Şimdi Ara

Kbps ve KB/s Birimleri Hakkında---HERKES BAKSIN

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
2.831
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Baglantı birimlerini bilmeyen arkadaşlar için:

Kbps (Kilo Bit Per Second): 1 saniyedeki Bit biriminden Veri Miktarı.
    KB/s (Kilo Byte/Sn): 1 Sn deki Kilo Byte miktarı.

1Kilo Byte (1 KB)=1024Byte
    1Byte=8Bit
    52KB=52*8*1024=425 984Bit=425.984Kbit

***Buradan da gördüğünüz gibi 512 Kbps yani saniyede 512Kilo Bit iletimli baglantıdan 426Kbps baglantı elde edilebilmiş. Biraz veri kaybı elbette olacak. Ayrıca bu test işlemi yapıldıgında muhtemelen bazı programlar da çalışır haldeydi hepinizde. (msn, explorer vs) Bunların da biraz baglantı kullandıgını düşünürsek 426Kbps normal.
    BİLGİNİZE...
     Kbps ve KB/s Birimleri Hakkında---HERKES BAKSIN

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bakkal Gazi -- 22 Ocak 2006 0:27:39 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Kbps ve KB/s Birimleri: Herkes Bakmalı

İnternette gezinirken veya dosya indirirken "Kbps" ve "KB/s" birimleriyle karşılaşmış olabilirsiniz. Bu birimler, internet hızınızı veya dosya aktarım hızınızı ölçmek için kullanılır. Bunların arasındaki farkı anlamak, çevrimiçi deneyiminizi optimize etmenize yardımcı olabilir.

Kbps (Kilobit Saniyede)

Kbps, saniyede aktarılan veri miktarını ölçen bir birimdir. Genellikle internet hızını ölçmek için kullanılır. 1 Kbps, saniyede 1.000 bit veri aktarımına eşittir.

KB/s (Kilobayt Saniyede)

KB/s da saniyede aktarılan veri miktarını ölçer, ancak Kbps'den farklı bir birimdir. 1 KB/s, saniyede 1.000 bayt veri aktarımına eşittir. 1 bayt, 8 bit içerir.

Kbps ve KB/s Arasındaki Fark

Kbps ve KB/s arasındaki temel fark, ölçtükleri veri birimidir. Kbps bitleri ölçerken KB/s baytları ölçer. Dolayısıyla, 1 KB/s, 8 Kbps'ye eşittir.

İnternet Hızı ve Dosya Aktarım Hızı için Kullanım

İnternet hızınız genellikle Kbps cinsinden ölçülür. Yüksek bir Kbps değeri, daha hızlı bir internet bağlantısına sahip olduğunuz anlamına gelir. Dosya aktarım hızları ise genellikle KB/s cinsinden ölçülür. Yüksek bir KB/s değeri, dosyaların daha hızlı indirileceği veya yükleneceği anlamına gelir.

İnternet Bağlantını ve Dosya Aktarım Hızlarını Anlama

Kbps ve KB/s birimlerini anlamak, internet bağlantınızı ve dosya aktarım hızlarınızı anlamanıza yardımcı olabilir. İnternet hızınızın gereksinimlerinizi karşılayıp karşılamadığını veya dosyaların ne kadar hızlı aktarılacağını tahmin edebilirsiniz. Bu bilgilerle, çevrimiçi deneyiminizi optimize etmek için gerekli ayarlamaları yapabilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • bu arada KB/s (kilobayt/ saniye) KBps olarak da gosterilebilir ama K ve B büyük olmak şartıyla. Ayrıca karışıklığı onlemek için kilobit için KBit/s olarak kullanmak daha açık bence.
  • ya bizim millet için Kbit/s ve KB/s kullanılabilir ama burda telekomu suclamamak lazım. Evet TT güzel işler yapmıyor ama burda kullandıgı birimler uluslararası birimler ve hata yok
    Bilmeyenler öğrensin diye acık acık yazdım. Yine de sorusu olan varsa anlatmaya hazırım
  • Kafası karışan arakdaşlar şuraya baksalar cevaparı var ama hazıra alışmışız.

http://speedtest.ttnet.net.tr/faq.htm

Bu arada 1 kb = 1024 byte

1. Bytes/s nedir ? bps nedir ?

"bit" = Ikilik (binary) sistemdeki her bir basamaga verilen addir.
    Alabilecegi degerler "0" ve "1"dir.

