten sonra herhangi birşey yaptınmı izin için yoksa bi süre sonra kendiliğindenmi izin çıktı...

saygılar...

Bir gün youtube'dan bir mail geldi. İşte telif hakları içeren bir müzik dosyasını videonuzda kullanmışsınız ...vs gibilerinden. Şimdilik bir şey yapmanıza gerek yok ziyaretçi bilgileriniz filan telif hakkına sahip firmayla paylaşılacak, sayfanıza reklam konulacak filan dendi ve cidden büyükçe bir reklam geldi. :)

Yani açıkçası ben bir şey yapmadım. Kendileri tespit edip kendileri hallettiler. :D

quote:

Your video, "X" , may have audio content from "Y" that is owned or licensed by GoDigital Media Group.
    Your video is still available worldwide.

What should I do?
    No action is required on your part. In some cases ads may appear next to your video.

Under certain circumstances, you may dispute the copyright claim from GoDigital Media Group. These may be any of the following:
    the content is mistakenly identified and is actually completely your original creation;
    you believe your use does not infringe copyright (e.g. it is fair use under US law);
    you are actually licensed by the owner to use this content.

• arkadaşlar...

video nun başına ve hatta sonuna ses dosyası koyup o şekilde yollansa da youtube kontrol ediyormuş. denedim... tek fark 2 gün sonra olması... yani ilk 2 gün normal şekilde videonun sesi ve görüntüsü varken 2. gün aynı uyarıyı aldım ve video bloklandı...
    ilk yüklemede şarkının orjinal ismini yazmadım... 1 saat sonra değiştirip şarkıcı ve şarkının ismini yazdım... belki sonradan videonun isminden bi tarama yapıyo olabilir youtube...

şu an video yüklü ve silmedim... bilmiyorum huhukomşu nun dediği gibi sonradan bi izin olayı olacakmı...

saygılar...
  • evet şimdi de görüntü lisansı uyarısı da verdi. lisansız müzik ve görüntü kullanılmasına izin verilmiyo artık...

youtube abarttı hayırlısı olsun...
  • gokhanweb dediği gibi işlemiyor sistem. zaten herhangi bir sesi video'ya eklediğiniz anda ne id3 tag kalır ne de sesin ilk haldeki bilgileri (kbit vs.). youtube'un ses tanımada çalışma prensibi matematiksel şekilde çalışıyor. turkcell'in "ne çalıyor" gibi bir ürünü vardı hatırlarsanız. 4 haneli numarayı arayıp çalan şarkıyı dinletiyordunuz, karşıdaki yazılım da o müzikteki her veriyi analiz edip tıpatıp benzeri var mı diye ana merkezden kontrol ediyor, ona göre size çalan şarkıyı söylüyordu. hatta, cep telefonu rehberinizdeki kişileri, önceden kaydettiğiniz kendi sesinizle, sesli aramanız da bu olayla aynı sistemde çalışıyor. ilk kaydedilen ses ile o sırada konuşmanızın benzeşip benzeşmediğini yazılım matematiksel hesaplarla ölçer ve uyuşma oranına göre işlem yapar. rehberlerdeki uyuşma oranı %70 vs. olduğu durumda istediğiniz kişiyi arıyordur örneğin. fakat youtube'da uyuşma oranı tahminimce %90'ın üzerinde aranıyordur ve doğal olarak videolarınızdaki seslerin bir bölümü dahi, youtube'un veritabanındaki lisanslı herhangi bir parçanın tıpatıp aynısı olarak sonuç çıkartıyorsa, otomatik olarak ses kapatılıyor. aynı sistem video içinde geçerli. tabii, ekranın bir bölümünü kesmez, ya da üstünde filtre uygulamazsanız.

• varmıdır bunun bi çözümü beyler. mp3 ün ve video nun bilgilerini bozcak bi program? olsa bilen biri çıkardı heralde?
  • quote:

Orjinalden alıntı: gokhanweb

imza felan değil. mp3 dosyalarının içinde şarkı bilgileri zaten bulunuyor. id3 vs duymuşsunuzdur. işte youtube bu bilgileri kontrol ediyor. bu durumdan kurtulmanın yolları var ancak söylemek suçtur. google'da id3 tag arayabilirsiniz.

Sende bunu söylemek yerine şu bilgiyi ver. Kendimiz MP3 oluşturduğumuzda kendi sesimizle buna ait id3 nasıl editleriz ve digital imzamızı atarız.
  • banada aynı şey bu gün oldu.
    4 saat çalışıp bir video yaptım
    sessiz oldu
    halbuki seside özene bezene seçmiştim görüntüleri sesle bağdaştırmıştım
    şimdi video sessiz hiç bişeye benzemiyor
    üstelik şu movie maker proğramının ikide bir donup insanı delirtmeside cabası
    gerçekten şu an çok kızgınım

• Bu soruna çözüm bulan var mı arkadaşlar?
  • Herhangi bir ip ucu dahi yok mu arkadaşlar?
  • Anlaşılan bu sorun halen çözülememiş...
  • Benimde başıma baya gelmişti.. Hatta sadece mp3 değil görüntüler bile yasaklanıyoru. donanımhaber videosu koymuştum bir ara, Video da iranın casus ucağı yakaladına dair bir görüntü vardı onun yüzünden lisans muhabbeti gibi bir mesajla karşılaştım..
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.