Şimdi Ara

Youtube'da Telif Yer Miyim?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
20
Cevap
0
Favori
9.496
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. Hobi amaçlı bir youtube hesabı açtım, niyetim para kazanmak değil, sadece zaman geçirmek. Hazırladığım videolar şöyle olacak; sevilen film, dizi sahnelerinden birer dakikalık klipler yapmak. Tanıtım amacıyla yapıldığı sürece telif atılmıyordu sanırım ama yine de sormak istedim. Para kazanma olayını kapatmalarında sorun yok. (Örnek video:https://m.youtube.com/watch?v=dtOdVPBwKY0 ) Telif sorunu olur mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ozzy Manson -- 25 Mayıs 2017; 14:19:46 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• bildiğim kadarıyla videoyu yüklerken para kazanma kısmını aktif etmezsen zaten sıkıntı olmuyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: samtiger

bildiğim kadarıyla videoyu yüklerken para kazanma kısmını aktif etmezsen zaten sıkıntı olmuyor

Bunu bir araştırayım hocam, sağ olun Bu arada içerik fikrim sizce nasıl?

• Ozzy Manson kullanıcısına yanıt
    Para kazanmasan bile telif çıkabilir.Genelde 20-30 saniyeden kısa kliplerde youtube telif atmıyor ama 1 dakikada muhtemelen otomatik olarak takılır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: EverChanging

Para kazanmasan bile telif çıkabilir.Genelde 20-30 saniyeden kısa kliplerde youtube telif atmıyor ama 1 dakikada muhtemelen otomatik olarak takılır.

Peki hocam bu sinema kanalları videolarında film görsellerini kullanıyorlar. Telif yeseler bu işi yapamazlardı sanırım. Biraz daha araştırmaya yapayım en iyisi

• Telif işlerinden tam anlamıyla anlayan yok mu?

• 1 videodan telif yedim arkadaşlar Ama telif sahibi görüntüyü kullanmam izin vermiş, sadece para kazanamıyorum o videodan; sorun değil zaten benim için

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • para kazanmadan video işini niye yapılır anlamıyorum hayır kurumu musunuz arkadaşım siz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: MrQuinlan

para kazanmadan video işini niye yapılır anlamıyorum hayır kurumu musunuz arkadaşım siz?

Vakit geçirmek için böyle çalışmalar yapıyorum hocam, boş boş duracağına insanlara paylaşayım diyorum; para kazandırmasa da olur

• Ozzy Manson kullanıcısına yanıt
    Vallahi hocam webmas.. sitesine üye ol adamlar orada diyor benim için özgün videolar getirin para verelim diyorlar bir bakın isterseniz onların yerine upload yaparsanız parada alabilirsiniz onlar videoyu atar sen upload yaparsın hemde $ alırsın
  • Videonun, fragmanın aynısını atarsan ve para açıksa youtube yakalar. Para kazanma kapalıysa youtube dokunmaz müzik dışında. Star, show, kanal d vs çok takip ediyor. Az izlenmiş edit videoları bulmaları zor olacağı için rahat olursun.

• @MrQuinlan Tavsiyeniz için çok teşekkür ederim hocam ama şuan için böyle bir şey düşünmüyorum

@zQrba Video ya da fragmanın tamamını atmıyorum hocam, farklı farklı filmlerin sahnelerinden bir klip kurguluyorum. Müzikleri de telifsiz müziklerden seçiyorum

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Videolar cok sayko istemsiz hosuma gitti
  • Kesitler 20-30 saniyeyi geçerse telif hakkını ihlal etmiş oluyorsun.

Sadece göstermelik ve yorumluk amacıyla kullanılabilir direk paylaşamazsın.
  • Filmin sahibi youtube da telif hakkı istemişse telif yersin , istersen filmin 10 saniyelik bir kısmını al direk telif hakkı gelir . Yinede yayınlamak istersen para kazanma özelliğini aktifleştiremezsin ayrıca senin o videon'dan kazanılan para direk telif hakkı sahibine gider .

Edit : Ayrıca bir telif hakkı sahibinin birden fazla videosunu veya müziğini kullanman durumunda , telif hakkı sahibinin seni mahkemeye verme gibi de bir hakkı var bunu da göz önünde bulundur .

