|
YouTube, silahlı videolara 18 yaş sınırı getiriyor
-
-
Gec kalinmis olmasina ragmen , yerinde ve dogru bir karar olmus ki bence bu yas siniri 18den 21e cikartilmali.
-
Boş iş
Silahlanma konusunda tam diktatörlüğün ve can/mülk güvenliği konusunda kusursuzluğun olmadığı ülkelerde silah karşıtlığını bırak, ilkokuldan silah eğitiminin verilmesi lazım, çocuklara silahın ne olduğunu öğretmek lazım
Kişisel gelişimiyle yoğrulması lazım
Çünkü o silaha ulaşmak isteyen her türlü ulaşıyor, olan ise ömründe silah görmemiş kendi halindeki sıradan insana oluyor
Hele hele Türkiye, Abd, Fransa, Meksika.... gibi çöpoğluçöp bir güvenlik sisteminin olduğu ülkelerde, Allah o durumlara asla düşürmesin ama silah yaşam şansını arttıracak bir şey.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi doruhüso -- 6 Haziran 2024; 14:20:22 >
-
Silah hiçbir şekilde yaşam şansını arttırmaz hocam. Silah caydırıcı olması gereken bir alet iken günümüzde bu aleti kılıfında tutabilen yok.
Tamamıyla insanın insanı öldürmesi üzerine icat edilen bir makinenin çocuklara gösterilmesi, öğretilmesi veya bahsedilmesine karşıyım.
Sonra uyuşturucu bağımlısının, annesinin kafasını kesip sokağa atınca, "vah vah, çok dertliymiş de içmiş" diyen nesle destek olursunuz.
Ortaçağ da değiliz ki babası oğluna av için ok atmayı, köşe başında soyulmaması için kılıç kullanmayı öğretsin.
Günümüz yargı sistemi, ceza üzerine kurulu. Ve doğru bir strateji.
Husumetlilerin silah kullanmasına veya kullanabilmesine karşıyım. Silah kullanabilen biri, 3. Şahıs güvenilir ve yerinde karar verebilen olmalı
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fettah7ve7 -- 6 Haziran 2024; 16:3:2 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
"Günümüz yargı sistemi, ceza üzerine kurulu. Ve doğru bir strateji"
Bu cümlenin hangi kelimesine inanıyorsun
Ben tek bir kelimesine bile inanmamak için milyonlarca sebep sayabilirim
Benim canım yandıktan / öldükten sonra gelecek adaletin momysini dadysini başına çalsınlar
O dediğin çocuk idam edilmeyecek, sokağa salınacak
O uyuşturucu bağımlısı gtünü sallaya sallaya sokakta gezmeye devam edecek
Silaha ulaşmak isteyen istediği anda ulaşacak, uyuşturucu içmek isteyen de
Kendini korumak isteyen ise silahın ne olduğunu bile bilmeden ölümüne razı olacak
Üstüne de tüm dünyada adına yargı denen dünyanın en büyük ..... örgütü de o suçluları sokağa salmak için "ama onların da topluma kazandırılması lağzııım" diye zerre utanmadan sıkılmadan psikolojimizi bozacak, canımız ve ekmeğimizle oynayacak ve o yargıyı yargılayan hiçbir sistem de olmayacak
Daha da komiğini söyleyeyim
Bu gün "3. taraf ceza uygulamalı diyorsunuz" ya
Kısasa misliyle kısas kanunu çıkartılsa veya %100 korkutucu bir emniyet diktatörlüğünde sıfır suç toplumuna dönüştürülmeye çalışılsak "ama insanlık dışıı" diye ilk eleştireceklerden olma ihtimaliniz çok yüksek
Uzun lafın kısası
Suçlu, çocukluğunda şunu bunu yaşadığı için suçlu değil, suçlu olmak istediği için suçlu. (Kimse ben kötü bir insanım demez zaten)
Suçlu her zaman istediğine ulaşacak
Masum ise silah karşıtlığı yüzünden öldüğüyle kalacak
Benim canım yandıktan / öldükten sonra gelecek adaletin momysini dadysini başına çalsınlar
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi doruhüso -- 6 Haziran 2024; 16:28:2 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Bu silah ve öldürme karsıtı felsefeyi bir türlü anlayamıyorum. Mesela simdi adam geldi beni öldürecek ben bu adamı öldürmeyeyim mi? Bırakayım beni öldürsün mü? Sana soracağım tek soru budur..
Birisi benim hayatımı sonlandırmaya calısırsa ve bu konuda gercekten istekliyse o kisiyi öldüremez miyim? Öldüremezsem neden öldüremem? Bu öldürme davranısını kendimi müdafa etmek icin bile kullanamayacağımı öne sürüyorsan, bunu neye dayanarak öne sürüyorsun? Mecbur kalırsam insan öldürmek icin silah kullanamaz mıyım?
Silah yasam sansımı arttırmaz mı?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 6 Haziran 2024; 16:24:29 > -
"bırakayım beni öldürsün mü" deyiminizi anlamıyorum. Nefsi müdafaa var. Sizi öldürmeye kalkanı ne istiyorsanız yapın hocam.
Demek istediğim şey, şu...,
öldürmeyi istemek çoğunlukla doğaldır. 'herhangi bir soruna hızlı bir çözüm' gibi durur. Ama işin aslı öyle değildir.
