Şimdi Ara

Youtube kanalı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
259
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Yeni başlayacağımnız youtube kanalı için görüntü,ses ve ışık sistemi kuracağız, bütçemiş 3000 lira civarı,önerilerinizi bekliyorum

• Kardeş sen 3000 tl ne yap biliyormusun :)

al bi logitech 920 web cam
    Maudio veya rode usb mikrafonunu al kullan

3000 tl doğru düzgün bir şey kuramazsın ışık mışık hiç girme bile piyasadan led diye dandik ampulleri alıcaksın onlarda ekranda parlama patlama fan yapıcak teknik düzeyde bilgi vermiyorum daha yüzeysel bilgi veriyorum o yüzden bu 2 oyuncağı al oynamaya başla parana yazık olmasın.

Sonra işleri büyütünce en az xa10-ag ac 90 - blackmagic micro camera
    Senheiser g3 e100 prodüksiyon ışığı gibi aletlere girersin ama oda o parayla olmaz
  • İlginiz için teşekkür ederim

3000 lirayla kuracağım sistemin çok daha fazla bir bütçeyle (örneğin 20-30bin) kuracağım bir sistem arasında farklar olacağını belirtmeye çalışıyorsunuz sanırım ama medeniyetten pek nasiplenemediğiniz için sözcükleriniz arasına çok gizlenmiş, daha basit bir cümleye dönüştüreyim dedim.

Eminim ki bu işlerin tekniğinden çok iyi anlıyorsunuz fakat bir türlü ürettiğiniz bir içeriğe ulaşamadım, açıkçası ben gerçek anlamda tecrübeli birinden öneri bekliyorum, bu konuda siz bomboş birisiniz.

Mümkünse içerik üretme kapasitesine sahip insanlardan yorum bekliyorum, baya bi kurcaladım acaba referans alabileceğim bir ürününüz var mı diye ama hep armut fotoğrafı çıktı, lütfen elmalar yazsın
  • oguzhanozturk kullanıcısına yanıt
    öncelikle mevcutta olan ekipmanlarınızı yazarsanız daha iyi olur. yani video kameranız var mı? yani neyiniz var onları bilmeden olmaz.

• ozbey08 kullanıcısına yanıt
    Haklısınız, hiçbirşeyim olmadığı için hiçbirşey yazmadım,
    Açıkçası öncelikle kamerada tam karar kılamadım, acaba iphone 7'im ile mi başlasam diyorum ama yeterli gelir mi bilemiyorum,
    Bunun yanı sıra shotgun mikrofon için 60-70 dolar civarında amazondan ürünler buldum, ışık için ise çinden 60 dıkar civarına 2li setler var fakat f/p olarak bu ürünler tatmin eder mi bilemiyorum
    Açıkçası bütçe dahilinde hareket etme niyetindeyim, mesela Sony A6000 alsam uygun olur mu? Ya da daha makul bir cihazla istediğim performansa ulaşabilir miyim?
    önemli olan içerik içerik iyi olunca kimse size bu videoyu neyle hangi ekipmanlarla çektiğinizi sormayacaktır. el yapımı softbox ve ışıklandırma ile ne videolar çekenler var. video karanlık olmasın, ses de derinden gelmesin,gürültülü olmasın yeter.
    yani isteyen 100tl bütçe ile bile iyi bu işi halledebilir.

sony a6000 konusuna gelirsek ben de o makineyi kullanıyorum ama 2 kusuru var.
    birincisi sarjı erken bitiyor
    ikincisi lcd ekranı 180 derece dönmediği için kendini göremiyorsun tek başına video çekmlerinde sıkıntı oluyor bu iş.
    sony a6000 yerine sony a5100 ü alabilirsin onun ekranı vlog çekimi için uygun dönebiliyor.
    tabi iphone 7 varsa onlada bu işi rahat götürebilirsin.
    bakınız bu hanımlar,çok düşük bütçe ile çok kaliteli videolar çekebilmişler.

• ozbey08 kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler
    Biz elektronik ürün tanıtımı üzerine birşey yapıcaz, genelde çekim alanlarımız mağazalar olacak, bu yüzden en azından düzgün ses alabileceğimiz bir mikrofon ve sağa sola götürebileceğimiz ışık sistemi bakıyoruz, kamerada belli bi parayı verdikten sonra yakın performanslar alınıyor zaten, en kötü küçük bi tablet bağlarız video çıkışına
    o zaman fazla masraf yapmaya hiç gerek yok. bundan al gitsin telefonunu da buna takarsın sarsıntısız net görüntülerde alırsın. telefon içinde güzel bir yaka mikrofonu aldın mı iş tamam.
    https://www.fotopazar.com/lanparte-hhg-01-gopro-ve-telefon-icin-3-axis-stabilizer?gclid=Cj0KEQiAl4TGBRDhgvmikdHPsdABEiQAtBcc8AyDivgd9jKmvEbh6_OoyLoNK2bHYWU7fYZRm57hv4kaAvnX8P8HAQ

mağazalardaki ürünler üzerine yeterince ışık vurmuyorsa yanında şu küçük canavarlar ortamı apaydınlık yaparsın.
    http://www.hepsiburada.com/kohler-flaslight-zoom-ledli-el-feneri-p-OUTKOHLEDFLS

• kanalda başarılar. benimde kanalım var ama hiç kamera mikrofon vs. kullanıyorum.
  • İçerik tutarsa geliştirme niyeti var tabiki, ama farklı bir olay
    Sizinki ne kanalı :) bir bakalım
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.