|
YouTube Premium'a gelecek yeni özellikler duyuruldu
-
-
Yeniden tasarlanan izleme sayfası epey kötü ve olumsuz bildirimde bulundum.Umarım gelmez -
Youtube'un biraz derinine inelim,
Öncelikle uygulamalar tarafından benim adıma kararlar alınmasından nefret ederim, bu haberde bu yönde alınan bir karar bizim yerimize düşünmeye devam ediyorlar hala, oldu olacak benim yerime izlesin adıda bot olsun.
Benim beklentim bu uygulamanın herşey için kullanıcıyla etkileşimde bulunması. Youtube ilgi alanlarını bile kullanıcıya sormaktan aciz bir platform, sadece topladığı verileri işleyen algoritması ile kullanıcıların tercihlerini kendisi belirliyor ki bence bu durum youtube'u bir "açık hava hapishanesi" yapıyor.
Bu düzen farklı birşeyler keşfetmenize izin vermiyor, bunun için "zoraki" bir giriş vermeniz gerekiyor, aksi taktirde ilgi alanlarınızla ilgilenen kullanıcı grubuna dahil edilip orada kalmanız bekleniyor, yani sınıflandırılıp orada durmanız gerekiyor.
Bunu yazan hintllerin gidip ensesine bi şaplak atasım var ya ama işte ne yaparsın.
Youtube'a acilen bir alternatif geliştirilmesi gerekiyor, şuan için geçici kullandığım çözüm cookie silmekti ki bunu yapan kullanıcıları da fark etmiş olmalılar ki artık temizlikten sonra doğrudan arama yapınca önerilere başlamıyor.
Hepsi bir yana bu "insanları sınıflandırma" işinde ciddi art niyet görüyorum. Nedenini hala çözemedim gerçi ama çok çok kötüye kullanılabilecek bir durum, örneğin gelişmesini istemedikleri bölgelere zaman israfı, bilgilendirmekten yoksun boş içerikleri pompalayıp gelişmesi istenilen bölgelere daha eğitici veya bilinçli merak uyandırıcı içerikler dağıtılabilir, işin kötü yanı algoritma bunu yaparken kimseye sormuyor. Denetleyici yok. Resmen bir silah potansiyeli taşıyor, bu yüzden kendi kararlarınızı kendiniz alın.
Aslan Akbey mod off. :)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Seto-Kaiba -- 29 Haziran 2024; 0:34:9 >
-
iOS a daha geç gelmesi enteresan -
Video başlıklarını 3 satır yapsınlar, başka da birşey istemem. "..." görmekten gına geldi. Android'de tam başlığı görmek için videoya tıklamak gerekiyor, sonra başlığa tekrar tıklamak gerek tam açılması için. 🙄 -
Youtubenin değil, YouTube'un. Bari Donanım haber de yapmayın.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WaylandIZMIR -- 29 Haziran 2024; 0:15:16 > -
Shorts videolarında açıklama kısımları daha kolay erişilebilir olmalı. Yorumları gösteren buton gibi bir buton olmalı 3 noktaya basıp oradan açıklama kısmına girmek zahmetli.
-
Düzelttim.
-
Ben bu yüzden kanaldaki shortların açıklamalarını yoruma atıp sabitliyorum -
+ Daha fazla hız seçeneği olmalı. 2.5x-3x-3.5x-4x.
+ Tam ekranda bütün tuşlar aşağıda olmalı. Küçültme, kapatma, opsiyonlar.
+ Ayarlar arayüzü tümüyle keynote tasarıma geçmeli. Neyin ne olduğu görselleştirilmeli.
+ Uygulama içi mini oynatıcı tasarımı düzeltilmeli. Şuanki çok büyük.
+ Videolara not bırakabilme gelmeli.
+ Arama çubuğu yüzer olmalı. Ya da aşağıda direk navigasyonda olsun. -
Kalite seçimin eskisi gibi 720p 1080p vs. haline gelmesi lazım, veri tasarrufu, yüksek kalite vs. gibi saçma sapan göreceli şeylere ne gerek var?
Ayrıca indirme kalitesinin de yükselmesi lazım. 1080p'den daha yüksek kalitede indiremiyoruz. -
Ooo vanced a güncelleme mi geliyormuş? -
"Short videolarını görmek istemiyorum" seçeneği gelse bana yeter. Elbette gelmeyecek.
