MSI A320M PRO VH PLUS Anakart İçin İşlemci önerisi
Arkadaşlar selam, yaklaşık 3-4 gün önce yokluktan işlemcim bozuldu ve yeni işlemci aramalarına başladım. Şimdilik beni 1-2 yıl idare edecek bir işlemci arıyorum. 2 seneye zaten AM5 bir sisteme geçerim. Birçok forum konusunu gezdim. Şöyle bir sıkıntı var ki bu iğrenç anakarta hiçbir türlü stabil işleyecek orta seviye bir işlemci bulamadım. 1-2 sene kullanım için AMD 5600X falan baktım. AMD 3600X falan baktım. Fakat bu anakartta tam verim alınmayacağını hatta anakartlarda VRM denilen bir şey mi ne varmış. O sistem bunda olmadığından dolayı bu tarz bu anakarta göre iddialı işlemciler takmak anakarta ve diğer parçalara zarar verebilir falan diye yazılmış. 1-2 sene kullanmalık stabil ve tam verimi ile çalışacak bir işlemci önerir misiniz?
Benim sistemim:
Ekran kartım: GeForce GTX 1060 Gaming X 6g.
RAM: Corsair Vengeance LPX 2x8 DDR4 2400 MHz.
Anakart: MSI A320M PRO-VH Plus.
İşlemci: AMD Ryzen 5 1500X.
Yani yine Ryzen 5 1500X almak istemiyorum. Bazı konularda artık aşırı yavaş çalışıyor. Sekme açıp kapatırken falan bile.
Arkadaşlar selam, Bilgisayarımı 30 dakikalığına terk ettim ve geldiğimde bilgisyarım kapandı ve bir daha açılmadı. Açma tuşuna bastığımda Anakartta VGA ışığı yanıyor ve monitörde "no signal" hatası alıyordum. Öncelikle her işlemi denedim. Ekran kartını tak çıkar yaptım. Bios pilini çıkardım. Clear Cmos işlemi uyguladım. Ramleri çıkar tak yaptım. Uçlarını silgi ile hafifçe sildim. Hiçbir şey fayda etmedi ardından bir bilgisayar tamircisine götürdüm. Ekran kartı ve İşlemcimin arızalandığını söylediler. Ekran kartımın çiplerinin bozulduğu, işlemcimin ise termal macun ile kaynaştığını söylediler. Çözüm olarak Ekran kartı ve işlemci için şu anki sistemime muadil olan modeller ile değiştirebileceklerini söylediler.
Benim sistemim:
Ekran kartım: GeForce GTX 1060 Gaming X 6G.
İşlemci: AMD Ryzen 5 1500X.
Önerdikleri:
Amd Ryzen 5 1600 (İkinci el)
RX 580 8gb (Sıfır ancak PCWINMAX adlı bir toptancı şirketinin logosu var)
Bunun için 7000 TL fiyat istiyorlar. Piyasayı hiç bilmiyorum. Bu uygun mudur? Yoksa ikinci el veya sıfır muadil veya bir tık üstü çok daha iyi bir şekilde bilgisayarımı tekrar kullanılabilir hale getirecek parçalar satın alabilir miyim? Önerilerinizi bekliyorum. Bütçe max 7000-8000 civarı şu an. Hatta no signal ve vga ışığı sorunumu çözmek için öneriler de verebilirsiniz.Çünkü Ayriyeten bir yere daha göstermeyi düşünüyorum bilgisayarı. Şimdiden teşekkür ederim.
Bilgisayar no signal hatası ve VGA ışığı yanıyor
Arkadaşlar selamlar, bilgisayarım gayet normal çalışıyordu, ardından bilgisayarın başından ayrıldım, tuvalete falan girdim, geldiğimde ekran gitmişti. Dinlenme modundadır diye fareyi hareket ettirdim fakat monitor ışığı turuncu halde kalmaya devam etti. Ardından PC'yi tuştan kapatıp tekrar açtığımda bu sorun patlak verdi. Anakarttan VGA ışığı yanıyordu ve monitörden no signal hatası alıyordum. Bu durumu nasıl çözebilirim? Bir anda gitmesi çok şaşırtıcı. Bugün bilgisayar gayet normal çalışıyordu açma kapama yapmadan 30 dakika gittim geldim bilgisayar çöktü.