1 Byte = 8 bit. Örnegin 01101011 bir byte'tir.

1 Kilo Byte = 1.024 Byte

1 Mega Byte = (1024 x 1024) = 1.048.576 Byte

Veri saklama birimi olarak genelde "Byte" kullanilir. Örnegin bir dosyanin
    ya da disk'in büyüklügü ifade edilirken 2 Kilo Byte, 3 Mega Byte vs.
    denilir.

Iletisim dünyasinda ise durum farklidir: Veri transfer hizi/kapasitesi
    ölçülürken "birim zamanda geçirilen bit (Byte degil) sayisi" esas alinir.

bps = bits per second (saniyedeki bit sayisi)

Benzer sekilde telekomünikasyon dünyasindaki "kilo" çarpaninin degeri, veri
    saklamada kullanilan "Kilo" dan farklidir ve 1024'e degil, 1000'e esittir.

1 kbps = 1.000 bps (1024 bps degildir.)

64 kbps = 64.000 bps

1 mbps = 1.000.000 bps

1024 kbps = 1.024.000 bps

Ancak maalesef, web tarayicilari gibi bir çok Internet yaziliminda, download
    hizi ifade edilirken "bits per second" yerine "Bytes per second" terimi
    kullanilir. Bu da bir çok kisi tarafindan yanlis anlasilir.

Burada dikkat edilmesi gereken; Byte kullanilirken "B"nin büyük, bit
    kullanilirken "b"nin küçük olmasidir.

Bytes/second cinsinden verilen bir transfer hizi 8 ile çarpilarak sonuç
    bits/sec cinsine çevrilebilir. Örnegin:

15 KBps = 15 x 1024 Bps = 15 x 1024 x 8 bps = 122.880 bps = 122,88 Kbps

Benzer hesapla;

128 Kbps = 128.000 bps = 16.000 Bps = 15,625 KBps

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi :::Banner::: -- 21 Ocak 2006 15:55:19 >

• ee biz yukarıda farklı bişey mi anlatmışız hocam
    Ayrıca ben 1 Byte=8 Bit demişim. 1 KB ile alakalı bişey demedim (8 bit standart bir değer değildir elbette. kimi iletim şekillerinde iletilen bilginin basına tanımlama bilgisi olarak ek bitler de eklenebilir.)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bakkal Gazi -- 21 Ocak 2006 16:43:28 >
  • çok güzel bilgiler var hepinizin eline sağlık.
  • quote:

Orjinalden alıntı: alpyanar
    Ayrıca ben 1 Byte=8 Bit demişim. 1 KB ile alakalı bişey demedim (8 bit standart bir değer değildir elbette.

quote:

1Kilo Byte (1 KB)=1000Byte
    1Byte=8Bit

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi :::Banner::: -- 22 Ocak 2006 0:14:43 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • dalgınlık düzeltiyorum
    quote:

Orjinalden alıntı: :::Banner:::

quote:

Ayrıca ben 1 Byte=8 Bit demişim. 1 KB ile alakalı bişey demedim (8 bit standart bir değer değildir elbette.

quote:

