Şimdi Ara

youtuber olmak için gerekenler

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
1.710
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • youtuber olmak için gerekenler nelerdir öğrenmek istiyorum. kendi stüdyomu açmak istiyorum bi el atın

• Sabrın yoksa olma. Gözlemlediklerim kadarıyla.
  • Çok zor be buyuk kanallara bakiyorumda o gelen yorumlar insani kanser eder youtube da seviye falan yok twitch'e yonel bence
  • 1 - Her şeyden önce ne kanalı kurmak istediğini düşünmen lazım. Eğer oyun kanalı açacaksan diğer kanallardan farkım ne olacak diye sormalısın kendine. Ayrıca iyi oynadığın ve kanalının temelini oluşturacak oyunları bir yaz. Çünkü bu oyunların ömrü kanalının ömrünü belirleyebilir. Yok ben her oyunu oynarım diyorsan seyirciyi kendine çekmek için mutlaka kendinden bir şey katman gerekecek.
    Eğer sosyal bir kanal ya da vlog kanalı açacaksan insan ilişkilerin iyi olmalı. Hiç tanımadığın birisiyle oturup 30-35 dk konuşmaktan sıkılmıyorsan ve kendini rahat hissediyorsan sorun yoktur.

2- Oyun kanallarında olayın ekipman yanı önemli. Bilgisayarın hem oyun oynatmalı hem de en kötü 1280x720 HD 30 fps kayıt almayı başarmalı. Ve bunu yaparken takılmamalı. Kayıt programlarında en çok kullanılan Fraps olsa da Dxtory , Action ve OBS de çok başarılı işler yapıyorlar. Bu programlardan hangisinin sana uygun olduğunu deneyerek bulabilirsin.

3- Mutlaka ama mutlaka bir düzenleme programı öğren. Adobe After Effects , Adobe Premiere ve Sony Vegas bu işlerde çok iyi. Bu programlardan birinin temel özelliklerini öğrenmen yani kesme , yazı ekleme ve çıktı alma özelliklerini
    öğrenmen yeterli olacaktır.

4- İlk başlarda sana gelen her yoruma cevap vermeye çalış. Mutlaka kendi adına açılmış sosyal medya hesapların olsun. Abone sayın artıkça çoğuna geri dönüş yapamayacaksın ama bunu da uygun bir dille anlatırsın. Ara sıra basit anketler yapıp izleyici kitlenin ne istediğini öğrenmeye çalış. Bu hem abone sayının artmasında hem de seyircinin mutlu kalmasında başarıya giden yoldur. Bu işi sonuçta onlar için yapacaksın.

5- Kanal belirli bir aboneye ulaştı diye sakın kendini MakerGen gibi partnerlerin kollarına atma. Bir partnere ihtiyacın olacak ama bu partner sana gerekli olan desteği verebilecek mi bunu bir düşün. Bunlar ne olabilir dersen ; müzik listesi , gerektiğinde sana arka çıkmak ve senden ne kadar pay alacakları. Normalde telif hakkı sorunu yaşamadan ulaşabileceğin müziklere sırf partnerim olsun diye kazanacağın paradan %30 vermek aptallık olacaktır.
    Partnere youtube hayatında mutlaka lazım olacak ama kısaca sana faydası olmayacak firmalarla çalışma.

6- Biraz karnın geniş olacak. Kanala gelen her kötü yorumu kafana takmayacaksın. Bazen sana ve yakınlarına küfürler gelecek. Bunları değiştirmeye çalışma. Bırak kalsınlar çünkü bu youtube. Bu adamlar olmazsa zaten iyi yorumlar da olmaz.

7- İngilizce çok önemli. En azından belirli bir seviyede ne söylendiğini anlamıyorsan yukarıdaki maddeleri bırakıp direkt bunu öğrenmeye başlayabilirsin. Çünkü yukarıda saydığım adımlarda mutlaka lazım olacak.

Umarım faydalı şeyler söyleyebilmişimdir. Kolay gelsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi John234 -- 15 Eylül 2015; 8:49:20 >

• ing var. evde facecamlı video çekicem canon kamera alcam stüdyo ışığı falan alcam
  • Abone lazım
  • eğer destek yoksa kendi başına biryerlere gelmen çoooook zor
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bende bu işe girişmek istiyorum sevdiğimden dolayı yaşım 27 istersen beraber başlayabiliriz
  • yok kardeş saol ben stüdyo açıcam zaten web programcılığı okuyorum bakıcaz artık eşyaları falan düzüoz yavaştan
  • Ergen bile değil o kitle
  • Stüdyo icin ne almaliyim tavsiyeniz varmı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • öncelikle bi youtube lazım
  • Spot isigi mikrofon iyi bir bilgisayar oyun kanali ise al 2 3 tane monitör birine pc digerine xbox ps4 ve bunlardan kayıt yapman icin kayıt cihazi lazim Elgato game capture hd felan var bak bunlara oyuncu mouse klavye kulaklik felan eger bir hava katmak istiyorsan birde zenginsen oyuncu koltuklari var bence havali ama cok pahali o kadar niye verirler bilmiyorum ışıklı misikli bir oda böyle bir camera lazım webcam felan birde vidyo kayit cihazı lâzım vlog felan isterler dışarı çıkıp biryerde vlog cekersin birde onun icin tasinilabilir bir mikrofon lazim oyle yâni

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Arkadaşlar YouTuber olmak isteyen herkesi bilgilendirme amaçlı açtığımız siteye bir göz atabilirsiniz. Programlar veya olmak için gereken özellikler herşey mevcut. http://www.youtuberolmak.com/nasil-youtuber-olunur/
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.