Şimdi Ara

Youtube yazılım kanalım hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
693
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar youtube da matematik ve yazılım üzerine bir kanal açmıştım. Bunun hakkında konuşmak istiyorum. Olası fikirlerinizi dinlemekten memnuniyet duyarım
    https://www.youtube.com/channel/UCjIJaHG8Ei47-VjJ7FD2V2A

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mo0rfin -- 12 Eylül 2018; 18:12:43 >

• Öncelikle kolay gelsin, güzel bir proje yapıyorsunuz. Ancak şöyle bir eleştiride bulunmak istiyorum. Kişisel olarak algılamayın, vermek istediğim mesaj video çeken herkese.

C ve C++ programlama dili giriş videosu çekmişsiniz, ancak internette zaten 100 farklı kanalın C ve C++ programlama giriş dersi var. %99'u da 'başlangıç' seviyesinde. Hepsi değişkenleri, döngüleri, dosya işlemleri, fonksiyonları, structure'ları, pointerları(kimi buraya bile gelmiyor) gösterip bırakıyor. İşte türkçe kaynağın en büyük sıkıntısı bu. Sadece 'başlangıç' seviyesinde dersleri olması.(arada güzel yazılı kaynaklar veya Bilgisayar Kavramları kanalındaki gibi güzel video serileri var) Hiçbiri eğitimi ileri seviyeye taşımıyor, proje yapmıyor. Mesela python derslerine bakalım. Google'a python dersleri yazsak bir sürü video serisi çıkar eminim. Sallayalım 30 tane çıktı. Ancak bu serilerden en fazla 3 tanesi izleniyor, içinden de 1 tanesi ileri seviyeye gidiyordur.

'Makine Öğrenmesi' isimli youtube kanalına bakalım mesela. Python dili üzerinden makine öğrenmesi, derin öğrenme, aiplaygames, 'matplotlib', 'numpy' konulu bir video serisi var, işte fark burada. Anlatımı mükemmel olmasa bile böyle türkçe kaynağın olması insanın içini rahatlatıyor. Çünkü bir ilk. İçeriği yabancıdan alması önemli değil, bunu videolarında zaten belirtiyor. Bize öğretebilmesi önemli.

Matematik ve yazılım üzerine dediniz. En basitinden 3 boyutlu grafik anlatıyorken en önemli şeyin matematik olduğunu unutmayın. İnsanlara özellikle matematiğini anlatın. İleride bende anlatmayı düşünüyorum, gerekli bilgiye ulaştıktan sonra tabi. Bilgisayar bilimleri için matematik 2 anlatmak mesela. Zahmetli bir iş olduğuna eminim, ben bunu yapmak istiyorum. Çünkü bir insan matematik 2 öğrenmek istediğinde karşısına çıkan şey, üniversite sınavına hazırlık için hazırlanmış ezber odaklı videolar.

Demek istediğim şey şu. Sizde katkıda bulunmak istiyorsanız lütfen başlangıç seviyesinde bırakmayın. Kimsenin anlatmadığı, anlatamadığı veya çok az anlattığı bir şeyi anlatın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi requizm -- 12 Eylül 2018; 19:14:3 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.