Şimdi Ara

YouTube Premium'a gelecek yeni özellikler duyuruldu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: abcd_1234 Daha Az
1 Kayıtlı Üye ve 1 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
2.347
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • YouTube Premium'a gelecek yeni özellikler duyuruldu
    YouTube, Premium aboneleri için izleme deneyimini daha sorunsuz ve daha ilgi çekici hale getirmek üzere tasarlanan bir dizi yeni özelliği duyurdu. Sezgisel gezinme araçlarından gelişmiş çoklu görev özelliklerine kadar bu güncellemeler, abonelerin daha önce hiç olmadığı kadar eğlenmesini ve bağlantıda kalmasını vadediyor. İşte YouTube'un Premium abonelere sunacağı yeni özellikler:

Ayrıca Bkz.YouTube Premium için yeni abonelik planları geliyor

Yapay zeka destekli ileri atla özelliği

İleri Atla (Jump Ahead) özelliğiyle videonun en sevdiğiniz kısmına atlamak artık çok daha kolay. İleri sarmak için iki kez dokunduğunuzda artık sizi doğrudan videodaki önemli anlara götürecek "ileri atla" butonunu göreceksiniz. YouTube, yapay zeka ve izlenme verilerine göre videonun önemli anlarının belirlendiğini söylüyor. Bu özellik şu anda Amerika’da kullanıma açık ve Android’e özel. YouTube, ilerleyen haftalarda iOS kullanıcıları için de kullanıma sunmayı planlıyor.

YouTube Shorts için resim içinde resim

Premium kullanıcı olarak artık en sevdiğiniz kanalların YouTube Shorts videolarını izlerken başka uygulamaları kullanabilecesiniz. Mesajlaşmak, e-postalarınıza bakmak, sosyal medyada gezinmek, her ne yapıyorsanız Shorts videolarını kapatmanıza gerek kalmayacak. Ancak bu özellik şu anda yalnızca Android kullanıcıları tarafından kullanılabiliyor.

YouTube Shorts için akıllı indirmeler

Bu özellik, yeni ve eğlenceli Shorts videolarını otomatik olarak telefonunuza indirecek. İnternete bağlı olmadığınızda bile favori kanallarınızdan dikey videoları izleyebileceksiniz.

Konuşmaya dayalı yapay zeka

YouTube'un konuşmaya dayalı yapay zekasının oynatmayı kesintiye uğratmadan soruları yanıtlayarak, ilgili içerik önererek ve daha fazlasını yaparak izleme deneyimini iyileştirdiği söyleniyor. Bu özelliğe belirli videoların altındaki "Sor" seçeneğine dokunarak erişebilecek, video hakkında sorular sorarak veya önerilen bir istemi seçerek başlayabileceksiniz.

Yeniden tasarlanan izleme sayfası

YouTube ayrıca, ilgili içeriği bulmayı ve yorumlarla etkileşime geçmeyi kolaylaştırması beklenen, web üzerinde yeniden tasarlanmış izleme sayfasını test ediyor.

İndirme ve izleme deneyimiyle ilgili güncellemeler

YouTube, kullanıcı deneyimini geliştirmek için çeşitli güncellemeler paylaştı.

YouTube, daha sorunsuz bir deneyim sağlamak amacıyla, indirmelere ilişkin cihaz depolama sorunlarını gidermeye yönelik çalışmalarına devam ediyor. 8K'ya kadar izleme sunan YouTube, kontrol özelliklerini iyileştirme, sıraları kaybetme ve Premium kontrollerine daha verimli erişim gibi sorunları giderme üzerinde çalışıyor.

YouTube, Premium kontrolleri daha erişilebilir hale getirmek ve bunlara erişmek için gereken tıklama sayısını azaltmak için de çalışmalarını sürdürüyor.

Kaynak:https://blog.youtube/news-and-events/2024-youtube-premium-features/

• Youtube'un biraz derinine inelim,
    Öncelikle uygulamalar tarafından benim adıma kararlar alınmasından nefret ederim, bu haberde bu yönde alınan bir karar bizim yerimize düşünmeye devam ediyorlar hala, oldu olacak benim yerime izlesin adıda bot olsun.