-
Telefonla bilmiyorum ama masaüstünde büyük ekranda sadece orta kısımda video olup kenarların komple boş olması garip duruyor gerçekten.
-
Bence cidden güzel özellikler
-
Donanım haber de değil, Donanımhaber'de :) -
Youtube Premium, Google Drive ile birleşik olsa çok iyi olacak. -
ileri atlama özelligi icerik üreticilerine darbe. kimse 2 dakika videoya gömülü sponsor reklami görmek istemiyor -
Music için niye inatla masaüstü uygulaması getirmiyor anlamış değilim. Spotify'a bak hiç kasmadan donmadan kütür kütür müzik atlatırken, youtube'da web api üzerinden sürekli stream yaptığı için chrome kastıkça kasıyor kastıkça kasıyor. Eskiden pc de sürekli müzik dinlerdim, spotify'ı bırakıp youtube'a geçtim uzun süredir ve pc de müzik dinleyemez oldum. Yeminle gına geliyor bir süre sonra, şarkı atlatıyorsun sanırsın 500 600mblık flac parça çalacak da onu bekliyor 100mbit internette.
Müzik uygulaması tamamen çöp pc kanadında. Zaten pc denemez web demek daha doğru olur.
-
gelsin bakalım.
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
Youtube'un biraz derinine inelim,
Öncelikle uygulamalar tarafından benim adıma kararlar alınmasından nefret ederim, bu haberde bu yönde alınan bir karar bizim yerimize düşünmeye devam ediyorlar hala, oldu olacak benim yerime izlesin adıda bot olsun. Benim beklentim bu uygulamanın herşey için kullanıcıyla etkileşimde bulunması. Youtube ilgi alanlarını bile kullanıcıya sormaktan aciz bir platform, sadece topladığı verileri işleyen algoritması ile kullanıcıların tercihlerini kendisi belirliyor ki bence bu durum youtube'u bir "açık hava hapishanesi" yapıyor. Bu düzen farklı birşeyler keşfetmenize izin vermiyor, bunun için "zoraki" bir giriş vermeniz gerekiyor, aksi taktirde ilgi alanlarınızla ilgilenen kullanıcı grubuna dahil edilip orada kalmanız bekleniyor, yani sınıflandırılıp orada durmanız gerekiyor. Bunu yazan hintllerin gidip ensesine bi şaplak atasım var ya ama işte ne yaparsın. Youtube'a acilen bir alternatif geliştirilmesi gerekiyor, şuan için geçici kullandığım çözüm cookie silmekti ki bunu yapan kullanıcıları da fark etmiş olmalılar ki artık temizlikten sonra doğrudan arama yapınca önerilere başlamıyor. Hepsi bir yana bu "insanları sınıflandırma" işinde ciddi art niyet görüyorum. Nedenini hala çözemedim gerçi ama çok çok kötüye kullanılabilecek bir durum, örneğin gelişmesini istemedikleri bölgelere zaman israfı, bilgilendirmekten yoksun boş içerikleri pompalayıp gelişmesi istenilen bölgelere daha eğitici veya bilinçli merak uyandırıcı içerikler dağıtılabilir, işin kötü yanı algoritma bunu yaparken kimseye sormuyor. Denetleyici yok. Resmen bir silah potansiyeli taşıyor, bu yüzden kendi kararlarınızı kendiniz alın. Aslan Akbey mod off. :) |
Shorts videolarında açıklama kısımları daha kolay erişilebilir olmalı. Yorumları gösteren buton gibi bir buton olmalı 3 noktaya basıp oradan açıklama kısmına girmek zahmetli. |
+ Daha fazla hız seçeneği olmalı. 2.5x-3x-3.5x-4x.
+ Tam ekranda bütün tuşlar aşağıda olmalı. Küçültme, kapatma, opsiyonlar. + Ayarlar arayüzü tümüyle keynote tasarıma geçmeli. Neyin ne olduğu görselleştirilmeli. + Uygulama içi mini oynatıcı tasarımı düzeltilmeli. Şuanki çok büyük. + Videolara not bırakabilme gelmeli. + Arama çubuğu yüzer olmalı. Ya da aşağıda direk navigasyonda olsun. |
Benzer içerikler
- sfs ne demek
- youtube uyku zamanlayıcı
- whatsapp numara gizleme var mi
- instagram gizli hesap görme
- iphone instagram önbellek temizleme
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X