Şimdi Ara

dns önbelleği ile alakalı -ACİL LÜTFEN YARDIM EDİN!!!-

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
3.155
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Aslında sorun birkaç gündür modemimin res atması idi ( modem datron-namıdiğer dynalink- rta1320 ) ama derinlere indikçe bu problemi buldum.Şöyle ki bağlantı üzerinde onar diyince "Aşağıdaki eylem tam amlanamadığı için windows sorunu onarmayı tamamlayamadı: Dns önbelleği temizleniyor... Yardım için ağınızı yöneten kişiye başvurunuz."

araştırmalarım sonucu başlat-çalıştır-cmd'den ipconfig /flushdns yazıp önbelleği temizlemek istedim ama dns çözücü önbelleği temizlenemiyor diye bir hatayla karşılaştım+Services.msc yi de denedim(bu aşamada başlat diyince local computer üzerindeki dns iştemcisi başlatılamadı diyor) yine aynı.

Genelde bu sorunla karşılaşan arkadaşlar bu yöntemleri uygulamış ve başarılı olmuşlar ama bende olmadı, ne yapmam lazım acaba yardımlarınızı bekliyorum.bu arada modemim sürekli kendi kendine restart atıyor bu hatayla bir ilgisi olabilir mi? Ayrıca gönderilen paketler gelen paketlerden daha fazla.virüs taraması yaptım (updateli kaspersky ile + spyware doctor ile) ama bişey çıkmadı.Yardımlarınızı bekliyorum DH üyeleri...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi burakins -- 26 Temmuz 2007; 23:10:28 >

• bence modemi resetleyip baştan kur. KAfayı yemiş galiba. Bilgisayarda DNS i otomatiğe al
  • quote:

Orjinalden alıntı: niko_jr

bence modemi resetleyip baştan kur. KAfayı yemiş galiba. Bilgisayarda DNS i otomatiğe al

arayüzden (192.168.1.1) fabrika ayarlarına fln döndürdüm ama olmuyor.Format yolu görünüyor gibi bakalım cevaplarınızı bekliyorum......
  • service.msc den netlogon servisini yeniden başlat flush dns yap düzelir bence
  • quote:

Orjinalden alıntı: cem650

service.msc den netlogon servisini yeniden başlat flush dns yap düzelir bence

netlogon da dns istemcisi de başlat deyince uyarı veriyo çalışmıyor...
  • modemin arızalı gibi görünüyor. genelde voltaj değişimleri bu sorunu yapabiliyor. modemi resetlemeyi dene öncelikle olmazsa firmware güncellemesi yap.
    tabiki ağ ayarlarının dğru olduğundan emin ol öncelikle. gerekirse pc de yeni ağ yapılandırması yap.
  • dns leri elle girsen nasıl olur. Eminim denemişsindir ama yine de bi hatırlatayım. TT dns leri: 195.175.39.39 ve 39.40
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • hocam senin dns ile ne sorunun var sende servermi kurulu yooo dns telekomun işidir senin modeminde sorun var olmazssa sen telekomun dns ini elinle gir bakalım ne olacak
  • bir şunları dene işine belki yarar
    başlat çalıştır tıkla oraya cmd yaz karşına ekran çıkacak aşağıdaki komutları dene.
    ipconfig - ip ayarlarini gösterir
    ipconfig /all - ayrıntılı olarak gösterir.
    ipconfig /flushdns - dns önbellegini temizler.
    ipconfig /registerdns - dnse kaydın yapılmasını saglar.
    ipconfig /release - dhcp den ip alıyorsa ip yi bırakır.
    ipconfig /renew - dhcp den yeni ip alır.
    ipconfig /displaydns - dns in önbelleginde bulunan kayıtları gösterir.
    ipconfig /showclassid - dhcp de uyguladıgımız classidleri görürüz.
    ipconfig /setclassid dhcp deki classid modifikasyonu .
    net komutu :
    net helpmsg 1*** - hata kodunun açıklamasını verir.
    net \\10.0.0.6 - ip nosu verilen pcnin paylaşımlarındaki nesneleri gösterir.
    net share
    ---------------------------------------------------------------------gpupdate komutu
    gpupdate /target:pc - hedef pc için group policy yi yeniler.
    gpupdate /force /wait:100 - 100 sn içinde group policy yenilenir.
    gpupdate /boot - pc resetlendiginde group policy yenilenir.
    ---------------------------------------------------------------------
    convert c: /fs:ntfs - c yerel diski ntfs dosya sistemine çevirir.
    ---------------------------------------------------------------------
    tracert 10.0.0.8 - ip adresine icmp paketleri göndererek geçtigi Ttl leri (routerlari) görüntüler

• quote:

Orjinalden alıntı: burakins

Aslında sorun birkaç gündür modemimin res atması idi ( modem datron-namıdiğer dynalink- rta1320 ) ama derinlere indikçe bu problemi buldum.Şöyle ki bağlantı üzerinde onar diyince "Aşağıdaki eylem tam amlanamadığı için windows sorunu onarmayı tamamlayamadı: Dns önbelleği temizleniyor... Yardım için ağınızı yöneten kişiye başvurunuz."

araştırmalarım sonucu başlat-çalıştır-cmd'den ipconfig /flushdns yazıp önbelleği temizlemek istedim ama dns çözücü önbelleği temizlenemiyor diye bir hatayla karşılaştım+Services.msc yi de denedim(bu aşamada başlat diyince local computer üzerindeki dns iştemcisi başlatılamadı diyor) yine aynı.

Genelde bu sorunla karşılaşan arkadaşlar bu yöntemleri uygulamış ve başarılı olmuşlar ama bende olmadı, ne yapmam lazım acaba yardımlarınızı bekliyorum.bu arada modemim sürekli kendi kendine restart atıyor bu hatayla bir ilgisi olabilir mi? Ayrıca gönderilen paketler gelen paketlerden daha fazla.virüs taraması yaptım (updateli kaspersky ile + spyware doctor ile) ama bişey çıkmadı.Yardımlarınızı bekliyorum DH üyeleri...

Aynı sorun bende de var. Ne yapsam olmuyor uğrasmayı bıraktım artık. Çağresini bulursan pm ile atarsan sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi istinaden -- 28 Temmuz 2007; 12:22:11 >

• Aslına bakarsanız sorunu çözdüm... format tek çözüm gerçekten.Çünkü internetle ilgili kurduğumuz programlardan olsa gerek dns hizmeti kullanılamaz hale gelmiş.Şööyle temiz afillisinden bi format işi çözdü ama, modemin arızalı olduğu garanti; ethernetten bağlayınca devamlı restart atıp duruyor( son firmware i kurdum ve faydası olmadı).Ama usb ile bağlayınca bu restart atma işi günde 1 e fln iniyor. Bunun nedenini bilmiyorum ancak ilk fırsatta modemi değiştireceğim kesin.Modem olarak da Airties rt103 almayı düşünüyorum sizin görüşleriniz dahilinde bu hafta içinde modemimi değiştireceğim.Yorumlarınızı bekliyorum.....

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.