Benim beklentim bu uygulamanın herşey için kullanıcıyla etkileşimde bulunması. Youtube ilgi alanlarını bile kullanıcıya sormaktan aciz bir platform, sadece topladığı verileri işleyen algoritması ile kullanıcıların tercihlerini kendisi belirliyor ki bence bu durum youtube'u bir "açık hava hapishanesi" yapıyor.
    Bu düzen farklı birşeyler keşfetmenize izin vermiyor, bunun için "zoraki" bir giriş vermeniz gerekiyor, aksi taktirde ilgi alanlarınızla ilgilenen kullanıcı grubuna dahil edilip orada kalmanız bekleniyor, yani sınıflandırılıp orada durmanız gerekiyor.

Bunu yazan hintllerin gidip ensesine bi şaplak atasım var ya ama işte ne yaparsın.
    Youtube'a acilen bir alternatif geliştirilmesi gerekiyor, şuan için geçici kullandığım çözüm cookie silmekti ki bunu yapan kullanıcıları da fark etmiş olmalılar ki artık temizlikten sonra doğrudan arama yapınca önerilere başlamıyor.

Hepsi bir yana bu "insanları sınıflandırma" işinde ciddi art niyet görüyorum. Nedenini hala çözemedim gerçi ama çok çok kötüye kullanılabilecek bir durum, örneğin gelişmesini istemedikleri bölgelere zaman israfı, bilgilendirmekten yoksun boş içerikleri pompalayıp gelişmesi istenilen bölgelere daha eğitici veya bilinçli merak uyandırıcı içerikler dağıtılabilir, işin kötü yanı algoritma bunu yaparken kimseye sormuyor. Denetleyici yok. Resmen bir silah potansiyeli taşıyor, bu yüzden kendi kararlarınızı kendiniz alın.
    Aslan Akbey mod off. :)
    + Daha fazla hız seçeneği olmalı. 2.5x-3x-3.5x-4x.
    + Tam ekranda bütün tuşlar aşağıda olmalı. Küçültme, kapatma, opsiyonlar.
    + Ayarlar arayüzü tümüyle keynote tasarıma geçmeli. Neyin ne olduğu görselleştirilmeli.
    + Uygulama içi mini oynatıcı tasarımı düzeltilmeli. Şuanki çok büyük.
    + Videolara not bırakabilme gelmeli.
    + Arama çubuğu yüzer olmalı. Ya da aşağıda direk navigasyonda olsun.
  • Yeniden tasarlanan izleme sayfası epey kötü ve olumsuz bildirimde bulundum.Umarım gelmez
  • Youtube'un biraz derinine inelim,
    Öncelikle uygulamalar tarafından benim adıma kararlar alınmasından nefret ederim, bu haberde bu yönde alınan bir karar bizim yerimize düşünmeye devam ediyorlar hala, oldu olacak benim yerime izlesin adıda bot olsun.

Benim beklentim bu uygulamanın herşey için kullanıcıyla etkileşimde bulunması. Youtube ilgi alanlarını bile kullanıcıya sormaktan aciz bir platform, sadece topladığı verileri işleyen algoritması ile kullanıcıların tercihlerini kendisi belirliyor ki bence bu durum youtube'u bir "açık hava hapishanesi" yapıyor.
    Bu düzen farklı birşeyler keşfetmenize izin vermiyor, bunun için "zoraki" bir giriş vermeniz gerekiyor, aksi taktirde ilgi alanlarınızla ilgilenen kullanıcı grubuna dahil edilip orada kalmanız bekleniyor, yani sınıflandırılıp orada durmanız gerekiyor.

Bunu yazan hintllerin gidip ensesine bi şaplak atasım var ya ama işte ne yaparsın.
    Youtube'a acilen bir alternatif geliştirilmesi gerekiyor, şuan için geçici kullandığım çözüm cookie silmekti ki bunu yapan kullanıcıları da fark etmiş olmalılar ki artık temizlikten sonra doğrudan arama yapınca önerilere başlamıyor.