Bu arada diziler hariç bir çok filmin youtube'da telifi yok . Ancak bazen videoyu attıktan sonra telif yemezsin , aradan 2-3 gün geçer telif yersin . Ayrıca prosedürü pek bilmiyorum ama belli bir telif ihtarı alırsan ilk başta kanalın para kazanma özelliği , ardından ise kanalın süresiz olarak kapatılır .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi REDMOD -- 25 Mayıs 2017; 14:52:23 >
  • @-RAUL Haha teşekkürler hocam

@Promayz00 Bende diyorum disslike atan kim Yine de sağ olun hocam

@Zafer Korkmaz Hocam zaten videoların kendisi 1 dakika Her filmin sahnesini max 15 saniye falan kullanıyorum

@sa ve as Cevabınız için teşekkür ederim hocam Şuan için sadece bir video da telif yedim, onda da telif sahibi görüntüyü kullanmama izin vermiş. Para kazanmamı engellemelerinde sorun yok, videoları kaldırmasınlar yeterli (Kaldır derlerse de kaldırırım yapacak bir şey yok )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ozzy Manson -- 25 Mayıs 2017; 15:42:27 >

• 2012'den beri tamamen hobi amaçlı müzik videoları düzenleyip yt ta yayınlıyorum, genelde Türk müzik firmaları telif hakkı şikayetiyle kaldırılmasını isteyen firmalar oluyor. Neşe Karaböcek'in birkaç müziğine cok güzel klip hazırladım, sadece hayranı olduğumdan para kazanma seçeneği olmadan yayınladım 2 tanesi birden telif sahibi şikayeti ile kaldırıldı, yt bir sene içinde 3 taneden fazla şikayet alırsan hesabın feshedilir dedi korkup diğer tüm N.Karaböcek videolarını kaldırdım.

Yabancı birkaç müzik için de aynı şekilde klipler hazırlayıp yayınladım telif hakkı ibaresi bulunan birkaç klibime hiç şikayet gelmedi 1-2 sene geçti hala şikayet yok. Yani şunu kesin diyebilirim ki yabancı telif sahipleri kaldırtmıyor bizimkiler kaldırtıyor. Sonradan video yöneticisinde inceleme yaptım, telif ibaresi olan yabancı kliplerin altındaki notta 'reklam gelirlerini telif sahibi alır' diyordu,ki tam da olmasını istediğim şey o zaten.

Hazırladığım klipler amatör olarak cok uğraşarak yaptığım çalışmalar, müziğe uygun kendi cektiğim video ve resimleri, şarkı sözlerini ekleyerek yaptığım, 2-3bin görüntülemede 20 like a karşılık 0 dislike alan şeylerdi. Onları gören bir telif sahibinin kötü şey düşünmesi zaten cok zordu.

• quote:

Orijinalden alıntı: revivo72

2012'den beri tamamen hobi amaçlı müzik videoları düzenleyip yt ta yayınlıyorum, genelde Türk müzik firmaları telif hakkı şikayetiyle kaldırılmasını isteyen firmalar oluyor. Neşe Karaböcek'in birkaç müziğine cok güzel klip hazırladım, sadece hayranı olduğumdan para kazanma seçeneği olmadan yayınladım 2 tanesi birden telif sahibi şikayeti ile kaldırıldı, yt bir sene içinde 3 taneden fazla şikayet alırsan hesabın feshedilir dedi korkup diğer tüm N.Karaböcek videolarını kaldırdım.

Yabancı birkaç müzik için de aynı şekilde klipler hazırlayıp yayınladım telif hakkı ibaresi bulunan birkaç klibime hiç şikayet gelmedi 1-2 sene geçti hala şikayet yok. Yani şunu kesin diyebilirim ki yabancı telif sahipleri kaldırtmıyor bizimkiler kaldırtıyor. Sonradan video yöneticisinde inceleme yaptım, telif ibaresi olan yabancı kliplerin altındaki notta 'reklam gelirlerini telif sahibi alır' diyordu,ki tam da olmasını istediğim şey o zaten.

Hazırladığım klipler amatör olarak cok uğraşarak yaptığım çalışmalar, müziğe uygun kendi cektiğim video ve resimleri, şarkı sözlerini ekleyerek yaptığım, 2-3bin görüntülemede 20 like a karşılık 0 dislike alan şeylerdi. Onları gören bir telif sahibinin kötü şey düşünmesi zaten cok zordu.

Aynı şekilde benimde videoma böyle bir uyarı geldi hocam "Videonuza reklam koyabilir, parayı telif sahibi kazanabilir" tarzı bir şey. Dediğiniz gibi benimde istediğim tam olarak bu, telif sahibi hakkını alsın ama videoya dokunmasın. Cevabınız için teşekkür ederim

• Peki sizce format nasıl?

• youtube de şu aralar çok fazla "nasıl yapılır", "merak ettikleriniz" "dünyanın en 10 bilmemneyi" gibi videolar var ve bu videolarda çok fazla görsel kullanılıyor, videoları yapan kişi bütün görsellerin telif hakkını ödeyip almadığına göre bu iş nasıl oluyor? sonuçta videodan para kazanıyor adamlar, 3-5 dakikalık videoda onlarca resimi kullanıyor ama kullandığı resimlere telif hakkı ödemiyor mu?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.