Ekran kartım: GeForce GTX 1060 Gaming X 6G.
İşlemci: AMD Ryzen 5 1500X
Öncelikle selamlar, halihazırda 4 yıllık işletme okuyorum. İkinci üniversitede bir ön lisans bölümüne ayırabileceğim bir boş zamanım var. Şu an kafamda rota olarak marka yöneticisi olma yönünde ilerlemek var. Ancak başka şeylerde düşünebilirim. Özellikle işletme için bu büyük denetleme şirketlerine kapağı atmanın çok avantajlı olduğunu söylüyorlar. Peki Sizce ikinci üniversite kapsamında kafamda kurduğum rota için bu konuda daha yetkinlik kazanmak için marka iletişimi okumak mantıklı mıdır? Veya işletmenin yanında belirli bir yetkinlik kazanabileceğim bir ön lisans bölümü var mıdır? Varsa neler önerirsiniz? Veya direkt olarak ikinci üniversite okumak gereksiz bir zaman kaybı mıdır? Genel hatları ile yardım ederseniz çok sevinirim.
Arkadaşlar selam, çok komik bir soru ile buradayım bugün. 4 senenin sonunda genel not ortalamamız tam olarak nasıl hesaplanıyor? Bunu bilmek istiyorum. Bu yarıyıl 2 ff dersim var. Bütünlemelerine girmek ile uğraşmak istemiyorum. Fakat Genel Not ortalamamı yüksek tutmak istiyorum. 4 senenin sonunda AGNO hesaplanırken, bu kaldığımız derslerin etkisi oluyor mu? Yani dönem not ortalamalarının ortalaması mı alınıyor? Yoksa sadece başarılı olarak geçtiğimiz derslerin 4 yıl sonunda ortalaması mı alınıyor? Alttan kalan dersin ortalamaya etkisi tam olarak nasıl oluyor yani? Buna göre bu dönem de ortalamamı yüksek tutmaya çalışıp bütünlemelere gireceğim. Cevaplarsanız sevinirim.
Arkadaşlar selam, orta-iyi seviyesinde sayılabilecek bir üniversitede şu an işletme okuyorum. Ancak kendimi tam olarak olamamış hissediyorum. İşletme sonuçta herkesin okuduğu bir bölüm. Aradan sıyrılmak için ekstra bir çaba vermek lazım. Ben şu anda bu yüzden biraz yetersiz hissediyorum. Aklımda hep çap yapmak veya ikinci bir üniversite okumak vardı. İşletme ile uygun bir bölümde (iktisat veya siyaset bilimi uluslararası ilişkiler) çap yapmak veya 2.bir üniversite okumak mantıklı olabilir mi? Avantajları nelerdir? Böyle sıkı bir program götürmenin karşılığını alabilir miyim? Yoksa daha yetkin biri olmak için başka öneriler mi verirsiniz? Düşüncelerinizi merak ediyorum.
Arkadaşlar selam, artık kafayı yemek üzereyim şu RAM mevzusundan. Bundan önce aldığım RAM'ler bozuk çıktı. Amazon'dan yeni RAM aldım. Bu RAM'leri bugün monte ettim, XMP ayarlarını açtım ve PC'yi başlattım. Neyse ki RAM'ler çalışıyor ancak ne zaman bir oyuna girsem (CS2 oyununda denedim) bir süre oynuyorum sonrasında CS2 siyah ekran veriyor ve donuyor. Biraz süre geçtiğinde ise PC de siyah ekran verip kendisini resetliyor. Bunun sebebi ne olabilir? XMP açtığım ve voltaj ayarında bir sıkıntı olduğundan olabilir mi?