Eleştirdiğim şey ateşli silahlarla sınırlı da değil. Ben iki kişinin 'sözde' kendi meseleleri yüzünden birbirlerinin canına kastetmelerine karşıyım. Bence insan hayatı kutsaldır. Kutsal olduğu için can sonlandırmak mümkün olduğunca sınırlı tutulmalıdır.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Iste bu yüzden silah sahibi olmamız gerekiyor. Cünkü kendimizi öldürülmekten korumak icin silah almamız gerekiyor hatta silah tasıma ruhsatının da ABD'de oldugu gibi akli dengesi yerinde olan ve sabıkasız olan herkese meslek ayırt edilmeksizin verilmesi gerekiyor. Bunun da anayasal hak olması gerekiyor..
Cünkü bizi öldürmeye tesebbüs edecek olanlar, karsımıza muhtemelen sokakta da cıkacaktır..
Simdi diyecekler, o zaman herkes birbirini vurur, cinayetler artar.. Evet olabilir fakat yapacak bir sey yok.. Silahı olsaydı yasayacak olan bir sürü insan da var, sadece silahı olmadıgı icin ölenler de var.. Yani Avrupa ülkelerindeki gibi değil Amerikada oldugu gibi daha serbest silah yasaları olmalı..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 6 Haziran 2024; 19:14:38 > -
Sadece bulundurma ruhsatı bizi öldürme potansiyeli olanlara karsı etkili degil sokakta da yanımızda bulunmalı ki, kendimizi dısarda da savunabilelim.. Dövüs sporları falan bıcaklı, silahlı, ya da birden fazla saldırgana karsı yeterince etkili degil.. Yani evdeki silahımı yanıma alabilmeliyim..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 6 Haziran 2024; 19:14:52 > -
Güzel demişsin de kendi evinde namusa saldıranı bile öldürsen içeri alıyor o "mükemmel yargı" sistemi, bırak hırsızı, öldürülme riskini vs ...
Olay gündem olursa anca kurtarıyorsun yakanı, yoksa uğraş yıllarca en haklı halinde bile
Ben öldürülünce neye yaradı yaşamın kutsallığı
Sokakta yürürken 300 sabıkalı ama "mükemmel yargı" sağolsun hala dışarda gezen bir mahluk beni öldürünce benim ölüme mi söylecekler yaşam kutsal diye
Öldürüldüm ben, yokum artık. Nereme şey edetim yaşamın kutsallığını
Çin tipi bir tam gözetleme ve denetim sistemi bile çözemiyor bunu
Ben silahlanma taraftarıyım.
Çünkü ben/sevdiklerim zarar gördükten veya öldükten sonra gelen sözde adaletin canı cehenneme
Ki o sözde adalet kısasa kısas bile değil, 3 seneye sokağa salacak tekrar "sözde yargı"
-
Hocam bakın sizi anlıyorum ama bunu da belirtmem gerkiyor, sizin tümünüzün bahsettiği sorunlar hine kaynağı size varıyor.
Birkaç insan toplanmışlar, biri ben fırın işletip yemek yapacam demiş, diğeri ben evlerinizi yapacam demiş, diğeri sağlığınızla ben ilgilenecem demiş...
Sonra hepsi de birden demiş ki hepimizin yararına olacak ve birlikte yaşamamız için gerekli işlemleri birimiz yapsın onu da beraber seçelim.
Bakın hocam başımızdaki kişileri biz seçiyoruz. Bu da demektir ki yargıyı biz belirliyoruz. Eğer sistemden muzdaripsek, çözümü elimize silah alıp işimizi halletmeye çalışmıyoruz. Şayet bu şahis fikrimdir.
Eğer köşe başında sizi soyacak hırsız varsa, bu toplumun sorunudur. Sizin tek değil. Aşırı hayalperest ifadeler kullandığımı düşünebilirsiniz ama temelde çözüm budur. Bireysel silahlanma ile kanaatimce bireysel tatmin çözüm buluyor. Benim gördüğüm bu. Farklı bir pencere varsa gösterin oradan da bakayım
-
Çözümünüz çözümsüzlük
Kitabi/ütopik bilgi ile o bilginin uygulanışını karıştırıyorsunuz
İstediğiniz kadar mükemmel bir sistem kurun
O sistemi insanlar uygulayacak
İnsan dediğin canlının ruh hali de gün içinde yüzlerce kere bile değişebilir
Kendisine birebir aynı davranan 2 kişiden birini severken diğerinden tiksinebilir (en basit öreneği kadınların erkek tercihleri)
Yani
Siz sistem kuralım diyorsunuz ama sistem insanın elinde
Kaybeden biziz biz
Ekleme:
Bak bu gün bir video vardı
Herif polisten kaçıyor, yakalanınca polise afra tafra yapıp üstüne yürüyor
Polisin vur emri yok
Allah korusun bu adamda bıçak bişey olsa ne olacaktı
Çok üzüldük polis için yaa mı dicektik
Bu adam 3-5 kuruş dışında hiçbir ceza almayacak
Bu über yargıdan aldığı cesaret ile yarın yine aynı şeyi daha profesyonel yapacak
Polisin tehlikede olduğu yerde biz sıradan vatandaşı kim koruyacak
En önemlisi ben zarar gördükten sonra sizin "ah, vah, tüh" lerinizin bana ne faydası var, yok. Bana ne o zaman o toplumsallık hayallerinden
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi doruhüso -- 7 Haziran 2024; 14:21:48 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X