Şimdi Ara

MSI A320M PRO VH PLUS Anakart İçin İşlemci önerisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
39
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar selam, yaklaşık 3-4 gün önce yokluktan işlemcim bozuldu ve yeni işlemci aramalarına başladım. Şimdilik beni 1-2 yıl idare edecek bir işlemci arıyorum. 2 seneye zaten AM5 bir sisteme geçerim. Birçok forum konusunu gezdim. Şöyle bir sıkıntı var ki bu iğrenç anakarta hiçbir türlü stabil işleyecek orta seviye bir işlemci bulamadım. 1-2 sene kullanım için AMD 5600X falan baktım. AMD 3600X falan baktım. Fakat bu anakartta tam verim alınmayacağını hatta anakartlarda VRM denilen bir şey mi ne varmış. O sistem bunda olmadığından dolayı bu tarz bu anakarta göre iddialı işlemciler takmak anakarta ve diğer parçalara zarar verebilir falan diye yazılmış. 1-2 sene kullanmalık stabil ve tam verimi ile çalışacak bir işlemci önerir misiniz?

Benim sistemim:

Ekran kartım: GeForce GTX 1060 Gaming X 6g.

RAM: Corsair Vengeance LPX 2x8 DDR4 2400 MHz.

Anakart: MSI A320M PRO-VH Plus.

İşlemci: AMD Ryzen 5 1500X.

Yani yine Ryzen 5 1500X almak istemiyorum. Bazı konularda artık aşırı yavaş çalışıyor. Sekme açıp kapatırken falan bile.

• Duz 5600 al,bi de yanina kule tipi sogutucu alirsin.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • n201 kullanıcısına yanıt

Hocam ben de aynısın düşünüyorum çok teşekkürler ama işte a320m pro vh plus için fazla zorlayıcı, vrm sistemi yok falan diyorlar. Ne kadar doğru bilmem.

• JusticeLight67 J kullanıcısına yanıt
    Bisey olmaz

• n201 kullanıcısına yanıt

Bence de bir şey olmaz gibi hocam. Peki yine de siz bana bu işlemci ile gidecek güzel kule tipi bir soğutucu önerebilir misiniz?

• JusticeLight67 J kullanıcısına yanıt
    https://www.akakce.com/islemci-sogutucu/en-ucuz-thermalright-burst-assassin-120-tl-c12c-fiyati,634899540.html

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.