Arkadaşlar selamlar, ben işletme okuyorum. Şu anda bulunduğum üniversiteye yatay geçiş ile geldim. Haliyle bir sürü alttan ders alma durumu ortaya çıktı. 3. yarıyılım bitti ve duruma baktığımda ortalamam gayet iyi gözüküyor. İşletmeyi çok fazla kişinin okuduğunu düşündüğümden ve bu yüzden bir fark yaratmak için aklımda çift anadal yapmak vardı. Ancak şöyle bir sorun var ki benim geçen senenin 2. yarıyılından bir sürü alttan dersim var. ÇAP yapmak için ise şöyle bir şart bulunuyor. "Bulunduğu yarıyıla kadar tabi olunan öğretim planındaki derslerin tümünden başarılı olması gerekir". Ben önümüzdeki yarıyılda maksimum 28 kredilik ders alabiliyorum. Ancak öğretim planındaki eksik derslerimi almak için 34 krediye ihtiyacım var. Bunu bir şekilde arttırmamın yolu yok mudur dilekçe vs. ile? Veya yaz okulu ile bu dersleri alabilme şansım var mıdır? Bu öğretim planında seçmeli 2 tane ders var. Onları çıkartırsam tam maksimum kredide kalıyorum. Öğretim planındaki bu seçmeli dersleri bu senelik almasam başvurumun kabulünde bir sıkıntı çıkarır mı? Bu konu ile ilgili tecrübeleri olan birileri varsa yardım ederse sevinirim. Olmadı açıköğretimden işletme yanına etkili bir bölüm söylerseniz de sevinirim. Yarın zaten öğrenci işlerine soracağım ancak hizmet saatleri geçtiği için öncelikle burada benzer bir durum yaşayan var mı diye danışayım dedim.
HyperX RAM'ler bozuk, kullanılmış veya sahte mi?
Arkadaşlar selam, dün de bu konu ile bağlantılı bir thread açmıştım. Öncelikle olayı özet geçeyim. 2 gün önce Hepsiburada'dan 2x16 GB HyperX Fury Kingston RAM satın aldım. RAM'ler elime geçti. RAM'leri taktığımda ilk başta ikisi de çalışmadı. Sonra hemen BIOS güncelledim. Ardından RAM'lerin birisi çalıştı. Diğeri ise çalışmadı. Hatta o çalışmayan RAM'i tek başına taktığımda PC açılmıyor, DRAM ışığı yanıyordu. Neyse sonra RAM'leri elime aldım. Bir inceledim, bazı anormallikler gördüm. RAM'ler slotlara takıldığında simetrik durmuyordu. Normalde RAM'lerin ikisinde aynı hizada simetrik olması gerekirken benim RAM'lerimin HyperX yazıları farklı yerlerde konumlanıyordu. Mesela slotlara taktığımda HyperX yazısı birinin başında iken, diğerinin sonunda oluyordu. Yani RAM'in diziliminde bir asimetriklik vardı. Ondan sonra bozuk olan RAM'i elime aldım arkasını çevirdim, işte orada alnımdan terler aktı. RAM'in arkasındaki etikette yazan yazılar adeta erimişti. Hiçbir şey belli olmuyordu. Bir de üzerime iade edememe korkusu bastı beni. Şimdi size önemli fotoğrafları atıyorum ve sizden incelemenizi istiyorum. RAM'lerim bozuk, kullanılmış veya direkt sahte mi? Yanıt verirseniz çok sevinirim. Düşünceleriniz lazım.
Arkadaşlar selam, 2 gün önce yeni 2x16 GB Kingston HyperX Fury DDR4 RAM almıştım. Model numarası da HX432C16FB3/16. Ürün bugün elime geçti. Hemen RAM'leri takıp denemek istedim ancak kasamdaki "DRAM" ışığı yandı ve PC açılmadı.
Modelini bildiğim donanımlarım şu şekilde:
Anakart: MSI A320M PRO-VH Plus (MS-7B07)
İşlemci: AMD Ryzen 5 1500X Quad Core Processor
Eski RAM'im: Corsair Vengeance LPX CMK8GX4M1A2400C14
Ekran Kartım: NVIDIA GeForce GTX 1060 6GB
Sorun tam olarak ne olabilir? RAM'ler kutusundan yeni çıkmış gibi gözüküyor ancak arızalı olabilir mi? Yoksa benim anakartım ile bir uyuşmazlığı veya güç kaynağı ile bir uyuşmazlığı mı var? Yardım ederseniz çok sevinirim. Ona göre iade edeceğim.
Son Giriş: 4 gün önce
Son Mesaj Zamanı: 5 gün
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 86
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 6.813 (Bu ay: 421)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 13 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Eğitim ve Sınavlar