Şimdi Ara

YouTube Music'e yeni bir yapay zeka özelliği geliyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
332
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • YouTube Music'e yeni bir yapay zeka özelliği geliyor
    Google'ın müzik akışı hizmeti YouTube Music, "Müzik İste" adlı yeni bir yapay zeka özelliğiyle büyük bir yükseltme alıyor. YouTube Music uygulamasının yakın zamanda yayınlanan APK dökümüne göre bu yeni özelliğe ilişkin bazı referanslar ortaya çıkarıldı.

Kullanıcıların müzik arama alışkanlıkları yeniden şekillenecek

Şu anda YouTube Music arama için sesli komutlara izin veriyor. Ancak bu yeni özellik, adından da anlaşılacağı gibi işi bir adım daha ileri götürüyor. Doğal dili kullanarak konuşma yoluyla arama seçeneğine işaret ediyor. Müzik uygulamanızla basit bir görüşme yaparak size belirli bir müzik videosunu hatırlatan şarkılar istediğinizi söyleyebilirsiniz.

Bu heyecan verici bir olasılık olsa da bunun yalnızca koddaki bulgulara dayalı bir tahmin olduğunu unutmamak önemli. Konuyla ilgili Google'dan resmi bir onay gelmedi ve bu özelliğin gün yüzüne çıkmama ihtimali de mevcut.

Ayrıca Bkz.YouTube, yapay zeka özetleyicisini Shorts'ta deniyor

Keşif, konuşmaya dayalı bir metin girişi özelliğinin varlığını öne süren kod parçacıkları içeriyor. Kod, yapay zeka tarafından oluşturulan yanıtların deneysel doğası hakkında bir sorumluluk reddi beyanı bile içeriyor. Bu, doğal dil arama seçeneğinin olasılığını daha da güçlendiriyor.

Konuşmaya dayalı aramaya yönelik bu potansiyel değişim Google'ın yapay zeka ve doğal dil işlemeyi çeşitli ürün ve hizmetlerinin çoğuna entegre etme yönündeki daha genel stratejisiyle uyumlu görünüyor. Böyle bir özellik, kullanıcı deneyimini önemli ölçüde geliştirerek müzik keşfini daha sezgisel ve kişisel hale getirebilir.

Kaynak:https://www.phonearena.com/news/youtube-music-to-get-a-new-ask-for-music-ai-feature_id159642

• En büyük yapay zeka özelliğini AI dublajla* olmasını diliyorum, nerede kaldı bu hizmet? Hiç değilse popüler kanallara öncelik verilsin. Milletimiz de kankamı nasıl kızdırdım videoları yerine Kurzgesagt vs izleyebilsin, seviye artar belki (Evet altyazı okumaya üşenenler var)

* Bahsettiğim örnek bir kanal:

• E_Y_B_H_P_T E kullanıcısına yanıt

Aslında Yandex Browser'da 4-5 yıldır "Oynayan videoyu canlı olarak Rusça dublajlama özelliği" var. Yani yapılamayacak bir özellik de değil. Yapay zekâ şeylerine de gerek yok görünüşe göre zira Ruslar uzun yıllardır yapıyor.

Size kesinlikle hak veriyorum, zaten Chrome üzerinde şu an herhangi bir sitede oynayan her videoda konuşulanları canlı olarak altyazıya dökme (hatta bunu canlı çevirme) özelliği var. Herhangi bir sitedeki canlı yayınlarda dahi çalışıyor. Tek yapılması gereken, bu çeviriyi tarayıcıya sesli okutmak.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • grupima kullanıcısına yanıt

Yok öyle metinden sese çevirme değildi, bildiğin o kişinin sesiyle, tonuyla olacak. Önceki paylaştığım kanalda öyle yapılmıştı.

Diğer türlü klasik metinden sese çevirme kolay. Eklenti varmış, masaüstü Chrome'da bunu buldum:

YouTube Subtitle and Web Page Reader

https://chromewebstore.google.com/detail/youtube-subtitle-and-web/hgjcdbncdjkhpmdijaigkmgbkjecpopj

Biraz ayarlama sonrasında Türkçe için çalışıyor. (Oynatmak için sağda yüzen bi düğme var)

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.