Hepsi bir yana bu "insanları sınıflandırma" işinde ciddi art niyet görüyorum. Nedenini hala çözemedim gerçi ama çok çok kötüye kullanılabilecek bir durum, örneğin gelişmesini istemedikleri bölgelere zaman israfı, bilgilendirmekten yoksun boş içerikleri pompalayıp gelişmesi istenilen bölgelere daha eğitici veya bilinçli merak uyandırıcı içerikler dağıtılabilir, işin kötü yanı algoritma bunu yaparken kimseye sormuyor. Denetleyici yok. Resmen bir silah potansiyeli taşıyor, bu yüzden kendi kararlarınızı kendiniz alın.
    Aslan Akbey mod off. :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Seto-Kaiba -- 29 Haziran 2024; 0:34:9 >

• iOS a daha geç gelmesi enteresan
  • Video başlıklarını 3 satır yapsınlar, başka da birşey istemem. "..." görmekten gına geldi. Android'de tam başlığı görmek için videoya tıklamak gerekiyor, sonra başlığa tekrar tıklamak gerek tam açılması için. 🙄
  • Seto-Kaiba kullanıcısına yanıt

Youtubenin değil, YouTube'un. Bari Donanım haber de yapmayın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WaylandIZMIR -- 29 Haziran 2024; 0:15:16 >
  • Shorts videolarında açıklama kısımları daha kolay erişilebilir olmalı. Yorumları gösteren buton gibi bir buton olmalı 3 noktaya basıp oradan açıklama kısmına girmek zahmetli.

• WaylandIZMIR kullanıcısına yanıt

Düzelttim. YouTube Premium'a gelecek yeni özellikler duyuruldu 

• Fulton F kullanıcısına yanıt
    Ben bu yüzden kanaldaki shortların açıklamalarını yoruma atıp sabitliyorum
  • + Daha fazla hız seçeneği olmalı. 2.5x-3x-3.5x-4x.
    + Tam ekranda bütün tuşlar aşağıda olmalı. Küçültme, kapatma, opsiyonlar.
    + Ayarlar arayüzü tümüyle keynote tasarıma geçmeli. Neyin ne olduğu görselleştirilmeli.
    + Uygulama içi mini oynatıcı tasarımı düzeltilmeli. Şuanki çok büyük.
    + Videolara not bırakabilme gelmeli.
    + Arama çubuğu yüzer olmalı. Ya da aşağıda direk navigasyonda olsun.
  • Kalite seçimin eskisi gibi 720p 1080p vs. haline gelmesi lazım, veri tasarrufu, yüksek kalite vs. gibi saçma sapan göreceli şeylere ne gerek var?

Ayrıca indirme kalitesinin de yükselmesi lazım. 1080p'den daha yüksek kalitede indiremiyoruz.
  • Ooo vanced a güncelleme mi geliyormuş?
  • "Short videolarını görmek istemiyorum" seçeneği gelse bana yeter. Elbette gelmeyecek.

• Fulton F kullanıcısına yanıt

Telefonla bilmiyorum ama masaüstünde büyük ekranda sadece orta kısımda video olup kenarların komple boş olması garip duruyor gerçekten.

• Bence cidden güzel özellikler

• Donanım haber de değil, Donanımhaber'de :)
  • Youtube Premium, Google Drive ile birleşik olsa çok iyi olacak.
  • ileri atlama özelligi icerik üreticilerine darbe. kimse 2 dakika videoya gömülü sponsor reklami görmek istemiyor
  • Music için niye inatla masaüstü uygulaması getirmiyor anlamış değilim. Spotify'a bak hiç kasmadan donmadan kütür kütür müzik atlatırken, youtube'da web api üzerinden sürekli stream yaptığı için chrome kastıkça kasıyor kastıkça kasıyor. Eskiden pc de sürekli müzik dinlerdim, spotify'ı bırakıp youtube'a geçtim uzun süredir ve pc de müzik dinleyemez oldum. Yeminle gına geliyor bir süre sonra, şarkı atlatıyorsun sanırsın 500 600mblık flac parça çalacak da onu bekliyor 100mbit internette.

Müzik uygulaması tamamen çöp pc kanadında. Zaten pc denemez web demek daha doğru olur.

• gelsin bakalım.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.