1Kilo Byte (1 KB)=1000Byte
    1Byte=8Bit

• bilgiler için sağol.bilmeyen arkadaşlar öğrensin.ama demişin yaa başka topicte arkadaş yanlış ifade etmiş konuyu yanlış açmış diye.adamın hız tesitinde de harbiden 59 kbps yazıyo hatta o da eşittir 7 kb/s yazıyo.yane arkadaş doğru yazmış.tabi hız okadar nasıl düşük çıkmış şaşırtıcı ama doğru ifade etmiş yane.
  • BUNU GEÇENDE BANA BİR ARKADAŞIMDA SÖYLEMİŞTİ YİNE DE BİLGİLENDİRDİĞİN İÇİN SAOL.
  • ya harbiden bende bugun bişe var hocam ne yalan söliyim arkadasın verdigi resme bakmamışım. diğer arkadaşların yazdıklarına göre yorum yapmışım. Özür dilerim herkesten bir düzeltme daha yapmam gerek sanırım
    quote:

Orjinalden alıntı: Cenks

bilgiler için sağol.bilmeyen arkadaşlar öğrensin.ama demişin yaa başka topicte arkadaş yanlış ifade etmiş konuyu yanlış açmış diye.adamın hız tesitinde de harbiden 59 kbps yazıyo hatta o da eşittir 7 kb/s yazıyo.yane arkadaş doğru yazmış.tabi hız okadar nasıl düşük çıkmış şaşırtıcı ama doğru ifade etmiş yane.

• quote:

ya harbiden bende bugun bişe var hocam ne yalan söliyim arkadasın verdigi resme bakmamışım. diğer arkadaşların yazdıklarına göre yorum yapmışım. Özür dilerim herkesten bir düzeltme daha yapmam gerek sanırım
    quote:

bilgiler için sağol.bilmeyen arkadaşlar öğrensin.ama demişin yaa başka topicte arkadaş yanlış ifade etmiş konuyu yanlış açmış diye.adamın hız tesitinde de harbiden 59 kbps yazıyo hatta o da eşittir 7 kb/s yazıyo.yane arkadaş doğru yazmış.tabi hız okadar nasıl düşük çıkmış şaşırtıcı ama doğru ifade etmiş yane.

yok hocam ben sadece düzeltim dedim bu bilgiler gene de yararlı.mutlaka birileri faydalanır.sadece o konuda arkadaş bilmiyomuş durumuna düşmesin diye yazdım.dediğim gibi çok şaşırtıcı sanki bana bağlantıyı kullanıyo da test yaptı gibi geliyo.yada altyapısı çok kötü oranın.nasıl 59 çıkmış anlamadım.ben o an ölçtüm hemen hatta ss de koydum oraya 438 çıktı.

• bence baglantı testının kötü cıkmasının tek bir nedeni var (tabi eger surekli yavaş degılse. keşke genelde baglantı hızının nasıl oldugunu yazsaydı): DL yaptıgı o an baglantısı sorunlu olmalı. Başka bir acıklaması olamaz. O an hatta sorun vardır kesin. akıl var mantık var dimi ama
    quote:

quote:

ya harbiden bende bugun bişe var hocam ne yalan söliyim arkadasın verdigi resme bakmamışım. diğer arkadaşların yazdıklarına göre yorum yapmışım. Özür dilerim herkesten bir düzeltme daha yapmam gerek sanırım
    quote:

yok hocam ben sadece düzeltim dedim bu bilgiler gene de yararlı.mutlaka birileri faydalanır.sadece o konuda arkadaş bilmiyomuş durumuna düşmesin diye yazdım.dediğim gibi çok şaşırtıcı sanki bana bağlantıyı kullanıyo da test yaptı gibi geliyo.yada altyapısı çok kötü oranın.nasıl 59 çıkmış anlamadım.ben o an ölçtüm hemen hatta ss de koydum oraya 438 çıktı.

• yane telekom şahsa özel hızı düşürcek değil yaa ev içi,apartmandan kaynaklı bi sorun bile olabilir.bazen bölgesel sorunlu olduğu anlara da denk getirmiş olabilir tabi.kendi biraz araşıtrsa sorunu mutlaka bulur.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.