Şimdi Ara

YTÜ %30 İngilizce İşletme vs Marmara %100 İngilizce İşletme (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
1
Favori
1.931
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

kanka yatay geçişin dallarına hakim değilim myp ile geçiş yapmanın bu arkadaşın yaptığından farkı nedir tam olarak?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • oguz uygun kullanıcısına yanıt

Hocam bende tam hakim değilim ama 1 sene okuduktan sonra bu seneki yks puanı ile puanınızdan düşük yerlere tercih verebiliyosunuz ek madde 1 diye geçiyo galiba

• dexqer D kullanıcısına yanıt

o 1 seneye hazırlık da dahilse seneye mutlaka denerim

Dahil galiba hocam araştırmanızı öneririm

Çok teşekkür ederim. 2.sınıfa geçtim bu sene. Marmara ile ilgili bende genel üniversite olarak iyi yorum görmedim ama İşletmesi oranın göz bebeği ve en çok önem verdiği bölümlerden birisi. O yüzden bu kadar kararsız kaldım. Marmara en başında işletme okulu olarak açılmış. İnanılmaz bir işletme kültürü var. Marmara ingilizce işletme okumak da kesinlikle kötü değil hatta bence benim gözümde YTÜ %30 dan bir adım öndedir. %40 meselesine çok takılma dediğim gibi olay başvuran kişi sayısının az olması. YTÜ ona bakılırsa %80 ÖSYM puanı ile değerlendirme yapıyor. Benim ÖSYM puanı yerlerde geziniyordu ancak 3 kişilik kontenjana tam üç kişi başvurmuş, beni de almışlar. Eğer ki boğaziçi veya odtü gibi okullarda da böyle olursa cidden girebilirsin yani. Denemekten zarar gelmez. Çoğu kişi hayalden ibaret gözi ile baktığı için başvuru yapmıyor işte. Bu arada YTÜ ingilizce senin için çok garanti diyebilirim. Zaten devlet bazında YTÜ ingilizcenin altında direkt olarak marmara ingilizce var. Yani ÖSYM puanı açısından seni geçecek bir rakip yok. O yüzden çok şanslısın bu konuda. Senin bu tarz şans şeylerini bile düşünmene gerek yok. Derslerden kalma, seneye YTÜ yolu gözükür hayırlısı ile. Tebrik ederim baya iyi sıralama yapmışsın.

• JusticeLight67 J kullanıcısına yanıt

kanka ben bi de tercih döneminin son 2 haftası full ytülüyüm diye takıldım.geçen sene 25 bin ile kapatmış her türlü gelir diyordum bu yüzden okulu,yurtları vs bayağı araştırmıştım.tercihler açıklandığında ekranda marmarayı görünce 1-2 saat kendime gelemedim.bu arada ytü 12062 ile kapattı ben ise 12158 sıralama yaptım.ucu ucuna kaçması da ayrı koydu.

açık konuşacak olursam marmara işletmenin etiketi ytüye göre daha çok iş getirir.kalıplaşmış bir kültürü var çünkü.fakat ben sadece akademik açıdan olaya bakmıyorum.marmara sosyal anlamda beni tatmin edecek bir okul değil.üstelik maltepeye taşınacak olması da ayrı bir dezavantaj.

bu arada son soru olarak ytü %100 işletmeye yatay geçiş için ne kadar başvuru gelmiş öğrenebiliyor muyuz?

Evet bu sene sıralamalar feci uçmuş özellikle işletme-iktisat bölümlerinde. YTÜ'nün iibf bölümünün sitesine girince son 3-4 senenin tüm yatay geçiş kazananlarını, başvuru yapanlarını görebiliyorsun. Mesela bu sene %100 işletmeye 2.sınıf için 2 kişi başvurmuş, ikiside kabul edilmişti sanırsam. Üstelik puanları da çok kötüydü. Ben %100 ingilizce işletmeye başvursam ben bile giriyormuşum. İlginç olaylar vallahi.

Yanıtların için teşekkürler inceleyeceğim hepsini

sen ytüye geç seneye ben de geliyorum

Bekliyorum vallahi :D ben de muhtemelen YTÜ ye gideceğim sanırım.

YTÜ ve Marmara'nın Proficiency sınavları biraz zor olduğu için insanlar başvurmamış olabilir.

• Hocam hangisini tercih ettiniz ben bu sene Marmara %100 İngilizce işletme kazandım ama hayalim YTÜ idi hazırlıktan sonra güz döneminde veya okul geçiş açarsa bahar döneminde %30a geçmeyi düşünüyorum tercihinizi ve tercih etme nedenlerinizi söyleyebilir misiniz?

• Alpallow kullanıcısına yanıt

Niye %30 kanka

Kanka %100e yatay geçiş için bölümü de okumam lazım benim planım yks puanımla geçmek yks puanımla %100 ing gelmiyo bana hem de %100 ing biraz korkutuyo ingilizcem rezalet hazırlık okuyacak olsam bile kendime güvenemiyorum

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • marmarayı niye istemiyorsun kanka ben de bu sene marmarada hazırlık okuyup seneye yks puanıyla %100e yatay yapmayı planlıyorum.puan 431 sıralama 12.1k gelir herhalde

Kanka ben avrupa yakasında oturuyorum ulaşım bi tık sıkıntı bi de hayalim yıldız teknikti kampüsü olsun öğrenci kültürü olsun çok cezbediyo bizim göztepe kampüsü bana çok bakımsız geldi davutpaşayı görünce yüzüne bakası gelmiyo insanın zaten iibfde olay sende bittiği için çok fark etmez diye düşünüyorum ama tabii sene boyunca düşünücem rasyonel karar vermek lazım ama oldu da seneye bizi maltepeye taşırlarsa düşünmeden geçerim muhtemelen

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.